Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 03, 2012 9:52 am
- Όνομα: Στράτος
- Μηχανή:: Vibiemme Dom. 2B PID
- Μύλος:: Sette 270 Wi
- Τοποθεσία: Γέρακας
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Κοντεύω αισίως 4 χρόνια μαζί με τον Sette που ξεκίνησε τη ζωή του σαν 270, αναβαθμίστηκε στην πορεία σε 270Wi και θα ήθελα να παραθέσω κάποια στοιχεία/συμβουλές που ίσως βοηθήσουν άλλους κατόχους να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα:
1. Ο μύλος ανεβαίνει επίπεδο αν δεν τον διατηρεί κάποιος αυστηρά σαν single dosing αλλά κρατάει μία μικρή ποσότητα καφέ μέσα στο Hopper. Συνήθως βάζω στο Hopper περίπου μία δόση παραπάνω από αυτές που θέλω να φτιάξω. Το βάρος των κόκκων κάνει μεγάλη διαφορά στη σταθερότητα της άλεσης και άρα στο τελικό αποτελεσμα. Όταν τελειώσω και ξέρω ότι δεν θα κάνω σύντομα άλλο καφέ μέσα τις επόμενες 2-3 ώρες, βγάζω το hopper και αδειάζω τον καφέ που έχει περισσέψει. Επίσης αφαιρώ και τους κόκκους που βρίσκονται στο στόμιο πριν τα μαχαίρια, για να μην μπαγιατέψει μέχρι την επόμενη φορά. Τέλος αλέθω και τους κόκους που έχουν ήδη εγκλωβιστεί στα μαχαίρια, για να μην μείνει καθόλου μπαγιάτικος καφές μέσα. Σημαντικό θεωρώ ότι είναι να αλέθει κανείς μία μικρή ποσότητα, περίπου 1 γραμμάριο, για να καθαρίσει από τυχόν παλιά κατακράτηση όταν ξεκινάμε νέα παρασκευή.
2. Τα μαχαίρια θέλουν πιο συχνά αλλαγή από ότι είχα συνηθίσει με πιο "επαγγελματικούς" μύλους σαν τον Super Jolly. Το βασικότερο σύμπτωμα που είχα δει είναι ότι η άλεση δεν ήταν τελικά πολύ "αφράτη" και είχε αυξηθεί και το clumping. Επειδή αυτό γίνεται σταδιακά, δεν είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς.
3. Δεν αλέθω απευθείας στο portafilter, αλλά στο αντιστατικό δοχείο. Με αυτό μειώνεται 100% το spillage και το βασικότερο έχει κανείς τη δυνατότητα να ανακατέψει τον καφέ (2-3 περιστροφές) και να διαλύσει το λίγο κατά κανόνα clumping. Ρίχνω μετά τον καφέ στο portafilter χρησιμοποιώντας ένα μικρό funnel.
4. Από βλάβες, είχα ένα καμμένο μοτέρ σχετικά στην αρχή της ζωής του που αλλάχτηκε στην εγγύηση και στα 3 χρόνια περίπου το κάψιμο μιας πλακέτας. Τότε ήταν που έκανα και την αναβάθμιση σε Wi.
5. Η εμπειρία με την αυτόματη ζύγιση ακόμα με εκπλήσει, ενώ σαν απλός 270 δεν υπήρχε το ίδιο συνάισθημα εντυπωσιασμού. Στα συν η δυνατότητα αναβάθμισης, που έρχεται και πιο μαλακά οικονομικά.
1. Ο μύλος ανεβαίνει επίπεδο αν δεν τον διατηρεί κάποιος αυστηρά σαν single dosing αλλά κρατάει μία μικρή ποσότητα καφέ μέσα στο Hopper. Συνήθως βάζω στο Hopper περίπου μία δόση παραπάνω από αυτές που θέλω να φτιάξω. Το βάρος των κόκκων κάνει μεγάλη διαφορά στη σταθερότητα της άλεσης και άρα στο τελικό αποτελεσμα. Όταν τελειώσω και ξέρω ότι δεν θα κάνω σύντομα άλλο καφέ μέσα τις επόμενες 2-3 ώρες, βγάζω το hopper και αδειάζω τον καφέ που έχει περισσέψει. Επίσης αφαιρώ και τους κόκκους που βρίσκονται στο στόμιο πριν τα μαχαίρια, για να μην μπαγιατέψει μέχρι την επόμενη φορά. Τέλος αλέθω και τους κόκους που έχουν ήδη εγκλωβιστεί στα μαχαίρια, για να μην μείνει καθόλου μπαγιάτικος καφές μέσα. Σημαντικό θεωρώ ότι είναι να αλέθει κανείς μία μικρή ποσότητα, περίπου 1 γραμμάριο, για να καθαρίσει από τυχόν παλιά κατακράτηση όταν ξεκινάμε νέα παρασκευή.
2. Τα μαχαίρια θέλουν πιο συχνά αλλαγή από ότι είχα συνηθίσει με πιο "επαγγελματικούς" μύλους σαν τον Super Jolly. Το βασικότερο σύμπτωμα που είχα δει είναι ότι η άλεση δεν ήταν τελικά πολύ "αφράτη" και είχε αυξηθεί και το clumping. Επειδή αυτό γίνεται σταδιακά, δεν είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς.
3. Δεν αλέθω απευθείας στο portafilter, αλλά στο αντιστατικό δοχείο. Με αυτό μειώνεται 100% το spillage και το βασικότερο έχει κανείς τη δυνατότητα να ανακατέψει τον καφέ (2-3 περιστροφές) και να διαλύσει το λίγο κατά κανόνα clumping. Ρίχνω μετά τον καφέ στο portafilter χρησιμοποιώντας ένα μικρό funnel.
4. Από βλάβες, είχα ένα καμμένο μοτέρ σχετικά στην αρχή της ζωής του που αλλάχτηκε στην εγγύηση και στα 3 χρόνια περίπου το κάψιμο μιας πλακέτας. Τότε ήταν που έκανα και την αναβάθμιση σε Wi.
5. Η εμπειρία με την αυτόματη ζύγιση ακόμα με εκπλήσει, ενώ σαν απλός 270 δεν υπήρχε το ίδιο συνάισθημα εντυπωσιασμού. Στα συν η δυνατότητα αναβάθμισης, που έρχεται και πιο μαλακά οικονομικά.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Κάτοχος για αρκετά χρόνια, προσυπογράφω και τα 5 σημεία.
Μετά από την αναβάθμιση σε 270wi είναι ο πιο vfm οικιακός μύλος με ζυγαριά.
Μετά από την αναβάθμιση σε 270wi είναι ο πιο vfm οικιακός μύλος με ζυγαριά.
-
- Δημοσιεύσεις: 33
- Εγγραφή: Τρί Αύγ 07, 2018 9:52 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Lelit PL41 Plust PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Μια ερωτηση αν γνωριζει καποιος να μου απαντησει. Πηρα ενα μαγνητικο funnel πολυ βολικο αλλα δυστυχως χωραει ισα ισα και βρισκει πανω στη ροδελα του μυλου με αποτελεσμα να μην μπορει να κοψει. Γνωριζει κανεις αν γινεται να τροποποιηθει ο μυλος ετσι ωστε να κατεβουν τα 2 χερουλια που συγκρατουν το πορταφιλτερ λιγο πιο χαμηλα?
-
- Δημοσιεύσεις: 21
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 23, 2019 12:14 pm
- Όνομα: Κωστας
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: baratza sette 270 wi
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Καλησπέρα, έχω τον μύλο 2 χρόνια και κάτι, με μέσο όρο 2 καφέδες την ημέρα.
Τώρα τελευταία δεν έχω σταθερό αποτέλεσμα στις εκχυλισεις. Πιστεύετε ότι θέλει αλλαγή το μαχαίρι μετά από τόση χρήση.?
Τώρα τελευταία δεν έχω σταθερό αποτέλεσμα στις εκχυλισεις. Πιστεύετε ότι θέλει αλλαγή το μαχαίρι μετά από τόση χρήση.?
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
- Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Καλησπέρα!
Μετά απο 2 χρόνια χρήσης με τον μύλο, με 3-4 καφέδες ημερησίως, αρχισε ξαφνικα απο την προηγούμενη εβδομάδα να κανει αρκετό θόρυβο κατά την άλεση και να βγαινει το καπάκι του μύλου. Σήμερα κατα την άλεση κανει σαν τρακτερ, κόβει παρα πολύ χοντρα, και το σταμάτησα. Το καθαρισα όλο κλπ αρκετες φορές αλλά δεν άλλαξε κάτι.
Τι μπορεί να φταίει;
Μετά απο 2 χρόνια χρήσης με τον μύλο, με 3-4 καφέδες ημερησίως, αρχισε ξαφνικα απο την προηγούμενη εβδομάδα να κανει αρκετό θόρυβο κατά την άλεση και να βγαινει το καπάκι του μύλου. Σήμερα κατα την άλεση κανει σαν τρακτερ, κόβει παρα πολύ χοντρα, και το σταμάτησα. Το καθαρισα όλο κλπ αρκετες φορές αλλά δεν άλλαξε κάτι.
Τι μπορεί να φταίει;
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Πιθανόν κάτι έφυγε απο την θέση του η κάτι έσπασε . Σταματάς την λειτουργία κ θα πρέπει να μιλήσεις με το σέρβις .georgio έγραψε: ↑Τετ Νοέμ 17, 2021 6:11 pmΚαλησπέρα!
Μετά απο 2 χρόνια χρήσης με τον μύλο, με 3-4 καφέδες ημερησίως, αρχισε ξαφνικα απο την προηγούμενη εβδομάδα να κανει αρκετό θόρυβο κατά την άλεση και να βγαινει το καπάκι του μύλου. Σήμερα κατα την άλεση κανει σαν τρακτερ, κόβει παρα πολύ χοντρα, και το σταμάτησα. Το καθαρισα όλο κλπ αρκετες φορές αλλά δεν άλλαξε κάτι.
Τι μπορεί να φταίει;
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Δευ Νοέμ 15, 2021 11:42 pm
- Όνομα: ΓΙΑΝΝΗΣ
- Μηχανή:: Lelit PL41 Tem PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Καλησπέρα . Επειδή με ενδιαφέρει η αγορά του 270 sette , οι φθορές που είχατε (μοτερ και πλακετα) με τι χρήση προκλήθηκαν ;;Strax έγραψε: ↑Κυρ Απρ 18, 2021 11:24 amΚοντεύω αισίως 4 χρόνια μαζί με τον Sette που ξεκίνησε τη ζωή του σαν 270, αναβαθμίστηκε στην πορεία σε 270Wi και θα ήθελα να παραθέσω κάποια στοιχεία/συμβουλές που ίσως βοηθήσουν άλλους κατόχους να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα:
1. Ο μύλος ανεβαίνει επίπεδο αν δεν τον διατηρεί κάποιος αυστηρά σαν single dosing αλλά κρατάει μία μικρή ποσότητα καφέ μέσα στο Hopper. Συνήθως βάζω στο Hopper περίπου μία δόση παραπάνω από αυτές που θέλω να φτιάξω. Το βάρος των κόκκων κάνει μεγάλη διαφορά στη σταθερότητα της άλεσης και άρα στο τελικό αποτελεσμα. Όταν τελειώσω και ξέρω ότι δεν θα κάνω σύντομα άλλο καφέ μέσα τις επόμενες 2-3 ώρες, βγάζω το hopper και αδειάζω τον καφέ που έχει περισσέψει. Επίσης αφαιρώ και τους κόκκους που βρίσκονται στο στόμιο πριν τα μαχαίρια, για να μην μπαγιατέψει μέχρι την επόμενη φορά. Τέλος αλέθω και τους κόκους που έχουν ήδη εγκλωβιστεί στα μαχαίρια, για να μην μείνει καθόλου μπαγιάτικος καφές μέσα. Σημαντικό θεωρώ ότι είναι να αλέθει κανείς μία μικρή ποσότητα, περίπου 1 γραμμάριο, για να καθαρίσει από τυχόν παλιά κατακράτηση όταν ξεκινάμε νέα παρασκευή.
2. Τα μαχαίρια θέλουν πιο συχνά αλλαγή από ότι είχα συνηθίσει με πιο "επαγγελματικούς" μύλους σαν τον Super Jolly. Το βασικότερο σύμπτωμα που είχα δει είναι ότι η άλεση δεν ήταν τελικά πολύ "αφράτη" και είχε αυξηθεί και το clumping. Επειδή αυτό γίνεται σταδιακά, δεν είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς.
3. Δεν αλέθω απευθείας στο portafilter, αλλά στο αντιστατικό δοχείο. Με αυτό μειώνεται 100% το spillage και το βασικότερο έχει κανείς τη δυνατότητα να ανακατέψει τον καφέ (2-3 περιστροφές) και να διαλύσει το λίγο κατά κανόνα clumping. Ρίχνω μετά τον καφέ στο portafilter χρησιμοποιώντας ένα μικρό funnel.
4. Από βλάβες, είχα ένα καμμένο μοτέρ σχετικά στην αρχή της ζωής του που αλλάχτηκε στην εγγύηση και στα 3 χρόνια περίπου το κάψιμο μιας πλακέτας. Τότε ήταν που έκανα και την αναβάθμιση σε Wi.
5. Η εμπειρία με την αυτόματη ζύγιση ακόμα με εκπλήσει, ενώ σαν απλός 270 δεν υπήρχε το ίδιο συνάισθημα εντυπωσιασμού. Στα συν η δυνατότητα αναβάθμισης, που έρχεται και πιο μαλακά οικονομικά.
Για ποσους καφέδες την ημέρα μιλάμε ;;
ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
- Δημοσιεύσεις: 47
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 03, 2012 9:52 am
- Όνομα: Στράτος
- Μηχανή:: Vibiemme Dom. 2B PID
- Μύλος:: Sette 270 Wi
- Τοποθεσία: Γέρακας
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Το μοτέρ μας άφησε σε λιγότερο από χρόνο, αλλά πιστεύω ότι τα αρχικά μοτέρ δεν ήταν το ίδιο ανθεκτικά με αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα. Το δεύτερο μοτέρ έχει αντέξει ήδη 3+ φορές παραπάνω.
Η πλακέτα ήταν στα 2,5-3 χρόνια.
Από καφέδες θα έλεγα ότι φτιάχνω γύρω στους 10-12 την εβδομάδα κατά μέσο όρο.
Η πλακέτα ήταν στα 2,5-3 χρόνια.
Από καφέδες θα έλεγα ότι φτιάχνω γύρω στους 10-12 την εβδομάδα κατά μέσο όρο.
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Δευ Νοέμ 15, 2021 11:42 pm
- Όνομα: ΓΙΑΝΝΗΣ
- Μηχανή:: Lelit PL41 Tem PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση
Τέλος θα ήθελα να μου πείτε όσοι γνωρίζετε και τους έχετε δουλέψει μεταξύ specialita και sette 270 , πέρα
από τις ευκολίες ή δυσκολίες στην διαδικασία της άλεσης , ποιος θα μου φέρει καλυτερο αποτέλεσμα στο φλυτζάνι ;;
Αλήθεια σπάω το κεφάλι μου ποιον να πάρω. το μπατζετ μου είναι 500 Ε και θέλω να πάρω κάτι που να μην το μετανιώσω .
Τέλος θα ήθελα να μου πείτε όσοι γνωρίζετε και τους έχετε δουλέψει μεταξύ specialita και sette 270 , πέρα
από τις ευκολίες ή δυσκολίες στην διαδικασία της άλεσης , ποιος θα μου φέρει καλυτερο αποτέλεσμα στο φλυτζάνι ;;
Αλήθεια σπάω το κεφάλι μου ποιον να πάρω. το μπατζετ μου είναι 500 Ε και θέλω να πάρω κάτι που να μην το μετανιώσω .
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Αν σ ενδιαφέρει το single dose και εδώ:BigLitho έγραψε: ↑Κυρ Νοέμ 21, 2021 1:11 amΕυχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση
Τέλος θα ήθελα να μου πείτε όσοι γνωρίζετε και τους έχετε δουλέψει μεταξύ specialita και sette 270 , πέρα
από τις ευκολίες ή δυσκολίες στην διαδικασία της άλεσης , ποιος θα μου φέρει καλυτερο αποτέλεσμα στο φλυτζάνι ;;
Αλήθεια σπάω το κεφάλι μου ποιον να πάρω. το μπατζετ μου είναι 500 Ε και θέλω να πάρω κάτι που να μην το μετανιώσω .
https://www.espressocoffeeshop.com/en/s ... inder.html