Compak K3 Touch

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
pavlosola

Re: Compak K3 Touch

Δημοσίευση από pavlosola » Σάβ Δεκ 17, 2016 7:28 pm

Σήμερα, μετά από 6 μήνες χρήσης, αποφάσισα, κατα την εβδομαδιαία διαδικασία καθαρισμού να αφαιρέσω και τα μαχαίρια
για να καθαρίσω σε βάθος το μύλο μου.

Για να πω την αλήθεια με αυτά που διαβάζουμε είχα το φόβο μήπως και κάτι δεν πάει καλά και αρχίσουν τα προβλήματα.
Ευτυχώς δεν συνέβηκε τίποτα απρόοπτο. Αντιθέτως έβγαλα πολύ συσσωρευμένο καφέ κάτω από τα μαχαίρια
DSC_4093.JPG
ο οποίος και πιθανών να ήταν robusta απ' όταν άλεθα με τα κιλά στην αρχή για να στρώσω το μύλο. :lol: :lol: :lol:

Αποφάσισα να γράψω μετά τα τελευταία γεγονότα μήπως και βγάλουμε καμιά άκρη με τους δύο Κ3.
Αυτό που πρόσεξα κατα την επανατοποθέτηση των μαχαιριών ήταν ότι οι βίδες δεν τα βάζουν με απόλυτη ακρίβεια στη θέση τους
και είναι πολύ εύκολο να τα τοποθετήσει κάποιος ελαφρώς παράκεντρα.

Το κάτω τουλάχιστον που κινείτε και μπορείς να το καταλάβεις αν κοιτάξεις προσεκτικά κατα την κίνηση.
Θέλει αρκετή προσοχή για να μπούνε σωστά. Βιδώνεις, βάζεις σε λειτουργία, παρατηρείς, ξεβιδώνεις, διορθώνεις και πάλι από την αρχή.

Μήπως ένα βγάλσιμο και επανατοποθέτηση των μαχαιριών θα είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα;

Το επόμενο ήταν να αφαιρέσω και τη "γλώσσα" από σιλικόνη που καλύπτει την έξοδο του καφέ για να δοκιμάσω αν έχει διαφορά.
Luckees έγραψε:Είναι ένα μικρό πλαςτικο κομματάκι σαν πόρτακι στην τρύπα απ όπου φεύγει ο καφές από τα μαχαίρια προς τα κάτω.Μπουκωνει με καφέ εκεί κ δεν φαίνεται καλά κ μου φαίνεται ότι εμποδίζει την όλη διαδικασία. Οταν το έβγαλες είδες διαφορά;
Αποτέλεσμα: Μηδενικό πλέον clumping και μεγάλη ευκολία στην αφαίρεση του καφέ από το τούνελ. Εγώ πάντως δεν θα την ξαναβάλω.

Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Δημοσίευση από Luckees » Σάβ Δεκ 17, 2016 9:20 pm

pavlosola έγραψε:..Αποτέλεσμα: Μηδενικό πλέον clumping και μεγάλη ευκολία στην αφαίρεση του καφέ από το τούνελ. Εγώ πάντως δεν θα την ξαναβάλω.
Να και μια καλή είδηση! :oneup:

pavlosola

Δημοσίευση από pavlosola » Σάβ Δεκ 17, 2016 9:26 pm

Βέβαια να διευκρινίσω ότι με το δικό μου μύλο και πριν δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με το clumping.

Άβαταρ μέλους
Luckees
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto

Δημοσίευση από Luckees » Σάβ Δεκ 17, 2016 10:25 pm

Για θυμησέ μου αυτό αν το βγάλεις ξαναμπαίνει ή είναι το έκοψες τελείως;

pavlosola

Δημοσίευση από pavlosola » Σάβ Δεκ 17, 2016 11:25 pm

Βιδωμένο είναι Απόστολε με μια μικρή βίδα allen. Οπότε δεν τίθεται θέμα. Το βγάζεις, δοκιμάζεις και αποφασιζεις αν το θες ή όχι.

pavlosola

Δημοσίευση από pavlosola » Κυρ Δεκ 18, 2016 10:52 am

pavlosola έγραψε: Αποτέλεσμα: Μηδενικό πλέον clumping και μεγάλη ευκολία στην αφαίρεση του καφέ από το τούνελ. Εγώ πάντως δεν θα την ξαναβάλω.
Και για του λόγου το αληθές...
DSC_4103.JPG
με χρήση φυσικά του...
DSC_2002.JPG
και με ένα απλό κουνηματάκι χωρίς παρέμβαση στο εσωτερικό του καφέ
DSC_4104.JPG

buddy
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural

Δημοσίευση από buddy » Κυρ Δεκ 18, 2016 11:23 am

Αρα μιλαμε για κατασκευαστικο λαθος, προβληματικη φουρνια, κατι τετοιο.
Αυτη η αλεση, δεν εχει καμια σχεση με την αλεση της Σταυριανας που μας εχει δειξει φωτο.
Μοιαζει να ειναι απο τελειως διαφορετικο μυλο.

coolmind
Όνομα: Νάσος
Μηχανή:: Unic Stella Mini
Μύλος:: Custom Made By Me
2ος Μύλος:: Mazzer Mini Manual
Οι καφέδες μου:: Natural Coffees

Δημοσίευση από coolmind » Κυρ Δεκ 18, 2016 12:38 pm

Το clumping σε αυτο τον μυλο,οπως εχω γραψει και ποιο πανω ,δημιουργειται απο την υπερβολικη κατακρατηση που κανει,και απο αυτο το σιλικονουχο πορτακι που εχει εκει στην εξοδο του καφε.
Οταν ειναι καθαρισμενος και χωρις το πλαστικο στην εξοδο,το πραγμα βελτιωνεται παρα πολυ.

Άβαταρ μέλους
georgevag
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Oscar 2
2η Μηχανή:: Delonghi ec221
Μύλος:: DF83

Δημοσίευση από georgevag » Κυρ Δεκ 18, 2016 11:11 pm

Τελικά αφαιρεσα και εγώ την γλώσσα.. Έχει διαφορά όχι μόνο στο σβολιασμα αλλά στην ευκολία ρίψης του καφέ από το στόμιο. Γενικά, όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο ευχαριστημένος είμαι από τον μύλο. Βέβαια όσο στρώνουν τα μαχαίρια τόσο μετατοπίζεται το απολυτο μηδέν προς το fine. Δηλαδή εκεί που έκοβα στο 9, τώρα είμαι κάπου στο 7,5. Όμως και το μηδέν μετατοπίστηκε προς το fine άρα δεν άλλαξε τίποτα. Τέλος, από το σημείο που κόβω έως το μηδέν δεν ακούγεται πουθενά επαφή μαχαιριων και προκειται για μοντέλο 6/2016, δηλ οπως της Jazz. Αρα νομίζω ότι δεν είναι θέμα παρτιδας αλλά προκειται για μεμονωμένο γεγονός που όμως πρέπει να βρεθεί λύση. Οι επιδόσεις του κακώς κατακεραυνωνονται από τα μέλη του φορουμ περνοντας σαν παράδειγμα τον ελαττωματικό μύλο της jazz. Για τα λεφτα του (και εφόσον λειτουργεί κανονικά) είναι εξαιρετικός μύλος.

Άβαταρ μέλους
Edesso
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Espresso Baby DIY
2η Μηχανή:: V60/Bonavita
Μύλος:: Comandante C40
2ος Μύλος:: Compak K10
Οι καφέδες μου:: cup10 mokka

Δημοσίευση από Edesso » Κυρ Δεκ 18, 2016 11:21 pm

:oneup:
espresso junkie...