Ascaso i-steel i2 honest review

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Ascaso i-steel i2 honest review

Δημοσίευση από Christos » Τετ Σεπ 24, 2014 3:54 am

Επίσης,
έχεις αγοράσει το non-pressurized καλαθάκι ή είσαι ακόμα με το pressurized που σου ήρθε με την μηχανή;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Arcadas
Όνομα: Θανασης
Μηχανή:: Gaggia Baby Twin
2η Μηχανή:: Silvercrest
Μύλος:: Ascaso i-mini2 Alu
2ος Μύλος:: Hario mini
Οι καφέδες μου:: ----------

Δημοσίευση από Arcadas » Τετ Σεπ 24, 2014 11:16 am

αυτο ειναι πραγματικα σηματνικο που λεει ο Χρηστος

Coffee Puck
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Ascaso i-mini i-1
Οι καφέδες μου:: Sidamo-2 Hariti Ethiopia

Δημοσίευση από Coffee Puck » Δευ Οκτ 06, 2014 12:35 am

Νομίζω οτι η κριτική που κάνεις δεν είναι αντικειμενική και αισθάνομαι οτι είσαι προκατειλημμένος απέναντι στον συγκεκριμένο μύλο. Είμαι και εγω κάτοχος ενός i1-mini εδω και ένα χρόνο περίπου και μπορώ να πω οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τη δουλειά που κάνει. Αν εξαιρέσεις το clumping που παρουσιάζει (και το οποίο δεν ανέφερες) δεν έχω άλλο παράπονο. Κατακράτιση έχουν όλοι οι μύλοι απο τον πιο φθηνό έως τον πιο ακριβό. Το θέμα που αναφέρεις οτι δεν μπορείς να τον ρυθμίσεις, μου ακούγεται πιο πολύ σαν ελλάτωμα του συγκεκριμένου μύλου που έχεις στην κατοχή σου. Έχεις ελέγξει άν η βάση του ατέρμωνα είναι βιδωμένη καλά έτσι ώστε να πατάει στο γρανάζι χωρίς να πηδάει δόντια?

jimkopa
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Delonghi EC155
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Δημοσίευση από jimkopa » Δευ Οκτ 06, 2014 4:03 pm

Επειδη και γω ειμαι στα προθυρα της αγορας αυτου του μυλου ...δεν μπορει να υπαρχουν 20 πολυ καλες κριτικες και 1 μετρια ...δεν αμφισβητω αυτα που λες

https://www.seattlecoffeegear.com/ascas ... so-grinder εδω λεει αρκετα καλα λογια

http://coffeegeek.com/reviews/grinders/ascasoimini

Εδω μονο 1 στους 21 βαζει 5 βαθμολογια ακομη και αυτος βαση βαζει ενω ολοι τους 8 σχεδον

νομιζω για 140 ευρω .....δεν βλεπω καποιον να δινει εναλακτικο προιον σε αυτα τα λεφτα με αντιστοιχη βαθμολογια

ο μονος συγκρίσιμος εχω την εντυπωση ειναι ο Graef CM 800

και δεν εχω γνωμη ποιος ειναι καλυτερος

νομιζω θα προχωρήσω στην αγορα του και θα συμφωνησω με ενα παλικαρι που λεει οτι μαλλον ειναι προβληματικος ο δικο σου

geofrantz

Δημοσίευση από geofrantz » Τρί Οκτ 07, 2014 10:46 am

Γεια σας. Επανέρχομαι με το φοβερό αυτό βάσανο που λέγεται Ascaso i-steel.

Υστερα από 25 ευρώ πεταμένα σε καφέδες είμαι πλέον βέβαιος ότι ο μύλος κόβει ό,τι νάναι. Και το καταλαβαίνω πλέον εύκολα, μόνο και μόνο από την όψη του αλεσμένου καφέ.

Στη ρύθμιση Χ βλέπεις το λευκό της ψίχας του κόκκου (όταν είναι αρκετά χοντροκομμένος ο καφές, φαίνεται). Εκχύλιση 60 ml σε 10 δευτερόλεπτα.

Πας στη ρύθμιση Χ+10 και ο καφές αλέθεται ομοιόμορφος, χωρίς "λευκά". Εκχύλιση: 5 ml σε 40 δευτερόλεπτα.

Επιστρέφεις στη ρύθμιση Χ, περιστρέφοντας αριστερόστροφα το κουμπί ΑΚΡΙΒΩΣ όσες φορές το είχες στρίψει πριν δεξιόστροφα. Αλεσμένος καφές ΧΩΡΙΣ λευκά. Εκχύλιση: μηδέν. Δηλαδή, μηδέν μέχρι το ένα λεπτό γιατί μετά λυπήθηκα την καφετιέρα.

Ο μύλος επιστρέφει στο κατάστημα και βλέπουμε.

geofrantz

Δημοσίευση από geofrantz » Τετ Οκτ 15, 2014 7:18 pm

Επανέρχομαι, πιο εξοργισμένος από ποτέ, με το σκουπίδι που λέγεται Ascaso.

Μη βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε. Είμαι φανατικός της ακριβολογίας. Οταν λέω σκουπίδι, εννοώ ακριβώς αυτό.

Μετά από το τελευταίο μου post, και αφού είχα ήδη ξοδέψει 500 γραμμάρια καφέ, έπαψα για ένα διάστημα να ασχολούμαι με το θέμα. Την περασμένη εβδομάδα πηγαίνω το μύλο στο service. Ευγενέστατοι οι άνθρωποι, τον παραλαμβάνουν, και τρεις μέρες αργότερα (προχτές) με ειδοποιούν ότι είναι έτοιμος. Στην παραλαβή ρωτάω τί είχε και μου απαντούν ότι ήταν στομωμένος. Επειδή τον έχω ήδη καθαρίσει μια φορά και έχω διαβάσει ότι η κατακράτηση καφέ είναι φυσιολογική (και αυτό, κάποιος μπορεί να το ερμηνεύσει ως "στόμωμα") με ζώνουν τα φίδια αλλά δε λέω τίποτα. Με διαβεβαιώνουν ότι "ο τεχνικός άλεσε και έφτιαξε καφέ και είναι όλα εντάξει".

Αγοράζω 250 γραμμάρια καφέ από ένα τυχαίο μαγαζί.

1. Αλέθω την πρώτη μερίδα. Μηδέν ροή. Ξεβιδώνω 10 στροφές.
2. Αλέθω τη δεύτερη μερίδα. Μηδέν ροή. Ξεβιδώνω άλλες 10.
3. Αλέθω την τρίτη μερίδα. Μπίνγκο! 60 ml σε τριάντα δευτερόλεπτα.

Περνάει μία ημέρα. Σήμερα το απόγευμα:

4. Αλέθω μία μερίδα. Μηδέν ροή! (Σας παρακαλώ, αν έχετε σκοπό να συνεισφέρετε στην κουβέντα μη μου πείτε για τις άλλες παραμέτρους κλπ κλπ. Το tamping είναι ΤΟ ΙΔΙΟ, το levelling ΤΟ ΙΔΙΟ, η θερμοκρασία σταθερή - όσο επιτρέπει η Gaggia Classic - και γενικά, αν και δεν έχω πιει δύο καφέδες έχω γίνει ήδη barista. Δεν έχω channeling, ανισοϋψείς στο καλαθάκι, βασκανία και κακό μάτι. Ολες οι υπόλοιπες συνθήκες ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ.
5. Ξεβιδώνω 10 στροφές. Αλέθω. Μηδέν ροή.
6. Ξεβιδώνω 10 στροφές. Αλέθω. Ελάχιστη ροή και 15-20 ml καφέ.
7. Ξεβιδώνω 5 στροφές. Αλέθω. Το ίδιο με το προηγούμενο...
8. Ξεβιδώνω άλλες 10 στροφές. Αλέθω. Πλούσια ροή και πάνω από 100 ml καφέ...
9. Βιδώνω 10 στροφές. Αλέθω. 40 ml καφέ.
10. Ξεβιδώνω πάλι δέκα. Αλέθω. ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΟΗ (!!!)
11. Κάνω δεύτερη προσπάθεια με την ίδια άλεση αλλά με πολύ λιγότερο tamping (για να σιγουρευτώ ότι δεν είναι αυτό). Καθόλου ροή. Το κάτω μέρος του καφέ στο καλαθάκι δεν έχει βραχεί καν.
12. Ξεβιδώνω άλλες 10 στροφές. Αλέθω. ΤΡΕΛΗ ΡΟΗ. Γεμίζει το φλιτζάκι των 120 ml μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.
13. Βιδώνω 10 στροφές. Αλέθω. Ξανά ελάχιστη ροή, περίπου 30 ml.
14. Ξεβιδώνω πέντε στροφές. Αλέθω. Το ίδιο.
15. Αλέθω καφέ χωρίς να πειράξω καθόλου τη ρύθμιση. 100 ml καφέ (έχει ήδη γυαλίσει το μάτι μου).
16. Βιδώνω πέντε στροφές. 60 ml καφέ σε 30 δευτερόλεπτα.
17. Δεκαεπτά δεν έχει. Διότι τελείωσε ο καφές. Αλλο ένα τέταρτο καφέ και επτά ευρώ πεταμένα στο νεροχύτη. Και όχι τίποτε άλλο. Οταν ξανα-αλέσω, με την ίδια ρύθμιση, ο μύλος θα κάνει τα δικά του, όπως ακριβώς τα έκανε ως τώρα.

Συγγνώμη. Είπα "μύλος"; Το σκουπίδι που μου έχει στοιχίσει ως τώρα 160+8+8+7 εννοούσα.

Τώρα θα επιστρέψω στο μαγαζί και θα απαιτήσω επιστροφή χρημάτων. Και επειδή στην Ελλάδα αυτό δεν παίζει ούτε σαν όνειρο, φοβάμαι ότι "θα γίνουμε μύλος". Παρόλα αυτά, αισιοδοξώ ότι υπάρχει Θεός (αν και μάλλον πίνει τούρκικο...)

Υ.Γ. Είμαι πλέον σίγουρος ότι ο μύλος αλέθει ό,τι νάναι διότι, παρατηρώντας τον αλεσμένο καφέ βλέπω ότι: όταν ο καφές είναι χοντρός, έχει μέσα λευκά σωματίδια από την ψύχα του καρπού. Επίσης είναι αφράτος σαν ασπαρτάμη. Οταν είναι λεπτός είναι όλος χρώματος καφέ και πυκνός σαν ζάχαρη άχνη. Θεωρητικά, κάθε φορά που αλέθω, όταν έχω ξεβιδώσει, πρέπει να τον βλέπω όλο και πιο αφράτο. Και vice versa. ΟΜΩΣ, το προϊόν της άλεσης που παίρνω κάθε φορά είναι αλλ' αντ' άλλων.
Αυτό σημαίνει ότι: ή έχω πάρει σοβαρά ελαττωματικό κομάτι, ή ότι όλα τα κομάτια του μοντέλου έχουν φοβερές ασυνέπειες στις ρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση, σκουπίδι.

Feedback ευπρόσδεκτο. Θερμή παράκληση: Οχι άλλα "ότι πληρώνεις, παίρνεις" και παρόμοια. Αν είχατε βρεθεί στη θέση μου, οι μισοί από σας θα τον είχαν εκσφενδονίσει από την ταράτσα. Τέρας υπομονής είμαι. Ιωβ.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

---Συγχώνευση δημοσιεύσεων---
Εννοείται ότι όλα αυτά τα κάνω με το standard non pressurized διπλό καλαθάκι.

geofrantz

Δημοσίευση από geofrantz » Τετ Οκτ 15, 2014 7:48 pm

Coffee Puck έγραψε:Νομίζω οτι η κριτική που κάνεις δεν είναι αντικειμενική και αισθάνομαι οτι είσαι προκατειλημμένος απέναντι στον συγκεκριμένο μύλο. Είμαι και εγω κάτοχος ενός i1-mini εδω και ένα χρόνο περίπου και μπορώ να πω οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τη δουλειά που κάνει. Αν εξαιρέσεις το clumping που παρουσιάζει (και το οποίο δεν ανέφερες) δεν έχω άλλο παράπονο. Κατακράτιση έχουν όλοι οι μύλοι απο τον πιο φθηνό έως τον πιο ακριβό. Το θέμα που αναφέρεις οτι δεν μπορείς να τον ρυθμίσεις, μου ακούγεται πιο πολύ σαν ελλάτωμα του συγκεκριμένου μύλου που έχεις στην κατοχή σου. Έχεις ελέγξει άν η βάση του ατέρμωνα είναι βιδωμένη καλά έτσι ώστε να πατάει στο γρανάζι χωρίς να πηδάει δόντια?
Προκατειλημμένος; Πώς μπορώ να είμαι προκατειλημμένος όταν αγοράζω κάτι με τις καλύτερες προοπτικές και βάσει δημοσιευμένων κριτικών; Παράγω ανταγωνιστικό προϊόν; Προωθώ ανταγωνιστικό προϊόν; Εχω κάποιο όφελος από την απαξίωση του συγκεκριμένου προϊόντος; Γνωριζόμαστε κι από χτες και δε μου άρεσε η φάτσα του; Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι όχι, φυσικά και δεν είμαι προκατειλημμένος! Μήπως είστε εσείς ευνοϊκά προκατειλημμένοι λόγω διαφορετικών εμπειριών;

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Τετ Οκτ 15, 2014 8:19 pm

Συναισθηματικό μέχρι έκρηξης το ποστ σου, αλλά από την στιγμή που είσαι βέβαιος πως όλοι οι άλλοι παράμετροι είναι ΟΚ (πχ πρόβλημα στην μηχανή, ποσότητα-ζύγυσμα κτλ), τότε όπως καταλαβαίνεις και έχουμε ήδη καταλήξει, ο μύλος σου είναι προβληματικός. Σε κανονική λειτουργία σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται κάτι τέτοιο, στο εγγυόμαι εγώ που έχω αλέσει πάνω από 10kg καφέ με τον συγκεκριμένο, και ήμουν ευχαριστημένος.

Όποτε τζάπα οι χαρακτηρισμοί και τα κατεβατά κατά την ταπεινή μου γνώμη. Με την λογική σου οποισδήποτε πήρε μια Gaggia Classic και είχε πρόβλημα (και είχαμε 3-4 στο φόρουμ) θα έπρεπε να αρχίσει τους χαρακτηρισμούς όπως σκουπίδι, την έβαψα μπλε και την πέταξα στη θάλασσα, την βάζω στο αμπέλι να διώχνει τα πουλιά κτλ.

Εύχομαι να βρεις το δίκιο σου στο μαγαζί, τουλάχιστον απαίτησε αντικατάσταση και εξήγησε το πρόβλημα καλύτερα.

YΓ. viewtopic.php?f=13&t=2339
Το μισό forum έχει ή είχε έναν Ascaso. Δεν νομίζω να θέλουμε να σε βγάλουμε τρελό...

Άβαταρ μέλους
Twangy
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Mazzer SJ (SSP MP)

Δημοσίευση από Twangy » Τετ Οκτ 15, 2014 8:34 pm

Μου αρέσουν άτομα αυστηρά στις κριτικές, γιατί όλοι μας έχει τύχει να αγοράσουμε κάτι που ενώ είχαμε διαβάσει 100 καλές κριτικές στο τέλος τη πατήσαμε.......

Πάντως αν και είμαι ίσως ο μόνος που έχει γράψει εδώ μέσα ότι δεν έχω μείνει ευχαριστημένος απο το μύλο και δεν θα τον ξανααγόραζα, πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση με αυτά που γράφεις.... δηλαδή αν και έχει κάποια προβλήματα, δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα περιγράφεις. Για αρχή βάλε ενα κομμάτι κολλητικής ταινίας στο Hopper να μην κάνει βόλτα όταν κόβεις και χάνει σε ακρίβεια και ξαναδοκίμασε.

jimkopa
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Delonghi EC155
Μύλος:: Ascaso i-mini i2

Δημοσίευση από jimkopa » Τετ Οκτ 15, 2014 10:28 pm

παιδια η συμβιωση μου με τον μυλο σχεδον μια βδομαδα μου δειξε οτι ειναι αρκετα καλος φυσικα δεν μπορω να τον συγκρινω με αλλον αλλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος

εχουν αναφερθει δυο προβληματακια

α)οτι κατακρατει πολυ ...εμενα με κραταει περιπου 2 γρ και με ενα απαλο χτυπηματακι 1 γραμμαριο κατακρατηση ειναι πολυ λογικη και αξιοπρεπεστατη

Β) στο συγκεκριμενο ποστ οτι εχει μεταβολες στο κοψιμο αν καταλαβα καλα ...μετα απο πολλα κοψιματα κοβει ακριβως οσο θελεις και δεν μεταβαλεται καθε φορα στην 40 θεση* κοβει το ιδιο οσες φορεσ και να το αλλαξεις θεση

*σε αλλο ποστ αναφερω τα περι θεσεως κτλ

viewtopic.php?f=6&t=2818&start=10#wrap

αξιοπρεπεστατος ..πολυ καλος οικιακος μυλος ..νομιζω οτι καλυτερο 'η ακριβοτερο παρει κανεις ειναι υπερβολη για τον καθημερινο του καφε

Απάντηση