Gaggia MDF
- NaGR
- Μηχανή:: ECM Mechanika Profi
- 2η Μηχανή:: Gaggia Pure
- Μύλος:: Graef CM 80
- 2ος Μύλος:: Eureka Mignon
Re: Gaggia MDF
με γεια ο μύλος!
με ΦΠΑ η τιμή? αν ναι απο που τον πήρες?
σχετικά με την αλλαγή της ρύθμισης, το ίδιο λέει και για το μύλο της υπεραυτόματής μου και έτσι κάνω
πάντως αν μπορείτε να βγάζετε το bean hopper , αδειάζεται τους κόκκους και δουλεύτε την μηχανή με ότι έχει μέσα καθώς αλλάζετε τη ρύθμιση. χαλάτε έτσι λίγο λιγότερο καφέ γιατί δεν χρειάζεται να πεταχτεί η πρώτη δόση που περιέχει και τα δύο κοψίματα.
με ΦΠΑ η τιμή? αν ναι απο που τον πήρες?
σχετικά με την αλλαγή της ρύθμισης, το ίδιο λέει και για το μύλο της υπεραυτόματής μου και έτσι κάνω
πάντως αν μπορείτε να βγάζετε το bean hopper , αδειάζεται τους κόκκους και δουλεύτε την μηχανή με ότι έχει μέσα καθώς αλλάζετε τη ρύθμιση. χαλάτε έτσι λίγο λιγότερο καφέ γιατί δεν χρειάζεται να πεταχτεί η πρώτη δόση που περιέχει και τα δύο κοψίματα.
-
mx1001
Εδω φαίνεται οτί έχεις Gaggia Pure . Ποιά ειναι η υπεραυτόματη που έχεις ?.NaGR έγραψε:...το ίδιο λέει και για το μύλο της υπεραυτόματής μου ...
-
berryxgr
Προς Μχ1001: Αναφερομαι στους καφεδες που ειχα δοκιμασει πριν τον μυλο,σχεδον οτι υπηρχε στα ΣΜ και απο Coffeeway φρεσκοαλεσμενο!Τωρα ακομα και ο BAR ITALIA εχει καλυτερο αποτελεσμα!
Προς NaGR : Σε ευχαριστω,η τιμη ειναι με ΦΠΑ και τον βρηκα στο http://www.estiasi.com/ οπου πηγα και τον παρελαβα ο ιδιος!
Προς NaGR : Σε ευχαριστω,η τιμη ειναι με ΦΠΑ και τον βρηκα στο http://www.estiasi.com/ οπου πηγα και τον παρελαβα ο ιδιος!
-
mx1001
Κάπου υπάρχει λάθος στην λογική !. Πρώτη φορά δοκίμασες τον Bar Italia με τον MDF . Αρα την διαφορά την κάνει ο Bar Italia ή ο μύλος ?? !!!! Δηλαδή αν έκοβες τον Bar Italia με εναν άλλο μύλο που ξέρεις οτί δεν θα ήταν το ίδιο ωραίος ?.berryxgr έγραψε:Προς Μχ1001: Αναφερομαι στους καφεδες που ειχα δοκιμασει πριν τον μυλο,σχεδον οτι υπηρχε ...
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Έλα και εσύ λεπτολόγεmx1001 έγραψε:Κάπου υπάρχει λάθος στην λογική !. Πρώτη φορά δοκίμασες τον Bar Italia με τον MDF . Αρα την διαφορά την κάνει ο Bar Italia ή ο μύλος ?? !!!! Δηλαδή αν έκοβες τον Bar Italia με εναν άλλο μύλο που ξέρεις οτί δεν θα ήταν το ίδιο ωραίος ?.berryxgr έγραψε:Προς Μχ1001: Αναφερομαι στους καφεδες που ειχα δοκιμασει πριν τον μυλο,σχεδον οτι υπηρχε ...
προφανώς και το σχόλιο για τον Bar Italia δεν υφίσταται γιατί δεν προσδιορίζεται η ως προς το τι είναι η σύγκριση. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που θέλει να πει ότι η αγορά μύλου (όχι απαραίτητα του MDF) του δίνει πολύ καλύτερους καφέδες απ΄όσους ήδη κομμένους (σε σκόνη από ΣΜ) είχε δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
mx1001
Ναι , αλλα οι μερες ειναι δύσκολες ... δοκήμασε κανείς MM και MDF να μας πεί αν αξίζει την διαφορά των 100+ ευρώ ?Christos έγραψε:Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που θέλει να πει ότι η αγορά μύλου (όχι απαραίτητα του MDF) του δίνει πολύ καλύτερους καφέδες απ΄όσους ήδη κομμένους (σε σκόνη από ΣΜ) είχε δοκιμάσει μέχρι τώρα.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Αυτό που ζητάς είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον. Πρέπει κάποιος να έχει και τους δύο ταυτόχρονα και να τους δοκιμάσει με τον ίδιο καφέ, την ίδια ώρα και ημέρα, με την ίδια μηχανή με την δική σου και πάει λέγοντας. Ο μόνος τρόπος είναι να διαβάσεις του καθενός ξεχωριστά τα reviews και ανάλογα με το budget σου να αποφασίσεις.mx1001 έγραψε: Ναι , αλλα οι μερες ειναι δύσκολες ... δοκήμασε κανείς MM και MDF να μας πεί αν αξίζει την διαφορά των 100+ ευρώ ?
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
akostop
Εγω εχω το εξης προβλημα. Μολις πηρα εναν MDF. Βαζω και κοβω μονο οσο καφε χρειαζομαι. Παρατηρησα λοιπον, οτι όταν κόψει όλον τον καφέ και γυρνάει πλέον αδειος, εκτός απο τον (υψίσυχνο) θόρυβο του μοτερ, ακούω και κάτι να γρατζουνάει, πιο δυνατό. Πριν τον αγοράσω, είχα δοκιμάσει για λίγες μέρες τον MDF ενός φίλου. Οταν άδειαζε εκείνος απο κόκκους, πλέον εκανε ενα πολυ γλυκο συνεχή θόρυβο, τον θόρυβο του μοτερ. Τώρα κάνει και αυτα τα .... γρατσα-γρουτσα (πως να τα περιγραψω αλλιως;). Εχει κανείς άλλος παρατηρήσει κάτι τετοιο; Έχω μήπως πρόβλημα με τον μύλο μου;
-
translator
Μια πρώτη σκέψη είναι ότι έχεις ρύθμιση για πολύ λεπτό κόψιμο και ουσιαστικά ακουμπάνε τα burrs μεταξύ τους...
- psycho
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
ο mdf έχει μια σκαλά επιπλέων για πιο λεπτο κόψιμο την οποία δεν μπορεί να την φτάσεις. Φαντάσου θα ήταν λεπτότερο απο το "1" δηλ το "0". Είναι γεγωνός ότι ούτε στη θέση "0" ακουμπάνε τα μαχαίρια... Εκει που ακουμπάνε είναι λίγο πιο πρίν δηλ στην θέση "-1". Για να φτάσεις όμως αυτές τις δύο θέσεις πρέπει να λύσεις τον μύλο, οπότε σε εργοστασιακό μύλο είναι δύσκολο να ακουμπάνε μεταξύ τους.
Αυτό που φαντάζομαι είναι οτι έχει κάτσει καφές στο πλάι δηλ ανάμεσα στα burr και τον κύλινδρο. Δοκίμασε να ταρακουνήσεις τον μύλο κρατώντας τον ανάποδα μέχρι να φύγουν.
Αυτό που φαντάζομαι είναι οτι έχει κάτσει καφές στο πλάι δηλ ανάμεσα στα burr και τον κύλινδρο. Δοκίμασε να ταρακουνήσεις τον μύλο κρατώντας τον ανάποδα μέχρι να φύγουν.