Προβλημα ρυθμισης σε ascaso i2 steel

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
γιαννης71

Προβλημα ρυθμισης σε ascaso i2 steel

Δημοσίευση από γιαννης71 » Δευ Απρ 13, 2015 8:17 pm

Μετα απο 6μηνες συμβιωσης με τον mdf [και κανα 2 προβληματακια] πηρα και εγω ascaso....αφου τελειοποιησα τους χρονους με sweet blue 25-30 sec εχω παρατηρησει οτι καθε 2-3 καφεδακια πεφτουν οι χρονοι που σημαινει οτι κοβει πιο χοντρα οποτε σφιγγω λιγο το μετρητη δεξια αυτο γινεται εδω και 2 εβδομαδες υπαρχει λυση?

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Προβλημα ρυθμισης σε ascaso i2 steel

Δημοσίευση από Christos » Δευ Απρ 13, 2015 11:38 pm

Δεν νομίζω ότι απαραίτητα πρόκειται περί προβλήματος.

Ο καφές όπως περνάει ο καιρός παρουσιάζει όλο και πιο μειωμένη αντίσταση στο νερό οπότε δεν είναι παρόλογη μια διόρθωση προς το ψιλότερο. Επιπρόσθετα άμα έχεις το κακό συνήθειο να γεμίζεις το hopper με καφέ, όπως η στήλη αυτού θα μειώνεται καθ΄ύψος μπορεί να αλλάζει και το κόψιμο του καφέ και εάν κρίνω από τον δικό μου, προς το χοντρότερο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

γιαννης71

Δημοσίευση από γιαννης71 » Τρί Απρ 14, 2015 8:26 am

Στο hopper μπαινει παντα μονο ηδοση φρεσκου καφε[εχω τον καφε σε βαζο] και 250gr σακουλακι ξοδευεται σε 1 εβδομαδα

Coffee Puck
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia Evolution
Μύλος:: Ascaso i-mini i-1
Οι καφέδες μου:: Sidamo-2 Hariti Ethiopia

Δημοσίευση από Coffee Puck » Πέμ Απρ 16, 2015 4:20 pm

Και εγω συμφωνώ οτι δεν είναι θέμα του μύλου. Η άλεση λογικό είναι να χρειάζεται μικρορυθμίσεις καθημερινά, επειδή α) μεταβάλονται οι εξωτερικές συνθήκες και β) μπαγιατεύει ο καφές.

γιαννης71

Δημοσίευση από γιαννης71 » Παρ Απρ 17, 2015 8:55 pm

Με τον τεχνικο απο solino που ρωτησα μου ειπε οτι δεν τιθεται θεμα κατασκευαστικο μαλλον επειδη ειναι καινουρια τα μαχαιρια...Παντως εδω και 2-3 μερες εχουν σταθεροποιηθει οι χρονοι

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Σάβ Απρ 18, 2015 1:23 am

δεν το εξηγείς πολύ καλά. Αν εννοείς καθε 2-3 καφεδάκια δηλαδή μέσα σε μια ώρα, θες αλλαγή ρύθμισης, οχι δεν ειναι λογικό.
αν τα 2-3 καφεδάκια τα κάνεις σε 2-3 μέρες, τότε όπως είπαν τα παιδιά, είναι απολύτως λογικό, και για αυτό το λόγο αγοράζουμε όλοι μύλους
When life throws you curves, aim for the apex

γιαννης71

Δημοσίευση από γιαννης71 » Κυρ Απρ 19, 2015 8:55 pm

Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως 2 μηνες με τον ιδιο καφε να μην εχω πειραξει την ρυθμιση στον MDF [εκοβε στο 4] και τωρα με τον ascaso καθε 2-3 μερες να θελει λιγο σφιξιμο.Καθε μερα κανω πρωι-απογευμα 4καφεδακια sweet blue 250gr κραταει περιπου 3-4 μερες σε αεροστεγως κλεισμενο βαζο στο μυλο μπαινει μονο η δοση για 2 καφεδες.Με δυναμομετρικο πατητηρι παταω.Επειδη πιστευω οτι οι περισσοτεροι παραμετροι ειναι καλυμενοι ακομα και να δεχθω οτι γινεται κατι φυσιολογικα δεν θα επρεπε καποια στιγμη να σταματησει αυτο το σφιξιμο?Υ.Γ.μονο την θερμοκρασια στη classic δεν μπορω να ρεγουλαρω πρωτος καφες ξεκιναω στα 15 λεπτα...

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Κυρ Απρ 19, 2015 9:39 pm

Ο ascaso έχει μικρομετρική ρύθμιση ο MDF τεράστια steps που αντιστοιχούν σε πολλές στροφές του ascaso.

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Bezzera Aria Top
Μύλος:: Mazzer Philos
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!

Δημοσίευση από UltiMo_ » Κυρ Απρ 19, 2015 11:46 pm

σε νεο φακελάκι, με φρέσκο καφέ, συνεχίζεις να σφίγγεις, ή επαναφέρεις τη ρύθμιση περίπου στο αρχικό?

αν μονίμως σφίγγεις στην ίδια κατεύθυνση, μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει ο μύλος σου..
When life throws you curves, aim for the apex

γιαννης71

Δημοσίευση από γιαννης71 » Δευ Απρ 27, 2015 6:54 pm

Φαινεται να εχουν σταθεροποιηθει οι χρονοι πιθανον το προβλημα ηταν επειδη ηταν καινουριος ο μυλος.....

Απάντηση