Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
-
phantom
- Όνομα: Σπύρος
- Μηχανή:: Gaggia classic
- Μύλος:: porlex
- Οι καφέδες μου:: ακόμα ψάχνω
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
και κάτι ακόμα: με το κόντρα παξιμάδι υποτίθεται οτι μπορείς να έχεις μεγαλύτερο ευρος αλεσης του καφέ;(ανα μοίρα και οχι ανα κλικ;)
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Το κόντρα παξιμάδι θέλει εμπειρία με τον μύλο πρέπει να ξέρεις που κόβει τί κόβει.
Ξεκίνα όπως είναι.
Ξεκίνα όπως είναι.
-
phantom
ετσι θα ξεκινησω φίλε μου!!!ομως γι αυτο είναι;
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Ναι γίνεται Stepless
-
phantom
σημερα δοκίμασα τον porlex στα 2 κλικ απο το τέρμα και το αποτέλεσμα του καφέ ηταν να βγεί πιο χοντροκομμένος και απο τους έτοιμους του super market υστερα δοκιμασα 1 κλικ το αποτέλεσμα ηταν επίσης απογοητευτικό!!!τι κάνω λάθος;η ανοχη απο την κυκλική μυλόπετρα με την κωνική με το μάτι δε μοιαζει να ειναι πάνω απο 1 χιλιοστό!!!σας παρακαλώ τα φωτα σας γιατί είμαι ετοιμος να σκάσω 
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Σπύρο υπάρχει ο δύσκολος και ο εύκολος τρόπος για να δούμε το τις πταίει.
Ο εύκολος τρόπος είναι να πάρεις έναν καφέ σίγουρα φρεσκοψημένο με την roast date να είναι το πολύ δύο εβδομάδων και να κάνεις μία αναλυτικότατη παρουσίαση στην ενότητα με τις τεχνικές εκχυλίσεων. Όταν λέμε αναλυτικότατη, εννοούμε αναλυτικότατη, γραμμάρια, όγκους, χρόνους εάν έχεις κάνει το portafilter της μηχανής non-pressurized ή το χρησιμοποιείς ως έχει κτλ. Ακόμα και video εάν είναι δυνατόν.
Ο δύσκολος τρόπος, είναι γράφεις με ασάφεια όπως παραπάνω και να παίζουμε το παιγνίδι των ερωτήσεων. Εσύ αποφασίζεις.
Ο εύκολος τρόπος είναι να πάρεις έναν καφέ σίγουρα φρεσκοψημένο με την roast date να είναι το πολύ δύο εβδομάδων και να κάνεις μία αναλυτικότατη παρουσίαση στην ενότητα με τις τεχνικές εκχυλίσεων. Όταν λέμε αναλυτικότατη, εννοούμε αναλυτικότατη, γραμμάρια, όγκους, χρόνους εάν έχεις κάνει το portafilter της μηχανής non-pressurized ή το χρησιμοποιείς ως έχει κτλ. Ακόμα και video εάν είναι δυνατόν.
Ο δύσκολος τρόπος, είναι γράφεις με ασάφεια όπως παραπάνω και να παίζουμε το παιγνίδι των ερωτήσεων. Εσύ αποφασίζεις.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Κάτι μου λέει πως δεν τον κουμπώνεις τελείως για να μετρήσεις σωστά τα "κλικ". Ο δικός μου στο ένα κλικ βγάζει ελληνικό, όχι espresso! 
-
phantom
Λοιπόν παιδιά ο μύλος τελικά αλέθει μια χαρά!!!η βλακεία ηταν δικιά μου
δοκίμασα να φτιαξω καφέ (taf crema) αλεσμένο στα 2 κλικ γραμμαρια με το ματι (μην βαράτε σε λιγο καιρο θα εχω και ζυγαριά) και ελαφρό πάτημα.αποτέλεσμα:μπουκωσε η gaggia classic.Επόμενο βήμα δοκιμή στα 3 κλικ ίδιος καφές και ελαφρύ πάτημα.Αποτέλεσμα:στα 30'' πήρα εκχύλιση 60 ml με καιμάκι που αδικούσε το όνομα του καφέ αλλα με γεύση αρκετά καλή!δοκίμασα και με εναν άλλο καφέ σπυρί αν θυμαμαι καλά sao η μαρκα του καφέ τον είχα πάρει απο super market 13 ευρώ το 1 κιλό.Στα 2 κλικ δεν μπουκωσε η μηχανή εκχύλιση στα 25'' 60ml με ωραία κρέμα αλλα ο καφές ηταν μάπα ετσι κι αλλιώς!!!επόμενο βήμα αφου τελειώσει ο taf crema ειναι να παραγγείλω τον sweet blue!
Ευχαριστώ πολύ το forum που μου έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ωστε να πιώ ενα καφέ της προκοπής!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ευχαριστώ πολύ το forum που μου έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ωστε να πιώ ενα καφέ της προκοπής!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- dim104
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: ARIELLI KM-130BS
- Μύλος:: Porlex
- Οι καφέδες μου:: Valcafe espresso, greencoffee gouatemala
Σήμερα επιτέλους ήρθε ο porlex http://www.ebay.co.uk/itm/281113889210? ... 1439.l2649
νομίζω 39-40 ευρω με τα μεταφορικά άξιζε τον κόπο η αναμονή.
Το τελευταίο που περιμένω είναι Tamper 51mm http://www.ebay.co.uk/itm/251269320229? ... 1439.l2649
για σωστή δουλειά (τώρα έχω το πλαστικό που μου δώσανε με τη μηχανή ARIELLI KM-130BS)
Χθές έψησα για πρώτη φορά με μηχανή popcorn ελπίζω σε 5-6 ημέρες να κόψω με τον porlex και όλα να πάνε καλά.
Ο καφές ειναι Αrabica bourbon απο Γουατεμάλα http://www.caligo-coffee.de/BIO-Kaffee/ ... eylan.html
νομίζω 39-40 ευρω με τα μεταφορικά άξιζε τον κόπο η αναμονή.
Το τελευταίο που περιμένω είναι Tamper 51mm http://www.ebay.co.uk/itm/251269320229? ... 1439.l2649
για σωστή δουλειά (τώρα έχω το πλαστικό που μου δώσανε με τη μηχανή ARIELLI KM-130BS)
Χθές έψησα για πρώτη φορά με μηχανή popcorn ελπίζω σε 5-6 ημέρες να κόψω με τον porlex και όλα να πάνε καλά.
Ο καφές ειναι Αrabica bourbon απο Γουατεμάλα http://www.caligo-coffee.de/BIO-Kaffee/ ... eylan.html
-
phaspanos
Εχω αγορασει απο eBay πριν κανα τριμινο τον χειροκινιτο μυλο polrex και αν και δεν το περιμενα κοβει τελεια τον καφε. Αν και εχω μια μηχανη φτηνη ακομα και εκει βλεπεις την διαφορα. Αν καποιος δεν εχει την οικονομικη δυνατοτητα να παρει ενα μυλο ακριβο μην σπαταλησει τα λεφτα του σε φτηνους μυλους. Αν δεν σε πειραζει το χειροκινιτο κοψιμο το οποιο ειναι ευκολο ειναι η πιο αξιοπιστη λυση. Θα ηθελα να ευχαριστισω το forum για τις πληροφοριες που μου εδωσε