ascaso imini i1

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
john21
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: Ns Oscar
Μύλος:: Sette 270
2ος Μύλος:: Pharos 2
Οι καφέδες μου:: Taf,Taresso,Kudu,Cup10

Re: ascaso imini i1

Δημοσίευση από john21 » Τρί Σεπ 29, 2015 5:19 pm

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη.
Χαίρομαι που σε βοήθησε η πατέντα και δεν μπήκες στη διαδικασία που είπες.

Άβαταρ μέλους
sakis1988
Όνομα: Σάκης
Μηχανή:: Βezzera Unica pid
Μύλος:: Ascaso i1
2ος Μύλος:: PORLEX mini
Οι καφέδες μου:: Mokka

Δημοσίευση από sakis1988 » Τετ Δεκ 16, 2015 12:14 pm

john21 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.
Σας παρουσιάζω ένα εύκολο mod που έκανα για να έχουμε αρίθμηση στο μύλο!

Έκανα αυτό το σχέδιο
mod.png
στο pc στη συνέχεια έγινε εκτύπωση σε φωτογραφικό χαρτί.
Αφού λοιπόν έκανα την εκτύπωση μου έκοψα το σχέδιο και το γύρισα ανάποδα και έβαλα ταινία διπλής όψης και έτοιμο το αυτοκόλλητο
20150211_195449.jpg
στη συνέχεια κόλλησα το αυτοκόλλητο στο hopper
20150211_195641.jpg
μετά έκοψα έναν μικρό συνδετήρα
20150211_200531.jpg
και το κόλλησα στο καπάκι του μύλου και έτοιμο το mod
20150211_201154.jpg
Το αυτοκολλητο οπως το κολλησες στο hopper το μηδεν πανω στο αυτοκιλλητο ειναι το σημειο 0 του μυλου ; η απλα το εβαλες οπως ηθελες πανω στον μυλο;;
Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
john21
Μηχανή:: Ns Oscar
Μύλος:: Sette 270
2ος Μύλος:: Pharos 2
Οι καφέδες μου:: Taf,Taresso,Kudu,Cup10

Δημοσίευση από john21 » Τετ Δεκ 16, 2015 4:12 pm

Στο σημείο μηδέν δηλαδή εκεί που τερματίζει ο μύλος.

Άβαταρ μέλους
sakis1988

Re: ascaso imini i1ει

Δημοσίευση από sakis1988 » Πέμ Δεκ 31, 2015 10:37 am

nikolakis έγραψε:Καλησπέρα. Αγόρασα σήμερα έναν i1 isteel για μονοποικιλιακους καφέδες και εχει πολύ έντονο πρόβλημα με σβωλους οι οποίοι όμως σπάνε μόλις χτυπήσω κάτω το φίλτρο... Τι να κάνω;;;έχω και έναν i2 αλλά έχει ελάχιστο clumping.... Να περιμένω λίγο μήπως στρωσουνε τα μαχαιρια ή είναι καθαρά θέμα καφέ;;πάντως από άλεση είναι πάρα πολύ καλός και σχετικά αργός και έτσι δεν ζεσταίνεται ο καφες δεύτερη φορά...Σε 10 δευτερόλεπτα έχει κόψει περίπου 20γρ. Επίσης αρκετά πιο ήσυχος από τον i2 και ο καφες πέφτει ωραία στο φίλτρο και δε γεμίζει τον τόπο.
Εχω 2 μερες τον μυλο και εγω παρατηρω στο κοψιμο αυτο που λες σαν σβολους σαν να ειναι κολλημενος ο καφες.επειδη ειναι καινουργιος γινεται αυτο;;η εκχυλιση ειναι οπως πρεπει γυρω στα 25 sec.
Στον μυλο γινεται λεπτοτερη η αλεση οσο γυρναμε με την φορα του ρολογιου γιατι διαβαζω οτι εσεις λετε το αντιθετο
only espresso

nikolakis
Όνομα: Nikos
Μηχανή:: B. dose Preheat pid
2η Μηχανή:: Delonghi ec155 mod
Μύλος:: Ascaso i2,Ascaso i1
2ος Μύλος:: Kg79,Rossi rr45
Οι καφέδες μου:: coffeeguru.gr.

Re: ascaso imini i1ει

Δημοσίευση από nikolakis » Πέμ Δεκ 31, 2015 12:28 pm

sakis1988 έγραψε:
nikolakis έγραψε:Καλησπέρα. Αγόρασα σήμερα έναν i1 isteel για μονοποικιλιακους καφέδες και εχει πολύ έντονο πρόβλημα με σβωλους οι οποίοι όμως σπάνε μόλις χτυπήσω κάτω το φίλτρο... Τι να κάνω;;;έχω και έναν i2 αλλά έχει ελάχιστο clumping.... Να περιμένω λίγο μήπως στρωσουνε τα μαχαιρια ή είναι καθαρά θέμα καφέ;;πάντως από άλεση είναι πάρα πολύ καλός και σχετικά αργός και έτσι δεν ζεσταίνεται ο καφες δεύτερη φορά...Σε 10 δευτερόλεπτα έχει κόψει περίπου 20γρ. Επίσης αρκετά πιο ήσυχος από τον i2 και ο καφες πέφτει ωραία στο φίλτρο και δε γεμίζει τον τόπο.
Εχω 2 μερες τον μυλο και εγω παρατηρω στο κοψιμο αυτο που λες σαν σβολους σαν να ειναι κολλημενος ο καφες.επειδη ειναι καινουργιος γινεται αυτο;;η εκχυλιση ειναι οπως πρεπει γυρω στα 25 sec.
Στον μυλο γινεται λεπτοτερη η αλεση οσο γυρναμε με την φορα του ρολογιου γιατι διαβαζω οτι εσεις λετε το αντιθετο
Μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία στους σβωλους. Ναι μεν είναι αστρωτα τα μαχαιρια αλλά υπομονή. Να ξέρεις έχει σχέση και με τον καφέ, άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο. Πάντως είναι πολύ καλός για τα λεφτά του

summit1_1
Μηχανή:: Krups xp 2000
Μύλος:: Ascaso i1 isteel
Οι καφέδες μου:: Estrella del Caribe, Lavazza Gold

Δημοσίευση από summit1_1 » Σάβ Ιαν 09, 2016 3:38 am

Καλησπέρα και καλή χρονια! Έχω τον ascaso i-steel και προσφατα παρατήρησα οτι την ώρα που αλέθει, η ρύθμιση κοπής αλλάζει σιγά σιγά προς το λεπτότερο. Η αλλάγη είναι πολύ μικρή αλλά αν αυτό γινεται μόνιμα υπάρχει φόβος και μήπως ακουμπάνε τα μαχαίρια μετα. Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος υπάρχει καποια λύση?

Άβαταρ μέλους
sakis1988

Δημοσίευση από sakis1988 » Τετ Ιαν 13, 2016 11:50 am

Δν μπορω να πω οτι ειμαι ιδιαιτερα ικανοποιημενος απο τον συγκεκριμενο μυλο.
Υπαρχει αρκετο σβωλιασμα στον καφε φαινεται και η ανομοιομορφια και στο puck κατι που δν ειχα με τον πορλεξ και ακομη πεταγεται ο καφες δεξια αριστερα οταν κοβω με αποτελεσμα να
Τον κοβω σε ενα πλαστικο ποτηραξι πρωτα.
Ειναι λιγο ταλαιπωρια για χρειαζεται να καθαριζεις
only espresso

Άβαταρ μέλους
sakis1988

Δημοσίευση από sakis1988 » Δευ Φεβ 29, 2016 10:58 am

Παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας επειγοντως.
Ξεβιδωσα τον μυλο για να καθαρισω μετα απο 3 μηνες τα μαχαιρια
Και απο μεσα την βαση απο κατω απο τον μηχανισμο βγηκα απο καπου μια σουστα
ενα ελατηριο 3 εκατοστα..βιδωσα τον μυλο χωρις το ελατηριο και δεν δουλευει καθολου ο μυλος τωρα δν γυριζουν τα μαχαιρια.εχει κανεις καμια ιδεα απο που μπορει να βγηκε το ελατηριο;;
Πρεπει να ανοιχτει τωρα ολος ο μυλος
only espresso

Άβαταρ μέλους
sakis1988

Δημοσίευση από sakis1988 » Δευ Φεβ 29, 2016 2:43 pm

δουλευει ο μυλος με χαμηλες στροφες κ μετα απο λιγο δεν λειτουργει.
γνωριζει κανενας ?
only espresso

Άβαταρ μέλους
geocha
Μηχανή:: Gaggia New Baby
2η Μηχανή:: Bialetti Tazzona
Μύλος:: Acaso i1-mini
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από geocha » Σάβ Απρ 02, 2016 10:03 pm

tolis29 έγραψε:καλησπερα . μιας και ο μοναδικος κατοχος απο οτι μου φαινεται του παραπανω μυλου ας παραθεσω τα σχολια μου για αυτον τον 1,5 μηνα συμβιωσης.
ο μυλος einai αυτος http://barista.gr/Coffee-Grinders/Ascas ... i1%20black
και ειναι εξολοκληρου αλουμινενιος βαμμενος μαυρος. ο μυλος μου εινια χωρις timer (επιλογη μου ) και μπορω να πω τουλαχιστον με την παρουσα χρηση που του κανω φαινεται οτι ειναι σκυλι. οπως και ο i2 ετσι και αυτος μεχρι να φτασει στο σωστο σημειο για εσπρεσσο πρεπει να εχεις υπομονη. το κολπο που εκανα για να γλυτωσω χρονο και καφε ηταν να τον φτασω μεχρι το τερμα και μετα να τον γυρισω περιπου 20 στροφες αναποδα . μετα απο 100 γρ καφε βρηκα την ρυθμιση που χρειαζοταν ο καφες μου. Αλλαζοντας καφε η νεα ρυθμιση ερχεται με ελαχιστο στριψιμο του ρυθμιστη (1 στροφη η και λιγοτερο) προφανως λογω μεγαλυτερου μεγεθους μαχαιριων σε σχεση με τον i2 .
Ο μυλος ειναι σχετικα ησυχος (σε σπιτι το πρωι οταν οι αλλοι κοιμουνται ακουγεται αρκετα) αλλά λογω μαχαιριων (54mm) η αλεση γινεται πολυ γρηγορα. σε 10-12 δευτερα εχει αλεσει 18-20 γραμμαρια καφε.
Υπαρχει κατακρατηση στο στομιο περιπου 2 γραμμαρια . αυτο που κανω για να εχω οσο το δυνατον φρεσκοτερο καφε ειναι μετα απο καθε αλεση σταματαω περιπου στα 16 γραμμ και με ενα λοξο πινελακι σκαλιζω μεσα απο το στομιο και πεφτουν τα υπολειματα σε ενα κυπελλακι και τον συμπληρωνω στο καλαθακι . σε καθε νεα αλεση τωρα πεταω τις πρωτες ''στροφες'' των μαχαιριων (περιπου 0,5 γραμμαρια) ετσι ωστε να καθαρισουν τα μαχαιρια απο τον παλιο καφε.
ο καφες ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ομοιομορφα κομμενος και πραγματικα δεν ξεχωριζει απο καφεκοπτειο . οσο για το αρωμα οτι και να πω ειναι λιγα.
εχω αλεσει μεχρι και 500 γραμμ καφε με την μια ( για χρηση στο χωριο) και ο μυλος ουτε που το καταλαβε. ουτε ζεσταθηκε ουτε αλλαξε η ποιοτητα του τριψιματος.
το κουμπι πατιεται με ευκολια και τα στηριγματα κανουν πολυ καλα την δουλεια τους και με το βαρος του μυλου δεν κουνιεται καθολου κατα την αλεση .
Ο μυλος εσωτερικα ειναι εξ΄ολοκληρου μεταλλικος με το ρυθμιστικο να ειναι απο ορειχαλκο . και εδω οι μπροστινες βιδες ειναι πιο χαλαρες χωρις να παιζουν ομως.
Νομιζω οτι εκανα μια παρα πολυ καλη αγορα. Ειλικρινα δεν ειχα κανενα προβλημα να παρω το σιγουρο , δοκιμασμενο και φτηνοτερο i2 αλλα λιγο η ''κοντρα στο σιγουρο'' φυση μου , λιγο το οτι '' θεωρητικα ''ο i1 ειναι μια σκαλα πανω απο τον i2 δεν το πολυσκεφτηκα να τον αποκτησω (οπως αλλωστε και αντι για Gagia πηγα σε Ascaso και το αποτελεσμα με δικαιωσε απολυτα).
Φωτο απο το εσωτερικο αλλα και απο δειγμα αλεσης αυριο πρωι.

Νεος και χαρουμενος κατοχος και εγω ενος i1-mini (Να'ναι καλά ο Βασίλης που μου ανοιξε τα ματια)! Κατάφερα τελικα να παρω πολυ καλο καφεδακι απο την new baby και πεταξα επιτελους της καψουλες κονσερβες! Με αφορμη την ελλειψη της βιδας (δεξια) στην φωτο που ανεβασε ο συμφορουμιτης θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας μια δικη μου ανησυχια (αν και ο Βασιλης με καθησυχασε) για μια βιδα ... εξτρα στον δικο μου μυλο. Αποτι μου ειπε ο βασιλης η βιδα στο ρυθμιστη κοπης λειτουργει σαν στοπ. Σας εχει τυχει κατι παρομοιο? Παντως εκει που ειναι δεν επηρεαζει την κοπη του καφε σε καμια περιπτωση.

http://s21.postimg.org/jm6k0g3ef/IMG_20 ... 165619.jpg

Απάντηση