Πρώτες Ενέργειες με Μύλο !
- tdm900twin
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia v3
- 2η Μηχανή:: Nespresso Citiz
- Μύλος:: Macap MC4 stepless
- Οι καφέδες μου:: Hacienda San Pedro, La Margarita
Re: Πρώτες Ενέργειες με Μύλο !
Σχετικά με τον καθαρισμό του μύλου, κάθε πότε πρέπει να γίνεται?
Μπορώ να τον κάνω με το προιόν της Urnex Grindz Grinder Cleaner και να αποφύγω το λύσιμο του μύλου?
Μπορώ να τον κάνω με το προιόν της Urnex Grindz Grinder Cleaner και να αποφύγω το λύσιμο του μύλου?
- zografos
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Pezzetti
- Μύλος:: Rancilio Rocky SD
- Οι καφέδες μου:: Τους ψάχνω ακόμα ...
Το λύσιμο είναι αστείο και ιδιαίτερα διασκεδαστικό ... Εγώ το διασκεδάζω τόσο (και μου αρέσει ιδιαίτερα ότι ο μύλος μου είναι και πάλι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ που το κάνω συνέχεια
Απλά κάθε φορά που θα τον λύνεις/δένεις θα έχεις άλλες ρυθμίσεις ... κάτι που δεν έχει βέβαια καμία επίπτωση, απλά εγώ περίμενα ότι αν βρω πχ ότι ο "τάδε" καφές κόβεται στο 12 ας πούμε, θα μπορώ να τον κόβω στο 12 και μετά 6 μήνες που θα τον ξανα-αγοράσω ... αλλά δυστυχώς, το 12 δεν είναι ίδιο πριν και μετά το λύσιμο/δέσιμο ...
Εγώ τουλάχιστον, στο δικό μου μύλο (Rancilio Rocky) δεν κατάφερα ακόμα να βρω τρόπο να τον δένω στο ίδιο ... σημείο (ας πούμε) ώστε να κρατάω σταθερή τη μέτρηση του κοψίματος ... Ίσως κάποιος εμπειρότερος μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο ... ίσως υπάρχει τρόπος απλά εγώ δεν τον βρήκα ...
Πάντως, το λύσιμο/δέσιμο μη σε προβληματίζει καθόλου. Είναι πραγματικά παιχνιδάκι ! Σίγουρα είναι στον Rocky (αν εξαιρέσεις τον μπελά με τους κόκκους που σφηνώνουν στις θέσεις των τριών βιδών) και προφανώς είναι σε όλους τους μύλους !
Απλά κάθε φορά που θα τον λύνεις/δένεις θα έχεις άλλες ρυθμίσεις ... κάτι που δεν έχει βέβαια καμία επίπτωση, απλά εγώ περίμενα ότι αν βρω πχ ότι ο "τάδε" καφές κόβεται στο 12 ας πούμε, θα μπορώ να τον κόβω στο 12 και μετά 6 μήνες που θα τον ξανα-αγοράσω ... αλλά δυστυχώς, το 12 δεν είναι ίδιο πριν και μετά το λύσιμο/δέσιμο ...
Εγώ τουλάχιστον, στο δικό μου μύλο (Rancilio Rocky) δεν κατάφερα ακόμα να βρω τρόπο να τον δένω στο ίδιο ... σημείο (ας πούμε) ώστε να κρατάω σταθερή τη μέτρηση του κοψίματος ... Ίσως κάποιος εμπειρότερος μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο ... ίσως υπάρχει τρόπος απλά εγώ δεν τον βρήκα ...
Πάντως, το λύσιμο/δέσιμο μη σε προβληματίζει καθόλου. Είναι πραγματικά παιχνιδάκι ! Σίγουρα είναι στον Rocky (αν εξαιρέσεις τον μπελά με τους κόκκους που σφηνώνουν στις θέσεις των τριών βιδών) και προφανώς είναι σε όλους τους μύλους !
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
Εντάξει και ο καφές μπορεί να έχει αλλάξει μετά απο 6 μήνες οπότε δεν είναι πρόβλημα αυτό...
Αλλά και να ήταν άντε να παει ένα καφεδάκι χαμένο.
Μη μου πεις οτι απο το 12 πρέπει να πας π.χ. στο 6 γτ τότε μάλλον έχεις θέμα
Αλλά και να ήταν άντε να παει ένα καφεδάκι χαμένο.
Μη μου πεις οτι απο το 12 πρέπει να πας π.χ. στο 6 γτ τότε μάλλον έχεις θέμα
- zografos
- 2η Μηχανή:: Pezzetti
- Μύλος:: Rancilio Rocky SD
- Οι καφέδες μου:: Τους ψάχνω ακόμα ...
Όχι. Δεν είναι τέτοια η διαφορά, αλλά γενικά "κλείνει" σε άλλο σημείο.
Anyway ...
Anyway ...
-
nikoskaz
Καλησπερα . Εχω καποιες αποριες για τον ροκυ , δεν ξερω απο ποια ρυθμισει να ξεκινησω . Το εβαλα στο 30 και ειναι νερο ο καφες και χωρις κρεμα να το μειωσω στο 20 η να το αυξησω?
- Christos
- Συντονιστής

- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Είσαι way-off
Δοκίμασε στα 8. Σημείωση: Όσο μικραίνουν τα νούμερα τόσο ψιλότερο το κόψιμο. Επίσης τα μαχαίρια πρέπει να περιστρέφονται άμα έχεις καφέ και πας σε ρύθμιση από χοντρό σε ψιλό κόψιμο.
Photo από:
http://www.sweetmarias.com/sweetmarias/ ... inder.html
Δοκίμασε στα 8. Σημείωση: Όσο μικραίνουν τα νούμερα τόσο ψιλότερο το κόψιμο. Επίσης τα μαχαίρια πρέπει να περιστρέφονται άμα έχεις καφέ και πας σε ρύθμιση από χοντρό σε ψιλό κόψιμο.
Photo από:
http://www.sweetmarias.com/sweetmarias/ ... inder.html
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.