Μύλος χειρός
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Μύλος χειρός
Νίκο ποιούς κόκκους χρησιμοποιείς; Έχεις καμιά φωτογραφία για να δούμε αυτό που αναφέρεις ως "αρκετό καϊμάκι";
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
nmarin
η πρωτη μου αγορα καφε σε κοκκους ειναι απο καφεκοπτεια Λουμιδη ο ESPESSO AROMA. (εχει 2 ποικοιλιες αυτον και σκετο ESPESSO ). Για φωτο αυριο σημερα ηπια ηδη 3 για τις δοκιμες. Τα λεμε
- NaGR
- Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Graef CM 80
- 2ος Μύλος:: Eureka Mignon
σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες
ο χρόνος δεν φαίνεται καθόλου πολύς. αντιθέτως μπορώ να πω οτι εντυπωσιάστηκα απο την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα (μόλις 60 στροφές!)
ο χρόνος δεν φαίνεται καθόλου πολύς. αντιθέτως μπορώ να πω οτι εντυπωσιάστηκα απο την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα (μόλις 60 στροφές!)
-
nmarin
η εικόνα για το καιμακι... Παντως τελικα 60 στροφες και το αποτελεσμα του χειροκινητου μυλου σε 1 λεπτο πολυ καλο. Τωρα πρεπει να βρω καλους κοκους... θα παω σε εκεινα τα θεματα τωρα. Νικος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nmarin την Παρ Μαρ 12, 2010 4:39 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
nmarin
Χριστο ευχαριστω για τη βοηθεια επρεπε να μικρινω και την εικονα δεν εβλεπα το μυνημα οτι πρεπει να ειναι κατω απο 256κ. Βαζω και μια φωτο του μύλου. τα λεμε Νικος
- Christos
- Συντονιστής

Σε πόσο χρόνο βγαίνει το shot σου; Υποθέτω χρησιμοποιείς το μικρό καλαθάκι (για μονό) έτσι δεν είναι; Ρωτάω γιατί η κρέμα δείχνει πολύ λευκή σαν να έχει γίνει υποεκχύλιση.
YΓ Ευχαριστούμε για τις photo. Ο μύλος είναι όλα τα λεφτά.
YΓ Ευχαριστούμε για τις photo. Ο μύλος είναι όλα τα λεφτά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
nmarin
η πρωτη αποπειρα για φωτο με μπερδεψε και εβαλα αλλη φωτο που ηταν σε λιγοτερο χρονο (15δεπ.). Ειναι σε μονο σφηνακι για να φαινεται. βαζω και τη φωτο που ειναι σε 45 δεπτερολεπτα...αλλαξα καφε και πρεπει να αλλαξω και τη ρυθμιση στο άλεσμα... αυριο πιστευω να πετυχω 25 περιπου δεπτερολεπτα...
-
simi
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Nouva Sim Oscar
- 2η Μηχανή:: Francis X1, Y5,
- Μύλος:: tAlΩs
- 2ος Μύλος:: Mazzer super jolly
- Οι καφέδες μου:: Ακόμα τους ψάχνω.
- Επικοινωνία:
Γεια σας,
Αν και μολις εκανα εγγραφη παρακολουθω συνεχως τα γραφομενα σας.
Θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι ειμαι απο ξανθη και δεν μπορω να βρω τον μυλο Zassenhaus Santiago 156 για espresso.
Μηπως ξερει καποιος απο που μπορω να αγορασω τον παραπανω μυλο στην Ελλαδα?????????????
Εψαξα σε καποια καταστηματα στην Ξανθη και στην θεσ/νικη αλλα ματαια.
Αν και μολις εκανα εγγραφη παρακολουθω συνεχως τα γραφομενα σας.
Θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι ειμαι απο ξανθη και δεν μπορω να βρω τον μυλο Zassenhaus Santiago 156 για espresso.
Μηπως ξερει καποιος απο που μπορω να αγορασω τον παραπανω μυλο στην Ελλαδα?????????????
Εψαξα σε καποια καταστηματα στην Ξανθη και στην θεσ/νικη αλλα ματαια.
-
translator
Καλώς ήλθες.
Δεν έχω πρόθεση να σε πάρω από τα μούτρα αλλά αν έκανες μια αναζήτηση στο forum θα έβρισκες θέμα ακριβώς ίδιο με αυτό που άνοιξες:
viewtopic.php?f=6&t=47
Επιγραμματικά, ψάξε στο Λουμίδη μήπως και βρεις αυτό που ψάχνεις...
Δεν έχω πρόθεση να σε πάρω από τα μούτρα αλλά αν έκανες μια αναζήτηση στο forum θα έβρισκες θέμα ακριβώς ίδιο με αυτό που άνοιξες:
viewtopic.php?f=6&t=47
Επιγραμματικά, ψάξε στο Λουμίδη μήπως και βρεις αυτό που ψάχνεις...
- Christos
- Συντονιστής

Άμα δεν τον βρεις Ελλάδα (Λουμίδη) μετά μάλλον κοιτάς για ebay.de. Αλλά απ΄ότι βλέπω οι τιμές με τα ταχυδρομικά είναι περίπου στα 100 ευρώ!
Αλήθεια, για ποιούς λόγους επέλεξες αυτόν τον μύλο;
'Εκανα ένα διάβασμα και γενικά είχε καλά reviews και ότι έκανε ψιλό κόψιμο για espresso ΑΛΛΑ πέτυχα και την παρακάτω δημοσίευση:
http://www.home-barista.com/grinders/un ... 15107.html
και η άποψη μου είναι ότι εάν όντως χρησιμοποιούν αυτά τα 4 κομματάκια teflon για να κρατούν ευθυγραμμισμένα τα burrs αυτό είναι σαν ημερομηνία λήξης για την δυνατότητα του μύλου για espresso grind.
Αλήθεια, για ποιούς λόγους επέλεξες αυτόν τον μύλο;
'Εκανα ένα διάβασμα και γενικά είχε καλά reviews και ότι έκανε ψιλό κόψιμο για espresso ΑΛΛΑ πέτυχα και την παρακάτω δημοσίευση:
http://www.home-barista.com/grinders/un ... 15107.html
και η άποψη μου είναι ότι εάν όντως χρησιμοποιούν αυτά τα 4 κομματάκια teflon για να κρατούν ευθυγραμμισμένα τα burrs αυτό είναι σαν ημερομηνία λήξης για την δυνατότητα του μύλου για espresso grind.