μεταξύ των τριών, ποιον ???
μεταξύ των τριών, ποιον ???
Γεια σας, μεταξύ των Graef 800, ascaso i1 και k3 touch ποιον θα προτείνατε? η χρήση του θα είναι κυρίως κόψιμο εσπρεσσο αλλά κάποιες φορές και ελληνικού. ποτέ όμως γαλλικού. ο λόγος που συμβεριλαμβάνω τον graef είναι το ... αρνητικό του, που ίσως για μένα θα ήταν θετικό: ότι είναι stepped. εκτός και αν μου προτείνατε μια άλλη stepped ποιοτική λύση που ίσως να μην την ξέρω. πολύ σημαντικό για μένα είναι ο μύλος να μην εμφανίζει προβλήματα και να υπάρχει service. εδώ κάτι μου λέει οτι λόγω barista.gr ο ascaso είναι μονόδρομος. παρόλα αυτά πολύ θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες και άλλων !! ευχαριστώ πολύ !!!
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Re: μεταξύ των τριών, ποιον ???
Ποιο ακριβώς είναι το θετικό σε ένα μύλο με βήματα όταν μιλάμε για εσπρέσο;;
Από τους άλλους 2 που αναφέρεις ο ascaso είναι καλύτερος και σαν μύλος και σαν υποστήριξη.
Από τους άλλους 2 που αναφέρεις ο ascaso είναι καλύτερος και σαν μύλος και σαν υποστήριξη.
ίσως να μην έχω καταλάβει καλά , αλλά στον μύλο με βήματα, οι εναλλαγές σε κοπή εσπρεσσο και ελληνικού θα γίνονται πολύ ευκολα: πχ ελληνικος στο βήμα 3 και εσπρεσσο στο 5. κάπως έτσι το φαντάζομαι. ενώ στον ascaso θα πρέπει να δοκιμάζω λίγο ? ή μήπως μπορώ με ένα μολυβάκι να μαρκάρω τα σημεία και απλά να πηγαίνω εκεί? από ότι έχω διαβάσει και οι δύο καφέδες θέλουν πολύ λεπτό κόψιμο, οπότε δεν θα πρέπει να είναι και μεγάλη η διαφορά στην ρύθμιση?
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
no, no, no...
Ο καφές για εσπρέσο δεν ειναι μια ρύθμιση κ τέλος. Διαφορετικός καφές, ψήσιμο, φρεσκάδα, γραμμάρια δόσης κλπ θέλουν διαφορετικές ρυθμίσεις μεταξύ τους. Και macro και micro. Οπότε ένας μύλος με βήματα για τον εσπρέσο με unpressurized καλαθάκι μόνο περιορισμός είναι.
Τώρα για τον ελληνικό που λες, δεν ξέρω αν σου κάνουν αυτοί οι μύλοι, τον k3 που έχω δεν τον δοκίμασα ποτέ.
Ο καφές για εσπρέσο δεν ειναι μια ρύθμιση κ τέλος. Διαφορετικός καφές, ψήσιμο, φρεσκάδα, γραμμάρια δόσης κλπ θέλουν διαφορετικές ρυθμίσεις μεταξύ τους. Και macro και micro. Οπότε ένας μύλος με βήματα για τον εσπρέσο με unpressurized καλαθάκι μόνο περιορισμός είναι.
Τώρα για τον ελληνικό που λες, δεν ξέρω αν σου κάνουν αυτοί οι μύλοι, τον k3 που έχω δεν τον δοκίμασα ποτέ.
-
Gaggia BC
- Όνομα: Μάκης
- Μηχανή:: Vibiemme Domobar DB
- Μύλος:: Mazzer Kony
- 2ος Μύλος:: Γουδί
Έχω μυλο stepped(hario χειροκινητο). 7 στις 10 στο ενα κλικ ο χρονος για διπλο εσπρεσσο θα ξεπερνουσε το λεπτο. Στο αμεσως επομενο η εκχυλιση γινεται σε 15-20 δευτερολεπτα. Θα χρειαζομουν μια ρυθμιση στο ενδιαμεσο. Δεν την έχει ομως....
Γι αυτο οι stepped ειναι περιορισμος για εσπρεσσο. Για φιλτρου ειναι πιο cool τα πραγματα
Γι αυτο οι stepped ειναι περιορισμος για εσπρεσσο. Για φιλτρου ειναι πιο cool τα πραγματα
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Κανένας τους (ακόμα και οι ακριβότεροι μύλοι για espresso που συζητάμε στο forum) δεν μπορεί να κόψει τόσο ψιλά για ελληνικό. Οι μύλοι για ελληνικό έχουν μυλόπετρες.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Rallakias
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
Ο Κ3 είναι μεταλλικός και προβλέπεται να σου κρατήσει μια ζωή σε αντίθεση με τους άλλους 2 που έχουν πλαστικά μέρη που κρατάνε τα μαχαίρια .Service υπάρχει για το Κ3 και απο αξιοπιστία εκτός απο μια περίπτωση εδω μέσα , δεν εχω ακούσει να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.Σωστή άλεση για ελληνικό δεν μπορείς να πάρεις αλλα ίσως με την ψιλότερη άλεση που δίνει ο μύλος να πίνεις ελληνικό με κάποιο συμβιβασμό.
Προσωπικά θα πρότεινα τον Κ3 εκτός αν υπάρχει περιορισμός στην τιμή.
ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφορίες. ειδικά ο χρήστος μου είπε... ξεχνα τον ελληνικό 
έχω την εντύπωση ότι ο ι1 έχει την ίδια τιμή με τον κ3 (γύρω στο 300άρι) αλλά και μεταλικά μέρη (σε αντίθεση με τον ι2 που έχει πλαστικά).
και ναι αυτή την περίπτωση διάβασα και εγώ εδώ στο φορμου και φοβήθηκα λίγο
υγ. για τον ι1 steel μιλαω πάντα
έχω την εντύπωση ότι ο ι1 έχει την ίδια τιμή με τον κ3 (γύρω στο 300άρι) αλλά και μεταλικά μέρη (σε αντίθεση με τον ι2 που έχει πλαστικά).
και ναι αυτή την περίπτωση διάβασα και εγώ εδώ στο φορμου και φοβήθηκα λίγο
υγ. για τον ι1 steel μιλαω πάντα
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Δεν ήταν μία ή περίπτωση (Jazz) αλλά δύο με ελαττωματικό Κ3 και στη δεύτερη περίπτωση δεν δόθηκε λύση.Rallakias έγραψε:Ο Κ3 είναι μεταλλικός και προβλέπεται να σου κρατήσει μια ζωή σε αντίθεση με τους άλλους 2 που έχουν πλαστικά μέρη που κρατάνε τα μαχαίρια .Service υπάρχει για το Κ3 και απο αξιοπιστία εκτός απο μια περίπτωση εδω μέσα , δεν εχω ακούσει να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα.Σωστή άλεση για ελληνικό δεν μπορείς να πάρεις αλλα ίσως με την ψιλότερη άλεση που δίνει ο μύλος να πίνεις ελληνικό με κάποιο συμβιβασμό.
δεν ήξερα ότι και η jazz είχε πρόβλημα. για την δεύτερη περίπτωση ήξερα μόνο που δεν δόθηκε λύση.
άρα επειδή είμαι ... φοβιτσιάρης ι1 λοιπόν. μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά (300ε) που να μην έχει πέσει στην αντίληψή μου? πιο πολύ με ενδιαφέρει η απρόσκοπη λειτουργία με όσο το δυνατόν λιγότερες παρακρατήσεις, ώστε να μην χρειάζεται ούτε άνοιγμα ούτε τίποτα. δεν είμαι... βαρεμένος για να μην τον καθαρίζω όσο φοβισμένος μην του κάνω ζημιά. επίσης επειδή δεν απάντησα στην παράθεση του φίλου παραπάνω που μίλησε για διαφορετικές ρυθμίσεις σε διαφορετικούς καφέδες, όταν βρω τον .. έναν , τότε θα τον ... παντρευτώ
από γεύση πάω σε 100% αράμπικα όσο πιο intense γίνεται και με το όσο πιο λιγοστή οξύτητα και πικρίλα. μπορεί να ζητάω πολλά αλλά πιστεύω ότι κάποτε ίσως τον βρω...
άρα επειδή είμαι ... φοβιτσιάρης ι1 λοιπόν. μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά (300ε) που να μην έχει πέσει στην αντίληψή μου? πιο πολύ με ενδιαφέρει η απρόσκοπη λειτουργία με όσο το δυνατόν λιγότερες παρακρατήσεις, ώστε να μην χρειάζεται ούτε άνοιγμα ούτε τίποτα. δεν είμαι... βαρεμένος για να μην τον καθαρίζω όσο φοβισμένος μην του κάνω ζημιά. επίσης επειδή δεν απάντησα στην παράθεση του φίλου παραπάνω που μίλησε για διαφορετικές ρυθμίσεις σε διαφορετικούς καφέδες, όταν βρω τον .. έναν , τότε θα τον ... παντρευτώ