Μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες από αυτά που έχετε πει ή/και έχω διαβάσει γενικά.
1) pop corning έχουν όλοι οι μύλοι ανεξαρτήτως flat or conical ή έχει να κάνει με κάποιο άλλο χαρακτηριστικό?
2) Σε περίπτωση μύλου με pop cornasing υπάρχει για όλους κάτι σαν το
http://www.orphanespresso.com/OE-Short- ... _5598.html διαθέσιμο?
3) Τα conical burrs είναι συνήθως σε μικρότερες στροφές από ότι τα αντίστοιχα flat?
4) Ο στατικός ηλεκτρισμός επηρεάζεται από την ποιότητα στα μαχαίρια ή έχει να κάνει με την ταχύτητα?
Λόγο περιορισμένου χρόνου πίνω από την δική μου μηχανή 10-15 καφέδες την εβδομάδα με το δεύτερο νούμερο να φτάνει στην άδεια. Υπάρχουν εξαιρέσεις όπως οικογενειακές/φιλικές μαζώξεις που μπορεί να αυξηθεί. Οπότε το σύνηθες είναι 1 τις καθημερινές, 2-3 το Σάββατο και άλλους τόσους την Κυριακή.
Δεν ξέρω αν στον έναν καφέ την μέρα είτε έναν καφές κάθε 4 ώρες μπορεί η θερμοκρασία στα μαχαίρια να αυξηθεί τόσο ώστε να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.
Να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν θα ήθελα να πάω σε χειροκίνητο τώρα με τον porlex θέλω 2,5-4 λεπτά για 18,5-20γρ ανάλογα το κόψιμο το οποίο ειδικά το πρωί αν δεν πετύχει δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερη προσπάθεια
Νομίζω ότι ξέφυγε λίγο η κουβέντα στο αν αξίζει ή όχι κάποιος να πάει από τα 200 στα 600 ή τα 1500. Προφανώς έχει να κάνει με το πόσο μπορεί να διαθέσει και επίσης αν ο ίδιος μπορεί να καταλάβει τις διαφορές αυτές.
Τα 500-600 που θέλω να διαθέσω δεν έχει να κάνει με το αν μπορώ ή όχι να μαζέψω/δώσω παραπάνω αλλά η τωρινή μου διάθεση στο πόσα διατίθεμαι/πιστεύω ότι πρέπει να δώσω.
Επίσης για παράδειγμα θα μπορούσε να έλεγε κάποιος ότι στα 500 ο καλύτερος μύλος είναι ένας στα 350 γιατί 1,2,3...