Πρόβλημα με μεταχειρισμένo Gaggia MDF

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Πρόβλημα με μεταχειρισμένη Gaggia MDF

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Φεβ 28, 2010 11:40 pm

livadaki έγραψε:[...

Ζώνη 3; υπάρχει τέτοιος όρος; :?
Δεν νομίζω, αλλά στην σχηματική παράσταση της διαδικασίας άλεσης στο ΗΒ, έχει αριθμήσει το τρίτο στάδιο με το 3.

Εικόνα
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

livadaki
Όνομα: Θωμάς
Μηχανή:: La Pavoni
Μύλος:: Eureka Mignon

Δημοσίευση από livadaki » Δευ Μαρ 01, 2010 9:23 pm

livadaki έγραψε:Επίσης διαπίστωσα ότι ένα πτερύγιο από τα 3 που έχει η βάση που κινείται κατά το άλεσμα (αυτή που έχει πάνω της το κάτω μαχαίρι) βρίσκει ακριβώς δίπλα από το σημείο που βγαίνει ο καφές προς το δοσομετρητή. Στο σημείο εκείνο έχει σημάδι από την επαφή του πτερυγίου πάνω στο μέταλλο.

Psycho, αν κατάλαβες τι λέω, έχεις διαπιστώσει το ίδιο στον δικό σου;
Psycho, διαπίστωσες κάτι τέτοιο στον δικό σου;

Σήμερα μου έστειλαν τα μαχαίρια και αύριο θα τα έχω. Τελικά το κόστος είναι 11€ +ΦΠΑ έκαστο όπως μου είπαν στο τηλέφωνο (είχαν κάνει λάθος). Άρα 11€ +ΦΠΑ χ 2 + έξοδα αποστολής με ACS = 32€.

Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Δημοσίευση από psycho » Τρί Μαρ 02, 2010 8:52 pm

livadaki έγραψε:
livadaki έγραψε:Επίσης διαπίστωσα ότι ένα πτερύγιο από τα 3 που έχει η βάση που κινείται κατά το άλεσμα (αυτή που έχει πάνω της το κάτω μαχαίρι) βρίσκει ακριβώς δίπλα από το σημείο που βγαίνει ο καφές προς το δοσομετρητή. Στο σημείο εκείνο έχει σημάδι από την επαφή του πτερυγίου πάνω στο μέταλλο.

Σήμερα μου έστειλαν τα μαχαίρια και αύριο θα τα έχω. Τελικά το κόστος είναι 11€ +ΦΠΑ έκαστο όπως μου είπαν στο τηλέφωνο (είχαν κάνει λάθος). Άρα 11€ +ΦΠΑ χ 2 + έξοδα αποστολής με ACS = 32€.
Livadaki δεν μπορώ να πω οτι κατάλαβα τι εννοείς

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Τρί Μαρ 02, 2010 9:01 pm

psycho έγραψε:
livadaki έγραψε:

Livadaki δεν μπορώ να πω οτι κατάλαβα τι εννοείς
Η βάση πάνω στην οποία είναι βιδωμένο το κάτω μαχαίρι και η οποία περιστρέφεται κατά το άλεσμα, έχει πάνω της περιμετρικά 3 πτερύγια τα οποία αν το καταλαβαίνω καλά χρησιμεύουν για να ωθούν τον καφέ προς το δοσομετρητή. Ένα από αυτά τα πτερύγια λοιπόν ξύνει κατά την περιστροφή της βάσης το μεταλλικό τοίχωμα ακριβώς στο σημείο που βγαίνει ο καφές προς το δοσομετρητή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. Αύριο που θα παραλάβω τα μαχαίρια θα βγάλω μια φωτογραφία.

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Τετ Μαρ 03, 2010 6:26 pm

Άλλαξα τα μαχαίρια, αλλά τα ίδια. Έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι στραβή η βάση που περιστρέφει το κάτω μαχαίρι και δεν εφάπτεται πλήρως κατά την περιστροφή με το πάνω μαχαίρι με αποτέλεσμα να διαφεύγουν μεγαλύτερα κομμάτια καφέ.

Θα επικοινωνήσω με τον πωλητή για περίπτωση επιστροφής :evil:

mx1001

Δημοσίευση από mx1001 » Τετ Μαρ 03, 2010 6:37 pm

livadaki έγραψε:Θα επικοινωνήσω με τον πωλητή για περίπτωση επιστροφής :evil:
Μαζί με την μηχανή βάλε μέσα και μερικά Depon (τα βαρβάτα) στην συσκευασία . Θα τα χρειαστεί όταν την δει .

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Μαρ 03, 2010 7:09 pm

livadaki έγραψε:Άλλαξα τα μαχαίρια, αλλά τα ίδια. Έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι είναι στραβή η βάση που περιστρέφει το κάτω μαχαίρι και δεν εφάπτεται πλήρως κατά την περιστροφή με το πάνω μαχαίρι με αποτέλεσμα να διαφεύγουν μεγαλύτερα κομμάτια καφέ.

Θα επικοινωνήσω με τον πωλητή για περίπτωση επιστροφής :evil:
Κρίμα, μακάρι να δεχτεί να μοιραστείτε τα έξοδα αποστολής. Ψυχραιμία, και όπως σου είπα και πριν δες τι επιλογές έχεις μέσω του paypal.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Τετ Μαρ 03, 2010 7:55 pm

Επικοινώνησα μαζί του και αφού του εξήγησα το πρόβλημα, του πρότεινα να του στείλω πίσω τον μύλο με δικά του έξοδα αποστολής. Μου απάντησε ότι τα έξοδα αποστολής είναι πολλά και μου πρότεινε να κρατήσω τον μύλο και να μου επιστρέψει τα χρήματα. :shock:

Εξεπλάγην ευχάριστα με αυτό και του είπα ότι είμαι διατεθειμένος να του επιστρέψω τον μύλο αν αναλάμβανε τα έξοδα αποστολής. Μέχρι στιγμής αυτά...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Μαρ 03, 2010 8:16 pm

Μπράβο του, άρα μάλλον είχε άγνοια του προβλήματος και δεν τον πούλησε με δόλο. Μακάρι να παν όλα καλά.

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Τετ Μαρ 03, 2010 8:23 pm

Christos έγραψε:Μπράβο του, άρα μάλλον είχε άγνοια του προβλήματος και δεν τον πούλησε με δόλο. Μακάρι να παν όλα καλά.
Όντως, παραδέχτηκε το λάθος του, ότι δεν είχε δοκιμάσει τον μύλο πριν τον πουλήσει. Μου έκανε refund τα χρήματα πριν λίγο. Βγήκα χαμένος 30€ έξοδα αποστολής από Ιταλία αλλά πάλι καλά να λέω...

Επίσης βρίσκομαι με 2 καινούργια μαχαίρια τα οποία πλήρωσα άλλα 32€! :lol:

Μάλλον πάω για αγορά καινούργιας MDF...

Πέρα από eurogat (167,22 € + Φ.Π.Α) από που αλλού προτείνετε να την αγοράσω, ίσως πιο φθηνά;

Απάντηση