Αγορά μύλου καφέ Delonghi KG79
-
geotheod
Αγορά μύλου καφέ Delonghi KG79
Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλά! Έχω μια καφετιέρα krups f888 και θέλω να πάρω ένα μύλο καφέ αλλά το ποσό που θέλω να διαθέσω αρκεί για την Delonghi KG79. Αξίζει τον κόπο να την πάρω ή να παραμείνω στις χάρτινες ταμπλέτες illy - lavaza?
-
kostas76
Re: Αγορά μύλου καφέ Delonghi KG79
Δεν αξίζει φίλε μου. Καλύτερα δώσε από την αρχή κάτι παραπάνω. Παθών, και μαθών!!! Τζάμπα πήγαν τα λεφτά για τον KG79.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Καλώς ήρθες geotheod και χρόνια πολλά.
Ο μύλος που αναφέρεις μπορεί να είναι ο πιο φθηνός ηλεκτροκίνητος που έχει burrs και όχι λεπίδες,αλλά δεν μπορεί να κόψει κατάλληλα για εσπρέσο.
Δες την διαφορά μεταξύ των burrs του KG79 και ενός που μπορεί να κόψει για εσπρέσο.
KG79
http://www.tehrankala.com/images/produc ... kg59-4.jpg
π.χ.Rancilio rocky
http://www.espressoparts.com/espressopa ... l_2897.jpg
Φαίνεται πως ο KG79 είναι κατασκευασμένος για καφέ πρέσα,drip (Γαλλικό).
Με αυτό το ποσό θα κοιτούσα για τον χειροκίνητο porlex (52€),εκτός και αν φτιάχνεις πάρα πολλούς στην σειρά.
Δες εδώ μία παρουσίαση του porlex.viewtopic.php?f=6&t=1583&start=30#p38274
Ο μύλος που αναφέρεις μπορεί να είναι ο πιο φθηνός ηλεκτροκίνητος που έχει burrs και όχι λεπίδες,αλλά δεν μπορεί να κόψει κατάλληλα για εσπρέσο.
Δες την διαφορά μεταξύ των burrs του KG79 και ενός που μπορεί να κόψει για εσπρέσο.
KG79
http://www.tehrankala.com/images/produc ... kg59-4.jpg
π.χ.Rancilio rocky
http://www.espressoparts.com/espressopa ... l_2897.jpg
Φαίνεται πως ο KG79 είναι κατασκευασμένος για καφέ πρέσα,drip (Γαλλικό).
Με αυτό το ποσό θα κοιτούσα για τον χειροκίνητο porlex (52€),εκτός και αν φτιάχνεις πάρα πολλούς στην σειρά.
Δες εδώ μία παρουσίαση του porlex.viewtopic.php?f=6&t=1583&start=30#p38274
-
geotheod
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Είναι πολύ κατατοπιστικές!
-
nik16v
- Μηχανή:: Bialetti Brikka
- Μύλος:: Delonghi KG79
- Οι καφέδες μου:: Portioli Espresso Extra Bar
Χρόνια πολλά σε όλους,
Eπίσης βολεύει/κάνει για κόψιμο καφέ για μπρίκι (moka pots).
Eπίσης βολεύει/κάνει για κόψιμο καφέ για μπρίκι (moka pots).
- Mastro
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: EXPOBAR office contr
- Μύλος:: Rancilio MD 50
Φίλε Κώστα μια και έχεις και τους δύο μύλους (αν κατάλαβα καλά) κάνε μας ένα συγκριτικό τεστ. Άλεσε τον ίδιο καφέ μία από τον ένα μύλο και μετά από τον άλλο και φτίαξε στην Gaggia τους καφέδες σου. Περιμένω πραγματικά να διαβάσω μια σύγκριση. Καλή χρονιά με καλά καφεδάκια.kostas76 έγραψε:Δεν αξίζει φίλε μου. Καλύτερα δώσε από την αρχή κάτι παραπάνω. Παθών, και μαθών!!! Τζάμπα πήγαν τα λεφτά για τον KG79.
-
kostas76
Δυστυχώς πλέον δεν έχω και τους δύο μύλους καθώς ο ένας έχει ήδη δοθεί σαν δώρο στον αδερφό μου που είναι σε άλλη πόλη. Πάντως από τις τέσσερις ημέρες που υπήρξε συμβίωση της Gaggia (non pressurized καλαθάκι) με τον delonghi είχα απογοητευτεί. Δεν μπορούσα να βγάλω καλό αποτέλεσμα καθώς είχα γρήγορες εκχυλίσεις με ποιότητα πολύ κάτω από το αποτέλεσμα που έπαιρνα με την izzy (pessurized καλαθάκι). Δεν κράτησα χρόνους ούτε βάρη στις ποσότητες (καλά μη βαράτε μπορεί να πάρω και ζυγαριά κάποια στιγμή), αλλά το αποτέλεσμα τώρα είναι σαφώς καλύτερο και στην εμφάνιση και στη γεύση. (αφού κατανάλωσα περίπου 150 γρ. καφέ για να ρυθμίσω το κόψιμο του μύλου).
- Mastro
Κρίμα.
Χρησιμοποιώ τον KG79 με μία gaggia espresso dose, με κανονικά φίλτρα και βγάζω σχετικά εύκολα αποτελέσματα στους σωστούς χρόνους και με γεύση που εμένα με ικανοποιεί (προς το παρών). Στους περισσότερους καφέδες που έχω δοκιμάσει, υπάρχουν και καφέδες που δεν πέτυχα ποτέ σωστό χρόνο και αποτέλεσμα. Επειδή πολλοί φίλοι από το forum τον ξεπέρασαν γρήγορα τον KG79 προσπαθώ να μάθω αν ο καφές από καλύτερο μύλο βγάζει καλύτερη γεύση και πόσο καλύτερη? Οπότε αν υπάρχει κανένας εθελοντής
Χρησιμοποιώ τον KG79 με μία gaggia espresso dose, με κανονικά φίλτρα και βγάζω σχετικά εύκολα αποτελέσματα στους σωστούς χρόνους και με γεύση που εμένα με ικανοποιεί (προς το παρών). Στους περισσότερους καφέδες που έχω δοκιμάσει, υπάρχουν και καφέδες που δεν πέτυχα ποτέ σωστό χρόνο και αποτέλεσμα. Επειδή πολλοί φίλοι από το forum τον ξεπέρασαν γρήγορα τον KG79 προσπαθώ να μάθω αν ο καφές από καλύτερο μύλο βγάζει καλύτερη γεύση και πόσο καλύτερη? Οπότε αν υπάρχει κανένας εθελοντής
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
viewtopic.php?f=4&t=2083#p34379Mastro έγραψε:...προσπαθώ να μάθω αν ο καφές από καλύτερο μύλο βγάζει καλύτερη γεύση και πόσο καλύτερη? Οπότε αν υπάρχει κανένας εθελοντής
viewtopic.php?f=6&t=2135#p35303
Και τα παραπάνω links τα ήξερες.
viewtopic.php?f=6&t=2135#p35162
Πάντως, υπάρχουν και ξένα fora που ίσως να έβρισκες περισσότερες πληροφορίες από εδώ εάν πραγματικά σε ενδιέφερε να αναβαθμίσεις τον μύλο σου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Mastro
Φίλε Χρίστο (πρώτα απ΄όλα Χρόνια Πολλά), ναι με ενδιαφέρει να αναβαθμίσω τον μύλο μου πραγματικά (αν και το τελευταίο όπως το θέτεις είναι λίγο ειρωνικό). Αυτό που ζητάω από κάποιο φίλο είναι να γράψει κάτι συγκεκριμένο για αυτό το μύλο, πέρα από τις γενικότητες που έχουν γραφτεί. Γενικά δεν είναι σταθερός, γενικά δεν κόβει καλά, είναι χάλια, δεν μπορείς να πετύχεις τους χρόνους, εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα, ρωτάω λοιπόν διαπιστώνει κανείς διαφορά στην γεύση και πόσο.
Τέλος αν ήθελα να ασχοληθώ με ξένα fora θα το έκανα, όμως βασίζομαι και εκτιμώ αυτό εδώ, του οποίου είμαι και μέλος.
Στο κάτω κάτω εδώ έμαθα να πίνω καφέ. Καλή Χρονιά σε όλους!!!
Τέλος αν ήθελα να ασχοληθώ με ξένα fora θα το έκανα, όμως βασίζομαι και εκτιμώ αυτό εδώ, του οποίου είμαι και μέλος.