Ascaso i-2

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
NaGR
Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
2η Μηχανή:: Gaggia Pure
Μύλος:: Graef CM 80
2ος Μύλος:: Eureka Mignon

Re: Ascaso i-2

Δημοσίευση από NaGR » Πέμ Φεβ 03, 2011 7:53 am

nikp81 έγραψε:Παιδια σας ζητω να με συγχωρεσετε , οντως το γραναζι ειναι πλαστικο αλλα σημερα το ελυσα και το ειδα...Ζηταω συγνωμη για την αναστατωση!!!! :ban: :OOPS:

Off topic:
Μην πεσετε να με φατε!!! :OOPS:
αποκλειστικά τσαγάκι και νες για το κύριο για ένα 20ημερο ως παραδειγματική τιμωρία. :a016:

nikp81

Δημοσίευση από nikp81 » Πέμ Φεβ 03, 2011 8:32 am

αχχαχα οχι τσαι και νες...σας παρακαλωωωωω :OOPS: ... :OOPS:

luckyb

Ascaso i-2

Δημοσίευση από luckyb » Παρ Φεβ 04, 2011 12:56 am

Όποτε αναφέρεται ο συγκεκριμένος μύλος σε οποιοδήποτε thread, παρατηρώ μια τάση να υποβιβάζεται ή να θεωρείται προσωρινή λύση ή να του βρίσκονται ψεγάδια στην κατασκευή ή να μη προτείνεται αυτός και να προτείνεται κάποιος άλλος κλπ κλπ
Ακόμα και αυτό το καλοπροαίρετο "τίμιος" δεν μου ακούγεται καλά !!

εεε ναι λοιπόν:
* Το ρυθμιστικό γρανάζι του κοψίματος είναι πλαστικό
* Δεν υπάρχει περίπτωση να κόψει τα 600 κιλά γιατί μάλον θα τα φτύσει (?)
* Για ν'αλλάξεις ρύθμιση από εσπρέσσο σε φίλτρου για πρέσσα, πρέπει να κάνεις προθέρμανση τον καρπό σου
* Κρατάει πάρα πολύ καφέ (?) στο στόμιο
* Δεν έχει ένδειξη ρύθμισης άλεσης

αλλά:
* Η σημερινή τεχνολογία των πλαστικών έχει προοδεύσει εντυπωσιακά
* Αν ξοδεύουμε 250γρ καφέ την εβδομάδα, σε 20 χρόνια θα έχουμε κόψει 260Kgr
* Ο πολύς καφές που μένει στο στόμιο, πόσος είναι ?? 0,5γρ ?? 1 ???
Στο κάτω κάτω πέφτει πολύ εύκολα στο portafilter και δεν πάει χαμένος
* Κοστίζει τα μισά χρήματα από τον οικονομικά αμέσως επόμενο προτεινόμενο μύλο
* Εκτός του ότι έχει πολύ υψηλό WAF είναι πιο όμορφος (για μένα) από τα τεθωρακισμένα ή από τον μαύρο anfim (για τον ασημένιο που είναι κουκλί απαιτούνται 45 ευρώ παραπάνω από τον black)
* Έχει κωνικά burrs
* Με το stepless και την μικρορύθμιση μπορείς να επέμβεις με μεγάλη λεπτομέρεια στο κόψιμο
* Καθαρίζει πανεύκολα
* Η θέση του κουμπιού είναι πολύ πρακτική

Για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό.
Προσωπικά, δεν έχω καθόλου εμπειρία σε μύλους (για να ξέρετε και ποιος μιλάει :a014: ), αλλά μου φαίνεται ότι η ποιότητα στην άλεση είναι συγκρίσιμη με πολύ ακριβότερα μηχανήματα.
Αυτό το λέω γιατί αφενός δεν δημιουργούνται σβωλαράκια και αφετέρου υπάρχει μια ομοιομορφία.
Έτσι όπως γεμίζει το καλαθάκι, το γυρνάω γύρω γύρω και σχηματίζεται ένα ομοιόρφο βουνό από καφέ.
Ζύγιση, Levelling, tamping και κούμπωμα στη μηχανή.

Αν λοιπόν μπορεί κάποιος να επιχειρηματολογήσει βάσιμα και να συγκρίνει την ποιότητα άλεσης με κάποιον άλλο μύλο θα χαρώ πολύ γιατί μέχρι τώρα η άποψη μου είναι ότι για το σπίτι που δεν θέλουμε να κόβουμε 100 κιλά τη βδομάδα ο ascaso i2 είναι ένας μύλος που θα μας δώσει ποιότητα ανάλογη με κάποιον πολύ ακριβότερο.
Στο κάτω κάτω έχει πέσει στην αντίληψή μου ότι όσο αφορά στις τιμές των μύλων υπάρχει μια δυσανάλογη αύξηση τους σε συνάρτηση με την αύξηση σε ποιότητα.

ουφ, τα είπα και ησύχασα
:a030:

ΥΓ Αν κάποιος προβληματιστεί και γνωρίζει 2 πράγματα παραπάνω από 'μένα και θέλει να πειραματιστεί κι έχει ελεύθερο χρόνο και όρεξη, ας επικοινωνήσει μαζί μου να βρεθούμε και να κάνουμε το τέστ άλεσης:
"φθηνιάρικος ascaso" vs "super-duper-μυλάρα"

luckyb

Δημοσίευση από luckyb » Παρ Φεβ 04, 2011 1:22 am

...και να το θέσω διαφορετικά:
Αν φτιάξει ο ίδιος άνθρωπος 2 εσπρεσσάκια με όλες τις παραμέτρους ίδιες εκτός από τον μύλο,
πόσοι είναι σε θέση να διακρίνουν ποιο φλυτζάνι προήλθε από τον ascaso και ποιο από τον ακριβότερο μύλο ??

VAMPIRE

Δημοσίευση από VAMPIRE » Παρ Φεβ 04, 2011 1:51 am

luckyb έγραψε: ουφ, τα είπα και ησύχασα

ΥΓ Αν κάποιος προβληματιστεί και γνωρίζει 2 πράγματα παραπάνω από 'μένα και θέλει να πειραματιστεί κι έχει ελεύθερο χρόνο και όρεξη, ας επικοινωνήσει μαζί μου να βρεθούμε και να κάνουμε το τέστ άλεσης:
Έλα καλέ μου Λουκά ήρθε η ώρα να πάρεις το χάπι σου τώρα και να ηρεμήσεις . :a058:
Όπως είπε και ο γιατρός όλοι θα σου λέμε ναι . :lol:
Τι μεταμεσονύκτιο ξέσπασμα είναι αυτό αγόρι μου ;;; :a014:
Βρικόλακες έβλεπες στον ύπνο σου ;;; :a025: :a025: :a025:
Χωρίς παρεξήγηση και ελπίζοντας να έχεις αίσθηση του χιούμορ , το post σου επάνω σε βρικόλακα έπεσε , τέτοια ώρα που το έστειλες τι περίμενες μόνο εγώ τριγυρίζω στο forum. :respekt:

pankap

Δημοσίευση από pankap » Παρ Φεβ 04, 2011 2:33 am

VAMPIRE έγραψε:
luckyb έγραψε: ουφ, τα είπα και ησύχασα

Έλα καλέ μου Λουκά ήρθε η ώρα να πάρεις το χάπι σου τώρα και να ηρεμήσεις . :a058:
Όπως είπε και ο γιατρός όλοι θα σου λέμε ναι . :lol:
Τι μεταμεσονύκτιο ξέσπασμα είναι αυτό αγόρι μου ;;; :a014:
Βρικόλακες έβλεπες στον ύπνο σου ;;; :a025: :a025: :a025:
Χωρίς παρεξήγηση και ελπίζοντας να έχεις αίσθηση του χιούμορ , το post σου επάνω σε βρικόλακα έπεσε , τέτοια ώρα που το έστειλες τι περίμενες μόνο εγώ τριγυρίζω στο forum. :respekt:
κι εγώ :a025:
πες τα luckyb :clap:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Παρ Φεβ 04, 2011 9:30 am

Κάτι τέτοιες δημοσιεύσεις σαν την δική σου Λουκά με κάνουν να αισθάνομαι ικανοποίηση που έφτιαξα αυτό το forum.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

anepro

Δημοσίευση από anepro » Παρ Φεβ 04, 2011 10:44 am

Υπερασπίστηκε το μύλο του με σθένος ο άνθρωπος. Αφου του αρέσει ο μύλος του (και του τον κακολογούνε)...να μη το πει; :lol: Τον πνίγει το δίκιο.

Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
Μύλος:: Compak K10 conic
2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty

Δημοσίευση από Βαγγελης ο καφετζης » Παρ Φεβ 04, 2011 11:09 am

Το διάβασα και γώ χθές το βράδυ (Βάμπιρε,όπως έλεγε η γιαγιά μου :lol: ) και μου άρεσε πολύ. :oneup:
Μπράβο φίλε Λουκά!
Δεν θα έλεγα όχι και σε ένα τέστ,αλλά καλύτερα ίσως μία επίδειξη σε ένα βιντεάκι,όλη την διαδικασία κοπής και γέμισμα του PF.

luckyb

Δημοσίευση από luckyb » Παρ Φεβ 04, 2011 5:25 pm

This
...
is
...
(espres)sparta
:a134:

Μα καλά, δεν κοιμάται κανείς τα βράδια σ'αυτό το φόρουμ ??
εμ, που να κοιμηθεί με τόσους καφέδες :a016:

Μπορεί πολλοί να το θεωρείτε δεδομένο, αλλά προσωπικά τέτοια αντιμετώπιση εγώ την εκτιμάω ιδιαίτερα και σας ευχαριστώ γι'αυτό (γλυψ γλυψ)

Βαγγέλη, για το βιντεάκι επιφυλάσομαι μέχρι να πείσω την καμεραγούμαν :waf:

Απάντηση