Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Gtsog

Re: Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.

Δημοσίευση από Gtsog » Παρ Φεβ 07, 2014 6:49 pm

Εμένα μου ακούγεται απλά σαν το κλασικό πρόβλημα του συγκεκριμένου μύλου...απλά έχασε το καλιμπράρισμα, κόβει πιο χοντρά και αυτά που βλέπει ο φίλος είναι ο φλοιός του κόκκου (chaff) που είναι πιο ανοιχτόχρωμος και συνήθως το βλέπεις όταν κόβεις αρκετά χοντρά για φίλτρου. Όταν ακουμπάνε τα μαχαίρια δεν παθαίνουν κάτι απλά ανεβάζουν θερμοκρασία και καταπονείται περισσότερο το μοτέρ που ζορίζεται λόγω τριβής.

drharisis
Μηχανή:: gaggia classic
Μύλος:: vario
Οι καφέδες μου:: tailor - taf

Δημοσίευση από drharisis » Σάβ Φεβ 08, 2014 12:31 am

Ευχαρισττω για τισ απαντησεις...για να πάρω τα 50 ml σε 30 sec ειμαι τουλάχιστον μια κλίμακα κάτω στο μακρο δείκτη...οι κςαφεδες που χρησιμοποιησα ειναι taf...για να καλιμπραρω σωστα το μύλο πρεπει να μετακινώ το κλειδίαφου φτασουν οι διακόπτες και μεχρι πόσο πρεπει να το γυρ'ιζω??δεν καταλαβαινω..ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Φεβ 08, 2014 12:48 am

1 βήμα κάτω στο macro είναι μέσα στην σωστή περιοχή ρυθμίσεων.

Τώρα για το καλιμπράρισμα (εάν χρειαστεί να του κάνεις) χρειάζεσαι ένα 2mm allen κλειδί. Οι οδηγίες είναι εδώ:
http://www.baratza.com/wp-content/uploa ... al-new.pdf
Προσοχή δεν χρειάζεται να κάνεις αυτό που αναφέρεται ως Primary Calibration.

Επίσης διάβασε το πρώτο post σε αυτό το νήμα όπως και στην ενότητα για τον Vario (όχι του Vario-W)
My Vario is calibrated too coarse/too fine.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Marinos

Δημοσίευση από Marinos » Τετ Μαρ 05, 2014 5:20 pm

Προ ημερών ανέβηκε η τάση του ρεύματος στη περιοχή που μένω με αποτέλεσμα να ρίξει τις ασφάλειες. Πάνω στη νύστα μου (06:30) πήγα και σήκωσα την ασφάλεια και άκουσα έναν ήχο σαν να σκάει κάτι. Κατόπιν διαπίστωσα ότι δεν άναβε ο μύλος.
Επικοινώνησα με την Eurogat η οποία με ενημέρωσε ότι δεν είναι στα πλαίσια της εγγύησης (ο μύλος είναι αγορασμένος μέσω του γνωστού πακέτου Rancilio & Vario από coffeeitalia.de) καθώς η εγγύηση ισχύει μόνο για αγορές μέσω του δικτύου της eurogat.
Έτσι λοιπόν πήγα στη Eurogat και άφησα τον μύλο για επισκευή.
Η ζημιά αυτού........ΠΛΑΚΕΤΑ
Το κόστος της ζημιάς μαζί με την εργασία και με την έκπτωση στο ανταλλακτικό λόγω χονδρικής αλλά και του ΦΠΑ στα 155 ευρώ.
Έκρινα σκόπιμο να κοινοποιήσω το παραπάνω για τους συμφορουμίτες που έχουν τον παραπάνω μύλο.
Ακολουθούν και φωτογραφίες της πλακέτας.
Συνημμένα
Vario4.jpg
Vario3.jpg
Vario2.jpg
Vario1.jpg
Vario1

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Τετ Μαρ 05, 2014 6:02 pm

Και από εδώ να τον είχες αγοράσει τέτοιες ζημιές λόγω δικτύου δεν τις καλύπτουν.
Σε σοβαρή χώρα θα σου έδινε αποζημείωση η εταιρεία ηλεκτρισμού.

Στη Αμερική πόσο κοστίζει η ίδια πλακέτα σαν ανταλλακτικό έχεις μάθει.
Δεν κάνει για τον δικό σου αλλά εκεί προσέχουν περισσότερο τον πελάτη τους.

Marinos

Δημοσίευση από Marinos » Τετ Μαρ 05, 2014 6:17 pm

Artisti έγραψε:Και από εδώ να τον είχες αγοράσει τέτοιες ζημιές λόγω δικτύου δεν τις καλύπτουν.
Σε σοβαρή χώρα θα σου έδινε αποζημείωση η εταιρεία ηλεκτρισμού.

Στη Αμερική πόσο κοστίζει η ίδια πλακέτα σαν ανταλλακτικό έχεις μάθει.
Όχι δεν το έψαξα. Το μόνο που είδα ήταν στο site της Baratza http://www.baratza.com/troubleshooting/ ήταν ένας οδηγός για να ανοίξεις το μύλο.
Φαντάζομαι ότι αν έχεις το ανταλλακτικό κάτι μπορείς να κάνεις μόνος σου

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Τετ Μαρ 05, 2014 6:41 pm

Εχω δει αναφορές που και τετοιες βλάβες η Baratza τις έχει φτιάξει χωρίς κόστος.
Δεν είναι τυχαίο ότι σαρώνει στη Αμερικάνικη αγορά...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Μαρ 05, 2014 8:56 pm

Αυτό που λέει ο Γιώργος ισχύει 100%. Έχω διαβάσει όλο το τεράστιο νήμα στο coffeegeek και μπορώ και εγώ να διαβεβαιώσω ότι άμα ακόμα εκεί στις HΠΑ μιλάνε για τον Vario σε αυτό συνετέλεσε η σχεδόν εξωπραγματική υποστήριξη που παρέχει η Baratza στον μύλο.

Πάντως 155 ευρώ για μια πλακέτα+εργατικά μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλο ποσόν.

ΥΓ Εγώ τον έχω πάντως σε ένα Belkin πολύμπριζο που θεωρητικά παρέχει προστασία από υπερτάσεις.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
stelios
Όνομα: Στέλιος
Μηχανή:: Pavoni - Europiccola
2η Μηχανή:: Saeco Gran Crema
Μύλος:: OE Pharos
Οι καφέδες μου:: Taf San Pedro

Δημοσίευση από stelios » Τετ Μαρ 05, 2014 10:55 pm

Χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω το φίλο Μαρίνο ούτε να τρολάρω, νομίζω ότι αυτό το ατύχημα δείχνει την υπεροχή που έχουν οι χειροκίνητοι μύλοι σε σχέση με τους ηλεκτρικούς. Υπάρχει λόγος να δίνεις τόσα πολλά λεφτά σε ένα οικιακό μύλο για τα ηλεκτρονικά του, όταν μπορείς να πάρεις καλύτερα μαχαίρια και συνεπώς καλύτερο κόψιμο με ένα μέτρια ακριβό χειροκίνητο μύλο όπως ο Pharos που έχουμε μερικοί στο forum (1.000 άτομα σε όλο τον κόσμο)? Στο κάτω κάτω, δεν είναι ενισχυτής Hi Fi για να έχει ηλεκτρονικά, πλακέτες και πυκνωτές.
Ξέρω ότι πολλοί θα γελάσουν με τη διαδικασία βγαλσίματος του τριμμένο καφέ από το μύλο, αλλά μετά από χρήση 16 μηνών μπορώ να πω ότι δεν το μετάνιωσα. Λαμβάνοντας υπόψη την απλότητα στην κατασκευή αλλά και στη λειτουργία αυτού του μύλου, καταλαβαίνεις ότι για να χαλάσει πρέπει να προσπαθήσεις πραγματικά πολύ.
@marinos Στη θέση σου θα το ξανασκεπτόμουνα πριν δώσω τα 155 Ευρώ για την επισκευή του μύλου.

Marinos

Δημοσίευση από Marinos » Τετ Μαρ 05, 2014 11:25 pm

Christos έγραψε:Αυτό που λέει ο Γιώργος ισχύει 100%. Έχω διαβάσει όλο το τεράστιο νήμα στο coffeegeek και μπορώ ..............

ΥΓ Εγώ τον έχω πάντως σε ένα Belkin πολύμπριζο που θεωρητικά παρέχει προστασία από υπερτάσεις.
Έπαθα και έμαθα και τώρα μπήκε πολύμπριζο ασφαλείας!

Απάντηση