Graef CM 800 NEW

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Οκτ 10, 2013 10:58 pm

Καθαρή εικασία από μέρους μου, μη έχοντας γνώση περί της χρησιμότητάς του, η λειτουργία του μπορούσε να έχει να κάνει:

α) Μείωση του στατικού ηλεκτρισμού ή
β) Σπάσιμο των συσσωματωμάτων καφέ (anti-clumping) ή
γ) Στεγανοποίηση-κλείσιμο του hopper για καλύτερη διατήρηση του καφέ (κακή πρακτική το να γεμίζεις το hopper με τον καφέ)

Από τα παραπάνω το μόνο μη σημαντικό (κατ΄ εμέ) είναι μόνο το (γ).

Αν μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί ξανά δοκίμασε το, εάν όχι, κράτα το όπως έχει προβλέψει ο κατασκευαστής και απλά την πρώτη φορά που τον χρησιμοποιείς κάθε ημέρα θυσίασε μια μικροποσότητα ανάλογη της κατακράτησης καφέ που παρατηρείς.

Τέλος, μιας και έχεις ήδη τις φωτογραφίες έτοιμες, μια σκέψη θα ήταν να δοκιμάσεις να επικοινωνήσεις κι απ΄ευθείας με τον κατασκευαστή. Που ξέρεις, μπορεί και να σου απαντούσαν.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

thepeterp

Δημοσίευση από thepeterp » Παρ Οκτ 11, 2013 10:04 am

Καλημέρα και πάλι φίλοι μου!
Σήμερα έβγαλα το ελασματάκι που λέγαμε και έκανα δοκιμές... αποτέλεσμα; Κατα την διάρκεια του αλέσματος πετάγεται αλεσμένος καφές από την έξοδο παντού! Γύρω γύρω από τον μύλο, πάνω στο pf, στο χέρι μου που κρατάω το pf, παντού!
Θα το ξαναβάλω, θα το αφήσω έτσι και κάθε φορά θα θυσιάζω λίγο καφέ.
Σας επισυνάπτω και μερικές φωτό από μια μικρή ποσότητα καφέ που άλεσα πριν βγάλω το έλασμα ώστε να δείτε πόσο καφέ κρατάει.
Μόλις θα αποκτήσω και λίγη εμπειρία θα σας κάνω πλήρη αναφορά! :-D

@y.v έβγαλα μια φωτογραφία και το πάνω κοπτικό. Αν θέλετε και κάποια άλλη πείτε μου να βγάλω.
Συνημμένα
DSC_0300.jpg
Το επάνω κοπτικό
DSC_0299.jpg
Χωρίς το hopper
DSC_0302.jpg
Με αλεσμένο καφέ και το καπάκι στην θέση του
DSC_0303.jpg
Χωρίς το καπάκι, φαίνεται πόσο καφέ κρατάει από πίσω
DSC_0304.jpg
Με καθαρισμένο τον καφέ

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Παρ Οκτ 11, 2013 3:58 pm

Αυτό είναι τούνελ μύλου για home use η του μετρό;

Πολύ μεγαλο και κρατάει πολύ καφε , στην θέση σου θα μετρουσα πόσο σε γραμμάρια και σε νέα κάθε άλεση θα εβαζα παραπανω ώστε να πετάξω τα πρωτα γραμμάρια που αντιστοιχούν στην προηγούμενη άλεση.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs

Δημοσίευση από Y.V » Παρ Οκτ 11, 2013 4:19 pm

Οχι σε καθε άλεση, αλλα σε κάθε νεα σειρά καφέδων, θα πρεπει να αφαιρεί αυτη την ποσότητα.

Άβαταρ μέλους
afonic
Όνομα: Ιωσήφ
Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
Μύλος:: Anfim Best
Οι καφέδες μου:: Barista Shop
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από afonic » Σάβ Οκτ 12, 2013 4:56 pm

Λέω για τα 2-3 γραμμάρια που πρέπει να μένουν στο τούνελ.

AerogatoR

Δημοσίευση από AerogatoR » Πέμ Οκτ 17, 2013 7:19 pm

Μόλις απέκτησα κι εγώ τον συγκεκριμένο μύλο και πραγματικά πάλευα 3 ώρες μέχρι να δουλέψει!
Τελικά αφού τον έκανα βίδες αντιλήφθηκα ότι έφταιγα έγω (και η ασχετοσύνη μου) και το ότι δεν κούμπωνε καλά το πάνω burr... Το αποτέλεσμα ήταν να βγαίνει συνεχώς πολύ χοντροκομμένος ο καφές, και η ρύθμιση να μην άλλαζε τιποτα!

Αφού τον αποσυναρμολόγησα και άλλαξα την εσωτερική ρύθμιση για το κόψιμο (χωρις αποτέλεσμα) κατάλαβα ότι κατα το κούμπωμα του πάνω μέρους του μύλου, πρέπει να πιέσω μέσα το πάνω burr έτσι ώστε όταν το πάνω μέρος πάει στη θέση του (κουμπώσει), το πάνω burr θα βιδώσει στο εσωτερικό.
Προηγουμένως δεν είχε βιδώσει το burr και όσο και να γύρναγα το πάνω μέρος, το burr απλά το τραβούσες πάνω και έβγαινε...

Κατά τα άλλα ο μύλος έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, πολύ ωραία εμφάνιση και είναι πάρα πολύ εύχρηστος.

netblaster

Δημοσίευση από netblaster » Τρί Μαρ 25, 2014 11:23 am

Πρόσφατα έγινα και εγώ κάτοχος του εν λόγω μύλου. Το bugdet και η ανάγκη και για καφέ φίλτρου με οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.
Από τις πρώτες δοκιμές με καφέ από Coffe Island, που ήταν ό,τι πιο άμεσο μπορούσα να βρω (σύντομα θα παραλάβω τον Τaresso Tigrato), μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα με εντυπωσίασε. Εξαφανίστηκε η πικρίλα που είχα με τους γνωστούς καφέδες από super market, και άρχισα να αισθάνομαι γεύσεις και αρώματα (τηρουμένων των αναλογιών πάντα).
Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τη λειτουργία του μύλου, ο οποίος πρόκειται για μια πολύ καλή και στιβαρή αλουμινένια κατασκευή.
Η ερώτηση που έχω, κυρίως προς όσους έχουν τον ίδιο μύλο, είναι σε ποια ρύθμιση αλέθουν για espresso.
Εγώ δοκίμασα στο 9, με τον καφέ που προανέφερα, παίρνοντας πολύ καλό αποτέλεσμα γευστικά, οπτικά και χρονικά (αν και λόγω μηχανής δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να μιλάω για χρόνους κτλ). Πάντως, με 17gr καφέ και μέτρια πίεση με το tamper, πήρα 55gr καφέ στο φλιτζάνι σε 25". Εντύπωση μου έκανε που ή κρέμα ήταν πολύ καλύτερη από πριν, που χρησιμοποιούσα illy ή lavazza από super market και pressurized καλαθάκι (πλέον έχω κάνει το mod, ώστε να θεωρείτε non pressurized το καλαθάκι της μηχανής).

Ρούσα

Δημοσίευση από Ρούσα » Πέμ Μάιος 15, 2014 1:07 pm

Καλησπερα σε Graefοκατεχοντες και μη..

Εμενα το μονο που μ ενοχλησε εδω και 10μηνες στο μυλο που αλεθει ομοιομορφα και καφε φιλτρου, ειναι που γεμιζει με σκονη καφε τριγυρω, αφου προφανως υπολειπεται υψους το δοχειο συλλογης καφε η αντιστοιχης πατεντας με καπακι. Μπορει ν ακουγεται αμελητεο μπροστα στην καθημερινη καθαριοτητα της εσπρεσσοκατανυξης αλλα εμενα μ ενοχλει κι ακομα δε βρηκα αποτελεσματικο δοχειο συλλογης καφε. Δεν ξερω αν εχουν το ιδιο θεμα και οι ascaso τους οποιους πολλοι απο σας εχετε και θα ηθελα να μου πει καποιος αν ελυσε το θεμα με βαση η με καμμια ριγε πετσετα οπως εγω :lick:
Επισης, ενδιαφερομαι ν αγορασω εναν μυλο rommelsbacher ekm300 για το χωριο,(για την ιστορια,κοστιζει μεσω του idealo.de, 90 ευρω). Υπαρχουν ελαχιστες κριτικες, οποτε εχει καποιος γνωση, ας μου πει. Ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
mitsos1311
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: Bezzera BZ99s
2η Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
2ος Μύλος:: Αscaso i-steel Ι-1
Οι καφέδες μου:: Στο Ψάξιμο...

Δημοσίευση από mitsos1311 » Πέμ Μάιος 15, 2014 1:38 pm

Το πιο αποτελεσματικό πιστεύω , είναι να πάρεις το πλαστικό κεσεδάκι (πιο πολύ προς ποτηράκι φέρνει) από παιδικό γιαουρτάκι , που έχουν αναφέρει και άλλα παιδιά εδώ , να κόψεις τον πάτο όσο χρειάζεται για να χωράει στο pf σου και να έχει και το απαραίτητο ύψος για να μπορεί να καλύπτει περιμετρικά το στόμιο εξόδου του καφέ και δεν θα φεύγει τίποτα . :oneup:
Σαν το παρακάτω έχει και για αγοράκια και για κοριτσάκια :a013:
http://www.thecookbook.gr/article.asp?c ... d=63832442

Ρούσα

Δημοσίευση από Ρούσα » Πέμ Μάιος 15, 2014 1:56 pm

Φιλτατε αυτη τη στιγμη με σωζεις απο κηλιδωμενες πετσετεξ και vitex :lick: Βεβαια η επιλογη μεταξυ barbie και superman ειναι κομματακι δυσκολη, αλλα θα το τολμησω :waf: Σ ευχαριστω.

Απάντηση