xristospet21 έγραψε:Σταυριανα καλημερα.
Ευκαιρια τωρα που τον καθαρισες να μετρησεις τη παρακρατηση.Πετα μεσα 20γρ να δουμε ποσο θα σου βγαλει στο καλαθι.
Παντως απο τη πρωτη σου φωτο εκει που αρχιζει η τσουληθρα, φαινεται να υπαρχει ενα κενο πισω, γιατι κρυβει το μισο παραθυρακι.Αλλιως δεν θα επρεπε να φαινοταν ολοκληρο?
Δες και εδω
http://www.compakgrinders.com/docs/E10_ ... D_M_EN.pdf στο manual του Ε10 στη σελιδα 32 και καντο zoom, φαινεται ξεκαθαρα οτι υπαρχει ενα μικρο οριζοντιο τουνελ, ιδιο με του Κ10 αλλα μικροτερο γιατι δεν εχει την προεκταση που εχει ο Κ10 εκει που βιδωνει το doser που λεγαμε την αλλη φορα.
Και όμως, δεν υπάρχει τούνελ. Από τη φωτό του manual, φαίνεται ότι υπάρχει οριζόντιο μικρό τμήμα. Όταν τον άνοιξα δεν είδα κάτι τέτοιο. Η φωτό που ανέβασα, μάλλον δεν είναι αρκετά καλή/ευκρινής. Δε πειράζει, την επόμενη φορά, στο επόμενο καθάρισμα... Δεν υπάρχει κενό στο "παραθυράκι". Εκεί που βλέπεις το άνοιγμα, εκεί αρχίζει ο κυκλικός χώρος των μαχαιριών.Δηλαδή, μιλάμε για μια τσουλήθρα ~10cm, που απλά στην αρχή της δεν έχει την ίδια μεγάλη κλίση. Το μικρό 'οριζόντιο' κομμάτι που φαίνεται στη φωτό του manual, δεν υπάρχει όπως το φανταζόμουνα. Ε, τώρα, αν αυτό που απεικονίζεται είναι το μισό εκατοστό, ως φυσιολογική προέκταση που βιδώνει ο ηλεκτρονικός μηχανισμός, τότε ok. Απλά, μάλλον η φωτογραφία του manual, παραπλανά. Εμένα για παράδειγμα, με είχε μπερδέψει. Από τη μία σκεφτόμουν, ότι πρακτικά δε βλέπω κατακράτηση από δόση σε δόση, και γευστικά δεν έχω θέμα (που θεωρητικά θα είχα αν πχ είχα όντως 5gr μπαγιάτικα), αλλά από την άλλη η φωτογραφία στο εγχειρίδιο μου έδειχνε ότι μάλλον υπάρχει στο σκελετό ένα μικρό τούνελ ~3cm. Αυτό όμως, δεν υπάρχει.
Όπως είχα αναφέρει ξανά, αν βάλεις το δαχτυλάκι σου, ή ένα βουρτσάκι, φτάνεις σχεδόν στην αρχή της τσουλήθρας, και παίρνεις ~0.8gr. Άντε να υπάρχει άλλο μισό. Άντε 1gr βαριά βαριά. Παραπάνω δεν είναι.
Σχετικά με την Παρακράτηση στο χώρο των μαχαιριών, νομίζω είναι τα κλασικά αναμενόμενα στα 68άρια κωνικά του compak. Επειδή το τελευταίο καιρό τρέχω σε μόνιμη κατάσταση, δεν είχα το χρόνο να τσεκάρω με ακρίβεια και προσεκτικά πολλά πράγματα. Βιαζόμουν. Θυμάμαι όμως ότι έριξα στον καθαρό μύλο, 21gr και πήρα νομίζω 15gr. (?) Δεν είμαι σίγουρη... Πήρα 100% αρκετά λιγότερα, αλλά τώρα αν αυτά ήταν 3gr ή 5gr ή 8gr πχ, δε θυμάμαι... Πέρασε και μια εβδομάδα