Μηχανή σε ολονυχτία

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
stv

Μηχανή σε ολονυχτία

Δημοσίευση από stv » Δευ Μαρ 01, 2010 8:20 pm

συνήθιζα με την παλαιά μου μηχανή η οποία ήταν με thermoblock να την αφήνω αναμένει όλη νύχτα έτσι ώστε το πρωί να είναι ζεστή και έτοιμη να μου ετοιμάσει τον ιερό πρωινό espresso.
Πόσο επιβαρύνει κάτι τέτοιο την μηχανή και για ότι αφορά την κατανάλωση, με την προηγούμενη μηχανή δεν είχα κάποια ιδιαίτερη κατανάλωση, αυτό βασιζόμενος στους μηνιαίους λογαριασμούς πρίν και μετά την αγορά της μηχανής, αλλά τώρα με boiler; μήπως η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη τώρα;
Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: μηχανή σε ολονύχτια

Δημοσίευση από Christos » Δευ Μαρ 01, 2010 8:25 pm

Η μηχανές με boiler που είναι για οικιακή χρήση καλύτερα είναι να μην τις έχεις συνέχεια ανοιχτές. Έχεις απώλειες νερού, από εξάτμιση, και δεν υπάρχει μηχανισμός αναπλήρωσης του νερού στο boiler, που έχουν ακριβότερα μοντέλα. Άρα υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσεις ζημιά στην μηχανή.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

stv

Δημοσίευση από stv » Δευ Μαρ 01, 2010 8:32 pm

Christos έγραψε:Η μηχανές με boiler που είναι για οικιακή χρήση καλύτερα είναι να μην τις έχεις συνέχεια ανοιχτές. Έχεις απώλειες νερού, από εξάτμιση, και δεν υπάρχει μηχανισμός αναπλήρωσης του νερού στο boiler, που έχουν ακριβότερα μοντέλα. Άρα υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσεις ζημιά στην μηχανή.
σίγουρα αλλά σχεδόν ένα λίτρο νερό δεν μπορεί να εξατμιστεί σε πέντε με έξι το πολύ ώρες που μπορεί να μείνει ανοιχτεί η μηχανή. Δέν σκοπεύω να την αφήσω ανοιχτεί, τουλάχιστο όχι απόψε, αλλά με ανησυχεί ωστόσο και η κατανάλωση, Χρήστο εσύ πόσο την χρησιμοποιείς καθημερινά; έχεις παρατηρήσει μεγαλύτερη κατανάλωση στο ρεύμα;;

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Μαρ 01, 2010 9:01 pm

Μην συγχέεις την δεξαμενή του νερού με το boiler του νερού. Η χωρητικότητα του τελευταίου αμφιβάλλω εάν ξεπερνά τα 120 ml.
Εγώ την ανοίγω και την κλείνω δύο φορές την ημέρα. Τώρα από κατανάλωση δεν ξέρω τι να σου πω. Σίγουρα πάντως κοστίζει λιγότερο από τον καφέ που ξοδεύω :lol:

Και η πηγή μου.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

stv

Δημοσίευση από stv » Δευ Μαρ 01, 2010 9:22 pm

Christos έγραψε:Μην συγχέεις την δεξαμενή του νερού με το boiler του νερού. Η χωρητικότητα του τελευταίου αμφιβάλλω εάν ξεπερνά τα 120 ml.
Εγώ την ανοίγω και την κλείνω δύο φορές την ημέρα. Τώρα από κατανάλωση δεν ξέρω τι να σου πω. Σίγουρα πάντως κοστίζει λιγότερο από τον καφέ που ξοδεύω :lol:

Και η πηγή μου.
ναι απόλυτα κατατοπιστικό! Ευχαριστώ Χρήστο :)

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Δημοσίευση από Alex_Under » Δευ Μαρ 01, 2010 10:17 pm

Είναι υπερβολή (πιστεύω) να έχουμε τις οικιακές εσπρεσσιέρες μας αναμένες για πάνω από 30'.
Μπορεί να λέω και πολλά.

Μια οικιακή συσκευή μπορεί να φτάσει την επιθυμητή της θερμοκρασία, σε όλο της το δίκτυο σωληνώσεων και εξαρτημάτων, με δύο κύκλους θέρμανσης του boiler. Περνάς νερό από group και ακροφύσιο μέχρι να ανάψει το φωτάκι, να ζεστάνει να σβήσει να ξαναπεράσεις νερό και να ξαναγίνει το ίδιο. Συνολικός χρόνος διαδικασίας 5'. ξοδεύεις λίγο παραπάνω νερό αλλά από το να ξοδεύεις κιλοβατόρες ρεύμα είναι προτιμότερο. ;)

Μιλάμε για οικιακές συσκευές με μέγιστο μέγεθος boiler τα 300 ml (βλ. Silvia). Τώρα για τις επαγγελματικές με τα 3 groups και τα 2 ακροφύσια, υποθέτω ότι πρέπει να τις ζεστάνεις καμιά ώρα πιο πριν. :?
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Δευ Μαρ 01, 2010 10:25 pm

Off topic:
Alex_Under έγραψε:Off topic:
...
Μιλάμε για οικιακές συσκευές με μέγιστο μέγεθος boiler τα 300 ml (βλ. Silvia). ...
Off topic:

Ξέρω γιατί έκανες αυτή την δημοσίευση φιγουρατζή, Silvia 300 ml vs Gaggia 120 ml :lol: :lol: :lol:

Seathess

Δημοσίευση από Seathess » Δευ Μαρ 01, 2010 11:00 pm

Όντως οι οικιακές συσκευές δεν είναι για να μένουν μόνιμα ανοιχτές..με μια απλή πρίζα-timer ενεργοποιείς την καφετιέρα σου 20' νωρίτερα από την στιγμή που έχεις σκοπό να αρχίσεις να ετοιμάζεις τον καφέ σου και ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Το παρπάνω βέβαια αν...ξέρεις την ώρα που θα ξυπνήσεις!! :lol: :lol: :lol:

nefilim

Δημοσίευση από nefilim » Δευ Μαρ 01, 2010 11:46 pm

Συμφωνώ πλήρως με τον φίλο από πάνω, εκτός του ότι καταπονείται η μηχανή πρέπει να σκεφτόμαστε και το περιβάλλον ! Η καλύτερη λύση είναι η αγορά μίας πρίζας timer σαν και αυτές http://www.elektronik.gr/eshop/index.ph ... Path=68_71 http://www.emimikos.gr/shop/home.php?cat=253 http://antoniou24.skroutzstore.gr/c.CHr ... 11169.html . Αυτά που θα πρέπει να προσέχουμε είναι η πρίζα να αντέχει τα watt της καφετιέρας, συνήθως ισχύει οι πρίζες σηκώνουν από 2600-3400 watts και οι οικιακές συσκευές καταναλώνουν 1000-2000 watts, και πολύ σημαντικό είναι ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΣ ΝΕΡΟ Η ΜΗΧΑΝΗ . Δεν έχουν όλες οι μηχανές προστασία όταν είναι άδειο το boiler, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε ατύχημα ή και να χαλάσουμε την μηχανή.

Άβαταρ μέλους
Alex_Under
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: Rancilio Silvia
Μύλος:: Rancilio Rocky
Οι καφέδες μου:: Οτιδήποτε από Αφρική με medium roast

Δημοσίευση από Alex_Under » Τρί Μαρ 02, 2010 6:44 am

Christos έγραψε:Off topic:
Alex_Under έγραψε:Off topic:
...
Μιλάμε για οικιακές συσκευές με μέγιστο μέγεθος boiler τα 300 ml (βλ. Silvia). ...
Off topic:

Ξέρω γιατί έκανες αυτή την δημοσίευση φιγουρατζή, Silvia 300 ml vs Gaggia 120 ml :lol: :lol: :lol:
Ήδη νιώθω 3 πόντους ψηλότερος.... 8-)

Αε ρε... :lol:
Be a coffee-drinking individual. Espresso yourself!

Απάντηση