La San Marco SM 90 πληροφορίες?
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Re: La San Marco SM 90 πληροφορίες?
Άκου να δεις τι ήτανε!Ούτε και μένα πήγαινε το μυαλό μου εκεί.Καλά που μου το πες να χω το νου μου!!
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Εχθές δεν είχα πολύ δουλειά και με αφορμή το θέμα του rancilio MD 50 είπα να φτιάξω ένα βιντεάκι απο το μύλο μου.Στο βίντεο βλέπετε πως ο καφές κάθεται στο τούνελ και πως το αφαιρώ.Χρησιμοποιώ πάντα καλαμάκι και μετά το δάχτυλο και έτσι βγάζω όλο το καφέ που απομένει μέσα.Βέβαια πάνω απο το μύλο είχε ένα πλαστικό κομμάτι το οποίο και έβγαλα γιατί με ενοχλούσε στην αφαίρεση του καφέ.Επίσης στον αστερία έχουν μπεί ταινίες σκρατς και δεν αφήνει κυριολεκτικά τίποτα με αυτό το mods.Συνήθως μετα το κόψιμο παίρνω τα ίδια gr με τους κόκκους που βάζω , άντε να χάνω κάποιες φορές 1gr.Tα κοπτικά είναι καινούργια και νομίζω πως το κοψιμό του είναι πολύ καλό, δε γνωρίζω πολλά απο μύλους αλλά τουλάχιστον δε μου σβολιάζει.Έχει πολλά επίπεδα κοψίματος και τη μεγαλύτεη διαφορά την είδα όταν άλλαξα τα κοπτικά.Ιδού σε λειτουργία..
Μήπως έχω και το μεγαλύτερο μύλο εδώ μέσα η κάνω λάθος?
Μήπως έχω και το μεγαλύτερο μύλο εδώ μέσα η κάνω λάθος?
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
-
νικολας
αυτο ακριβως λεω παρακρατηση!
λογω βαθους του τουνελ, υπαρχει τετοια.
κατι που δεν θα συνατησεις στους μικρων διαστασεων μυλους ευκολα...
λογω βαθους του τουνελ, υπαρχει τετοια.
κατι που δεν θα συνατησεις στους μικρων διαστασεων μυλους ευκολα...
-
coffee lover
Οντως το τουνελ βαθυ για αυτο και το σωστο δαχτυλο
....
-
nikatsip
Έχει κανείς άποψη για το συγκεκριμένο μύλο; Όπως επίσης θα ήθελα και τη γνώμη του Ηλία, ύστερα από δυόμιση χρόνια χρήσης. Είδα και το βίντεάκι, με προβληματίζει το γεγονός οτι δεν αδειάζει το τούνελ και χρειάζεται τέτοια "επέμβαση" για να πάρεις όλο τον αλεσμένο καφέ.
Τον βρήκα μεταχειρισμένο στα 250€ και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη, είναι ελάχιστα χρησιμοποιημένος.
Τον βρήκα μεταχειρισμένο στα 250€ και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη, είναι ελάχιστα χρησιμοποιημένος.
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τον έχω δει αυτόν τον μύλο και πραγματικά είναι θηρίο που μπορεί να αλέσει πολλά κιλά καφέ χωρίς πρόβλημα.
Αλλά για οικιακή χρήση περισσότερο μετράει η ποιότητα της άλεσης.
Και σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω αν η ποιότητα είναι ίδια ή καλύτερη με τον Mazzer SJ που μπορεί να βρεθεί και αυτός μεταχειρισμένος σε παρόμοια τιμή.
Και σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω αν η ποιότητα είναι ίδια ή καλύτερη με τον Mazzer SJ που μπορεί να βρεθεί και αυτός μεταχειρισμένος σε παρόμοια τιμή.
- Angeldust
- Όνομα: Kostas
- Μηχανή:: Gaggia Classic gold
- 2η Μηχανή:: Grimac Cialdina(ese)
- Μύλος:: Saeco M2002
- 2ος Μύλος:: Hand mill
- Οι καφέδες μου:: Segafredo,Ethiopia Sidamo
- Επικοινωνία:
Sαn Marco φτιάχνει καλους μύλους και μέτρια μηχανήματα.Καλός είναι αλλα πολλά ζητάει γιατί είναι παλιό μοντέλο.
- Artisti
Αν είναι σε καλή κατάσταση τόσο έχουν,αν υπάρχουν φτηνότεροι θα είναι λιωμένοι και δεν νομίζω ότι αξίζει γιατί στο τέλος θα δώσεις περισσότερα.
http://www.xe.gr/epixeirisiaka/eksoplis ... 52251.html
Αυτό που με χάλασε εμένα σε αυτό τον μύλο είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις μικρορύθμιση στο κόψιμο όπως πχ μπορείς να κάνεις με έναν φτηνό Αscaso.
Manual:
http://www.lasanmarco.it/media/manuali/ ... -PT-GR.pdf
http://www.xe.gr/epixeirisiaka/eksoplis ... 52251.html
Αυτό που με χάλασε εμένα σε αυτό τον μύλο είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις μικρορύθμιση στο κόψιμο όπως πχ μπορείς να κάνεις με έναν φτηνό Αscaso.
Manual:
http://www.lasanmarco.it/media/manuali/ ... -PT-GR.pdf
-
nikatsip
Πράγματι, ο Mazzer SJ είναι άλλος ένας υποψήφιος μύλος, ο οποίος ανήκει και αυτός στην ίδια κατηγορία (επαγγελματικών). Υπάρχουν πολλές περισσότερες αναφορές για τον Mazzer SJ, η ποιότητα της άλεσής του έχει αναφερθεί ξεκάθαρα οτι είναι εξαιρετική και γενικά κυκλοφορεί πολύ περισσότερο από τους San Marco (τους αντιπροσωπεύει η Kafea Illy, οπότε λογικό). Απλά είναι λίγο δύσκολο να βρείς κάποιον σε πολύ καλή κατάσταση (όπως π.χ. του Βασίλη/Hetfield.Artisti έγραψε:Τον έχω δει αυτόν τον μύλο και πραγματικά είναι θηρίο που μπορεί να αλέσει πολλά κιλά καφέ χωρίς πρόβλημα.
Γιώργο (Artisti) μου χάλασες το θήραμα, αυτός είναι ο μύλος που βρήκα και μου φαίνεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Τέλος πάντων, θα πρέπει να μάθω σχετικά με την ποιότητα της άλεσης. Ελπίζω να μας πει και ο Ηλίας την εμπειρία του.
- Artisti
Νικόλα σαν και αυτόν τον μύλο στη Ελλάδα κυκλοφορούν πολλοί αλλά οι περισσότεροι είναι σε άθλια κατάσταση όπως αυτός εδώ από άλλη αγγελία:
http://a2.xe.gr//20130228/124750_837614_x.jpg
Αυτός που κοιτάς είναι σε εξαιρετική κατάσταση σαν καινούργιος αλλά αυτοί οι μύλοι είναι παλιάς Ιταλικής σχολής σχεδίαση για τους επαγγελματίας που είχαν ένα στάνταρτ κόψιμο για την μηχανή τους και τέρμα δεν το έψαχναν παρακάτω με ψιλορυθμίσεις.
Παρόμοιας φιλοσοφίας μοιάζει να είναι και ο Gaggia MDF χωρίς να υπάρχει σύγκριση φυσικά στη ποιότητα κατασκευής μεταξύ των δύο.
http://a2.xe.gr//20130228/124750_837614_x.jpg
Αυτός που κοιτάς είναι σε εξαιρετική κατάσταση σαν καινούργιος αλλά αυτοί οι μύλοι είναι παλιάς Ιταλικής σχολής σχεδίαση για τους επαγγελματίας που είχαν ένα στάνταρτ κόψιμο για την μηχανή τους και τέρμα δεν το έψαχναν παρακάτω με ψιλορυθμίσεις.
Παρόμοιας φιλοσοφίας μοιάζει να είναι και ο Gaggia MDF χωρίς να υπάρχει σύγκριση φυσικά στη ποιότητα κατασκευής μεταξύ των δύο.