Ascaso i-steel i2 honest review

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Re: Ascaso i-steel i2 honest review

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Οκτ 16, 2014 9:41 am

jimkopa έγραψε:παιδια η συμβιωση μου με τον μυλο σχεδον μια βδομαδα μου δειξε οτι ειναι αρκετα καλος φυσικα δεν μπορω να τον συγκρινω με αλλον αλλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος

αξιοπρεπεστατος ..πολυ καλος οικιακος μυλος ..νομιζω οτι καλυτερο 'η ακριβοτερο παρει κανεις ειναι υπερβολη για τον καθημερινο του καφε
To υπογραμμισμένο από που το συμπεραίνεις;
Εχεις δοκιμασει καφε από καλύτερο μύλο; (και αφηνω στην άκρη θεματα εργονομιας ή ευκολίας για σταθερές εκχυλίσεις και μιλάω μόνο για γευστική διαφορα!)

Ισως θα ήταν σωστότερη η έκφραση «για τον εξοπλισμό, μου αλλά και σε συνδιασμό με τις γευστικές απαιτήσεις μου, θεωρώ ότι δεν χρειαζεται κάτι ακριβότερο».

geofrantz

Δημοσίευση από geofrantz » Πέμ Οκτ 16, 2014 12:24 pm

Κύριοι, η ψυχραιμία σας είναι υποδειγματική και ιδιαιτέρως χρήσιμη αλλά θα επιμείνω. Οποιοσδήποτε στη θέση μου θα είχε παρόμοιες αντιδράσεις (εκτός ίσως από τον Οσιο Ονούφριο τον ευσεβή).

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι, όταν πήγα την πρώτη φορά στο μαγαζί για να πάρω τον Ascaso, μου γυάλισε ο Graef 800 - στην ίδια τιμή. Ο άνθρωπος εκεί μου είπε ότι πρόκειται για έναν άριστο μύλο που απλά, είναι καινούργιος στην αγορά και δεν έχει υποβληθεί ακόμα στη βάσανο των reviewers. Αν δεν είχα διαβάσει τόσους διθυράμβους για τον Ascaso, θα έπαιρνα εκείνον αβλεπί. Μου άρεσε η απλότητα στις ρυθμίσεις, το design, τα πάντα.

Φυσικά, I only blame myself. Μεγάλα παιδιά είμαστε. Απλά, την επόμενη φορά θα πρέπει να θυμάμαι να εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου. Μέχρι τώρα δε με έχει προδώσει.

jimkopa
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Delonghi EC155
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Δημοσίευση από jimkopa » Πέμ Οκτ 16, 2014 12:43 pm

Y.V έγραψε:
jimkopa έγραψε:παιδια η συμβιωση μου με τον μυλο σχεδον μια βδομαδα μου δειξε οτι ειναι αρκετα καλος φυσικα δεν μπορω να τον συγκρινω με αλλον αλλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος

αξιοπρεπεστατος ..πολυ καλος οικιακος μυλος ..νομιζω οτι καλυτερο 'η ακριβοτερο παρει κανεις ειναι υπερβολη για τον καθημερινο του καφε
Εχεις δοκιμασει καφε από καλύτερο μύλο; (και αφηνω στην άκρη θεματα εργονομιας ή ευκολίας για σταθερές εκχυλίσεις και μιλάω μόνο για γευστική διαφορα!)

Ισως θα ήταν σωστότερη η έκφραση «για τον εξοπλισμό, μου αλλά και σε συνδιασμό με τις γευστικές απαιτήσεις μου, θεωρώ ότι δεν χρειαζεται κάτι ακριβότερο».
μιλαω για τον μεσο ανθρωπο για την πλειοψηφια το 90 % που θελει κατι καθημερινο αξειοπρεπες ...δεν μιλαω ουτε για τον πολυ απαιτητικό ουτε για τον πολυ ψαγμενο ουτε τον γευσιγνωστη

μιλαω για τον μεσο Ελληνα που εχει μερακι στον καφε του και θελει να εχει εναν μυλο στο σπιτι ...μιλαω για αυτον που δεν παιρνει 2000-3000 τον μηνα μισθο

τωρα για το 90% των Ελληνων κατα την γνωμη μου θα ηταν υπερβολη ενας Μυλος που κοστιζει 1000 ευρω

τωρα για σενα που το αγαπας, εισαι ψαγμενος , ή εχεις οικονομικη ανεση και μυλος των 2000 δεν θα ηταν υπερβολη

Άβαταρ μέλους
Makron
Όνομα: Ντίνος
Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
Μύλος:: Graef CM702
Οι καφέδες μου:: Finest Coffee Berlin, TAF, Hausbrandt

Δημοσίευση από Makron » Πέμ Οκτ 16, 2014 1:54 pm

Αγαπητέ Γιώργο geofrantz από την ανάλυση που έκανες προκύπτει ότι είσαι μεθοδικός και ψάχνεις την λεπτομέρεια. Προσωπικά έχω μάθει να διαβάζω και να προτιμώ τέτοιες δοκιμές, παρά άλλες γενικές του τύπου "εντάξει δεν μπορείς να βρεις ακριβώς την ρύθμιση ή παιδεύεσαι για να την βρεις, όμως σκίζει σαν μύλος και είναι φτηνός". Σίγουρα από όσα έχω καλά έχω διαβάσει για τον μύλο, μπορεί να έπεσες σε αρκετά προβληματικό κομμάτι. Συνεπώς ίσως να πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου και τις θετικές αναφορές ώστε να μη γενικεύεις.

Όμως θα έλεγα να λάβουν την δική σου αναφορά σοβαρά υπ' όψιν όσοι θέλουν να αγοράσουν αυτόν τον μύλο.Και μόνο το ότι έχεις αναλύσει τόσο το θέμα και σε ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, θα έπρεπε να είναι αρκετό για να το δει κάποιος σοβαρά και να μην υπάρξουν αντιπαραθέσεις.

Να πω την εμπειρία μου στο ότι αρκετά θέματα που αφορούν καταναλωτικά προϊόντα, ξεκινούν με έναν-δύο ευχαριστημένους που γράφουν διθυραμβικά σχόλια κυρίως για προϊόντα χαμηλής τιμής και στην συνέχεια ακολουθούν μαζικές αγορές. Έχω δει κατά καιρούς να εγκωμιάζονται προϊόντα (όχι μόνο για καφέ) που πράγματι είναι για πέταμα ή είναι χαμηλής αποδοτικότητας. Λάβε όμως υπ όψιν σου ότι δύσκολα κάποιος που έχει δώσει τα λεφτάκια του για προϊόν που θεωρείται best-seller, να ομολογήσει τελικά ότι πέταξε τα λεφτά του. Ή ότι δεν είναι τόσο ευχαριστημένος όπως η πλειονότητα (ήθελα να γράψω μάζα). Το έχω δει πολλές φορές, αλλά κατανοώ και τους λόγους που συμβαίνει. Είχα σκοπό να αγοράσω τον μύλο κάποια στιγμή, αλλά ήμουν αρκετά επιφυλακτικός βλέποντας τα ελάχιστα αρνητικά που είχαν αναφερθεί. Έτσι προσωπικά θα σε ευχαριστήσω για τον χρόνο και την υπομονή σου να μας παρουσιάσεις τα αποτελέσματα των δοκιμών σου.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Πέμ Οκτ 16, 2014 2:08 pm

jimkopa έγραψε:
Y.V έγραψε:

μιλαω για τον μεσο ανθρωπο για την πλειοψηφια το 90 % που θελει κατι καθημερινο αξειοπρεπες ...δεν μιλαω ουτε για τον πολυ απαιτητικό ουτε για τον πολυ ψαγμενο ουτε τον γευσιγνωστη

μιλαω για τον μεσο Ελληνα που εχει μερακι στον καφε του και θελει να εχει εναν μυλο στο σπιτι ...μιλαω για αυτον που δεν παιρνει 2000-3000 τον μηνα μισθο

τωρα για το 90% των Ελληνων κατα την γνωμη μου θα ηταν υπερβολη ενας Μυλος που κοστιζει 1000 ευρω

τωρα για σενα που το αγαπας, εισαι ψαγμενος , ή εχεις οικονομικη ανεση και μυλος των 2000 δεν θα ηταν υπερβολη
Ειμαστε όμως σε ένα φορουμ για εσπρεσσο!
Οφειλουμε λοιπον να λεμε τα πραγματα οπως είναι και όχι οπως θα ήθελε κάποιος που για τον α΄ή β΄λόγο, δεν ενδιαφερεται για την γευση ή τον εξοπλισμό.
O μύλος, κατα την γνωμη μου, πρεπει τουλάχιστον να αγγίζει και αν είναι δυνατον να υπερβαινει τις δυνατότητες της μηχανής!
Ομως ακομα κι έτσι όπως τα λες, (παρ ότι δεν ισχυουν ακριβως, διότι είναι σαν να αγορασεις αυτοκινητο χωρις ρόδες και να του βάλεις ροδες ποδηλάτου! Ενώ υπάρχουν και άριστοι μεταχειρισμένοι.),για τον ascaso i2, παλι ισχύει η διατυπωση που πρότεινα: «για τον εξοπλισμό, μου αλλά και σε συνδιασμό με τις γευστικές απαιτήσεις μου, θεωρώ ότι δεν χρειαζεται κάτι ακριβότερο» και όχι το: «νομιζω οτι καλυτερο 'η ακριβοτερο παρει κανεις ειναι υπερβολη» :c034:

jimkopa
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Delonghi EC155
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Δημοσίευση από jimkopa » Πέμ Οκτ 16, 2014 3:33 pm

Συγνωμη για να καταλαβω μηπως ειμαι εγω εκτος θεματος

κανουμε συγκρισεις μυλων μιλαμε για το ποίος ειναι ο καλυτερος ή χειροτερος ? Με ποιον εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα ?

Στο συγκεκριμενο τοπικ κατηγορείται ο συγκεκριμένος μηλος για συγκεκριμένα πραγματα αρα να υποθεσω οτι συμφωνεις οτι ειναι "μάπα" ο μυλος

αν καποιος μπει σε αυτο το τοπικ θα μπει γιατι θελει να μαθει για τον μυλο των 150 ευρω και ειμαι σιγουρος οτι αν διαβασει το πρωτο ποστ θα παρει ποδι απο αυτον τον μυλο

νομιζω ρολος μας ειναι να μιλαμε αντικειμενικα και οχι να διαφημιζουμε ή να δυσφημίζουμε προιοντα .να μην παρεξηγηθω δεν εχω κανενα κερδος απο την συγκεκριμενη εταιρια απλα λεω την γνωμη για ενα προιον ..που το εχω και δεν κανει αυτα που λεει το πρωτο ποστ

αλλα δεν ειναι και ο καλυτερος μυλος της αγορας ......δεν ειναι ομως και ο χειροτερος

panost3
Όνομα: Πάνος
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Mazzer mini SSP

Δημοσίευση από panost3 » Πέμ Οκτ 16, 2014 4:11 pm

Αν και κατανοώ την απογοήτευση του Γιώργου σχετικά με την ταλεπωρία του, οφείλω να προσθέσω πως αν και νέος στον κόσμο του espresso και του μύλου, αγόρασα τον μυλο ascaso i2 και από την 1η στιγμή κατάφερα να κόψω αξιοπρεπέστατα!
Σίγουρα έχει κάποιες αδυναμίες αλλά καμιά σχέση με αυτό που περιγράφει ο φίλος...
Συγνώμη κι όλας για την διαφωνία αλλά πιστεύω πως εάν δεν ακουστούν και κάποιες αντίθετες απόψεις, αυτό το thread θα είναι παραπλανητικό για όποιον σκέφτεται να κάνει την αγόρα αυτού του μύλου.

Arcadas
Όνομα: Θανασης
2η Μηχανή:: Silvercrest
Μύλος:: Ascaso i-mini2 Alu
2ος Μύλος:: Hario mini
Οι καφέδες μου:: ----------

Δημοσίευση από Arcadas » Πέμ Οκτ 16, 2014 5:26 pm

δεν καταλαβαινω γιατι 1 αρνητικο θεμα να ειναι παραπλανητικο
τα 5-10 θετικα δεν ειναι παραπλανητικα?
οταν καποιος θελει να αγορασει κοιταζει και τα δυο εγω προσωπικα αν κατεληγα σε αυτο το μυλο τουλαχιστον δεν θα τον αγοραζα απο το καταστημα που το πηρε ο φιλος
γιατι δε μπορει κυριε να σου εχω πει την Οδυσσεια μου και εσυ με το που εφτιαξες 1 καφε 60m/30sec να μου λες ειναι ετοιμος...

Άβαταρ μέλους
Alex D.
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Gaggia Evolution
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Ascaso i1 mini
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: Home roasted

Δημοσίευση από Alex D. » Πέμ Οκτ 16, 2014 5:57 pm

Είναι ελαφρα παραπλανητικό γιατί παίρνει κανείς την εντύπωση ότι θα κάνει ένα καφέ και την επόμενη μέρα ως δια μαγείας η ρύθμιση θα χει αλλαξει και η μηχανή θα μπουκώσει, ότι επίσης το να εκχυλίσεις έναν καφέ σε σωστό χρόνο είναι πρακτικά αδύνατο κλπ κλπ. Στην πράξη νομίζω ότι η πλειοψηφία μπορεί να διαβεβαιώσει ότι φτιάχνεις έναν καφέ και τη ρύθμιση μπορεί να μη την αλλάξεις μέχρι να φτάσεις στο επόμενο πακετάκι που και πάλι μιλάμε για μια εύκολη μικρορύθμιση. Επίσης δε νομίζω ότι έχει θεοποιηθεί ο μύλος. Το βασικό του γνώρισμα είναι ότι κόβει στην περιοχη του εσπρέσο και είναι σχετικά φθηνός και γι'αυτό τον προτιμούν τόσοι πολλοί. Όλα τα άλλα αρνητικά (περι κατακράτησης κλπ) έχουν αναφερθεί. Αλλά το ότι χρειάζεται σε κάφε να τον ρυθμίζεις κλπ δεν ισχύει γι'αυτό το μύλο και γι'αυτό δεν έχει αναφερθεί από άλλους, όχι για λόγους ωραιοποίησης.

Επίσης πολλές φορές στο φόρουμ, και ειδικά άτομα που δεν έχουν καμία εμπειρία, κατηγορούν το μύλο, τη μηχανή, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι μπορεί να φταιν και οι ίδιοι. Αυτό το αποκλείουν! (δε λέω ότι αυτό συμβαίνει σ'αυτήν την περίπτωση, αλλά ότι μπορεί να συμβαίνει και αυτό, ειδικά από τη στιγμή που την έχεις πάει στο σερβις).

Και επίσης αν κάποιος πιστεύει ότι το σέρβις δεν κάνει καλά τη δουλειά του, δε φεύγει, πάει εκει μαζί τους,κάνουν 2-3 καφέδες για να δουν και αυτοί τι ακριβώς συμβαίνει.

Arcadas
Όνομα: Θανασης
2η Μηχανή:: Silvercrest
Μύλος:: Ascaso i-mini2 Alu
2ος Μύλος:: Hario mini
Οι καφέδες μου:: ----------

Δημοσίευση από Arcadas » Πέμ Οκτ 16, 2014 7:02 pm

οπως και να εχει ειναι η προσωπικη εμπειρια ενος ανθρωπου για ενα μηχανημα που δεν του βγηκε οπως το περιμενε.να μην το αναφερει? τωρα για την παραπλανηση αν καποιος θελει το μυλο θα το παρει μια γνωμη δε νομιζω να αρκει.
εγω που αποφασισα να παρω εστω και μεταχειρησμενη μια baby twin στο νετ ακουγα τα χειροτερα οταν ερθει στα χερια μου θα δω τι γινετε. οι πληροφοριες δεν ειναι και παρα πολλες εγω πηρα το ρισκο μου γιατι τη γουσταρα και βλεπουμε.
προσωπικα αν ειχα να διαθεσω 140-150 ευρω για μυλο καινουργιο θα πηγαινα προς Graef cm800
και μετα σε ascaso αλλα στον i-1.
προσωπικη αποψη παντα χωρις καμια απολυτως εμπειρια σε μηχανες - μυλους - καφεδες.

Απάντηση