Παυλο εχω την εντυπωση οτι ο Artisti δεν αναφερεται σε αυτο το γεγονος αλλα πολυ παλαιοτερα οταν οι γονεις της και ενω αυτη ελειπε κολησαν τον μυλο..
Αυτο το περιστατικο που αναφερεις ειναι διαφορετικο και δεν οφειλοταν στον καφε. Εαν βαλεις το δαχτυλο σου ή αλλο αντικειμενο προκειμενου να αφαιρεσεις τον καφε απο την τρυπα της εξοδου αλλα το παρακανεις και σπρωξεις την σιλικόνη προς τα μεσα κ την παρει το κατω μαχαιρι τοτε θα κολλησει.. Μου συνεβη κ μενα την πρωτη μερα για αυτο και της εδωσα τη λυση!
ΜΥΛΟΣ COMPAK K3 I EUREKA MIGNON?
Re: ΜΥΛΟΣ COMPAK K3 I EUREKA MIGNON?
Την συγκριση του κ3 με τον masser την είπα ως παράδειγμα..
γενικά είναι καλό να διευκρινιστεί αν υπαρχεί τοση διαφορά στο φλιντζάνι που να δικαιολογεί των τίμη.. δηλαδη αξίζει καποίος να δώσει 800 ευρώ αντι 300 για ένα μύλο οσο αφορά το φλίντζάνι πάντα μιλαμε...
απο οτι βλεπώ οι γνώμες καπού είναι λιγο διαφορετικές ..
δεν ξέρω αν υπάρχουν και αλλόι που έχαν την τύχη να δουλέψουν δυο μύλους ταυτόχρονα να μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους..
γενικά είναι καλό να διευκρινιστεί αν υπαρχεί τοση διαφορά στο φλιντζάνι που να δικαιολογεί των τίμη.. δηλαδη αξίζει καποίος να δώσει 800 ευρώ αντι 300 για ένα μύλο οσο αφορά το φλίντζάνι πάντα μιλαμε...
απο οτι βλεπώ οι γνώμες καπού είναι λιγο διαφορετικές ..
δεν ξέρω αν υπάρχουν και αλλόι που έχαν την τύχη να δουλέψουν δυο μύλους ταυτόχρονα να μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους..
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
O super jolly δεν ειναι τοσο ακριβος πλεον και ας λεει εκπτωση στο site, παντα τοσο τον ειχε.
http://www.celliniespresso.gr/mylos-les ... p-156.html
http://www.celliniespresso.gr/mylos-les ... p-156.html
- georgevag
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Oscar 2
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec221
- Μύλος:: DF83
Ο Παυλος σε απευθειας συγκριση λεει οτι στο φλυτζανι δεν υπαρχει διαφορα (..εχει και μηχαναρα). Ο Χρηστος βρηκε τον SJ στα 550 ευρω. Αρα, πρεπει να σκεφτεις εαν θες να διαθεσεις επιπλεον 250 ευρω για ενα προιον που δεν θα εχει διαφορα στο φλατζανι απο τον Κ3, αλλα για μια σαφως πιο στιβαρη κατασκευη. Επισης, μην αμελησεις το μεγεθος του. Ο Κ3 φαινεται παιχνιδακι μπροστα του που αν σκεφτεις οτι ο Κ3 για μία normal κουζινα ειναι μεγαλουτσικος, 50cm υψος!dem1/4 έγραψε: γενικά είναι καλό να διευκρινιστεί αν υπαρχεί τοση διαφορά στο φλιντζάνι που να δικαιολογεί των τίμη.
Αν ειχα εγω πχ 550 να διαθεσω, δεν θα επαιρνα τον SJ αλλα θα τα κρατουσα για να παρω στο μελλον τον Κ10 που πραγματικα θα εβλεπα διαφορα.. Γι αυτο βολευομαι ικανοποιητικα με εναν Κ3 και αν αργοτερα θελησω τον πουλαω για κατι αλλο...( κατσε πρωτα να παρω μηχανη...
ναι και γω καπως ετσι το σκεφτομαι ...
σας ευχαριστω πραγματικά όλους για τις συμβουλες σας ..
ευχαριστω πολύ
σας ευχαριστω πραγματικά όλους για τις συμβουλες σας ..
ευχαριστω πολύ
- manospresso
- Όνομα: Μανώλης
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Brikka Bialleti
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: taf sweet blue
Απ' ο,τι έχω καταλάβει και έχω διαβάσει, οι μύλοι με τους οποίους συναναστρέφεσαι και λόγω κατοχής αλλά και λόγω της εργασίας σου, είναι οι compak.Jazz έγραψε:Δε ξέρω προσωπικά από k3 σε SJ. Αλλά από k3 σε k10, η απόσταση είναι ... τεράστια! Έκανα δοκιμές στη μηχανή μου με αλεσμένο καφέ από k10, και ήταν λες και έπινα άλλο καφέ...
Δεν έχεις δουλέψει κάποιον Eureka και κατ' επέκτασιν, κανέναν mignion.
Να σου πω λοιπόν μερικά πράγματα αρχικά για τον Κ3 και έπειτα για τον Mignion.
Τα προβλήματα στον Κ3 δεν είναι μόνο τα δύο που αναφέρθηκαν εδώ αλλά πολλά περισσότερα, τα οποία δε, δεν είχαν αίσιο τέλος όπως το δικό σου!
Ο Κ3 έχει τρελό clumping και αρκετή κατακράτηση λόγω της αδυναμίας καθαρισμού του τούνελ του.
Η δε ποιότητα άλεσής του δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηρισθεί ανώτερη του Mignion κι ας έχει μεγαλύτερα μαχαίρια.
Ο Mignion από την πλευρά του, έχει πολύ καλή ποιότητα άλεσης (πάντα για την κατηγορία του), χαμηλή κατακράτηση και ελάχιστο clumping.
Είναι πολύ βολικός ειδικά για έναν αρχάριο ή για κάποιον που τον θέλει για τον πάγκο της κουζίνας του γιατί εκτός του ότι είναι μικρός, δεν παύει να είναι πλήρως μεταλλικός και να έχει το σύστημα ρύθμισης με το κάτω μαχαίρι να μετακινείται, πράγμα πολύ σημαντικό για κάποιον αρχάριο που δεν θα ξανά ρυθμίσει τον μύλο μετά τον καθαρισμό των μαχαιριών του.
Τελειώνοντας να αναφέρω, πως εγώ τουλάχιστον, δεν έχω δει να αναφέρεται κανένα πρόβλημα για τον Mignion σε αντίθεση με τον Κ3 και κλείνω λέγοντας πως ακόμα κι αν παρουσιάσει κάτι έχει σαν αντιπρόσωπο το barista.gr και όχι την Eurogat κι εσύ κατανοείς πλήρως τι σημαίνει αυτό.
Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες, ενώ οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση!!!