Kαλά δεν είναι και καμιά σπουδαία διαδικασία. Μια βίδα πρέπει να ξεβιδώσεις. Δεν είναι και πυρηνική φυσική! Φιλικά πάνταan19gi75 έγραψε:Δοκίμασα με 20g φρεσκοκομμένου καφέ (δεν γνωρίζω πότε ψήθηκε γιατί ήρθε με την καφετιέρα) και πήρα τα σωστά barr, αλλά η εκχύλιση ήταν 75ml σε 25s. Θα δοκιμάσω με φρεσκοψημένο καφέ και αν δεν πετύχει θα εφαρμόσω αυτά που λέει στο video ,αν και κάτι μου λέει ότι δεν το γλυτώνω, εφόσον κάποιοι με τον graef κόβουν στο 20 και εγώ κόβω στο "μηδέν".
Για ό,τι προκύψει θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Graef CM 800 NEW
-
charilaos
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
- Μύλος:: Eureka Mignon
- 2ος Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: Kudu
Re: Graef CM 800 NEW
- an19gi75
- Όνομα: Τάσος
- Μηχανή:: lelit pl41em
- 2η Μηχανή:: Delonghi ECO 310.R
- Μύλος:: graef cm800
- Οι καφέδες μου:: σε αναζήτηση
OK το πρόβλημα της λεπτής άλεσης λύθηκε
Παιδεύτικα λίγο στην αρχή γιατί ενώ γύρισα το καλαθάκι δεξιόστροφα όπως έλεγε το video, τελικά πήρα πιο χοντροκομμένο καφέ. Ο λόγος ήταν ότι δεν κούμπωνα το εξάρτημα με τις διαβαθμίσεις σωστά, όπως αναφέρεται στο 2ο video. Να σημειώσω δε ότι υπάρχει διαφορά στα σημάδια ευθυγράμμισης, μεταξύ του μύλου στο video και του δικού μου , παρότι είναι το ίδιο μοντέλο.
Τώρα μένει να παίξω με διάφορες βαθμίδες και να βλέπω αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ.
Παιδεύτικα λίγο στην αρχή γιατί ενώ γύρισα το καλαθάκι δεξιόστροφα όπως έλεγε το video, τελικά πήρα πιο χοντροκομμένο καφέ. Ο λόγος ήταν ότι δεν κούμπωνα το εξάρτημα με τις διαβαθμίσεις σωστά, όπως αναφέρεται στο 2ο video. Να σημειώσω δε ότι υπάρχει διαφορά στα σημάδια ευθυγράμμισης, μεταξύ του μύλου στο video και του δικού μου , παρότι είναι το ίδιο μοντέλο.
Τώρα μένει να παίξω με διάφορες βαθμίδες και να βλέπω αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ.
-
lamprost
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: GRAEF CM800
Ακριβώς! βαζεις το μαχαιρι και μετα γυρνας τον περιστροφέα να κουμπώσειChristos έγραψε:Αυτή δεν είναι η σωστή διαδικασία;lamprost έγραψε:...
βγαλτο και ξαναβάλτο σωστα... βασικά πρωτα το βάζεις και μετα κουμπώνεις τον περιστροφεα...αν το κάνεις αναποδα δεν εχει μπει καλά
Ενα βιντεο βεβαια είναι καλύτερο από τις λέξεις!
-
Giovanni
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: ECM Classika II pid
- Μύλος:: Graef CM 800
- Οι καφέδες μου:: BEAN HAUS Πάφος.
Σήμερα μετά την αλεση ειπα να σφαλιαρίσω τον μύλο με μερικά χαστούκια
και να τον ανοίξω
απίκο για να δω αν μένει καφές οπως εδειξε με φωτο ενα μέλος.Με εκπληξη διαπίστωσα οτι δεν υπάρχει
παρακρατιμένος καφές και δεν χρειάζετε να αφαιρεθεί το ελασμα.
απίκο για να δω αν μένει καφές οπως εδειξε με φωτο ενα μέλος.Με εκπληξη διαπίστωσα οτι δεν υπάρχει
παρακρατιμένος καφές και δεν χρειάζετε να αφαιρεθεί το ελασμα.
- an19gi75
Αποφάσισα να καθαρίσω το μύλο. Τι το θελα; Τον ανοίγω, βγάζω και το εσωτερικό καπάκι, κάνω ό,τι κάνω, το ξανακλείνω, ακολουθώ τα βήματα που δείχνει το βίντεο λίγο πιο πάνω. Πάω να κόψω και εκεί που έκοβα στο "δέκα" του μύλου, τώρα μου βγάζει κομμάτια κομμένα σαν καπνό τσιγάρου. Ανοίγω, καθαρίζω, τα ίδια.
Το΄χω κάνει πάνω από εφτά-οκτώ φορές το άνοιξε κλείσε. Η μόνη αποδεκτή άλεση πλέον είναι πριν το "ένα" τέρμα δεξιά στο fine. Αυτό όμως το θεωρώ απαράδεκτο. Τα καπάκια τα΄χω κουμπώσει κανονικά.
Παρακαλώ τα φώτα σας.
Το΄χω κάνει πάνω από εφτά-οκτώ φορές το άνοιξε κλείσε. Η μόνη αποδεκτή άλεση πλέον είναι πριν το "ένα" τέρμα δεξιά στο fine. Αυτό όμως το θεωρώ απαράδεκτο. Τα καπάκια τα΄χω κουμπώσει κανονικά.
Παρακαλώ τα φώτα σας.
-
Giovanni
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: ECM Classika II pid
- Μύλος:: Graef CM 800
- Οι καφέδες μου:: BEAN HAUS Πάφος.
Ανασήκωσε το καλάθι με το μαχαίρι που βέπεις τρια ποστ επάνω και αφου το περιστρέψεις βάλτο .
Αλλάζει η κοπή.Δοκίμασε.Χωρίς να ξεβιδώσεις την βίδα.
Αλλάζει η κοπή.Δοκίμασε.Χωρίς να ξεβιδώσεις την βίδα.
- Roulaki
- Όνομα: Ρούλα
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
- Μύλος:: Graef CM800
Λοιπόν, ο μύλος θέλει ρύθμιση κάθε φορά που τον καθαρίζω και θα συμφωνήσω ότι κάτι παίζει με το καλαθάκι, ασχέτως της θέσης που είναι οι βίδες. Έχω λίγες μέρες που τον καθάρισα και χωρίς να πειράξω τις βίδες, από εκεί που έκοβα στο 24-25, τώρα κόβω στο 10. Υποθέτω ότι έχει να κάνει με το βίδωμα στο καλαθάκι. Όσο πιο βαθιά το βιδώνεις, τόσο πιο ψιλά κόβει στα μικρά νούμερα. Αν και με 3-4 καφέδες ρυθμίζεται, δεν παύει να είναι πολύ σπαστικό.
- an19gi75
Ρούλα και να φανταστείς ότι έχω γυρίσει δυο τρύπες (αυτό με τις βίδες) στο εσωτερικό καλαθάκι προς το fine.
Από ό,τι μετέφρασα στο google από τα Γερμανικά αυτό είναι το μέγιστο που μπορείς να ¨στρίψεις¨το εσωτερικό καλαθάκι. Αναφέρεται στο αντίστοιχο βίντεο που έχει αναρτηθεί πιο πάνω. Αν κάποιος γνωρίζει Γερμανικά μπορεί να με διορθώσει. Πάντως υπαρχει περιθώριο να περιστραφεί κατά ένα ακόμη βήμα το εσωτερικό καλάθάκι.
Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Από ό,τι μετέφρασα στο google από τα Γερμανικά αυτό είναι το μέγιστο που μπορείς να ¨στρίψεις¨το εσωτερικό καλαθάκι. Αναφέρεται στο αντίστοιχο βίντεο που έχει αναρτηθεί πιο πάνω. Αν κάποιος γνωρίζει Γερμανικά μπορεί να με διορθώσει. Πάντως υπαρχει περιθώριο να περιστραφεί κατά ένα ακόμη βήμα το εσωτερικό καλάθάκι.
Το έχει δοκιμάσει κανείς;
-
delpiero10
- Όνομα: κωστας
- Μηχανή:: expobar brewtus 4 pi
- Μύλος:: fiorenzato f 6
- 2ος Μύλος:: mazzer SUPER JOLIE
- Οι καφέδες μου:: tigrato samba moka
όταν βαζεις το καλαθακι φροντισε να κουμπβσει και όταν το τραβας να μην βγαινει αυτό είναι το tip του μυλου ολοι οσοι τον είχαμε αυτό παθαμε λιγη υπομονή και λιγος καφες στα σκουπιδια
-
Sopranos
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef Cm 800
- Οι καφέδες μου:: Ψάχνω κατι θα βρω
Καλημέρα και απο μένα ,λιγο χαζό αυτο που θα ρωτήσω αλλα για να κάνουνε πιο fine το μέγιστο διάβασα ειναι δυο κλικ αλλα απο που 2 κλικ;;;; Σύμφωνα με το βίντεο το κανει 2 κλικ απο το "fine"ενώ όταν το πάω στη πιο χοντρό το ξεκινάει απο το fine .. Άραγε απο το fine ειναι η αρχή και το μέγιστο ειναι 2 ήτε το πάμε χοντρό η ψιλό !! Παραπάνω εάν το πάμε δεν θα πιάνει;