Αγορά μύλου!

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
bio nik

Re: Αγορά μύλου!

Δημοσίευση από bio nik » Δευ Ιαν 24, 2011 7:28 pm

παιδια καλησπερα!!!
1
ποια ειναι η γνωμη σας για τον rancilio rocky no doser 2010??
2
θελω να τον παρω ηλεκτρονικα.ξερετε τι και πως?
3
με τα καλαθακια τι γινεται?απο που τα προμηθευομαι???
4
θα χρειαστω tamper??
5
η βαση αξιζει τον κοπο??
6
το knock out box απο που θα το παρω?
7
υπαρχει κατι αλλο που θα χρειαστω για την silvia v3 2010??

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Δευ Ιαν 24, 2011 7:41 pm

Admin: Σχεδόν όλα υπάρχουν γραμμένα στο forum. Ξεκίνησες από μία ερώτηση για τον μύλο και πρόσθεσες χίλια μύρια άλλα. Κάνε σε παρακαλώ ένα διάβασμα και καμιά αναζήτηση πρώτα. Μην γεμίζουμε το forum με τα ίδια και τα ίδια. Ευχαριστώ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

coffee lover

Δημοσίευση από coffee lover » Τρί Ιαν 25, 2011 6:12 pm

γεια σας ειμαι κανινουργιος στη παρεα σας ..... :respekt:
ενδιαφερομαι να αγορασω ενα μυλο για τη μηχανη μου ( kenwood ES471 ) ...... http://www.kenwoodworld.com/en-int/Prod ... ers/ES471/
για τον οποιο διαθετω περιπου 200 ευρω και δεν με ενδιαφερει αν ειναι καινουργιος η οχι , τη δουλεια του να κανει ..
θα ημουν ευγνομων :worthy: αν με κατατοπιζατε ονομαστικα με σαιτ οπου θα βρω αυτο που ψαχνω η με μοντελα απο μυλους ωστε να ψαξω μονος μου :cfstd: .... σας ευχαριστω προκαταβολικα

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τρί Ιαν 25, 2011 6:24 pm

καλώς ήρθες Δημήτρη

σκοπεύεις ν'αναβαθμίσεις τη μηχανή σου στο απώτερο μέλλον? απ'όσο βλέπω η δικιά σου λειτουργεί με thermoblock και pressurized σύστημα, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. αυτό σημαίνει ότι δε θα δεις αξιοσημείωτη διαφορά με μύλο, αλλά ίσως με διαφορετικό καφέ, όπως έχουν αναφέρει και άλλα μέλη με παρόμοια συστήματα.

αν λοιπόν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις τη μηχανή σου τότε η αγορά μύλου επιβάλλεται, διαφορετικά άποψή μου είναι ότι σκορπάς (εν μέρει) τα λεφτά σου

coffee lover

Δημοσίευση από coffee lover » Τρί Ιαν 25, 2011 6:54 pm

καλως σας βρηκα κ σε ευχαριστω πολυ συνονοματε φιλε για το ενδιαφερον σου και τη καλη σου θεληση να με βοηθησεις γιατι εχω χασει τη μπαλα κοινως... :c034:
πρως το παρον δεν εχω σκεφτει καποια αναβαθμιση της μηχανης μου αλλα θα το ψαξω και αυτο.....
ο λογος που ψαχνω μυλο ειναι οτι θελω να κοβω εγω το καφε μου και να κανω και μιξεις καποιες φορες...οπως επισης βρισκω καποιους καφεδες μονο σε κοκκους και ντρεπομαι να πηγαινω στα καφεκοπτεια να μου τον αλεσουν κ δε θελω να περιοριζομαι σε γευστικες επιλογες..... και τελος εχω παρατηρησει πως με το ανοιγμα τησ συσκευασιας αλεσμενου καφε ολα ειναι ενταξει αλλα μετα απο λιγες μερες μειωνεται η αποδοση ( γευση, κρεμα,κ.α. ) και αυτο απο οτι διαβασα στο φορουμ σας με το φρεσκοαλεσμενο καφε αλλαζει :coffee:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Ιαν 25, 2011 7:11 pm

Καλωσόρισες στην παρέα Δημήτρη.
Αφού έχεις την Baby dose γιατί παιδεύεσαι με την Kenwood; Για μύλους δες για οικονομική λύση τον Ascaso I-2
viewtopic.php?f=8&t=86&start=110#p9888
και για κάπως πιο ακριβά μοντέλα δες στο παρακάτω link.
viewtopic.php?f=2&t=703#p6919
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

coffee lover

Δημοσίευση από coffee lover » Τρί Ιαν 25, 2011 7:21 pm

ειμαι φοιτητης και εχω περισσοτερο τη kenwood απο την οποια ειμαι ευχαριστημενος περισσοτερο απο τη giaggia ( κανενα σαββατοκυριακο οταν πηγαινω βολο τη χρισημοποιω ) απο ολες τις αποψεις.... σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου παντως να σαι καλα... :D

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τρί Ιαν 25, 2011 7:27 pm

ωχ τώρα το δα

καλά έχεις gaggia baby και χρησιμοποιείς την kenwood? θέλεις ν'αρχίσω τις φωνές? :waf: :lol:

gaggia baby σε συνδυασμό με καλό μύλο, όπως ascaso ή λίγα παραπάνω για anfim best είσαι άρχοντας :coffee:

coffee lover

Δημοσίευση από coffee lover » Τρί Ιαν 25, 2011 7:32 pm

οκ σε πιστευω αλλα εγω αλλα εχω δει.... χρησιμοποιω illy αλεσμενο και στις δυο αλλα για μενα καλυτερη η kenwood και σε κρεμα και σε γευση... ισως με μυλο να αλλαξουν πολλα αλλα μεχρι τωρα ετσι ειναι για μενα... εχεις πιει η ακουσει κατι για τη kenwood ? :a014:

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τρί Ιαν 25, 2011 7:42 pm

οκ κατάλαβα τι συμβαίνει. δεν έχεις καταφέρει να κάνεις σωστή εκχύλιση με την gaggia και τα παράτησες. άκου λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα:

με το pressurized σύστημα είναι δύσκολο να μη βγάλει κρέμα, και προτείνεται για χρήστες που δεν ασχολούνται με το άθλημα, κι επίσης οι λοιποί παράμετροι (κόψιμο, πάτημα, θερμοκρασία) δε παίζουν μεγάλο ρόλο.

όταν όμως είσαι σε μια μηχανή με ελεύθερο φίλτρο και boiler, τότε όλα αλλάζουν. το λάθος φαίνεται αμέσως στο φλιτζάνι. με λίγο διάβασμα όμως και πρακτική όλα γίνονται. προσοχή όμως, μην χρησιμοποιείς το pressurized φίλτρο στην baby γιατί πάλι δε θα κάνεις τίποτα, θα είσαι εγκλωβισμένος.

σου τα λέω όπως τα έμαθα κι εγώ και πραγματικά είδα το φως το αληθινό :D

αν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς τότε πάσο ;)

Απάντηση