Μα βαριέσαι να διαβάσεις μία σελίδα πίσω?Και αν δεν καταλαβαίνεις κάτι συγκεκριμένο εδώ είμαστε...sarakinos έγραψε:Καλησπέρα.. Δοκίμασα unpressurizes αλλά ο καφές βγαίνει πάραοπολύνερουλος .. Πρεπεινα τον κκόψω πολύ ψιλό και να του δώσω μεγάλοππάτημα όταν κάνωτην μετατροπή ;
Delonghi KG79 Φτηνός μύλος espresso
-
aifel_tower
Re: Delonghi KG79 Φτηνός μύλος espresso
-
nikostsiak
Mastro έγραψε:Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Αγόρασα και έγω τον μύλο και στο fine έκοβε οριακά τον καφέ για espresso. Δηλαδή ήταν ελάχιστα πιο λεπτός από τον έτοιμο κομένο lavaza rosso από sm. Αγόρασα από τα cofeway κάπoιον δικό τους special και κατάφερα να βγάλω χωρίς presurized ένα αξιοπρεπέστατο καιμάκι και καλή γεύση. Στην δεύτερη παρτίδα (επόμενα 250γρ.) ίσως λόγω διαφορετικου καταστήματος, ψησίματος, ο ίδιος καφές πάντα, πλήρης αποτυχία. Ο μύλος ήταν λιγο πιο πάνω από το όριο, έτσι τον πείραξα και εγώ. Εγώ έκοψα τελείως το πλαστικό όπως τις οδηγίες. Το κουμπί απέκτησε μία πλήρη περιστροφή ακόμα. Στην θέση fine μετά από μία επιπλέον περιστροφή ακόμα, ακουμπάνε τα μαχαίρια (το δοκίμασα χωρίς ρεύμα). Με μισή περιστροφή κόβεις ελληνικό και από το παλίο fine μέχρι και 1/3 τις περιστροφής κόβεις espresso εξαιρετικά. Νομίζω πραγματικά πως για τα λεφτά του και εφόσων τον πειράξεις είναι ένας πολύ καλός μύλος.
αν μπορείτε να περιγράψετε λίγο λεπτομερέστερα το τι κάνατε ισως και καμια φωτο θα ήμουν υπόχρεος
ευχαριστω
-
nikostsiak
έχει κάνει κανείς αυτό?nikostsiak έγραψε:Mastro έγραψε:Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Αγόρασα και έγω τον μύλο και στο fine έκοβε οριακά τον καφέ για espresso. Δηλαδή ήταν ελάχιστα πιο λεπτός από τον έτοιμο κομένο lavaza rosso από sm. Αγόρασα από τα cofeway κάπoιον δικό τους special και κατάφερα να βγάλω χωρίς presurized ένα αξιοπρεπέστατο καιμάκι και καλή γεύση. Στην δεύτερη παρτίδα (επόμενα 250γρ.) ίσως λόγω διαφορετικου καταστήματος, ψησίματος, ο ίδιος καφές πάντα, πλήρης αποτυχία. Ο μύλος ήταν λιγο πιο πάνω από το όριο, έτσι τον πείραξα και εγώ. Εγώ έκοψα τελείως το πλαστικό όπως τις οδηγίες. Το κουμπί απέκτησε μία πλήρη περιστροφή ακόμα. Στην θέση fine μετά από μία επιπλέον περιστροφή ακόμα, ακουμπάνε τα μαχαίρια (το δοκίμασα χωρίς ρεύμα). Με μισή περιστροφή κόβεις ελληνικό και από το παλίο fine μέχρι και 1/3 τις περιστροφής κόβεις espresso εξαιρετικά. Νομίζω πραγματικά πως για τα λεφτά του και εφόσων τον πειράξεις είναι ένας πολύ καλός μύλος.
αν μπορείτε να περιγράψετε λίγο λεπτομερέστερα το τι κάνατε ισως και καμια φωτο θα ήμουν υπόχρεος![]()
ευχαριστω
I opted for this grinder as it scores highly on customer reviews. I wanted a grinder that was of decent quality capable of grinding fresh coffee beans for an espresso machine (in my case a Gaggia Classic). The product certainly appears good quality and robust and on the face of it easy to use. A double safety mechanism means there is little risk to curious tiny fingers. However, I used the grinder 'as seen' from the box, plugged it in and filled with my favourite coffee beans. An espresso grind needs to be very fine however even with the grind selector dial turned all the way round to finest my coffee was far to course and gave a terrible end result.
There was no apparent way to fix this problem and it was extremely frustrating as it clearly markets itself for all coffee grind types. I tried various attempts to adjust the grinder cones however as previously mentioned this is a quality build product and is very very difficult to get into without running the risk of breaking the housing. But I was not to be beaten and I finally found the solution.
When the grind position is at its finest setting on the indicator dial, grip the top burr in your fingers preventing it from turning in any direction, then use a bit of force to turn the indicator dial a half turn around to the coarse setting, (the dial will click loudly however this does not appear to damage any part of the dial). Now release your grip on the top burr and then turn the indicator dial back to the fine setting. You have effectively tightened the burr cones by half a turn.
You can repeat this process as often as you want however just make sure that the burr cones are not touching as you'll knacker the burrs. I tested the grind and found an instant improvement in the quality of the grind. I now have a very good coffee grinder. Just a pity it took me 3 weeks and a lot of mucking around to figure it out.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Κατ΄αρχήν μην κάνεις παραθέσεις και διαδοχικές δημοσιεύσεις που δεν χρειάζονται. Θα μπορούσες να επεξεργαστείς την ήδη υπάρχουσα δημοσίευση σου. Ευχαριστώ.
Κατά δεύτερον, γιατί παιδεύεσαι και δεν διαβάζεις όλο το νήμα; Στο πρώτο post έχει link για το mod που δεν είναι άλλο από αυτό:
http://geekandgrind.tumblr.com/post/171 ... ee-grinder
Κατά δεύτερον, γιατί παιδεύεσαι και δεν διαβάζεις όλο το νήμα; Στο πρώτο post έχει link για το mod που δεν είναι άλλο από αυτό:
http://geekandgrind.tumblr.com/post/171 ... ee-grinder
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
turbakias!!!
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: LaSanMarco 95 single
- Μύλος:: LaSanMarco sm90t
- 2ος Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: φρεσκαδουρες
Πραγματικα ιδιος με τον δικο μου ειναι αυτος... Σιγουρα ηdelonghi και η krups εχουν δωσει φασον κινα και παιρνουν ιδια πραγματα με διαφορετικα καβουκια..? Ποσο τον εχεις παρει εσυ το μυλο?
Στο θεμα τωρα θα συμφωνησω απολυτα με τα παιδια στο 100% εχοντας ιδιο μυλο απλα δεν κοβει καφε.. αν προσεξεις θα δεις ανομοιομορφο κοψιμο και οταν το βαζει στο ψιλο το μοτερ την ακουει πολυ... Και εγω ημουν της αποψης οτι εκοβε καλα μεχρι που πηρα κατι καλυτερο..
Στο θεμα τωρα θα συμφωνησω απολυτα με τα παιδια στο 100% εχοντας ιδιο μυλο απλα δεν κοβει καφε.. αν προσεξεις θα δεις ανομοιομορφο κοψιμο και οταν το βαζει στο ψιλο το μοτερ την ακουει πολυ... Και εγω ημουν της αποψης οτι εκοβε καλα μεχρι που πηρα κατι καλυτερο..
- Mastro
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: EXPOBAR office contr
- Μύλος:: Rancilio MD 50
Τελικά συμπεράσματα
Μετά από ένα χρόνο κατοχής και χρήσης του συγκεκριμένου μύλου ήρθε νομίζω η ώρα να τον ξεπεράσω και να πάω παραπέρα.
Στην δημοσίευση εδώ viewtopic.php?f=6&t=2369&start=10#p41007 είχα περιγράψει κάποια πράγματα. Σε συνέχεια αυτών θα πω τα εξής.
Σταθερά χειρότερα
Η ποιότητα του καφέ σταθερά γινόταν όλο και χειρότερη. Με τα αρώματα της ξινίλας να υπερτερούν ενώ οι εκχυλίσεις, αν και ήταν μέσα στους χρόνους και τις ποσότητες, τρομακτικά ασταθείς και θύμιζαν http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... R5MObn4.Σε καμία περίπτωση δεν είχα σταθερή ροή ενός «παχύρευστου» υγρού που τρέχει.
Δεν μπορώ βούλωσα
Κάποια στιγμή ο μύλος φράκαρε χωρίς προφανή αιτία. Ψάχνοντας, ανακάλυψα πως στην πραγματικότητα η οπή εξόδου του καφέ από τα μαχαίρια στο κουτάκι είναι πολύ μικρή. Ένα λαμάκι αφήνει δύο τρυπούλες διαστ. 2Χ2χιλ. περίπου για να βγει ο καφές. Εκεί κατακρατείτε σημαντική ποσότητα καφέ, ανάμεσα στο λαμάκι και το κάτω μαχαίρι. Σε συνδυασμό με τα μαχαίρια που έχουν όλες εκείνες τις εξάρσεις, βίδες κλπ, στον μύλο κολλάει πολύς «πολτοποιημένος» καφές. Αποτέλεσμα γεύση καφέ ξεχασμένης από το Θεό κακής καφετέριας, σκέτη ξινίλα. Βρώμα, βρώμα πω πω βρώμα
Άρα ο μύλος δεν σχεδιάστηκε για να κόβει τόσο λεπτά (ιδιαίτερα μετά το mod), μπορεί να τα καταφέρει μεν αλλά γεμίζει και κολλάει με λεπτή σκόνη καφέ που δεν μπορεί να την διαχειριστεί, μολύνοντας ουσιαστικά τον φρέσκο καφέ με πολύ παλιά κοψίματα. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα ότι δεν μπορείς ουσιαστικά να τον καθαρίσεις ακόμα και με καρφίτσα. Εκτός αν σε εβδομαδιαία βάση καθιερώσεις ξεβίδωμα και τοποθέτηση μαχαιριών σε Cafiza. Άντε και κάνεις τακτικό και πολύ καλό καθάρισμα, αφού κάθε φορά τα μαχαίρια κουμπώνουν σε άλλη θέση πόσο καφέ θα πετάξεις για να βρεις ρυθμίσεις κάθε φορά.
Γευστικές δυνατότητες
Πάντα έπινα Cappuccino ή freddo Cappuccino, γενικά ο espresso μου έρχονταν λίγο πικρός λίγο ξινός, τέλος πάντως όχι του γούστου μου. Τα μόνα τρία εσπρεσσάκια που είχα πιεί και ακόμα θυμάμαι ήταν στο Taylor made και στο σπίτι του Νίκου την μέρα που πήρα τον μύλο. Το έπινες και το στόμα γέμιζε διάφορα αρώματα σαν αυτά που περιγράφουν συχνά οι συμφορμήτες για τους καφέδες που δοκιμάζουν. Εγώ είχα βολευτεί με καταστάσεις (γάλα, παγάκια κλπ) που αλλοίωναν γιατί πολύ απλά έπαιρνα ένα αποτέλεσμα κακό και έπρεπε να το σκεπάσω ή να το αλλάξω.
Σήμερα με ένα άλλο μύλο, με τον ίδιο καφέ (Portiolli extra bar), την ίδια μηχανή θεωρώ βανδαλισμό να πειράξω το εσπρεσσάκι που βγάζω. Ο ίδιος καφές χρειάζεται πρώτα απ’ όλα λιγότερη ή και καθόλου ζάχαρη, μέχρι χθες τον πίναμε μαρμελάδα, δεν έχει τόσα πολλά διαφορετικά αρώματα και γεύσεις σαν single origin, αλλά μεταξύ άλλων αφήνει μια εξαιρετική επίγευση μαύρης σοκολάτας. Με τον Delonghi θα πάρεις μία γεύση σαν μέσω όρο αρκετά μέτριο προς την πραγματική γεύση του καφέ, ας πούμε αυθαίρετα το 50-60% της γεύσης.
Τελικά συμπεράσματα
Ο συγκεκριμένος μύλος κατασκευάστηκε από την Delonghi ουσιαστικά για μηχανές που χρησιμοποιούν pressurized φίλτρο και δέχονται αρκετά πιο χονδροκομμένο καφέ, γι’ αυτό άλλωστε το fine του δεν είναι αρκετό για κανονικό φίλτρο. Με αυτή την λογική ο κάτοχος του μύλου δεν εξαρτάται από τους καφέδες του σούπερ μάρκετ και μπορεί να πάρει καλλίτερα αποτελέσματα, πάντα με την προϋπόθεση της αυστηρής καθαριότητας. Με αυτήν την προοπτική και για τα λεφτά του νομίζω ότι είναι μία τίμια αγορά.
Από κει και πέρα για κάποιον που πίνει espresso θα του δώσει πολύ μέτρια γευστικά αποτελέσματα (καλλίτερα από καφέ sm) και κάπως καλλίτερα σε cappuccino και fredo. Θα έχει ασταθή αποτελέσματα σε κάθε shot που με τον καιρό γίνονται χειρότερα.
Αν τον αγοράσεις για αρχή και συνεχίζεις να πίνεις espresso, θα τον ξεπεράσεις σίγουρα, αν παραμείνεις σε pressurized φίλτρα και βιομηχανοποιημένους καφέδες, θα έχεις καλλίτερο καφέ από τον έτοιμο του sm άλλα μέχρι εκεί.
Ελπίζω να βοήθησα
Μετά από ένα χρόνο κατοχής και χρήσης του συγκεκριμένου μύλου ήρθε νομίζω η ώρα να τον ξεπεράσω και να πάω παραπέρα.
Στην δημοσίευση εδώ viewtopic.php?f=6&t=2369&start=10#p41007 είχα περιγράψει κάποια πράγματα. Σε συνέχεια αυτών θα πω τα εξής.
Σταθερά χειρότερα
Η ποιότητα του καφέ σταθερά γινόταν όλο και χειρότερη. Με τα αρώματα της ξινίλας να υπερτερούν ενώ οι εκχυλίσεις, αν και ήταν μέσα στους χρόνους και τις ποσότητες, τρομακτικά ασταθείς και θύμιζαν http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... R5MObn4.Σε καμία περίπτωση δεν είχα σταθερή ροή ενός «παχύρευστου» υγρού που τρέχει.
Δεν μπορώ βούλωσα
Κάποια στιγμή ο μύλος φράκαρε χωρίς προφανή αιτία. Ψάχνοντας, ανακάλυψα πως στην πραγματικότητα η οπή εξόδου του καφέ από τα μαχαίρια στο κουτάκι είναι πολύ μικρή. Ένα λαμάκι αφήνει δύο τρυπούλες διαστ. 2Χ2χιλ. περίπου για να βγει ο καφές. Εκεί κατακρατείτε σημαντική ποσότητα καφέ, ανάμεσα στο λαμάκι και το κάτω μαχαίρι. Σε συνδυασμό με τα μαχαίρια που έχουν όλες εκείνες τις εξάρσεις, βίδες κλπ, στον μύλο κολλάει πολύς «πολτοποιημένος» καφές. Αποτέλεσμα γεύση καφέ ξεχασμένης από το Θεό κακής καφετέριας, σκέτη ξινίλα. Βρώμα, βρώμα πω πω βρώμα
Άρα ο μύλος δεν σχεδιάστηκε για να κόβει τόσο λεπτά (ιδιαίτερα μετά το mod), μπορεί να τα καταφέρει μεν αλλά γεμίζει και κολλάει με λεπτή σκόνη καφέ που δεν μπορεί να την διαχειριστεί, μολύνοντας ουσιαστικά τον φρέσκο καφέ με πολύ παλιά κοψίματα. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα ότι δεν μπορείς ουσιαστικά να τον καθαρίσεις ακόμα και με καρφίτσα. Εκτός αν σε εβδομαδιαία βάση καθιερώσεις ξεβίδωμα και τοποθέτηση μαχαιριών σε Cafiza. Άντε και κάνεις τακτικό και πολύ καλό καθάρισμα, αφού κάθε φορά τα μαχαίρια κουμπώνουν σε άλλη θέση πόσο καφέ θα πετάξεις για να βρεις ρυθμίσεις κάθε φορά.
Γευστικές δυνατότητες
Πάντα έπινα Cappuccino ή freddo Cappuccino, γενικά ο espresso μου έρχονταν λίγο πικρός λίγο ξινός, τέλος πάντως όχι του γούστου μου. Τα μόνα τρία εσπρεσσάκια που είχα πιεί και ακόμα θυμάμαι ήταν στο Taylor made και στο σπίτι του Νίκου την μέρα που πήρα τον μύλο. Το έπινες και το στόμα γέμιζε διάφορα αρώματα σαν αυτά που περιγράφουν συχνά οι συμφορμήτες για τους καφέδες που δοκιμάζουν. Εγώ είχα βολευτεί με καταστάσεις (γάλα, παγάκια κλπ) που αλλοίωναν γιατί πολύ απλά έπαιρνα ένα αποτέλεσμα κακό και έπρεπε να το σκεπάσω ή να το αλλάξω.
Σήμερα με ένα άλλο μύλο, με τον ίδιο καφέ (Portiolli extra bar), την ίδια μηχανή θεωρώ βανδαλισμό να πειράξω το εσπρεσσάκι που βγάζω. Ο ίδιος καφές χρειάζεται πρώτα απ’ όλα λιγότερη ή και καθόλου ζάχαρη, μέχρι χθες τον πίναμε μαρμελάδα, δεν έχει τόσα πολλά διαφορετικά αρώματα και γεύσεις σαν single origin, αλλά μεταξύ άλλων αφήνει μια εξαιρετική επίγευση μαύρης σοκολάτας. Με τον Delonghi θα πάρεις μία γεύση σαν μέσω όρο αρκετά μέτριο προς την πραγματική γεύση του καφέ, ας πούμε αυθαίρετα το 50-60% της γεύσης.
Τελικά συμπεράσματα
Ο συγκεκριμένος μύλος κατασκευάστηκε από την Delonghi ουσιαστικά για μηχανές που χρησιμοποιούν pressurized φίλτρο και δέχονται αρκετά πιο χονδροκομμένο καφέ, γι’ αυτό άλλωστε το fine του δεν είναι αρκετό για κανονικό φίλτρο. Με αυτή την λογική ο κάτοχος του μύλου δεν εξαρτάται από τους καφέδες του σούπερ μάρκετ και μπορεί να πάρει καλλίτερα αποτελέσματα, πάντα με την προϋπόθεση της αυστηρής καθαριότητας. Με αυτήν την προοπτική και για τα λεφτά του νομίζω ότι είναι μία τίμια αγορά.
Από κει και πέρα για κάποιον που πίνει espresso θα του δώσει πολύ μέτρια γευστικά αποτελέσματα (καλλίτερα από καφέ sm) και κάπως καλλίτερα σε cappuccino και fredo. Θα έχει ασταθή αποτελέσματα σε κάθε shot που με τον καιρό γίνονται χειρότερα.
Αν τον αγοράσεις για αρχή και συνεχίζεις να πίνεις espresso, θα τον ξεπεράσεις σίγουρα, αν παραμείνεις σε pressurized φίλτρα και βιομηχανοποιημένους καφέδες, θα έχεις καλλίτερο καφέ από τον έτοιμο του sm άλλα μέχρι εκεί.
Ελπίζω να βοήθησα
-
nikatsip
Αξιέπαινος για την λεπτομερή αξιολόγηση!
Από όσα διαβάζω καταλήγω στο συμπέρασμα οτι είναι ακατάλληλος για espresso, παρά την χαμηλή τιμή του.
Off topic:
Είναι πολύ σημαντικό μια αξιολόγηση (review) να γίνεται σε βάθος χρόνου - και όχι μόνο μετά την πρώτη επαφή- καθώς αυτό δείχνει με περισσότερη αντικειμένικότητα την ποιότητα του αντικειμένου. Οταν οι εμπειρίες του χρήστη εμπλουτίζονται και επαναπροσδιορίζονται τα μέτρα σύγκρισης (στην προκειμένη περίπτωση με την αγορά του MD50), είναι απαραίτητο να ενημερώνεται το αντίστοιχο θέμα.
Από όσα διαβάζω καταλήγω στο συμπέρασμα οτι είναι ακατάλληλος για espresso, παρά την χαμηλή τιμή του.
Off topic:
Είναι πολύ σημαντικό μια αξιολόγηση (review) να γίνεται σε βάθος χρόνου - και όχι μόνο μετά την πρώτη επαφή- καθώς αυτό δείχνει με περισσότερη αντικειμένικότητα την ποιότητα του αντικειμένου. Οταν οι εμπειρίες του χρήστη εμπλουτίζονται και επαναπροσδιορίζονται τα μέτρα σύγκρισης (στην προκειμένη περίπτωση με την αγορά του MD50), είναι απαραίτητο να ενημερώνεται το αντίστοιχο θέμα.
- Mastro
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: EXPOBAR office contr
- Μύλος:: Rancilio MD 50
Σίγουρα δεν κάνει
για όλους όσους θέλουν να ψαχτούν έστω και λίγο παραπέρα από καφέ προαλεσμένο από σούπερ μαρκετ.
Κάνει
για γαλικό και χονδροκομμένο espresso με presurized φίλτρο και όποιον θέλει κάτι φτηνό για να παίξει
στην αρχή μέχρι να μυηθεί από το forum.
Κάνει
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Έξοχη σύνοψη Γιώργο. 
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
digibill
Βοήθησες και μάλιστα αρκετά, γιατί αυτό ακριβώς είναι το ερώτημά μου:Mastro έγραψε:αν παραμείνεις σε pressurized φίλτρα και βιομηχανοποιημένους καφέδες, θα έχεις καλλίτερο καφέ από τον έτοιμο του sm άλλα μέχρι εκεί.
Ελπίζω να βοήθησα
Έχω μια ταπεινή AEG easypresso EA-110 με pressurized φίλτρο και μέχρι στιγμής πίνω μόνο έτοιμους καφέδες supermarket (συνήθως lavazza). Καθημερινά (ειδικά από Σεπτέμβρη μέχρι Μάη) πίνω ένα εσπρεσάκι (σχεδόν lungo) μετά το μεσημεριανό. Το αποτέλεσμα που μου δίνει η μηχανή μου -έστω και με τον καφέ του sm- με ικανοποιεί αισθητά περισσότερο από το μέσο όρο των espresso που πίνω έξω (μεγάλο θέμα αυτό... Ποτέ δεν κατάλαβα πώς είναι δυνατόν οι πανάκριβες μηχανές - μύλοι - καφέδες των περισσότερων cafe να βγάζουν ένα συνήθως αδιάφορο αποτέλεσμα...
Δεδομένου λοιπόν ότι δεν έχω να διαθέσω χρήμα για καλύτερη μηχανή ούτε για μύλο των 150-200€ (+τη γκρίνια μετά από τη γυναίκα μου
Νομίζω ότι όλες οι τοποθετήσεις του θέματος κλίνουν ως προς την ίδια απάντηση: ΝΑΙ, υπάρχει διαφορά, πλην όμως ο -φτηνός- μύλος επουδενί δεν μπορεί να σταθεί όταν η παρασκευη του espresso γίνει ιεροτελεστία.....
Ευχαριστώ