Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Anfim Caimano Best στα 285.90 ευρώ.

Δημοσίευση από Christos » Τετ Ιούλ 20, 2011 9:17 pm

Δεξιόστροφα μειώνει και αριστερόστροφα αυξάνει. Αλλά σε εσένα και σε αυτούς που κόβουν ανά δόση είναι άχρηστο αυτό.

ΥΓ. Φυσικά λειτουργεί άμα δεν βγάλεις το λαμάκι από τον αστερία.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
denial
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Silvia WoodsMod
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Fazenda Daterra Sweet Blue

Δημοσίευση από denial » Παρ Αύγ 05, 2011 9:55 pm

Σημερα εγινε το κουφο και δεν μπορω να βγαλω ακρη τι φταιει.
Να τα παρω απο την αρχη, καθαρισα τον μυλο μιας και εκλεισα εβδομαδα, ολα καλα .
Εβαλα στην θεση τους τα παντα, ρυθμισα παλι στο 3.5 μιας και εκει κοβω τον sweet blue, εκανα εναν καφε οκ οπως παντα.Ειχε ερθει ενας φιλος με καφε απο ΚΟρινθο κοψαμε καναμε δοκιμες οποτε αναγκαστικα τον ξανακαθαρισα.
Σημερα που πηγα να κοψω να κανω καφεδακι ιδιο πατημα 10Kg ιδια γραμμαρια 18g sto 3.5 Οπως ηταν ζοριστηκε η μηχανη σαν να μπουκωνε και να ηθελε πιο χοντρο κοψιμο.
Εκοψα και δευτερο μηπως κατι ειχε γινει λαθος τα ιδια.......
Οποτε εβαλα τον μυλο στο 4.0 και εκοψα και εκανα εναν καφε, 17.2gr 10kg πατημα αλλα βγηκε πιο γρηγορα απο οτι θα επρεπε δηλαδη 60ml στα 20secs .
Και αναρωτιεμαι τωρα τι μπορει να συνεβει μετα το δευτερο καθαρισμα που χαθηκε το κοψιμο και φαινεται να βρισκομαι στα ενδιαμεσα δηλαδη στο 3.5 μπουκωνει η μηχανη στο 4 βγαινει γρηγορα :S
Υπαρχει περιπτωση να εκανα καμια ζημια στα μαχαιρια ? Γιατι οταν το ειχα στο -0.5 που ακουμπανε το γυρισα στο 0 και αναψα κατα λαθος για 2 secs ακουσα τα μαχαιρια να ακουμπανε ελαφρως και τον εσβησα αμεσως.
Θα κανω και αλλες δοκιμες απλα θεωρω κουφο οτι την πρωτη φορα εκοψα κανονικα και ηπια καφε και μετα το δευτερο καθαρισμα εχω τετοια θεματα :S

Άβαταρ μέλους
denial

Δημοσίευση από denial » Παρ Αύγ 05, 2011 10:42 pm

Μολις ηρεμησα λιγο ακουσα εναν θορυβο απο τα μαχαιρια που δεν τον εχω κανακουσει (κατα 99%).
Παραθετω ενα video για να το δειτε και να το ακουσετε.Ειναι σαν το κατω μαχαιρι να βρισκει καπου οπως γυριζει.Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν το ειχα πριν αυτο το θεμα.

Τελικα δεν ειναι απο τα μαχαιρια γιατι τα εβγαλα και τα κατω ακουγεται καθαρα απο μεσα απο τον μυλο κατω απο τον υποδοχεα του κατω μαχαιριου.Σαν να εχει ξεσφιξει κατι και να κοπαναει.Επρεπε να γινει 15υγουστο..........Απο δευτερα θα παρω την TAF να δω τι γινεται με την εγγυηση γιατι δεν μπορω να κανω κατι παραπανω οτι ηταν να βγαλω το εβγαλα οτι ηταν να καθαρισω το καθαρισα :(

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Παρ Αύγ 05, 2011 11:20 pm

Δεν νομίζω ότι τα μαχαίρια έπαθαν τίποτα εάν ακούμπησαν για τόσο λίγο.
Για τον ήχο στο video δεν ξέρω γιατί δεν θυμάμαι να έχω λειτουργήσει τον μύλο ανοιχτό. Βρες το πιο στέρεο και επίπεδο σημείο που έχεις στο σπίτι, βάλε τον μύλο εκεί, τοποθέτησε το πάνω burr,πήγαινε στην θέση 4 που ήσουνα και δες αν πάλι κάνει κάποιο θόρυβο. Εμένα κάποια φορά που έκανε κάποιο θόρυβο (διαφορετικό από τον δικό σου) ήταν επειδή ο πάγκος δεν ήταν επίπεδος σε εκείνο το σημείο. Μία μικροαλλαγή στην θέση του και όλα ΟΚ.

'Αμα πάλι συνεχίζεις να παρατηρείς κάτι το περίεργο επικοινώνησε με την εταιρεία.

ΥΓ Μην σε τρομάξω (έψαξα να το βρω στο internet αλλά δεν βρήκα τίποτα) αλλά έχω την εντύπωση ότι γενικά δεν κάνει καλό στο μοτέρ του μύλου να δουλεύει για παρατεταμένα διαστήματα χωρίς φορτίο (πολλές στροφές/λεπτό).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Παρ Αύγ 05, 2011 11:25 pm

denial έγραψε:...

Τελικα δεν ειναι απο τα μαχαιρια γιατι τα εβγαλα και τα κατω ακουγεται καθαρα απο μεσα απο τον μυλο κατω απο τον υποδοχεα του κατω μαχαιριου...(
Και γιατί δεν άνοιξες την πλάτη πίσω αλλά έβγαλες τα κάτω burrs; Κακώς έκανες κατά την γνώμη μου.

Άβαταρ μέλους
denial

Δημοσίευση από denial » Παρ Αύγ 05, 2011 11:28 pm

Χρηστο μολις βρηκα τι εχει. Ευτυχως δηλαδη γιατι θα εσκαγα.
Τον πηρα μεσα στο εργαστηριο σε ποιο ησυχο περιβαλλον τα εβγαλα ολα πληρης λυσιμο και δεν θα το πιστεψεις αλλα ο θορυβος ηταν απο τη βιδα του αστερια που μαλλον δεν ειχε βιδωσει καλα καπου εβρισκε εκανε τον θορυβο που σε ξεγελαγε και ακουγοταν κατω απο το μαχαιρι....
Τα εδεσα ολα παλι τα εβαλα στη θεση τους μια χαρα ειναι ο μυλος δουλευει ρολοι οσον αφορα τον ηχο , θα εχω το νου μου και να εχετε και εσεις το νου σας αν ποτε τυχει ειανι απο τον αστερια απο τη βιδα καπου εβρισκε που δεν ξερω το πλαστικο ετρεμε μαλλον και ο ηχος περναγε στο μεταλο και ακουγοταν απο κατω.
Τελος καλο ολα καλα και συγνωμη αν σας ανησυχησα αλλα επαθα και εγω ενα καρδιακο δεν το εκανα επιτηδες δεν ειχα αλλου να απευθυνθω σαββατιατικα :D
Τωρα θα κανω δοκιμες με κοψιματα να δω τι γινεται με το ποιο πανω θεμα γιατι ασχοληθηκα τοση ωρα με τα μηχανηκα μερη του μυλου.

Οσον αφορα το κατω μαχαιρι οπως βγηκε ξαναμπηκε δεν αλλαξε θεση , δεν μπορεις να φανταστεις τι ειχε απο κατω απο καφε....Να μου πεις θα φανει στο χειροκροτημα..αλλωστε αν καποτε γινει ζημια η δεν κοβουν πρεπει να τα αλλαξουμε τοτε βγαινουν.Anyway οτι ηταν να γινει εγινε θα κοψω θα κανω καφε και αν ολα ειναι οκ καλως αλλιως βλεπουμε.

Άβαταρ μέλους
denial

Δημοσίευση από denial » Κυρ Αύγ 07, 2011 7:05 am

Τελικα δεν ξερω αν ηταν εξαιτιας της αφαιρεσης και επανατοποθετησης του κατω μαχαιριου αλλα στο κοψιμο πλεον ειναι οπως ακριβως πριν γινει το σκηνικο, μπορει να ηταν και τυχαιο δεν ξερω παντως μονο ετσι μπορω να το εξηγησω.
Παντως μετα απο ολα αυτα αρχισα να καταλαβαινω την αναγκη του stepless , αν ηταν stepless o μυλος θα ηταν κορυφη κατα τη γνωμη μου και παντα με τα λιγα που ξερω, ισως να κανω και λαθος δεν ξερω αλλα ετσι μου φαινεται.
Ας δουμε πως θα παει στο μελλον ο Vario και ερχονται χριστουγεννα ποιος ξερει μπορει ο Αη Βασιλης να μας φερει κανα δωρο χεχε.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Κυρ Αύγ 07, 2011 9:46 am

Πιστεύω ότι πριν έπαιρνες τα κατσαβίδια έπρεπε να είχες αφήσει τον μύλο να σταθεροποιηθεί στις καινούριες ρυθμίσεις. Να είχες κάνει περισσότερους καφέδες. Το βήμα είναι όντως μεγάλο και αυτό ίσως να κάνει σε ορισμένους καφέδες λίγο δύσκολη την εύρεση της χρυσής τομής. Χρυσή τομή που σχεδόν πάντα βρίσκεται όμως.
Παίζοντας με την ποσότητα και λιγότερο με το πάτημα βρίσκεις τον τρόπο. Στην τελική ανάλυση, στα κριτήρια επιλογής του καφέ βάλε και το κριτήριο του μύλου. Πιο απλά βρες καφέ που αρέσει σε εσένα, στην μηχανή σου, και στον μύλο σου. Τόση ποικιλία υπάρχει.
Χαλάρωσε, αφομοίωσε τον εξοπλισμό σου, απόλαυσε τα καφεδάκια σου και ξέχνα προς το παρόν τα "stepless" και τους Vario.
Σαν πηγή έμπνευσης να βλέπεις το video του Αποστόλη.
viewtopic.php?f=7&t=101&start=50#p20664

nvog

Δημοσίευση από nvog » Σάβ Σεπ 24, 2011 5:39 pm

…ένας ακόμα στην παρέα με Anfim Best μετά από πολλές ώρες διάβασμα στο φόρουμ…αφού πείστηκα –όχι ότι χρειαζόμουν και πολύ-πήγα στα TAF και τον πήρα. :coffee:
Είμαι ακόμα στην φάση της εκμάθησης αλλά τείνω προς λεπτά κοψίματα γύρω στο 3,5-4 που βγάζουν καλό αποτέλεσμα….Έκοψα και από έναν Australian skybury 2011 από Hasbeancoffee και η αλλαγή είναι μεγάλη…..
Η κατασκευή του μύλου δείχνει καλή αν και εξωτερικά δεν τον λες και όμορφο… :censored:
Νομίζω ότι θα κάνουμε ενιαίο με το antonis που έχε ακριβώς ίδιο εξοπλισμό με το δικό μου…

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Πέμ Οκτ 13, 2011 10:36 pm

δε ξέρω αν σας ενδιαφέρει αλλά το mod λειτουργεί απροβλημάτιστα και μου χει λύσει τα χέρια κ ελάχιστος καφές αχρηστεύεται :a030: :D

Απάντηση