Ταχεία ανάρρωση...
Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.
-
lio14
- Όνομα: Λεονάρδος
- Μηχανή:: Expobar Brewtus LEVA
- 2η Μηχανή:: Illy Francis X3
- Μύλος:: Quamar M80E
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2
- Οι καφέδες μου:: Αιθιοπιάρες
Re: Mahlkoenig (Baratza) Vario - Παρουσίαση.
Διαβάζοντας την περιγραφή σου με έπιασε η καρδιά μου.
Ταχεία ανάρρωση...
Ταχεία ανάρρωση...
-
chrispis
- Όνομα: Χρίστος
- Μηχανή:: ECM Mechanika IV
- 2η Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
- 2ος Μύλος:: Mahlkönig Vario Home
Όντως έτσι σχεδιάστηκε. Μάλιστα η Baratza πουλάει το σετάκι ιμάντας+γρανάζι (το οποίο έγινε πλέον μεταλλικό αντί του μανίσιου πλαστικού) στην εξευτελιστική τιμή των $8 και δίνει οδηγίες για να το αλλάξεις μόνος σου. Θα ήταν μικρή ζημιά όντως.Christos έγραψε:Ευχαριστούμε Χρίστο για την ενημέρωση. Άμα είναι ο ιμάντας μικρή η ζημιά, άλλωστε έτσι σχεδιάστηκε ο μύλος για την προστασία του μοτέρ. Σύντομα να τον έχεις στα χέρια σου σε λειτουργική κατάσταση.
Τώρα με την Eurogat και την Mahlkonig στη μέση, τα πράγματα ίσως να μην είναι έτσι. Όλη η βδομάδα πέρασε άπραγη. Την Παρασκευή πέρασα αποφασισμένος να τον πάρω πίσω, αλλά μου είπαν ότι τον έχουν στον πάγκο, ότι είναι ο ιμάντας, ότι η δουλειά τους κάνει 30Ε + ΦΠΑ (37 δηλαδή), και ότι τη Δευτέρα θα το φτιάξουν. Τιμή για το ανταλλακτικό δεν είπαν. Σε ερώτησή μου για την καθυστέρηση, με αποστόμωσαν λέγοντας ότι άλλοι περιμένουν από τον Αύγουστο και έχουν και μαγαζιά!
Όσοι έχουμε Vario αξίζει να κάνουμε μια μαζική παραγγελία στη Baratza για αυτά τα ματζαφλέρια. Όπως είπε ο Χρήστος, είναι φτιαγμένα για να χαλάνε και όταν χαλάσουν θα γράψουμε κανένα 60άρι ευρώ συν καθυστέρηση. Αυτά αν μένεις δίπλα στην Eurogat σαν εμένα. Αλλιώς, βάλε και μεταφορικά μπρος-πίσω.
Το θέμα είναι πώς κρατιέται ο ιμάντας φρέσκος για καναδυό χρόνια. Πόσους Vario έχουμε στο group αλήθεια; Αν είναι καμιά δεκαριά, νομίζω έχει νόημα. Σκεφτείτε το.
Θα σας κάνω και τελική ενημέρωση μόλις τον πάρω.
-Χ
-
chrispis
Τελευταίο επεισόδιο. Σήμερα πήρα πίσω τον Vario. Δυστυχώς δεν έφταιγε ο ιμάντας, αλλά το μοτέρ. Με ενημέρωσαν και το άλλαξαν, όπως και το σετάκι ιμάντα-γραναζιού.
Η λυπητερή: 85Ε το μοτέρ (Ditting ελβετικό), 9Ε ο ιμάντας και το γρανάζι, 30Ε η δουλειά. Σύνολο 124Ε συν ΦΠΑ, δηλαδή έφυγα 152Ε ελαφρύτερος, αλλά ευτυχής. Οι τιμές λογικές για τη βλάβη που είχα και η εξυπηρέτηση, αν εξαιρέσω την εβδομαδιαία καθυστέρηση, ήταν υποδειγματική. Μου επέστρεψαν και όλα τα παλιά ανταλλακτικά.
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς πρόλαβε να χαλάσει το μοτέρ χωρίς να πάθει τίποτε (που να φαίνεται τουλάχιστον) ο ιμάντας, που υποτίθεται είναι εκεί για να προστατεύει το μοτέρ. Ούτε αυτοί στο σέρβις είχαν εξήγηση.
-Χ
ΥΓ: Όσον αφορά αυτά που σκεφτόμουν για ομαδική παραγγελία ιμάντα απo Baratza, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Η τιμή της Eurogat --και μπράβο τους-- είναι ίδια με της Baratza.
Η λυπητερή: 85Ε το μοτέρ (Ditting ελβετικό), 9Ε ο ιμάντας και το γρανάζι, 30Ε η δουλειά. Σύνολο 124Ε συν ΦΠΑ, δηλαδή έφυγα 152Ε ελαφρύτερος, αλλά ευτυχής. Οι τιμές λογικές για τη βλάβη που είχα και η εξυπηρέτηση, αν εξαιρέσω την εβδομαδιαία καθυστέρηση, ήταν υποδειγματική. Μου επέστρεψαν και όλα τα παλιά ανταλλακτικά.
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πώς πρόλαβε να χαλάσει το μοτέρ χωρίς να πάθει τίποτε (που να φαίνεται τουλάχιστον) ο ιμάντας, που υποτίθεται είναι εκεί για να προστατεύει το μοτέρ. Ούτε αυτοί στο σέρβις είχαν εξήγηση.
-Χ
ΥΓ: Όσον αφορά αυτά που σκεφτόμουν για ομαδική παραγγελία ιμάντα απo Baratza, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Η τιμή της Eurogat --και μπράβο τους-- είναι ίδια με της Baratza.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Χρήστο μήπως θα μπορούσες να μου πεις πόσο καιρό έχεις τον μύλο και εάν μπορείς να κάνεις κάποια εκτίμηση το πόσο καφέ έχει κόψει;
Δεν το κρύβω, 152 ευρώ ζημιά δεν θα με ευχαριστούσε καθόλου. Επίσης η αίσθηση που έχω είναι και εάν δεν κάνω λάθος, ότι είναι μακράν ο μύλος με τα περισσότερα προβλήματα εδώ στο forum.
Δεν το κρύβω, 152 ευρώ ζημιά δεν θα με ευχαριστούσε καθόλου. Επίσης η αίσθηση που έχω είναι και εάν δεν κάνω λάθος, ότι είναι μακράν ο μύλος με τα περισσότερα προβλήματα εδώ στο forum.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
chrispis
Τον έχω 2 χρόνια και γενικά είναι εξαιρετικό μηχανάκι. Από ποσότητα καφέ, πρέπει να έχει κόψει γύρω στα 20 κιλά, τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή. Προφανώς είναι ακριβό παιχνίδι, προφανώς η ζημιά δεν με ευχαρίστησε, αλλά οφείλεται σε συγκεκριμένο γεγονός και όχι σε αναμενόμενη φθορά. Από την άλλη βέβαια, αν το τσόφλι αυτό που μου 'κανε τη ζημιά έπεφτε μέσα στον Rossi, η μόνη ανάμνηση θα ήταν μια στιγμιαία αλλαγή στον ήχο που ούτε θα την έπαιρνα χαμπάρι.
Ο Vario είναι ευαισθητούλης, Χρήστο -- τώρα το συνειδητοποίησα. Η κατόπιν εορτής συμβουλή μου είναι να μη ρίχνεις ποτέ τον καφέ από τη σακούλα. Να τον ρίχνεις πρώτα σε ένα πιάτο και να επιθεωρείς για τυχόν ξένα αντικείμενα που μπορούν να σου τον σακατέψουν. Σίγουρα δεν είναι γαϊδούρι σαν τον Rossi, αλλά δεν συγκρίνεται ούτε σε θόρυβο, ούτε σε retention, ούτε σε κομψότητα.
-Χ
Ο Vario είναι ευαισθητούλης, Χρήστο -- τώρα το συνειδητοποίησα. Η κατόπιν εορτής συμβουλή μου είναι να μη ρίχνεις ποτέ τον καφέ από τη σακούλα. Να τον ρίχνεις πρώτα σε ένα πιάτο και να επιθεωρείς για τυχόν ξένα αντικείμενα που μπορούν να σου τον σακατέψουν. Σίγουρα δεν είναι γαϊδούρι σαν τον Rossi, αλλά δεν συγκρίνεται ούτε σε θόρυβο, ούτε σε retention, ούτε σε κομψότητα.
-Χ
-
Marvellous_Cain
Πόσο μπορεί να πωληθεί ένας Vario αυτή τι στιγμή?
Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά άλλου μύλο και προσπαθώ να δω πόσα θα μπορέσω να εξοικονομήσω από μια πιθανή πώληση
Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά άλλου μύλο και προσπαθώ να δω πόσα θα μπορέσω να εξοικονομήσω από μια πιθανή πώληση
-
drharisis
- Μηχανή:: gaggia classic
- Μύλος:: vario
- Οι καφέδες μου:: tailor - taf
Παιδια βοήθεια//αγόρασα το μύλο πριν ένα χρόνο μεταχειρισμένο..Ξαφνικα με το καφέ αρχιζε να βγάζει και κατι ασπρα σαν αχυρο..Τι να κάνω?Να καλιμπράρω??Να γυρίζω το allen προς τα δεξιά όπως κοιτάζω το μύλο??Μπορεί να φταίει και κάτι αλλο??Πρακτικές σμβπυλές για εναν αρχάρειο παρακαλώ..χίλια ευχαριστώ
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Για βγάλε μια φωτογραφία. Ελπίζω να μην ακουμπάνε τα μαχαίρια μεταξύ τους...
-
drharisis
- Μηχανή:: gaggia classic
- Μύλος:: vario
- Οι καφέδες μου:: tailor - taf
Ακούγονταν σαν να ακοθνπούσαν όταν προσπαθησα να το καλιμπραρω...να το ρπανακαλιμπράρω στο πιο χοντρό κόψιμο??λέτε να έκανα ζημιά??είναι σαν μικρά λεπτά τρίμματα ψωμιού
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Να έκανες ζημιά λίγο απίθανο. Είναι έτσι σχεδιασμένα τα μαχαίρια που ακουμπάνε πρώτα οι παράλληλες επιφάνειες στην περιφέρεια τους και όχι οι επιφάνειες εκείνες που είναι υπεύθυνες για την άλεση.
Τώρα για τα άσπρα κομμάτια που παίρνεις, σαν άχυρο όπως περιγράφεις, μου θυμίζει περιπτώσεις καφέδων που ψήθηκαν σπιτικά και που δεν είχε επιτευχθεί η πλήρης αφαίρεση των εξωτερικών φλοιών των κόκκων (chaff) η άλεση των οποίων έδινε κάτι παρόμοιο.
Οπότε δοκίμασε και με κάποιον άλλον καφέ και δες.
Επίσης δεν χάνεις τίποτα να ρυθμίσεις τον μύλο στο χοντρότερο κόψιμο (διακόπτες και οι δύο τέρμα κάτω), να τον καθαρίσεις και να τον καλιμπράρεις ξανά.
Τώρα για τα άσπρα κομμάτια που παίρνεις, σαν άχυρο όπως περιγράφεις, μου θυμίζει περιπτώσεις καφέδων που ψήθηκαν σπιτικά και που δεν είχε επιτευχθεί η πλήρης αφαίρεση των εξωτερικών φλοιών των κόκκων (chaff) η άλεση των οποίων έδινε κάτι παρόμοιο.
Οπότε δοκίμασε και με κάποιον άλλον καφέ και δες.
Επίσης δεν χάνεις τίποτα να ρυθμίσεις τον μύλο στο χοντρότερο κόψιμο (διακόπτες και οι δύο τέρμα κάτω), να τον καθαρίσεις και να τον καλιμπράρεις ξανά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.