Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
-
phaspanos
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
Ηθελα να πω δυο πραγματακια για καποιον θελει να παρει μυλο φτηνο και καλο . Να ξερει ενα πραγμα . Μυλος φτηνος και καλος δεν υπαρχει. Θα πρεπει να δωσει τουλαχιστον 140 ευρω και βαλε για να πεις οτι δεν θα πεταξεις τα λεφτα σου οπως εκανα εχω παιρνοντασς 2 μυλους ηλεκτρικους με 40 50 ευρω ο καθενας και τα κλαιω. Μην ξεχναμε οτι ο μυλος ειναι το πιο σημαντικο πραγμα που πρεπει να παρεις οσο και η μηχανη. Τωρα 140 ευρω για μυλο δεν ειναι και ευκολο για καποιους να τα βρουν. Γιαυτο θα τους προτεινα ως η πιο αξιοπιστη λυση στα 40 ευρω και να κοβεις τον καφε οπως πρεπει ειναι ο porlex. Εγω τον εχω 4 μηνες και ειδα μεγαλη διαφορα στον καφε. Γιατι επινα νεροζουμι και οχι καφε. Οσο και αν φαινεται παραξενο τοσο σημαντικο ειναι ο μυλος. Αν δεν σε πειραζει που ειναι χειροκινιτος η ποιοτιτα του καφε ειναι σαν να κοβεις σε ακριβο μυλο. Εκος οτι ο μηχανισμος που κοβει ειναι απο πετρα. Νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα. Η αποφαση ειναι δικη σας. Ηθελα να ευχαριστισω το site kai to forum για τις πληροφοριες που μου εδωσε.
- loft
- Μηχανή:: La Pavoni Puccino
- Μύλος:: 1Zpresso JE-Plus
Μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης του Porlex, αυτό που με προβλημάτισε περισσότερο είναι ο μηχανισμός ρύθμισης του
βάθους κοπής.
Τα βήματα (κλικ) που έχει το παξιμάδι ρύθμισης δεν είναι αρκετά. Προσπαθώντας να κάνω μία μικρο-ρύθμιση
γυρνώντας το παξιμάδι στην "αρχή" του 3ου κλικ, παρατήρησα ότι το παξιμάδι μετατοπίστηκε στο "τέλος" του 3ου κλικ μετά
την ολοκλήρωση της άλεσης (χοντρότερο κόψιμο από ότι επιθυμούσα).
Οπότε η χρήση του mod με τα 2 παξιμάδια και τη ροδέλα είναι επιβεβλημένη στην περίπτωσή μου.
Έχω βρει και ένα ακόμη mod που στόχο έχει να αυξήσει τα βήματα (κλικ) του μύλου, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, γιατί φοβάμαι
πως η ρύθμιση δε θα είναι σταθερή.
βάθους κοπής.
Τα βήματα (κλικ) που έχει το παξιμάδι ρύθμισης δεν είναι αρκετά. Προσπαθώντας να κάνω μία μικρο-ρύθμιση
γυρνώντας το παξιμάδι στην "αρχή" του 3ου κλικ, παρατήρησα ότι το παξιμάδι μετατοπίστηκε στο "τέλος" του 3ου κλικ μετά
την ολοκλήρωση της άλεσης (χοντρότερο κόψιμο από ότι επιθυμούσα).
Οπότε η χρήση του mod με τα 2 παξιμάδια και τη ροδέλα είναι επιβεβλημένη στην περίπτωσή μου.
Έχω βρει και ένα ακόμη mod που στόχο έχει να αυξήσει τα βήματα (κλικ) του μύλου, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, γιατί φοβάμαι
πως η ρύθμιση δε θα είναι σταθερή.
-
nikatsip
Δίκιο έχεις και είναι σωστή η παρατήρησή σου. Μπορούν να γίνουν ποικίλες επεμβάσεις σε εκείνο το σημείο, αρκεί να έχει κανείς στη διάθεσή του μικροεργαλεία και κατάλληλα υλικά.
Το δεύτερο link δεν το είχα υπόψη μου, καλή σκέψη και εύκολη υλοποίηση, αρκεί να έχεις προμηθευτεί ανταλλακτικό κλείδωμα (καλού κακού). Εδώ και καιρό έχω σκεφτεί παραπλήσια υλοποίηση, με την διαφορά οτι θέλω να βάλω παξιμάδι με ενσωματωμένο grover ("δοντάκια") στο κλείδωμα, ωστόσο δεν το έχω αναζητήσει ακόμα στα κατάλληλα μαγαζιά.
Το δεύτερο link δεν το είχα υπόψη μου, καλή σκέψη και εύκολη υλοποίηση, αρκεί να έχεις προμηθευτεί ανταλλακτικό κλείδωμα (καλού κακού). Εδώ και καιρό έχω σκεφτεί παραπλήσια υλοποίηση, με την διαφορά οτι θέλω να βάλω παξιμάδι με ενσωματωμένο grover ("δοντάκια") στο κλείδωμα, ωστόσο δεν το έχω αναζητήσει ακόμα στα κατάλληλα μαγαζιά.
-
pavlos
Μόλις παρέλαβα κι εγώ τον Porlex Tall.
Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα πρέπει να προσέξω εκτός από αυτά που ανεφέρθηκαν ήδη;
Είναι ο πρώτος μου μύλος. Θα κάνω μερικές δοκιμές και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις.
Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που θα πρέπει να προσέξω εκτός από αυτά που ανεφέρθηκαν ήδη;
Είναι ο πρώτος μου μύλος. Θα κάνω μερικές δοκιμές και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις.
- dim104
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: ARIELLI KM-130BS
- Μύλος:: Porlex
- Οι καφέδες μου:: Valcafe espresso, greencoffee gouatemala
Λοιπον παιδια για να εχετε παντα σταθερα κοψιματα και με απεριοριστες διαβαθμισεις κοπης βαλτε μια ροδελλα λαστιχενια (παχους 1-2mm και διαμετρου οσο ειναι το αστεροειδες παξιμαδι του PORLEX) αναμεσα απο το παξιμαδι και τη βαση που ακουμπα το παξιμαδι.Το χρησιμοποιω περιπου 2 μηνες κοβει τελεια.
Με λιγα λογια
1.βγαλτε το παξιμαδι,
2.βαλτε τη ροδελλα,
3.ξαναβαλτε το παξιμαδι
και τελος
.....τροπος του λεγειν γιατι τωρα αρχιζει ο ανηφορος .Καλο ειναι με ενα ανεξητηλο μαρκαδορο να σημειωνουμε με μικρες γραμμες (και στη βαση που ακουμπα η ροδελλα, αλλα και στο παξιμαδι) το τελικο σημειο κοπης που πηραμε το τελειο καφεδακι μας.
Δε θελει κοπο, τροπο θελει και υπομονη.Και να γραφετε σε χαρτακι καθε φορα που κοβετε σε ποια θεση ηταν χοντροκομμενο η ψιλοκομμενο για να μη το ξεχασετε.
off topic: Τελικα ειναι μπερδεμα να στειλω foto η video
Με λιγα λογια
1.βγαλτε το παξιμαδι,
2.βαλτε τη ροδελλα,
3.ξαναβαλτε το παξιμαδι
και τελος
Δε θελει κοπο, τροπο θελει και υπομονη.Και να γραφετε σε χαρτακι καθε φορα που κοβετε σε ποια θεση ηταν χοντροκομμενο η ψιλοκομμενο για να μη το ξεχασετε.
off topic: Τελικα ειναι μπερδεμα να στειλω foto η video
- dim104
Eλπιζω να εμφανιστουν οι φωτο.
ειναι η πρωτες που στελνω.
Οι 2 γραμμες πανω στο παξιμαδι ειναι για περισσοτερη ακριβια στο βαθμο κοπης.
Οι 2 γραμμες πανω στο παξιμαδι ειναι για περισσοτερη ακριβια στο βαθμο κοπης.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
και που είναι πάρα πολύ καλές.dim104 έγραψε:...
...
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- dim104
Χριστο σε οποιοδηποτε μαγαζι με χρωματα σιδηρικα βιδες της γειτονιας μας γενικως.
Οταν τον ρωτησα ποσο κανει με εδιωξε κακην κακως
.......
Χριστο με τον ιδιο τροπο που ανεβασα τις φωτο μπορω να ανεβασω και βιντεο?
Οταν τον ρωτησα ποσο κανει με εδιωξε κακην κακως
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Συντονιστικό μήνυμα-Θα διαγραφεί αργότερα.
viewtopic.php?f=11&t=921#p11264
YΓ Χρήστος
Χρειάζεται να ανοίξεις λογαριασμό στο youtube, να το ανεβάσεις εκεί, και μετά δες το παρακάτω link:dim104 έγραψε:...
viewtopic.php?f=11&t=921#p11264
YΓ Χρήστος
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- dim104
οκ για το youtube θα το προσπαθησω.
Το Χρήστος παντα το μπερδευα με το Χριστός.
Ευχαριστω.
Το Χρήστος παντα το μπερδευα με το Χριστός.
Ευχαριστω.