Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
-
kspyr
- Όνομα: Ντίνος
- Μηχανή:: Gaggia Pure
- 2η Μηχανή:: AEG EA150 Crema
- Μύλος:: Eureka Mignon
Δημοσίευση
από kspyr » Τετ Απρ 26, 2017 2:57 pm
ΓΙΩΡΓΟΣ Π έγραψε:kspyr έγραψε:Πέρα από τα ποσοτικά δεδομένα (ισχύς, διάμετρος μαχαιριών, σ.α.λ. κλπ.) καλό είναι να ξέρεις ότι τα κωνικά μαχαίρια του i-2 εδράζονται σε πλαστικό φορέα ενώ τα επίπεδα του i-1 σε μεταλλικό.
αυτη θα ηταν η επομενη ερωτηση μου και με προλαβες φιλε μου. αυτο με τη συνεπαγετε? μεταλικο = μεγαλυτερη διαρκεια ζωης και πλαστικο =ραγισματα και ποιο ευαλωτο? ισως η διαφορα τιμης να οφειλετε και σε αυτο.
Η διαφορά τιμής σίγουρα έχει να κάνει και με αυτό και με το μοτέρ. Αν δεις φωτογραφίες δίπλα-δίπλα και ενδεικτικά κόστος μοτέρ ως ανταλλακτικού είναι προφανές.
Ότι ο μπρούτζος είναι πιο ανθεκτικός σε βάθος χρόνου από το πλαστικό, ούτε λόγος-εννοείται.
Δε νομίζω πάντως ότι έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτοχος πρόβλημα με ράγισμα. Το πλαστικό πιο πολύ με τζόγο μεταξύ των μαχαιριών κατά την άλεση έχει να κάνει, λόγω ελαστικότητας.
-
ΓΙΩΡΓΟΣ Π
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: PROFITEC GO
- Μύλος:: ascaso mini i2
Δημοσίευση
από ΓΙΩΡΓΟΣ Π » Πέμ Απρ 27, 2017 12:55 pm
θα ηθελα να αναφερω μετα απο ψαξιμο οτι αντιπροσωπος της ascaso ειναι μονο η solino η οποια δινει 2 χρονια εγγυηση. το barista.gr και το barista shop ενω εχουν ιδια τιμη τους μυλους της ascaso δινουν 1 χρονο εγγυηση.αυτα προς ενημερωση.
-
Gaggia BC
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Δημοσίευση
από Gaggia BC » Πέμ Απρ 27, 2017 1:13 pm
Ολα τα ηλεκτρονικα που πωλουνται στην Ευρωπη εχουν 2 χρονια εγγυηση βασει νομου,ανεξαρτητα απο τι λεει ο πωλητης. Google is your friend
-
ΓΙΩΡΓΟΣ Π
Δημοσίευση
από ΓΙΩΡΓΟΣ Π » Πέμ Απρ 27, 2017 1:32 pm
Gaggia BC έγραψε:Ολα τα ηλεκτρονικα που πωλουνται στην Ευρωπη εχουν 2 χρονια εγγυηση βασει νομου,ανεξαρτητα απο τι λεει ο πωλητης. Google is your friend
και το δικιο σου πως θα το βρεις οταν σου λεει το barista 1 χρονο και η μηχανη σου χαλασει στον εναμισυ. πας δικαστικως ?
-
Gaggia BC
Δημοσίευση
από Gaggia BC » Πέμ Απρ 27, 2017 1:40 pm
Πας στο συνηγορο του καταναλωτη. Ενα βημα πριν τη μηνυση Τους τριζουν λιγο τα δοντια και βρισκεις το δικιο σου. Αν και ολοι γνωριζουν για τη 2ετη εγγυηση και σφυριζουν ανεμελα. Αν τους το πεις θα καταλαβουν. Ψαξε στο thread compak k3. Ειχε τετοια θεματα μια κοπελα εδω μεσα και βρηκε το δικιο της.
-
ΓΙΩΡΓΟΣ Π
Δημοσίευση
από ΓΙΩΡΓΟΣ Π » Πέμ Απρ 27, 2017 1:50 pm
Gaggia BC έγραψε:Πας στο συνηγορο του καταναλωτη. Ενα βημα πριν τη μηνυση Τους τριζουν λιγο τα δοντια και βρισκεις το δικιο σου. Αν και ολοι γνωριζουν για τη 2ετη εγγυηση και σφυριζουν ανεμελα. Αν τους το πεις θα καταλαβουν. Ψαξε στο thread compak k3. Ειχε τετοια θεματα μια κοπελα εδω μεσα και βρηκε το δικιο της.
και λεω εγω ο αθωως καταναλωτης:απο τη στιγμη που δεν ειναι ποιο φθηνος ο μυλος στα barista, γιατι να τον παρω απο εκει και να μπλεξω μεχρι να βρω το δικαιο και να μην παω στη solino κατευθειαν με την ιδια τιμη και 2 χρονια εγγυηση.συγνωμη που θα το πω ρε παιδια αλα το θεωρω απαραδεκτο να εχει την ιδια τιμη με 1 χρονο εγγυηση. περυσι οταν αγορασα την εσπρεσομηχανη την εβρισκα 50 με 60 ευρω κατω αποτι την πηρα. την πηρα απο αντιπρωσοπεια 240 και 2 χρονια εγγυηση και την εβρισκα 180 με ενα χρονο. διαλεγεισ και παιρνεις
-
Gaggia BC
Δημοσίευση
από Gaggia BC » Πέμ Απρ 27, 2017 2:37 pm
Κοιταξε να δεις. Η δουλεια μου ειναι οι εισαγωγες. Και ακριβως επειδη η εγγυηση ειναι pain in the ass,αποφευγω τα πραγματα που την απαιτουν. Για να εισαγω κατι που απαιτει εγγυηση θα περασω τον προμηθευτη κοσκινο και θα προσπαθησω να διασφαλισω και απο τον ιδιο εγγυηση με 1000 τροπους. Αυτο γιατι στην περιπτωση που χαλασει κατι θα πληρωσει αυτος τα σπασμενα και οχι εγω. Αρα ειμαι και εγω χαρουμενος και ο πελατης μου ενω το εργοστασιο εχει μεινει να αναρωτιεται αν αξιζει τον κοπο να καλυτερεψει το προιον του ή οχι. Αν καποιο εργοστασιο μου πει πως μου δινει εγγυηση 3 μηνες ενω η αγορα ή ο νομος οριζει 1 χρονο τι θα πω στον πελατη μου?
Εκει που θελω να καταληξω ειναι πως στην προκειμενη ως καταναλωτης εισαι ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ καλυμμενος με διετη εγγυηση και αν καποιο μαγαζι προσφερει 1 ειναι για να αποφυγει τη βαβουρα και τα εξοδα αντικαταστασης τα οποια κανονικα πρεπει να φορτωσει στο εργοστασιο.
Btw δεν εχω καμμια επαφη με το χωρο της εστιασης
-
ΓΙΩΡΓΟΣ Π
Δημοσίευση
από ΓΙΩΡΓΟΣ Π » Παρ Απρ 28, 2017 12:34 pm
τελικα με κερδισε ο ascaso mini i2 σε μαυρο χρωμα . η παραγγελεια δωθηκε εχτες στο solino και μετα απο ενα μικρο παζαρι η τελικη τιμη του: 215 ευρω + δωρο καφεδες. ετοιμοπαραδωτους ειχε σε κοκινο και λευκο ενω το μαυρο σε μια εβδομαδα.υπομονη τωρα μεχρι να τον παραλαβω.
Αλη μια διαφορα που μου ειπε ο πωλητης για ι1 με i2 ειναι οτι ο i1 που εχει επιπεδα μαχαιρια εχει περισοτερη κατακρατηση καφε στο τουνελ αποτι ο i2 με τα κωνικα.Ισχυει αυτο η παραμυθια της χαλιμας?

-
Gaggia BC
Δημοσίευση
από Gaggia BC » Παρ Απρ 28, 2017 1:37 pm
Με το καλο να τον παραλαβεις και να ξετρελαθεις με τα καφεδακια που θα κανεις!
Με τον δικο μου που ειναι παρομοιος αν οχι ολοιδιος με τον δικο σου, εχω μια κατακρατηση της ταξης των 0,2gr τα οποια βεβαια παιρνω με ενα ελαφρυ χρυπηματακι. Το εχω τσεκαρει με το timer,παντα παιρνω την ιδια δοση στον ιδιο χρονο(με τον ιδιο καφε βεβαια).
-
Twangy
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Mazzer SJ (SSP MP)
Δημοσίευση
από Twangy » Σάβ Απρ 29, 2017 1:08 pm
Ο i2 που έχω πάντως έχει πολύ μεγάλη κατακράτηση..... Σε σημείο όποτε τον κουνήσεις η τον χτυπήσεις λίγο να πέφτει καφές. Επίσης το μοτέρ είναι λίγο στον αέρα αφου οι βίδες στον πλαστικό δεν βιδώνουν. Κρατιέται σταθερός λόγω hoper.