Greaf 702 βοήθεια
Greaf 702 βοήθεια
Καλησπέρα παιδιά. Μολισ παρέλαβα τον καινούριο μου κ πρώτο μυλο. Μπορει κάποιος να με κατατοπίσει; Υπάρχουν οδηγίες στα ελληνικά; ευχαριστώω
Re: Greaf 702 βοήθεια
Δεν .ου το εμφανίζει στα ελληνικά.
- johnsin
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
Μην αγχώνεσαι δεν λέει και πολλά το ποιο σημαντικό είναι πως βγάζεις και βάζεις το πάνω μαχαίρι που είναι σαν καλαθάκι εκεί την πατάνε πολλοί.
Βάλε καφέ γύρνα σε ένα νούμερο κοντά στο ψιλό κάψιμο του καφέ κάνε την εκχύλιση με χρόνο από 25-30 δεύτερα και αν πάρεις εκχύλιση μικρότερη από 1:2 με 2,5 κόψε τον καφέ χοντρότερα αν πάρεις περισσότερη εκχύλιση κατεβαίνεις σε ψιλότερο κόψιμο.
Δεν μπορεί να σου πει κανείς βάλε αυτά το νούμερα στον μύλο και είσαι οκ εχει διαφορά από καφέ σε καφέ.
Βάλε καφέ γύρνα σε ένα νούμερο κοντά στο ψιλό κάψιμο του καφέ κάνε την εκχύλιση με χρόνο από 25-30 δεύτερα και αν πάρεις εκχύλιση μικρότερη από 1:2 με 2,5 κόψε τον καφέ χοντρότερα αν πάρεις περισσότερη εκχύλιση κατεβαίνεις σε ψιλότερο κόψιμο.
Δεν μπορεί να σου πει κανείς βάλε αυτά το νούμερα στον μύλο και είσαι οκ εχει διαφορά από καφέ σε καφέ.
Σ ευχαριστώω πολύ! Μια φορά έβαλα το καλαθάκι που λες.χρειασεται κάτι άλλο με αυτό; Τώρα απλά δοκιμάζω που κόβεται καλύτερα ο καφές.αλλα όπως λεσ αυτό είναι υποκειμενικό διαβάζω διάφορα εδώ.τωρα με τον καφέ που έχω είμαι ευχαριστημένη στο 5.
- johnsin
Αυτός ο μύλος ξέχασα να το αναφέρω εχει και τρεις ροδέλες μαζί του που όταν δεν σε ικανοποιεί το κόψιμο και δεν εχεις άλλα νούμερα να κατέβεις τις βάζεις κάτω από το κώνικο μαχαίρι για να σηκωθεί και να εχεις νούμερα να παίξεις.(η βίδα χαλαρώνει δεξιά εχει ανάποδο πάσο.)
- DgSensei
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Λίγο άσχετη ερώτηση αλλά αναρωτιέμαι αν βάζοντας έξτρα ροδέλες εκτός από το να πηγαίνει πιο πάνω η κλίμακα (δηλαδή από εκεί που άλεθε για εσπρεσσο με μια ροδέλα πάει στο 12) αλλάζει και το εύρος του βήματος αναλογικά (δηλαδή από το 12 στο 13 να είναι μικρότερη απόσταση με μια ροδέλα από την απόσταση χωρίς ροδέλα).
- johnsin
Λογικά ναι αλλά δεν είμαι σίγουρος ,δοκίμασε το να δεις. Νομίζω στο σεττε 30 έχουν κάνει κατι αντίστοιχο που εχει μόνο 30 step