δεν αναφέρει τίποτα για το τραπεζάκι...Fill it with coffee beans in such an amount as to be consumed on a daily basis
Ascaso i-2
-
luckyb
Re: Ascaso i-2
Πάντως το manual λέει:
Spoiler: show
-
pankap
ποιο χρώμα πήρες ?Mitsos έγραψε:Τον συγκεκριμένο μύλο τον αγόρασα κι εγώ πριν μερικές μέρες.
Αρκετός καφές χαμένος...Αλλα τώρα νομίζω το βρήκα!
Έχω όμως μία απορία πάνω σε κάτι που μου είπε ο πωλητής. Το τραπεζάκι που έχει μέσα στο δοχείο του καφέ είναι το κατώτατο όριο που πρέπει να υπάρχει καφές; Στις οδηγίες λέει να βάζω όσο θέλω για μία μέρα.
Εγω πάντως το αφήνω να πάει και πιο κάτω. Ελπίζω να μην έχει θεμα.
-έχω κι εγώ μια απορία ,όταν θα τον λύσω να τον καθαρίσω πως ξαναβρίσκω την ίδια ρύθμιση?
- Mitsos
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Gaggia Evolution
- Μύλος:: Ascaso I2
- Οι καφέδες μου:: Καφεκοπτείο της γειτονιάς
Το κόκκινο!
Η αλήθεια είναι πως δεν τον έχω καθαρίσει ακόμα. Η κοπέλα μου είπε πως δεν θα χρειαστεί ποτέ καθάρισμα (είχε πει "Μετά από 600 κιλά θέλει καθάρισμα!") αλλά δεν το πιστεύω, μάλλον για αλλαγή στα μαχαίρια μιλούσε. Μέχρι στιγμής χτυπάω ελφαρά στο πλάι να πέσει όσος καφές έχει μείνει και λίγο με ένα πινελάκι. Κάθε βδομάδα νομίζω λένε οι οδηγίες.
Αν ξέρει κάποιος...
Η αλήθεια είναι πως δεν τον έχω καθαρίσει ακόμα. Η κοπέλα μου είπε πως δεν θα χρειαστεί ποτέ καθάρισμα (είχε πει "Μετά από 600 κιλά θέλει καθάρισμα!") αλλά δεν το πιστεύω, μάλλον για αλλαγή στα μαχαίρια μιλούσε. Μέχρι στιγμής χτυπάω ελφαρά στο πλάι να πέσει όσος καφές έχει μείνει και λίγο με ένα πινελάκι. Κάθε βδομάδα νομίζω λένε οι οδηγίες.
Αν ξέρει κάποιος...
coffee junky!!
- After
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Οντως, καθε 600 κιλα χρειαζονται και καλα τα μαχαιρια αλλαγη, ειδωμεν μεχρι τοτε, ειναι 2500 πακετα των 250gr
Εγω παντως δεν τον ανοιγω
Τον χτυπαω ελαφρα στο τραπεζι να πεσει οτι καφες, και μετα με μια καλη ηλεκτρικη σκουπα(1700w+) ρουφαω καφε απο παντου, και απο κατω και απο πανω
Εγω παντως δεν τον ανοιγω
Τον χτυπαω ελαφρα στο τραπεζι να πεσει οτι καφες, και μετα με μια καλη ηλεκτρικη σκουπα(1700w+) ρουφαω καφε απο παντου, και απο κατω και απο πανω
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
- ichalos
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby
- Μύλος:: Ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: Sweet Blue @ taf
Σημείωσε με ένα μολύβι πάνω στο μαύρο γρανάζι την επιλεγμένη θέση... Τεχνολογικά πολύ μπροστά, έτσι;pankap έγραψε:-έχω κι εγώ μια απορία ,όταν θα τον λύσω να τον καθαρίσω πως ξαναβρίσκω την ίδια ρύθμιση?
Γνωρίζει κανείς να μας αναλύσει λίγο περισσότερο γιατί πρέπει να δουλεύει ο μύλος για να κάνουμε αλλαγή ρύθμισης κοψίματος;
Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγουμε αυτό καθώς προκαλεί μεγάλες απώλειες καφέ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ichalos την Τετ Ιαν 19, 2011 2:01 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Drinking the java beans...
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Απάντηση του Dan Kehn από Home Barista.com σε σχετικό ερώτημα.HB wrote: Some vendor/manufacturer advise that you always run the grinder during an adjustment. Their concern is binding the motor by forcing the burrs together when the grinding chamber is full. Rather than explain the reasons behind their recommendations, they offer blanket statements, with the caveat that they'll void your warranty if you don't do as prescribed. I appreciate their predicament with a public that unknowingly does damage to new equipment and blames the reseller. However, to be clear:
* Grinder motors generate a lot of heat; they'll all overheat eventually, even if run empty
* Running the motor to the point that the thermal protector cuts off power is a bad thing
* How long it will take to overheat depends on the grinder. The owners manual may state the max on/min off time, it may not. I advise no more than 30 seconds on and a minimum of one minute off
* There is no risk of binding the burrs if the adjustment is coarser
* There is no risk of binding the burrs if the grind chamber is truly empty.
To answer your question more directly, you should empty the hopper and the grinding chamber if turning finer, unless of course you're willing to waste a bit of coffee by running it while adjusting. It is not necessary to empty the hopper and grinding chamber or run the motor if turning coarser. Very small adjustments either way can be done without emptying the hopper or grinding chamber, but there is a slight risk of the burrs binding and stalling the motor. Powering the motor without it spinning is a bad thing.
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
-
pankap
το έκανα αλλά να σου πω όταν τέλειωσα με τον ελληνικό και πήγα να τρίψω espresso τον άνοιξα και παρόλο που νόμιζα ότι τα είχε πάρει όλα η σκούπα είχαν μείνει υπολείμματα τα οποία βγήκαν με το βουρτσάκι.After έγραψε:.................
- NaGR
- Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Graef CM 80
- 2ος Μύλος:: Eureka Mignon
τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό http://www.antonisloumidis.gr/eshop/esh ... 3&item=980
δεν ξέρω τι ισχύει με το κατάστημα, τη διαθεσιμότητα κλπ αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται για το μύλο και δεν πρόλαβε τη προσφορά απο via espresso ίσως αξίζει να το κοιτάξει παίρνοντας ένα τηλ.
δεν ξέρω τι ισχύει με το κατάστημα, τη διαθεσιμότητα κλπ αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται για το μύλο και δεν πρόλαβε τη προσφορά απο via espresso ίσως αξίζει να το κοιτάξει παίρνοντας ένα τηλ.
-
Dimitris_P
αξίζει τα λεφτά του ο μύλος; έχει ομοιογενές κόψιμο; αν είναι να τον πάρω για 2ο να κόβει για την baby
-
luckyb
Για μένα όχι μόνο αξίζει, αλλά είναι ευκαιριάρα !!
Μετά από 1Kgr εμπειρίας (εντάξει, αυτό έχω), το μόνο αρνητικό που έχω βρει είναι η έλλειψη μιας λιγότερο επίπονης μεθόδου για μεγάλες αλλαγές σε κόψιμο (πχ από espresso, σε φίλτρου για πρέσσα, and back).
(Η κατακράτηση στο στόμιο δεν μ'ενοχλεί)
Η ομοιογένεια στο κόψιμο για doserless μύλο σε αυτά τα χρήματα είναι εντυπωσιακή.
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλεις και δεύτερη συσκευή στον πάγκο.
...αυτό βέβαια δεν με αφορά, απλά σκέφτομαι δυνατά
Μετά από 1Kgr εμπειρίας (εντάξει, αυτό έχω), το μόνο αρνητικό που έχω βρει είναι η έλλειψη μιας λιγότερο επίπονης μεθόδου για μεγάλες αλλαγές σε κόψιμο (πχ από espresso, σε φίλτρου για πρέσσα, and back).
(Η κατακράτηση στο στόμιο δεν μ'ενοχλεί)
Η ομοιογένεια στο κόψιμο για doserless μύλο σε αυτά τα χρήματα είναι εντυπωσιακή.
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλεις και δεύτερη συσκευή στον πάγκο.
...αυτό βέβαια δεν με αφορά, απλά σκέφτομαι δυνατά