Lelit PL71

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
pavlosola

Re: Lelit PL71

Δημοσίευση από pavlosola » Τρί Ιουν 07, 2016 11:37 pm

Αν και είναι νομίζω εκτός θέματος, αυτη η τιμή αφορά το μοντέλο W το οποίο κόβει μετρώντα το βάρος.
Εγώ προτιμώ το πιο απλό το οποίο είναι χωρίς μέτρηση βάρους
κάτι το οποίο για μένα είναι πρακτικότερο λόγω του ζυγισματος της ποσότητας
προς κόψιμο και η τιμή του βέβαια που θα είναι γύρο στα 500€.
Βέβαια η μελέτη συνεχίζεται, αλλά όσο διαβάζω τόσο περισσότερο κλίνω προς το baratza.
Τι να τον κάνω έναν μύλο με τον οποίο πρέπει να "παλεύω" για να βγάλει αυτά τα 2,3,4,5 έως και γω δεν ξέρω πόσα γραμμάρια που κατακρατανε όλοι μα όλοι(άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο)Τα οποια αντιπροσωπευουν ένα σεβαστό ποσοστό της ποσότητας που θα πιω. Αν είναι δε να έχω το σπυρι στο hooper....ας μην το σχολιάσω καλύτερα. Θα πληρώνω τους specialty μου τους ωραίους για να τους πίνω κάθε φορά ένα 10-20% και βαλε, καφέ από προηγούμενη άλεση;
Δε νομίζω να είναι αυτό το νόημα της κατοχής όλου αυτού του πανακριβου εξοπλισμού.
Εγώ θέλω να ζυγισω τα 20 γραμμάρια σπυρι μου, να τα ριζω μέσα στο μύλο μου και να πάρω 20 ατοφια γραμμάρια αλεσμενου καφέ. Χωρίς κανένα κόπο. Έτσι απλά. Τώρα έαν το καπάκι είναι πλαστικό, αλουμινένιο, η χρυσό δεν με πολυενδιαφερει. Με αυτό το σκεπτικό έχω καταλήξει.
Δεν ξέρω αν το σκέφτομαι σωστά, αλλά νομίζω ότι είναι μονόδρομος αυτός ο μύλος για το
σπίτι, εάν θέλει καποιος να ελέγχεις με ακρίβεια όλες τις παραμέτρους της παρασκευής του espresso.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Τρί Ιουν 07, 2016 11:55 pm

Δεν μιλάμε για πλαστικά καπάκια αλλά για πλαστικά γρανάζια στο κιβώτιο (μειωτήρας) που είναι.πολύ σοβαρό θέμα.
Για να μειωθεί η κατακράτηση στους μύλους υπάρχουν αρκετές τεχνικές απλά είναι μια κίνηση παραπάνω.
Εγω περισσότερο τον βλέπω ότι είναι φτιαγμένος για φίλτρου που ειναι ο δημοφιλέστερος καφές στη βόρεια ευρώπη παρά για εσπρέσο.

leon68
Όνομα: Λεωνιδας
Μηχανή:: wega mininova
2η Μηχανή:: gaggia evolution
Μύλος:: mazzer sj aut.
2ος Μύλος:: mazzer sj man
Οι καφέδες μου:: οτι βρεθει!

Δημοσίευση από leon68 » Τετ Ιουν 08, 2016 12:37 am

Μυλος με μηδενικη κατακρατηση δεν υπαρχει!!Ολοι κρατανε καποια μικρη ποσοτητα.Προσωπικα και χωρις να θελω να παρεξηγηθω,καπου εχουμε χασει την λογικη μας!Ζεσταινεις μηχανη,καθαριζεις πορταφιλτερ,τρεχεις νερο,ζυγιζεις σπυρι,ζυγιζεις αλεσμενο,μετρας χρονο εκχυλισης και σε ενοχλει το ενα sec που χρειαζεται να κανεις μια κινηση με το πινελακι για να καθαρισει η εξοδος του καφε????Δεχομαι οτι ο ενας μπορει να μην σου αρεσει οπτικα,ο αλλος να ειναι φθηνος,ο αλλος να μην κοβει καλα,ο αλλος να ειναι πανακριβος κλπ.
Οταν υπαρχει οριο στην τσεπη μας πρεπει να κανουμε και συμβιβασμους!!Αλλιως παμε σε μηχανη των 5000 και μυλο των 2000!!

harryv
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: DIY Mod G Classic
Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: Newbie roaster

Δημοσίευση από harryv » Τετ Ιουν 08, 2016 9:43 am

Artisti έγραψε: Εγω περισσότερο τον βλέπω ότι είναι φτιαγμένος για φίλτρου που ειναι ο δημοφιλέστερος καφές στη βόρεια ευρώπη παρά για εσπρέσο.
Κατά τον Kyle Anderson (μηχανικός & σχεδιαστής του), ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

harryv

Δημοσίευση από harryv » Τετ Ιουν 08, 2016 9:47 am

pavlosola έγραψε:Αν και είναι νομίζω εκτός θέματος, αυτη η τιμή αφορά το μοντέλο W το οποίο κόβει μετρώντα το βάρος.
Εγώ προτιμώ το πιο απλό το οποίο είναι χωρίς μέτρηση βάρους
κάτι το οποίο για μένα είναι πρακτικότερο λόγω του ζυγισματος της ποσότητας
προς κόψιμο και η τιμή του βέβαια που θα είναι γύρο στα 500€.
Βέβαια η μελέτη συνεχίζεται, αλλά όσο διαβάζω τόσο περισσότερο κλίνω προς το baratza.
Τι να τον κάνω έναν μύλο με τον οποίο πρέπει να "παλεύω" για να βγάλει αυτά τα 2,3,4,5 έως και γω δεν ξέρω πόσα γραμμάρια που κατακρατανε όλοι μα όλοι(άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο)Τα οποια αντιπροσωπευουν ένα σεβαστό ποσοστό της ποσότητας που θα πιω. Αν είναι δε να έχω το σπυρι στο hooper....ας μην το σχολιάσω καλύτερα. Θα πληρώνω τους specialty μου τους ωραίους για να τους πίνω κάθε φορά ένα 10-20% και βαλε, καφέ από προηγούμενη άλεση;
Δε νομίζω να είναι αυτό το νόημα της κατοχής όλου αυτού του πανακριβου εξοπλισμού.
Εγώ θέλω να ζυγισω τα 20 γραμμάρια σπυρι μου, να τα ριζω μέσα στο μύλο μου και να πάρω 20 ατοφια γραμμάρια αλεσμενου καφέ. Χωρίς κανένα κόπο. Έτσι απλά. Τώρα έαν το καπάκι είναι πλαστικό, αλουμινένιο, η χρυσό δεν με πολυενδιαφερει. Με αυτό το σκεπτικό έχω καταλήξει.
Δεν ξέρω αν το σκέφτομαι σωστά, αλλά νομίζω ότι είναι μονόδρομος αυτός ο μύλος για το
σπίτι, εάν θέλει καποιος να ελέγχεις με ακρίβεια όλες τις παραμέτρους της παρασκευής του espresso.
To W ξέχνα το μέχρι Οκτώβρη τουλάχιστον. Έχει θέματα με το πόσο σταθερό είναι το portafilter πάνω στη ζυγαριά.

Για όλα τα άλλα αγάπησα τον Graef. Γιατί τον σηκώνεις άνετα και τον κουνάς, τον χτυπάς ακόμα και σε λειτουργία. Μόνο έτσι η κατακράτηση πάει από τα 2 στο 0.2

pavlosola

Δημοσίευση από pavlosola » Τετ Ιουν 08, 2016 11:50 am

Χάρη είμαι ένα κλικ για να τον παραγγείλω. Τον 702 εννοώ. Γιατί άλλο μανιβέλα...δεν λέει. Και με τον καλό όταν κυκλοφορήσει ο baratza βλέπουμε.

Άβαταρ μέλους
Artisti

Δημοσίευση από Artisti » Τετ Ιουν 08, 2016 12:23 pm

harryv έγραψε:
Artisti έγραψε: Εγω περισσότερο τον βλέπω ότι είναι φτιαγμένος για φίλτρου που ειναι ο δημοφιλέστερος καφές στη βόρεια ευρώπη παρά για εσπρέσο.
Κατά τον Kyle Anderson (μηχανικός & σχεδιαστής του), ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Τα πρώτα αποτελέσματα στο φλυτζάνι δεν τον δικαιώνουν μάλλον είχε αυταπάτες ότι έφτιαξε μύλο που τα σπάει στον εσπρέσο.
Υπάρχουν και παράπονα στη Αμερική και για τον θόρυβο που κάνει αυτός ο μύλος.
Προβλέπω ότι σύντομα θα βγεί βελτιωμένη έκδοσή του πράγμα που το κάνουν με όλα τα μοντέλα τους οι γερμανοί.
Το project για ηλετρικό μύλο με σχεδίαση σαν χειροκίνητος είναι στη αρχή και σίγουρα έχει παιδικές ασθένειες.

harryv

Δημοσίευση από harryv » Τετ Ιουν 08, 2016 7:57 pm

Artisti έγραψε: Το project για ηλετρικό μύλο με σχεδίαση σαν χειροκίνητος είναι στη αρχή και σίγουρα έχει παιδικές ασθένειες.
Υπάρχει η λύση της μετατροπής χειροκίνητου σε ηλεκτρικό.
https://vimeo.com/141538655
Απλά περιμένουν να ξεπουλήσουν τα χειροκίνητα πρώτα. Και με 800 για το χειροκίνητο νιώθω μια ανατριχίλα πόσο θα παει με το έχτρα μοτέρ.

Άβαταρ μέλους
Artisti

Δημοσίευση από Artisti » Τετ Ιουν 08, 2016 8:28 pm

Θέλει ένα μέτρο όχι φυσικά σε κινεζούρες μύλους αλλά και να μας πιάνει ο περφεκτιονισμός και για μερικούς καφέδες στο σπίτι να θέλουμε WBC μύλο πάει πολύ για τους περισσότερους απο εμας.

https://m.youtube.com/watch?v=MncriLJ6OnU

leon68
Όνομα: Λεωνιδας
Μηχανή:: wega mininova
2η Μηχανή:: gaggia evolution
Μύλος:: mazzer sj aut.
2ος Μύλος:: mazzer sj man
Οι καφέδες μου:: οτι βρεθει!

Δημοσίευση από leon68 » Τετ Ιουν 08, 2016 11:28 pm

Artisti έγραψε:Θέλει ένα μέτρο όχι φυσικά σε κινεζούρες μύλους αλλά και να μας πιάνει ο περφεκτιονισμός και για μερικούς καφέδες στο σπίτι να θέλουμε WBC μύλο πάει πολύ για τους περισσότερους απο εμας.

https://m.youtube.com/watch?v=MncriLJ6OnU
Συμφωνω απολυτα!Οριο σε αυτα δεν υπαρχει.Σε ολους μας αρεσει ενας καλος καφες αλλα οχι και να πληρωσουμε τα 50-60 ml σε χρυσαφι!!Μου ετυχε να πιω σε φιλο με παμπαλαια gaggia coffe (νομιζω) και μυλο που οταν εκοβε νομιζες θα φυγει απο τον παγκο,ΦΟΒΕΡΟ καφε και σε αλλον με Bezzera των 2000 και μυλο super-duper, νεροπλυμα!

Απάντηση