Eureka Mignon

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
tziminhio
Όνομα: Θανάσης
Μηχανή:: Lelit PL41 Tem
Μύλος:: Eureka Mignon Inst.

Re: Eureka Mignon

Δημοσίευση από tziminhio » Κυρ Δεκ 27, 2020 4:43 pm

Σορρυ για την ηλίθια ερώτηση, αλλά αν δεν την χτυπήσω πως θα βγουν τα υπολείμματα απο μέσα.. Αυτό που κάνω για να μην χάνω τόσα γρμμάρια , ειναι να βαζω 15-16γρ στο ποτηράκι και μετά χτυπάω για να πέσουν τα υπόλοιπα και να έχω στο portafilter 18,5.. Μην γελάσετε αλλά μάλλον δεν εχω καταλάβει κάτι καλά..

Zen308
Όνομα: Θοδωρής
Μηχανή:: Rancilio silvia pid
Μύλος:: Cunill tranquiloTron
2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL

Δημοσίευση από Zen308 » Δευ Δεκ 28, 2020 9:47 am

tziminhio έγραψε:
Κυρ Δεκ 27, 2020 4:43 pm
Σορρυ για την ηλίθια ερώτηση, αλλά αν δεν την χτυπήσω πως θα βγουν τα υπολείμματα απο μέσα.. Αυτό που κάνω για να μην χάνω τόσα γρμμάρια , ειναι να βαζω 15-16γρ στο ποτηράκι και μετά χτυπάω για να πέσουν τα υπόλοιπα και να έχω στο portafilter 18,5.. Μην γελάσετε αλλά μάλλον δεν εχω καταλάβει κάτι καλά..
Δεν έχω τον μύλο σου, οπότε δεν είμαι σε θέση να απαντήσω ακριβώς, αλλά στον δικό μου ο οποίος έχει αρκετή κατακράτηση από κατασκευή , όσο και να τον χτυπάω αποκλείεται να μου πέσουν 2-3 γρμ καφέ ακόμη.
Οπότε αυτό που κάνω είναι κάθε πρωί να πετάω τα πρώτα 2-3 γρμ πριν φτιάξω καφέ κι ένα ελαφρύ χτυπήματακι να πέσουν τα λιγοστά υπολείμματα από τα τοιχώματα.

nkout
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: Bezzera Unica
Μύλος:: Niche Zero

Δημοσίευση από nkout » Δευ Δεκ 28, 2020 10:12 am

tziminhio έγραψε:
Κυρ Δεκ 27, 2020 4:43 pm
Ο μυλος εχει ενα ελασμα στην αρχη του τουνελ για να σπαει τους σβολους. Πισω απο το ελασμα κραταει καφε( 3γρ ανετα νομιζω). Οσο κ να τον χτυπησεις, νομιζω οτι η μεγαλυτερη ποσοτητα θα μεινει. Αν θες τοσο πολυ να μην εχεις κατακρατηση, βγαλε το ελασμα αλλα μετα θα αυξηθουν οι σβολοι λογικα κ θα πρεπει να τους σπας εσυ.

Απάντηση