Δεν φτιάχνει "ωραίο" καφέ DeLonghi EC685.M Dedica

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
Απάντηση
gianniscfa

Δεν φτιάχνει "ωραίο" καφέ DeLonghi EC685.M Dedica

Δημοσίευση από gianniscfa » Τρί Οκτ 29, 2024 1:28 pm

Καλησπέρα έχω 5 την μηχανή DeLonghi EC685.M Dedica
Πάντα της κάνω αφαλάτωση και την καθαρίζω πολύ καλά να μην αφήνει υπολείμματα καφέ, μια φορά στους δύο μήνες βγάζω και την μια βίδα όπου έχει στην θέση που κουμπώνει του portfilter από την κάτω μεριά, βγάζω λαστιχακια κλπ την περιποιούμαι γενικά

Το θέμα είναι ότι καφέ και να πάρω (σούπερ μάρκετ) 250gr όσο και να τον πατήσω - μην τον πατήσω υπερβολικά δεν βγάζει καφέ γευστικό που θα τον απολαύσεις... Έχω δοκιμάσει ΟΛΟΥΣ τουσ έτοιμους κομμένους καφέδες που έχει στα σούπερ μάρκετ..
Επίσης παρατηρώ όταν βγάζω εσπρέσσο διπλή δόση, έχει αρκετές μπουρμουλιθρες και είναι κ κομμένος... Μήπως απλά πρέπει να αποδεχτώ το γεγονός ότι δεν κάνει για καθημερινό καφέ που τον χρει;ζοματε και είναι για πάρα πολύ απλό εσπρεσσακι;

Η μήπως χρειάζομαι φρέσκο αλεσμένο καφέ; Όταν είχα δοκιμάσει και είχα πάρει έτοιμο φρέσκο κομμένο από το coffee island , της ώρας κομμένο! Τότε απλα ήταν παρα πολύεπτα κομμένοσ και δεν έτρεχε καφεσ με τίποτα . Πεταγοταν παντού καφεσ όταν έβγαζα το portfilter..

Ευχαριστώ πολύ

Άβαταρ μέλους
dkstopo
Όνομα: Κώστας
Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
Μύλος:: Super Jolly
2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe

Re: Δεν φτιάχνει "ωραίο" καφέ DeLonghi EC685.M Dedica

Δημοσίευση από dkstopo » Τρί Οκτ 29, 2024 5:46 pm

και ούτε πρόκειται
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna

manos0013
Όνομα: Manos
Μηχανή:: Lelit Elizabeth
Μύλος:: Baratza sette 270wi
Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10

Δημοσίευση από manos0013 » Τρί Οκτ 29, 2024 8:40 pm

Πρωτον η μηχανη ειναι αρκετα φθηνη-ερασιτεχνικη για να παρεις καλο αποτελεσμα,
δευτερον χρειαζεσαι μυλο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.
Τριτον οι καφεδες του σουπερ ειναι μαπα
και τεταρτον..αν δεν θες να μπεις σε εξοδα και δεν εχεις την θεληση να 'ψαχτεις',
καλυτερα παρε μια μηχανη με καψουλες να ξεμπερδευεις.

athkatla
Μηχανή:: Lelit Grace
2η Μηχανή:: Dedica Pump
Μύλος:: Mignon Zero
2ος Μύλος:: Graef 802
Οι καφέδες μου:: Espresso, freddo, marocchino, bombon

Δημοσίευση από athkatla » Τρί Οκτ 29, 2024 9:36 pm

Ξεκινάς με

1) κομμένο πορταφιλτρο
2) μύλο άλεσης
3) φρεσκο-ψημενους κόκκους
4) ζυγαριά

και λίαν συντόμως αλλάζεις και τη μηχανή :)

DimK
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: lelit pl042temp
2η Μηχανή:: Flair 58+
Μύλος:: DF64P
2ος Μύλος:: Kingrinder K6
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt,New York,Moka efti,TAF

Δημοσίευση από DimK » Κυρ Νοέμ 03, 2024 9:44 pm

Πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις να παρεις καλαθάκι nonpressurised που πιθανον να μην χωραει στο portafilter σου οποτε η παιρνεις και κομμένο Portafilter ή νομιζω εχεις καποια πλαστικα που βγαινουν μεσα απο το Portafilter. Θα βρεις εδω μεσα και απο που να παρεις καλαθακι και συμβουλες για το portafilter. Επίσης ενα παληκαρι , (Δημητρης Δημόπουλος ) έχει καναλι στο you tube, (ψαξε με το ονομα του και διπλα delonghi dedica ή lelit mara )
που λεει αναλυτικα καποια πράγματάκια. Οπως θα δεις εβγαλε καλο καφε με την dedica αλλα.....μετα πηρε τη mara x. (..μην απογοητευεσαι εχω φιλο που κολλησε με την dedica)

Για να μην ξοδευτείς παρε πρώτα καλαθάκι και ίσως Portafilter , δοκίμασε με καφε φρεσκοκομμένο από coffeeisland να δεις αν κατι γινεται (θα πρέπει να παρεις 4 χ 50 γραμμαρια καφε σε διαφορετικα κοψίματα ...ισως σε ...σιχτιρισουν λιγο) και μετά η λύση ειναι μύλος. Ερχεται και black friday εναν zero ή specialita.....θα σε βοηθησει και ...πουλιουνται και σχετικα ευκολα αν μετανιωσεις. (υπάρχει και ο delonghi Kg79 με Mod....στα 60-70€,επίσης δειχνει το παραπανω παληκαρι πως κανεις το Mod)

Philip

Δημοσίευση από Philip » Πέμ Νοέμ 28, 2024 10:04 am

Εγώ είχα πάρει καλαθάκι από άλι, ένα πορταφίλτερ 2ο που έκοψα (είναι φθηνό) και έναν cm702. Πάλεψα πολύ καιρό και μετά τη σούταρα.

F1xer83

Δημοσίευση από F1xer83 » Παρ Νοέμ 29, 2024 12:00 am

Με έναν df54 ή έναν καλό 1zpresso και καλαθάκι ims θα βγάλεις από κλασσικά χαρμάνια esspresso απίστευτες καφεδάρες.

Απάντηση