Graef 702
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Re: Graef 702
Το ξαναγράφω. Βάζεις τον πάνω δίσκο χρησιμοποιώντας τη γραμμή που υπάρχει στο πίσω μέρος του μύλου, αλλά ΔΕ το γυρνάς στον αριθμό κοπής. Βάζεις το πάνω "μαχαίρι" (αυτό που είναι σα καλαθάκι). Αυτό έχει ένα σημάδι που πρέπει να ταιριάξει με μια βούλα που υπάρχει στο πάνω μέρος του δίσκου. Αφού τοποθετήσεις το πάνω μαχαίρι, τότε μόνο γυρνάς το δίσκο στον αριθμό κοπής. Αλλιώς δεν έχει κουμπώσει το πάνω μαχαίρι.
Υ.Γ. Δύο ροδέλες είναι πολλές. Κάθε ροδέλα προσθέτει περίπου 8 στον αριθμό κοπής.
Υ.Γ. Δύο ροδέλες είναι πολλές. Κάθε ροδέλα προσθέτει περίπου 8 στον αριθμό κοπής.
-
panaeolus
χαχαχα
ειμαι ζαζος και μονο ετσι θα κοιτουσα
τελικα δεν ειχε κουμπωσει καλα το πανω μαχαιρι λογικα
βεβαια εκοψα καφε χωρις να βγαλω τα δακτυλιδια που εβαλα αλλα λογικα αυτο που ειπες φταει
ευχαριστω............
ειμαι ζαζος και μονο ετσι θα κοιτουσα
τελικα δεν ειχε κουμπωσει καλα το πανω μαχαιρι λογικα
βεβαια εκοψα καφε χωρις να βγαλω τα δακτυλιδια που εβαλα αλλα λογικα αυτο που ειπες φταει
ευχαριστω............
-
DioNiSis
- Μηχανή:: Gaggia Baby pid opv
- Μύλος:: Graef cm 702
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: δοκιμάζω συνεχώς
καλησπερα,
εχει παρατηρησει κανεις, που να χρησιμοποιεί τον ιδιο καφε για μεγαλο διαστημα, να χρειαζεται να πηγαινει συνεχως σε λεπτότερο κόψιμο?
Δεν αναφαιρομαι σε ιδιο σακουλακι καφε που μπαγιατεύει καθως περνανε οι μερες, αλλα να χρειαζεται να πηγαινει σε λεπτοτερο και σε νεες παραλαβες φρεσκοτερου καφε.
εγω πχ τωρα αλέθω τον espresso blend του barista-shop με rd 10-15 ημερων 5 κλικ λεπτότερα απο οτι τον αλεθα τον περασμενο Δεκέμβρη, 10-15 ημερων rd και τοτε.
εχει παρατηρησει κανεις, που να χρησιμοποιεί τον ιδιο καφε για μεγαλο διαστημα, να χρειαζεται να πηγαινει συνεχως σε λεπτότερο κόψιμο?
Δεν αναφαιρομαι σε ιδιο σακουλακι καφε που μπαγιατεύει καθως περνανε οι μερες, αλλα να χρειαζεται να πηγαινει σε λεπτοτερο και σε νεες παραλαβες φρεσκοτερου καφε.
εγω πχ τωρα αλέθω τον espresso blend του barista-shop με rd 10-15 ημερων 5 κλικ λεπτότερα απο οτι τον αλεθα τον περασμενο Δεκέμβρη, 10-15 ημερων rd και τοτε.
- an19gi75
- Όνομα: Τάσος
- Μηχανή:: lelit pl41em
- 2η Μηχανή:: Delonghi ECO 310.R
- Μύλος:: graef cm800
- Οι καφέδες μου:: σε αναζήτηση
Αν ήταν καινούργιος ο μύλος ίσως έστρωσαν τα μαχαιρια. Ποσό καιρό τον εχεις; Είναι καινουργιος;
-
DioNiSis
- Μηχανή:: Gaggia Baby pid opv
- Μύλος:: Graef cm 702
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: δοκιμάζω συνεχώς
ναι καινουριος ηταν, αγοραστηκε καπου μεσα Νοέμβρη.
θαχει αλεσει γυρω στα 5 κιλα καφε ως τωρα.
θαχει αλεσει γυρω στα 5 κιλα καφε ως τωρα.
- an19gi75
- Όνομα: Τάσος
- Μηχανή:: lelit pl41em
- 2η Μηχανή:: Delonghi ECO 310.R
- Μύλος:: graef cm800
- Οι καφέδες μου:: σε αναζήτηση
Αυτές τις διάφορες τις έχω δει και εγώ με τον graefcm800, που είναι καινουργιος. Ένας άλλος παράγοντας που πιστεύω παίζει ρόλο είναι η αλλαγή των εποχών και συγκεκριμένα η αλλαγή της υγρασιας. Σκέψου ότι σε ένα φρέσκο σακουλάκι θες αλλαγή στο κόψιμο μετά την έκθεση των κόκκων στην ατμόσφαιρα μέσα σε λίγες ημερες. Άρα μου φαίνεται λογικό να θέλω άλλο κόψιμο το χειμώνα και άλλο την άνοιξη.
-
charilaos
- Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
- Μύλος:: Eureka Mignon
- 2ος Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: Kudu
Αυτο που περιγράφεις είναι εντελώς φυσιολογικό και γίνεται με όλους τους μύλους ανεξαρτήτως μάρκας. Ο καφές καθώς περνούν οι μέρες διαφοροποιείται σε σύσταση, υγρασία κλπ. Ο βαθμός που αλέθεις όταν πρωτοανοίγεις το σακουλάκι είναι διαφορετικός από αυτόν που θα αλέθεις πχ 10 μέρες μετά. Αυτό βέβαια επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι η παρασκευή εσπρέσο είναι τελικά μια τέχνη που θέλει αρκετή εμπειρία και πειραματισμούς όπως επίσης και ότι η χρήση μύλου είναι απίθανα σημαντική. Φαντάσου ότι με τον προαλεσμένο καφέ εκτός του ότι χάνονται τα αρώματα, ο χρόνος παρασκευής του ιδανικού εσπρέσο είναι ιδιαίτερα περιορισμένος καθώς ο βαθμός άλεσης είναι ένας και μοναδικός!DioNiSis έγραψε:καλησπερα,
-
rafael
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Class
- Μύλος:: Lelit Fred
- Οι καφέδες μου:: Lavazza Tierra - Dimello Cento
Καλησπέρα,
Έχω πάρει τον Graef 702 εδώ και 10 μέρες, αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν έχει σαν μύλος κάποιου είδους δοσομέτρηση.
Προς το παρόν γεμίζω το καλαθάκι 'με το μάτι' με αρκετά καλά αποτελέσματα τις πιο πολλές φορές.
Υπάρχει κάποιος τρόπος για ακρίβεια στα γραμμάρια;
Εννοείται χωρίς άλεση σε κουτάκι και χρήση ειδικού κουταλιού-δοσομετρητή.
Έχω πάρει τον Graef 702 εδώ και 10 μέρες, αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν έχει σαν μύλος κάποιου είδους δοσομέτρηση.
Προς το παρόν γεμίζω το καλαθάκι 'με το μάτι' με αρκετά καλά αποτελέσματα τις πιο πολλές φορές.
Υπάρχει κάποιος τρόπος για ακρίβεια στα γραμμάρια;
Εννοείται χωρίς άλεση σε κουτάκι και χρήση ειδικού κουταλιού-δοσομετρητή.
-
harryv
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Ζυγαριά χρειάζεται.
-
rafael
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Class
- Μύλος:: Lelit Fred
- Οι καφέδες μου:: Lavazza Tierra - Dimello Cento
Έχω ένα πρόβλημα με τον Graef.
Mερικές φορές δεν αλέθει, σαν να νεκρώνει δλδ και χρειάζεται να κουνήσω το καλώδιο για να ξεκινήσει.
Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον;
Mερικές φορές δεν αλέθει, σαν να νεκρώνει δλδ και χρειάζεται να κουνήσω το καλώδιο για να ξεκινήσει.
Έχει συμβεί σε κάποιον άλλον;