Μύλος άλεσης Graef CM 702
Μύλος άλεσης Graef CM 702
Καλησπέρα, εδώ και μέρες έχω αγοράσει τον μύλο Graef CM 702. Έχω προβληματιστεί λίγο με την ρύθμιση της άλεσης. Έχω την εντύπωση οτι δύσκολα ακούει στις αλλαγές οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι με κλικ στην κάθε σκάλα. Από λίγο ψάξιμο κατάλαβα οτι η αλλαγή σκάλας θα πρέπει να γίνεται κατα τη διάρκεια που κόβει ο μύλος κι όχι όταν είναι σταματημένος καθώς και ο μύλος έχει μπόσικα δηλαδή απο το 10 να το πάω στο 7 πρέπει να το πάω πρώτα στο 5 και μετα στο 7 για να το πάρει. Ισχύει κάτι τέτοιο και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω. Έχει κάποιος τον ίδιο μύλο? Σε τι σκάλα κόβετε συνήθως? Αυτή τη στιγμή τον έχω στο 8 και ο χρόνος και ποσότητα εκχύλισης βγαίνουν σωστά. (Η μηχανή είναι Philips Saeco με την γνωστή μετατροπή του portafilter σε non pressurized)
-
harryv
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: DIY Mod G Classic
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: Newbie roaster
Re: Μύλος άλεσης Graef CM 702
Φίλε μου για τα λεφτά που έδωσες, είναι μακράν η καλύτερη επιλογή.kvoudias έγραψε:Καλησπέρα, εδώ και μέρες έχω αγοράσει τον μύλο Graef CM 702. Έχω προβληματιστεί λίγο με την ρύθμιση της άλεσης. Έχω την εντύπωση οτι δύσκολα ακούει στις αλλαγές οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι με κλικ στην κάθε σκάλα. Από λίγο ψάξιμο κατάλαβα οτι η αλλαγή σκάλας θα πρέπει να γίνεται κατα τη διάρκεια που κόβει ο μύλος κι όχι όταν είναι σταματημένος καθώς και ο μύλος έχει μπόσικα δηλαδή απο το 10 να το πάω στο 7 πρέπει να το πάω πρώτα στο 5 και μετα στο 7 για να το πάρει. Ισχύει κάτι τέτοιο και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω. Έχει κάποιος τον ίδιο μύλο? Σε τι σκάλα κόβετε συνήθως? Αυτή τη στιγμή τον έχω στο 8 και ο χρόνος και ποσότητα εκχύλισης βγαίνουν σωστά. (Η μηχανή είναι Philips Saeco με την γνωστή μετατροπή του portafilter σε non pressurized)
Όταν αλλάζεις ρύθμιση, πρώτα δώστου κανά δυό χτυπήματα να φύγει ότι έχει κατακρατηθεί από παλιά άλεση, μετά άλεσε 2-3 γρ και μετά δοκίμασε τη νέα ρύθμιση. Επίσης φρόντιζε να έχεις το hopper με μια σταθερή ποσότητα καφέ.
Σαφώς και είναι value for money επιλογή...είχα διαβάσει σχόλια μάλιστα σχετικά με τη ρύθμιση αλλά κόβω μόνο εσπρέσσο οπότε δεν θα το αλλάζω και πολύ. Κάπως έτσι το δοκιμάζω αλλά βάζω μεσα στο hopper μόνο όσο καφέ θα χρειαστώ για να μην χάνει το άρωμα / γεύση του. Και τον υπόλοιπο καφέ σε κόκκους τον έχω σε αεροστεγή σακουλάκια. Τώρα αν κάνω λάθος δεν ξέρω...γιατί δεν βολεύει καθε τοσο και λιγάκι να το γεμίζω.harryv έγραψε: Φίλε μου για τα λεφτά που έδωσες, είναι μακράν η καλύτερη επιλογή.
Όταν αλλάζεις ρύθμιση, πρώτα δώστου κανά δυό χτυπήματα να φύγει ότι έχει κατακρατηθεί από παλιά άλεση, μετά άλεσε 2-3 γρ και μετά δοκίμασε τη νέα ρύθμιση. Επίσης φρόντιζε να έχεις το hopper με μια σταθερή ποσότητα καφέ.
-
DioNiSis
- Μηχανή:: Gaggia Baby pid opv
- Μύλος:: Graef cm 702
- 2ος Μύλος:: Porlex Tall
- Οι καφέδες μου:: δοκιμάζω συνεχώς
αν κάνεις τις αλλαγές στην άλεση με το μύλο άδειο χωρίς καθόλου καφέ μέσα, παίρνει τις ρυθμίσεις χωρίς κανένα πρόβλημα.
αν έχεις καφέ μέσα στο hopper και πας να αλλάξεις τη ρύθμιση χρειάζεται να το κάνεις με το μύλο σε λειτουργία όπως γράφεις, και αυτό μόνο όταν πηγαίνεις σε πιο λεπτή άλεση.
ο μύλος μετά απο μερικές χρήσεις, και χρησιμοποιώντας και το πινελάκι του για να βγάζεις οτι μένει στο στόμιο δεν εχει σχεδόν καθόλου κατακράτηση οπότε μπορείς να ζυγίζεις πριν και να βάζεις μόνο μια δόση κάθε φορά για άλεση. έτσι θα έχεις πάντα άδειο μύλο για να αλλάζεις ρύθμιση χωρίς προβλήματα.
αν έχεις καφέ μέσα στο hopper και πας να αλλάξεις τη ρύθμιση χρειάζεται να το κάνεις με το μύλο σε λειτουργία όπως γράφεις, και αυτό μόνο όταν πηγαίνεις σε πιο λεπτή άλεση.
ο μύλος μετά απο μερικές χρήσεις, και χρησιμοποιώντας και το πινελάκι του για να βγάζεις οτι μένει στο στόμιο δεν εχει σχεδόν καθόλου κατακράτηση οπότε μπορείς να ζυγίζεις πριν και να βάζεις μόνο μια δόση κάθε φορά για άλεση. έτσι θα έχεις πάντα άδειο μύλο για να αλλάζεις ρύθμιση χωρίς προβλήματα.