Πρόβλημα με μεταχειρισμένo Gaggia MDF
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Πρόβλημα με μεταχειρισμένη Gaggia MDF
Είδες τελικά που η τιμή τους βγήκε πολύ φτηνότερη από αυτήν του ebay; Πάντως 30 ευρώ την ώρα θα ήταν πολλά, αν και δε πιστεύω για έναν έμπειρο τεχνικό να του παίρνει η διαδικασία πάνω από 15'. Τεσπά, αφού θα μπεις στην διαδικασία να βγάλεις και τον κάτω δίσκο, θα σου πρότεινα να κάνεις ένα καλό καθάρισμα εκεί και ιδιαίτερα γύρω από τον ρότορα. Ξανακάνε μία τελευταία δοκιμή και εάν είναι πάλι αποτυχημένη, προχώρα στην αλλαγή με τους καινούριους δίσκους.
Τέλος θα εκτιμούσα εάν θα μπορούσες να φωτογραφίσεις την διαδικασία ώστε να έχουμε ένα how-to εδώ στο forum.
Καλή επιτυχία.
Τέλος θα εκτιμούσα εάν θα μπορούσες να φωτογραφίσεις την διαδικασία ώστε να έχουμε ένα how-to εδώ στο forum.
Καλή επιτυχία.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Είναι το φθηνά τελικά ε? Κάτσε να πάρω κανένα ζευγάρι να υπάρχει...
- NaGR
- Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Graef CM 80
- 2ος Μύλος:: Eureka Mignon
για το αν είναι στραβός ο άξονας περιστροφής κάπου διάβαζα οτι βάφεις με υδατοδιαλυτό μαρκαδόρο τη μια πλάκα στο εσωτερικό ή εξωτερικό μέρος και μετά βάζεις την άλλη ώστε να ακουμπάνε ελάχιστα.
το δουλεύεις λίγο και αν έχει βάψει την άβαφτη πλάκα σε κύκλο τότε είσαι οκ αν είναι οβάλ ή κάτι ακανόνιστο
δεν ξέρω αν δουλεύει δεν το έχω δοκιμάσει.
το δουλεύεις λίγο και αν έχει βάψει την άβαφτη πλάκα σε κύκλο τότε είσαι οκ αν είναι οβάλ ή κάτι ακανόνιστο
δεν ξέρω αν δουλεύει δεν το έχω δοκιμάσει.
-
livadaki
- Όνομα: Θωμάς
- Μηχανή:: La Pavoni
- Μύλος:: Eureka Mignon
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα ελπίζω να παραλάβω τα μαχαίρια. Τώρα δεν έχω το κουράγιο να ανοίξω ξανά το μύλο (αν και έχω το μικρόβιο να σκαλίζω συσκευές
). Ίσως αν μου τη «βαρέσει» καμιά μέρα να τον ανοίξω πάλι και να του ρίξω άλλη μια ματιά.
- Christos
- Συντονιστής

Off topic:
Φίλοι psycho και mx1001 στην προσπάθεια μου να μεταφέρω τις δημοσιεύσεις σας σε άλλο topic τις έσβησα κατά λάθος. Ζητώ συγγνώμη
Φίλοι psycho και mx1001 στην προσπάθεια μου να μεταφέρω τις δημοσιεύσεις σας σε άλλο topic τις έσβησα κατά λάθος. Ζητώ συγγνώμη
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Motherf@@@@@Christos έγραψε:Off topic:
-
mx1001
Δε πειράζει , το κατάλαβα σήμερα και εγώ οτί έγραφα αλλού .Christos έγραψε:Off topic:
Ρώτησα το απλούστατο: Πως ξέρουμε οτί η MDF μπορεί να κόψει καλύτερα από αυτό που κόβει τώρα .
Η απόσταση εμποδίζει να δούμε πόσο χοντρό είναι το χοντροκομένο άλεσμα που αναφέρεται .
Έξαλλου είπαμε οτί η διαφορά ανάμεσα στους καλούς μύλους είναι οτί όσο ακριβότερος , τόσο κόβει ψιλότερα και πιο ομοιογενή .
- Christos
- Συντονιστής

Ο MDF αλλά και ο MM, από αναφορές άλλων χρηστών μπορούν να κόψουν τόσο ψιλοκομμένο τον καφέ, που να μπουκώσουν την μηχανή. Επομένως, εάν ο MDF του φίλου livadaki, στην ρύθμιση που οι δίσκοι είναι στην κοντινότερη απόσταση μεταξύ τους (σκόπιμα αποφεύγω την αναφορά σε αριθμό) δίνουν χρόνους εκχύλισης σύντομους (πχ κάτω από 15 s τα 60 ml) τότε σίγουρα ο μύλος αλέθει χοντροκομμένα για τον, προσοχή εδώ, συγκεκριμένο καφέ.
Άμα δεις πώς λειτουργούν τα burrs θα καταλάβεις ότι η 3 ζώνη (η flat περιοχή τους κοντά στην περιφέρεια του δίσκου) μπορεί να δώσει θεωρητικά άλεση από 0 (όταν ακουμπούν οι δίσκοι) - το μέγεθος του κόκκου (οι δίσκοι σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους)
Άμα δεις πώς λειτουργούν τα burrs θα καταλάβεις ότι η 3 ζώνη (η flat περιοχή τους κοντά στην περιφέρεια του δίσκου) μπορεί να δώσει θεωρητικά άλεση από 0 (όταν ακουμπούν οι δίσκοι) - το μέγεθος του κόκκου (οι δίσκοι σε πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ τους)
-
livadaki
Αν ρωτάς για τον δικό μου μύλο, για να καταλάβεις πόσο χοντρά κόβει, σε σύγκριση με αλεσμένο illy που έχω αγοράσει, αλέθει αρκετά πιο χοντρά ρυθμισμένος στο 1 (πιο ψιλή ρύθμιση). Ο καφές ρέει απροβλημάτιστα από το PF χωρίς καμία αντίσταση.mx1001 έγραψε:Ρώτησα το απλούστατο: Πως ξέρουμε οτί η MDF μπορεί να κόψει καλύτερα από αυτό που κόβει τώρα .
Η απόσταση εμποδίζει να δούμε πόσο χοντρό είναι το χοντροκομένο άλεσμα που αναφέρεται .
Σήμερα τον άνοιξα πάλι και αφαίρεσα τα μαχαίρια και τα καθάρισα. Τα δοκίμασα το ένα πάνω στο άλλο και είδα ότι εφάπτονται εντελώς κάτι που αποκλείει το ότι μπορεί να διαφεύγει καφές από κάποιο σημείο.
Επίσης διαπίστωσα ότι ένα πτερύγιο από τα 3 που έχει η βάση που κινείται κατά το άλεσμα (αυτή που έχει πάνω της το κάτω μαχαίρι) βρίσκει ακριβώς δίπλα από το σημείο που βγαίνει ο καφές προς το δοσομετρητή. Στο σημείο εκείνο έχει σημάδι από την επαφή του πτερυγίου πάνω στο μέταλλο.
Psycho, αν κατάλαβες τι λέω, έχεις διαπιστώσει το ίδιο στον δικό σου;
Μέσα στην εβδομάδα θα παραλάβω τα νέα μαχαίρια αλλά είμαι απαισιόδοξος αφού πιστεύω ότι αγόρασα ελαττωματικό μύλο.
-
livadaki
Δοκίμασα και τον Bar Italia από Aldi και είχα τον ίδιο χοντροκομμένο καφέ.Christos έγραψε:Ο MDF αλλά και ο MM, από αναφορές άλλων χρηστών μπορούν να κόψουν τόσο ψιλοκομμένο τον καφέ, που να μπουκώσουν την μηχανή. Επομένως, εάν ο MDF του φίλου livadaki, στην ρύθμιση που οι δίσκοι είναι στην κοντινότερη απόσταση μεταξύ τους (σκόπιμα αποφεύγω την αναφορά σε αριθμό) δίνουν χρόνους εκχύλισης σύντομους (πχ κάτω από 15 s τα 60 ml) τότε σίγουρα ο μύλος αλέθει χοντροκομμένα για τον, προσοχή εδώ, συγκεκριμένο καφέ.
Ζώνη 3; υπάρχει τέτοιος όρος;