Graef CM 800 NEW

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Roulaki
Όνομα: Ρούλα
Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
Μύλος:: Graef CM800

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσίευση από Roulaki » Τετ Σεπ 23, 2015 11:52 pm

Είχα ακριβώς το ίδιο θέμα. Όταν παρέλαβα το μύλο άλεθε καλά για εσπρέσσο γύρω στο 3. Επειδή προφανώς ήθελα μεγαλύτερα περιθώρια και εύρος στο να κινηθώ, πείραξα τη βίδα στο καλαθάκι. Νομίζω μάλιστα ότι την έβαλα με τη μια δυο θέσεις πιο δίπλα και τώρα αλέθω στη θέση 24-26, αναλόγως φρεσκάδας. Να σχολιάσω πάντως ότι ο μύλος, αν και stepped, μου έβγαλε στην αρχή την ψυχή ώσπου να τον ρυθμίσω, πέταξα σίγουρα κανένα 200 γραμμάρια καφέ, αλλά τουλάχιστον τώρα είναι ευκολία η διαβάθμιση σε βήματα.

rider6182
Όνομα: Timos
Μηχανή:: Lelit Mara x
2η Μηχανή:: Gaggia clasic
Μύλος:: Macap
2ος Μύλος:: Porlex
Οι καφέδες μου:: Round cup FAZENDA DA LAGOA, DAILY ROUND

Δημοσίευση από rider6182 » Πέμ Σεπ 24, 2015 12:36 am

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Κι εγώ πέταξα κανένα μισόκιλο. Αλλά το θέμα είναι ότι πεδεύτηκα μέχρι να μου κόψει να πάω στο 3 γιατί είχα κολλήσει ότι αυτοί που έχουν τον ίδιο μύλο τον δουλεύουν στο 9, και επί πλέον δεν μου φαινόταν λογικό να τον δουλέψω στο άκρο. Σκεφτόμουν λοιπόν ότι ίσως δεν μπαίνει το καλαθάκι καλά ή ότι ο καφές είναι μπαγιάτικος κλπ Τώρα όμως θα τον δουλέψω στο 3 μέχρι να μούρθει η όρεξη να ξανασχοληθώ :cfstd:

rider6182
Όνομα: Timos
Μηχανή:: Lelit Mara x
2η Μηχανή:: Gaggia clasic
Μύλος:: Macap
2ος Μύλος:: Porlex
Οι καφέδες μου:: Round cup FAZENDA DA LAGOA, DAILY ROUND

Δημοσίευση από rider6182 » Πέμ Σεπ 24, 2015 7:46 pm

Τελικά δεν άντεξα :P Ξανασχολήθηκα σήμερα. Δεν θα πιστεψετε πόσους καφέδες πέταξα και πόσα νεύρα :waf: . Έστριψα το καλαθάκι 2 τρύπες προς το λεπτότερο μετά άλλες δύο και μετά άλλη μία. Σιγουρα κάποιος στο εργοστάσιο δεν κάνει καθόλου καλά την δουλειά του όταν βιδώνει τις βίδες στο καλαθάκι.
Είχα όμως και ένα καλό. Ανακάλυψα τυχαία πάνω στη διαδικασία, ότι ο καφές που πίνω καιρό, βγαίνει πολύ καλός στα 42 δεπτερόλεπτα 60 ml καφέ στη θέση 12 του μύλου τώρα. Θα ξαναγράψω για την σταθερότητα της ρύθμισης άλλη φορά γιατί τώρα έχω υποψίες που δεν αντέχω να εξακριβώσω τώρα...

Άβαταρ μέλους
an19gi75
Όνομα: Τάσος
Μηχανή:: lelit pl41em
2η Μηχανή:: Delonghi ECO 310.R
Μύλος:: graef cm800
Οι καφέδες μου:: σε αναζήτηση

Δημοσίευση από an19gi75 » Πέμ Οκτ 08, 2015 12:23 pm

Καλημέρα.
Είμαι νέος στις διαδικασίες και πρόσφατα παρέλαβα την Lelit 41em.Πριν έρθει ο μύλος έβαλα pods και η πίεση πήγε κατευθείαν στα 9barr.
Σήμερα παρέλαβα τον μύλο graeff cm800. Το πρόβλημά μου είναι ότι όποια ρύθμιση και να βάλω στο μύλο, ο καφές βγαίνει πολύ γρήγορα και η πίεση δεν πάει
πάνω από 3-4barr. Ο μύλος έχει σαράντα διαβαθμίσεις και έχω δοκιμάσει και την fine που είναι τέρμα δεξιά στον μύλο και που όπως καταλαβαίνω είναι η πιο λεπτή. Έχω δοκιμάσει με σταθερή πίεση 15Kg, με τον καφέ που ήρθε μαζί με την μηχανή πριν δυο μέρες τον tigrato.
Πιστεύω πως το πρόβλημα έχει να κάνει με το πόσο ψιλά αλέθει ο μύλος,αφού ο καφές βγαίνει πολύ γρήγορα,και δυστυχώς το manual είναι στα Γερμανικά.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Πέμ Οκτ 08, 2015 12:38 pm

εκτος απο το ποσο ψιλή είναι η άλεση, αλλα δυο πράγματα παίζουν ρόλο.
το πόσο δυνατά πατας, και η ποσότητα του αλεσμένου καφε που βάζεις στο καλαθάκι

δοκίμασε να πατας με όλη σου τη δύναμη. και δοκίμασε και να βάλεις περισσότερο καφε στο καλαθάκι. ίσως βάζεις πολύ λιγότερο απο όσο πρέπει.

αν με αυτα τα δυο, δεν δεις διαφορά, τότε σίγουρα θέλει κατσαβίδι ο μύλος..
When life throws you curves, aim for the apex

Άβαταρ μέλους
an19gi75

Δημοσίευση από an19gi75 » Πέμ Οκτ 08, 2015 1:04 pm

Χρησιμοποίησα 18g καφέ και έχω δοκιμάσει με όλη την δύναμη. Βέβαια το tamper είναι το πλαστικό που είχε η καφετιέρα, καθώς δεν έχω παραλάβει το μεταλλικό ακόμη. Θα προσπαθήσω με περισσότερο καφέ, αν και μου φαίνεται λίγο δύσκολο,αφού το καλαθάκι είναι οριακό στα 18g.
Όταν λές θέλει κατσαβίδι ο μύλος με τρομάζεις καθότι είμαι της θεωρητικής φυσικής. Όδηγίες που θα βρω; :a048:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Οκτ 08, 2015 1:12 pm

Το πρώτο πράγμα που κοιτάς είναι να έχεις φρεσκοψημένο καφέ. Ο μπαγιάτικος και ιδιαίτερα ο πολύ μπαγιάτικος όσο και ψιλά να κοπεί δεν παρουσιάζει επαρκή υδραυλική αντίσταση.

Υποθέτοντας ότι ο καφές είναι ΟΚ, τότε χρειάζεται να αλλάξεις όλο το εύρος κοπής του μύλου προς το ψιλότερο. Αυτό θα σου δώσει περισσότερες μικρορυθμίσεις κοπής προς το ψιλότερο. Για να το κάνεις αυτό δες το παρακάτω video.

Στο youtube έχει και video πως βγάζεις το πάνω μαχαίρι όπως και στην ιστοσελίδα της Graef έχει το manual στα αγγλικά.

ΥΓ Είναι λάθος να αλλάζεις το πάτημα για να μεταβάλεις τον χρόνο. Σταθερό στα 15Κg είναι μια χαρά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
an19gi75

Δημοσίευση από an19gi75 » Πέμ Οκτ 08, 2015 1:29 pm

Δοκίμασα με 20g φρεσκοκομμένου καφέ (δεν γνωρίζω πότε ψήθηκε γιατί ήρθε με την καφετιέρα) και πήρα τα σωστά barr, αλλά η εκχύλιση ήταν 75ml σε 25s. Θα δοκιμάσω με φρεσκοψημένο καφέ και αν δεν πετύχει θα εφαρμόσω αυτά που λέει στο video ,αν και κάτι μου λέει ότι δεν το γλυτώνω, εφόσον κάποιοι με τον graef κόβουν στο 20 και εγώ κόβω στο "μηδέν".
Για ό,τι προκύψει θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

lamprost
Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
Μύλος:: GRAEF CM800

Δημοσίευση από lamprost » Πέμ Οκτ 08, 2015 2:13 pm

Δες μήπως δεν εχει μπει καλά το πάνω μαχαιρι και γι αυτό σου κόβει χοντρα...

για να ελεγξεις βγαλε το δοχειο των κοκκων και τραβα το πανω μαχαίρι από το συρματάκι...αν βγει ετσι/ 'η αν κουνιεται σημαινει ότι αυτο ήταν το πρόβλημα...

βγαλτο και ξαναβάλτο σωστα... βασικά πρωτα το βάζεις και μετα κουμπώνεις τον περιστροφεα...αν το κάνεις αναποδα δεν εχει μπει καλά

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Οκτ 08, 2015 2:39 pm

lamprost έγραψε:...
βγαλτο και ξαναβάλτο σωστα... βασικά πρωτα το βάζεις και μετα κουμπώνεις τον περιστροφεα...αν το κάνεις αναποδα δεν εχει μπει καλά
Αυτή δεν είναι η σωστή διαδικασία;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Απάντηση