Graef 702

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
lamprost
Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
Μύλος:: GRAEF CM800

Re: Graef 702

Δημοσίευση από lamprost » Παρ Οκτ 23, 2015 9:02 pm

Δοκίμασε πρωτα χωρίς τα δαχτυλιδια και αν κοβεις σωστα μην τα βάλεις

Devil_7
Όνομα: Παντελής

Δημοσίευση από Devil_7 » Σάβ Οκτ 24, 2015 2:11 am

lamprost έγραψε:Δοκίμασε πρωτα χωρίς τα δαχτυλιδια και αν κοβεις σωστα μην τα βάλεις
Λογικά μετά τις πρώτες δοκιμές που έχω κάνει νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να ξέρω...just in case.

Apostolis
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: gaggia baby black
2η Μηχανή:: tassimo
Μύλος:: graef cm702
2ος Μύλος:: porlex tall

Δημοσίευση από Apostolis » Τρί Νοέμ 17, 2015 12:17 pm

Μόλις πήρα τον μύλο και δεν βλέπω δαχτυλίδια μέσα στη συσκευασία. Υπάρχει περίπτωση να είναι μέσα στο μύλο ήδη ή να τους πάρω τηλέφωνο?

Apostolis

Δημοσίευση από Apostolis » Πέμ Νοέμ 19, 2015 7:18 am

Τελικά άνοιξα τον μύλο και βρήκα μέσα τρεις ροδέλες. Σε εσάς εκτός από τις ροδέλες στο σακουλάκι ο μύλος είχε μόνος του μέσα και αν ναι συνολικά πόσες είναι? Παρακαλώ απαντήστε μου γιατί όσο περνάν οι μέρες, τόσο πιο αρνητικοί θα γίνονται από το κατάστημα να με εξυπηρετήσουν...

charilaos
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
Μύλος:: Eureka Mignon
2ος Μύλος:: Graef CM702
Οι καφέδες μου:: Kudu

Δημοσίευση από charilaos » Παρ Νοέμ 20, 2015 2:49 pm

Δεν θυμάμαι πόσα δαχτυλίδια είχε μέσα πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αν πάρεις τηλέφωνο στον αντιπρόσωπο θα σε εξυπηρετήσουν. Εγώ είχα χάσει τα δαχτυλίδια και μου έστειλαν άλλα δωρεάν αμέσως.

Apostolis

Δημοσίευση από Apostolis » Παρ Νοέμ 20, 2015 10:16 pm

Ευχαριστώ πολύ Χαρίλαε! Πήρα στο inter-shop τηλέφωνο και αγνοούσαν την ύπαρξη των ροδέλων μέσα στη συσκευασία, μου είπαν ότι λογικά θα είναι επιπλέον εξάρτημα και δεν το βλέπουν να αναγράφεται πουθενά μέσα στη συσκευασία κ.τ.λ. Στη συνέχεια πήρα στον αντιπρόσωπο (Solino) και με εξυπηρέτησε άψογα! Μάλιστα θα μου στείλει και δωρεάν 3 ροδέλες. Επίσης μου είπε ότι αν συμβεί κάτι στο μύλο αυτός δεν αναγνωρίζει την εγγύηση καθότι το μαγαζί(inter-shop) τον εισήγαγε μόνο του!!! Συμπέρασμα, κοιτώντας να γλιτώσω 3-5€ έχω ένα προϊόν στα χέρια μου χωρίς εγγύηση... :a116:

gvoi
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Baby Class
2η Μηχανή:: Illy francis X 7.1
Μύλος:: K3 Touch
2ος Μύλος:: Porlex Tall

Δημοσίευση από gvoi » Σάβ Νοέμ 28, 2015 11:57 pm

καλησπέρα και από εμένα. Αρχικά καθώς είναι το πρώτο μου σχόλιο θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές, η βοήθεια που μπορεί να λάβει κάποιος μέσα από αυτό το φορουμ είναι τεράστια!

Στο δια ταύτα, μετά από όλες τις προτάσεις και τις συστάσεις που διάβασα κατέληξα σε αυτόν τον μύλο. Να διευκρινίσω ότι ακόμα δεν έχω μηχανή της προκοπής αλλά ξεκίνησα με μύλο μέχρι να μαζέψω τα χρήματα που χρειάζεται για μηχανή.

Ο μύλος είναι ελαφρύς με ωραίο ντιζάιν και έρχεται σε συσκευασία προσεγμένη. Αγόρασα από σκρουτζομάγαζο χωρίς να έχω διαβάσει το πρόσφατο σχόλιο άλλου φίλου και δυστυχώς μάλλον ισχύει το ίδιο με τον μύλο εκείνου στα περί εγγύησης. Το manual είναι μόνο στα γερμανικά αλλά με εύκολη αναζητηση το βρίσκεις στο νετ στα αγγλικά.
Περιείχε 3 ροδέλες spare και κατά το άνοιγμα είδα ότι είχε ήδη τοποθετημένες άλλες 3.

Μέχρι εδώ όλα καλά και θεωρούσα ότι ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Κάνω πρώτη δοκιμή και ο καφές βγήκε σαν άμμος χοντρός. Μην τα πολυλογώ κατέληξα για να κόψω ψιλό καφέ να βάλω και τις 6 ροδέλες. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι με 5 κόβει χάλια (όπως με τις 3 που μου παραδόθηκε αρχικά και έκανα την πρώτη κοπή) ακόμα σαι στο 1 fine.
Κατέληξα να ξοδέψω σχεδόν μισό κιλό καφέ για να βγάλω άκρη και δεν ξέρω τι μπορεί να κάνω λάθος. Θέλω να πετύχω κοπή λίγο πιο χοντρή από μηχανής για να κάνω καφέ σε μπρίκα.

Αν κάποιος μπορεί να με φωτίσει θα είμαι υπόχρεος!!

RainSpir

Δημοσίευση από RainSpir » Δευ Νοέμ 30, 2015 11:05 am

Σκεφτομουν να παρω εναν κινεζικο μυλο με επιπεδα μαχαιρια που θα μου κοστιζε γυρω στα 90 ευρω με EMS αποστολη, δεν τον ξεχναω, ισως μελλοντικα τον αγορασω για πειραματισμους, πειραγματα και το κυριοτερο για αλλες χρησεις εκτος απο καφε δηλαδη ομως προς το παρον καταληγω στο CM702 και εγω, τον οποιο βρηκα εδω https://www.hitmeister.de/product/300513371/ στα 82.33 ευρω με δωρεαν μεταφορικα, νομιζω η τιμη ειναι απαιχτη και κανει τον μυλο απλα λογικη επιλογη για εναν αρχαριο η καποιον που λειτουργει με budget. Τωρα με τα καπιταλ κοντρολ δεν ξερω τι παιζει με τις καρτες κλπ, η εταιρια δεχεται πληρωμη και με εμβασμα βεβαια αλλα δεν το προτιμω, μη ρωτησετε γιατι αχχαχαχα αν δεν παιξει η χρεωστικη της Πειραιως για να κανω την αγορα σημερα, τις επομενες ημερες περιμενω την μαστερ της revolut που χρησιμοποιουν αρκετοι για αγορες απο εξωτερικο, κυριως Κινα μερια.... θα μου παρει και λιγες μερες ακομα για να την φορτωσω .... οσο για τον μυλο που ειναι το θεμα μας, αν εχεις οικονομικο οριο για την αγορα μυλου, μεχρι τα 100 ευρω δεν νομιζω οτι εχω δει καποιον αλλον αξιολογο εστω...

Apostolis

Δημοσίευση από Apostolis » Δευ Νοέμ 30, 2015 1:59 pm

Αν η κοπή που θες επιτυγχάνεται με 6 ροδέλες, τότε χρησιμοποίησε και τις 6 δεν υπάρχει πρόβλημα. Κατά τα άλλα δοκίμασε να αλλάζεις κοπή ενώ ο μύλος αλέθει καφέ μήπως και δεις διαφορά

RainSpir

Δημοσίευση από RainSpir » Δευ Νοέμ 30, 2015 2:43 pm

RainSpir έγραψε:... τον οποιο βρηκα εδω https://www.hitmeister.de/product/300513371/ στα 82.33 ευρω με δωρεαν μεταφορικα...
Ακυρον.. παω και γω για το amazon.de στα 91 ευρω περιπου.... το αλλο γερμανικο δεν κανει αποστολη για το συγκεκριμμενο ειδος λεει, δεν ξερω παραπανω αλλα εχω αλλη μια αγορα στο ματι απο τον ιδιο οποτε στην πορεια θα το δω τι ακριβως παιζει..

Απάντηση