Compak K5 Platinum

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
tuono
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Oscar ii
Μύλος:: Compak K5

Re: Compak K5 Platinum

Δημοσίευση από tuono » Σάβ Ιουν 01, 2013 10:16 am

Καλημέρα κ καλό μήνα
Σας ευχαριστώ όλους και γενικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στο forum αυτό που μοιράζονται τις γνώσεις τους και βοηθάνε τα μέγιστα για σωστές αγορές. Αυτό είναι το πιο σωστό να βλέπεις τα λάθη τον άλλον και να μαθαίνεις από αυτά.
Γι' αυτό πήρα κ την Gaggia Classic (ενώ είχα πάει με την γυναίκα στον Κωτσόβολο και ήμουν έτοιμος να πάρω μια Krups) ευτυχώς :a013: :a013:
Χρήστο και εγώ ελπίζω να ξεμπέρδεψα με το θέμα μύλος είχα διαβάσει τα πάντα στο forum και πραγματικά είχα μπερδευτεί όχι τον i2 να πάρω μετά διαβάζεις για τα πλαστικά που έχει άντε τον i1 μετά βλέπεις ανεβαίνει η τιμή λες από το να δώσω 200 και ευρώ δεν πέρνω τον K3 Touch να τελειώνω και πάει λέγοντας μην μακρηγορώ.
Τα μαχαίρια εννοείται θα τα κρατήσω
Βαγγέλη σε μένα έχει περίπου 2cm που μπαίνει μέσα το πλαστικό στον τετράγωνο σωλήνα και πατητό με ζόρι δεν πιστεύω να περνάει τίποτα από εκεί στο εσωτερικό του μύλου, φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία ο σωλήνας. και ανοίγοντάς τον αφού έβγαλα και την βάση του δεν είχε μέσα το παραμικό.
Τον διέλυσα όλο τον μύλο ουσιαστικά είχε μείνει μόνο το πλαίσιο και το μοτέρ τίποτα άλλο και μέσα ήταν ολοκαίνουργιος.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it

Δημοσίευση από Artisti » Σάβ Ιουν 01, 2013 10:37 am

tuono
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Oscar ii
Μύλος:: Compak K5

Δημοσίευση από tuono » Κυρ Ιουν 02, 2013 6:52 pm

Ο μύλος συναρμολογήθηκε άλεσε και τα πρώτο καφεδάκι πήρα από 18γρ ζυγισμένα με μαγειρική ζυγαριά όχι ακριβείας με γραμμάρια μόνο και μου έβγαλε 16γρ :oneup: :oneup:
οπότε έκανε κατακράτηση μόνο 2 γραμμάρια από εντελώς άδειος.
Δεν ξέρω αν στέκει αλλά έτσι έγινε και ο μύλος σίγουρα ήταν εντελώς άδειος.
έχω περίπου 100γρ αλλεσμένο ακόμη οπότε θα πιω εκείνον πρώτα κ μετά θα αρχίσω να τον χρησιμοποιώ καθημερινά.
Τον έκανα κ καλιμπράρισμα το πλαστικό από πάνω δηλαδή έπεσε σχεδόν ακριβώς με το μηδέν από τις 60 θέσεις άλεσης κ όλα καλά.
μου έβγαλε από 16γρ περίπου 44ml οπότε θέλει λίγο πιο χοντρά πιστεύω

Απάντηση