Δίλημμα (Anfim Best vs Mahlkoenig Vario)

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.

Τι να αγοράσω; Anfim Best ή Mahlkoenig Vario;

Anfim
19
48%
Mahlkoenig Vario
21
53%

Σύνολο ψήφων: 40

Dimitris_P

Re: Δίλημμα (Anfim Best vs Mahlkoenig Vario)

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τρί Ιαν 18, 2011 7:14 pm

δίνεις καλύτερη ποιότητα άλεσης και κατασκευής στον anfim απ'τον mini electronic ? :a014:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Ιαν 18, 2011 7:32 pm

Μην βραχυκυκλώνεις εσύ Δημήτρη :lol: Το ακριβώς αντίθετο γράφει ο Γιάννης.
Γιάννη :respekt: :worthy:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

translator

Δημοσίευση από translator » Τρί Ιαν 18, 2011 7:43 pm

nefilim έγραψε:Τα μαχαίρια του είναι επίπεδα κεραμικά 54mm
Τελικά έχεις δίκιο. Γελάστηκα γιατί τα προηγούμενα μοντέλα ήταν με κωνικά μαχαίρια...
http://www.baratza.com/comparison.php

anepro

Δημοσίευση από anepro » Τετ Ιαν 19, 2011 1:26 am

Δεν ξέρω αν βοηθάει καθόλου (μπορεί κάτι να χρειάζεται να προσέξω σε συνδυασμό με έναν απο αυτούς τους μύλους) αλλά αποφάσισα να αγοράσω τη Silvia (τελικά). Μάλλον η δημοσκόπηση κλίνει υπέρ του Anfim.

@Christos: Επικοινώνησα με Ολλανδία (με mail) για τον Mazzer και μου απάντησαν ότι τα σταλτικά για Ελλάδα είναι 100€ :a134: . Ακόμα και από το ebay είναι πολλά τα λεφτά. Απορρίπτεται!

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τετ Ιαν 19, 2011 7:24 am

με το esw επικοινώνησες? αθήνα τον mini electronic τον στέλνουν με 45€ που πάλι βγαίνει πιο φθηνά απ'τους υπόλοιπους στην Ευρώπη

anepro

Δημοσίευση από anepro » Τετ Ιαν 19, 2011 8:37 am

Ναι με αυτούς επικοινώνησα. Είναι πολλά τα λεφτά ρε γμτ! Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον nefilim για τα εκτενή του σχόλια. Μακάρι να ήμουν το ίδιο τυχερός και να έβρισκα έναν sj μεταχειρισμένο. Μάλλον κλίνω προς τον Anfim. :a014:

Λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις του nefilim θα αποφασίσω δίνοντας περισσότερο βάρος α)στην ποιότητα κατασκευής, β)WAF και όγκο, γ)τιμή. Είναι λίγο ανησυχητικό βέβαια το ότι από πλευράς ποιότητας άλεσης ο Anfim έρχεται τελευταίος!

Dimitris_P

Δημοσίευση από Dimitris_P » Τετ Ιαν 19, 2011 10:09 am

όχι μια χαρά αλέθει ο anfim, είναι πολύ καλό value for money

Άβαταρ μέλους
dalas
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Ascaso i-mini
Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)

Δημοσίευση από dalas » Τετ Ιαν 19, 2011 11:19 am

Εγώ ψήφισα Vario, λόγω ασυναγώνιστου WAF, ποιότητας άλεσης και της δυνατότητας πολλών βημάτων άλεσης.

Από την προσωπική μου μέχρι τώρα εμπειρία, θεωρώ ότι όσο σπαστική μπορεί να είναι η έλλειψη του ενδιάμεσου step που χρειάζεσαι για να πετύχεις το god shot που θέλεις, αντίστοιχη είναι και η έλλειψη παντελούς διαβάθμισης στα stepless μοντέλα. Γι' αυτό πιστεύω ότι ο Vario υπερτερεί σ' αυτόν τον τομέα. Έχω την εντύπωση ότι το stepless σύστημα των mazzers θα με βόλευε καλύτερα από το μικρομετρικό του macap ή του ascaso i-mini που έχω τώρα, λόγω του ότι φαίνεται ότι μπορείς να μαρκάρεις κάπου ή να έχεις μια αμυδρή ιδέα μιας προηγούμενης θέσης άλεσης (κάποιος με mazzer ας το σχολιάσει).

Επίσης ακόμα δεν έχω πειστεί ότι θα ήταν βολικός για οικιακή χρήση ένας μύλος με doser. Από την άλλη βέβαια χάνεις σε διανομή στο pf, εκτός κι αν έχεις κανένα mazzer electronic. Αυτό που είπαν και οι προηγούμενοι, είναι ότι πρέπει να ζυγίσεις τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο.

Αυτά που θέλω εγώ πλέον από έναν μύλο είναι:
- καλή ποιότητα άλεσης
- καλή διανομή στο PF
- όσο το δυνατόν περισσότερα βήματα διαβάθμισης άλεσης
- καλό WAF
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.

Άβαταρ μέλους
focus
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Isomac Tea II
2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
Μύλος:: Macap M4 Stepless
Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon

Δημοσίευση από focus » Τετ Ιαν 19, 2011 12:41 pm

Ψηφίζω Anfim Best κυρίως λόγω τιμής. :oneup:

Επίσης κατά το σκεπτικό μου, ένας μύλος με doser αποδίδει καλύτερα από έναν doserless στην χρήση συγκεριμένης δόσης καφέ και ίσως και στην ποιότητα άλεσης: Έχω την εντύπωση ότι στα πρώτα milisecond που χρειάζεται ο μύλος για να "πιάσει" σταθερές στροφές περιστροφής (rpm) δεν αποδίδει ιδανικά. Συγκεκριμένα στον ταπεινό δικό μου Kg79 εμφανέστατα κόβει ελαφρά πιο χοντρά. Οπότε σε έναν doserless στη περίπτωση που χρειαστεί να συμπληρώσουμε ποσότητα στο portafilter , εκκινούμε και πάλι το μύλο που σημαίνει ότι τον θέτουμε ξανά στα πρώτα αυτά "αμαρτωλά" miliseconds. Η γνώμη σας ?? :a014:

Υ.Γ Επίσης θεωρώ βασικό η ποσότητα που περισσεύει από το το portafilter κατά το leveling να μη πηγαίνει χαμένη: Σε doser μύλους τη επιστρέφεις στον doser και είναι εκμεταλεύσιμη τουλάχιστον για τις επόμενες 3 ώρες.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Ιαν 19, 2011 7:03 pm

Φίλε focus (Γιώργος;) μου φαίνεται υπερβολικό αυτό για τα "αμαρτωλά" πρώτα ms. Αλλά και αν ισχύει και υποθέτοντας ότι ο μύλος κόβει με μια ταχύτητα 1.6g/s και η φάση επιτάχυνσης διαρκεί 100ms δεν θα έχουν κοπεί ούτε 0.16g προβληματικά γραμμάρια, αμελητέα ποσότητα δηλαδή για να επηρεάσει.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση