Gaggia New Classic
Gaggia New Classic
Καλημέρα,
Μιας και η αύξηση του καφε με εφερε και εμένα να αγοράσω και εγώ μια μηχανή για το σπίτι μου.
αγορασα μια gaggia new classic.
το πρόβλημα που εχω είναι ότι ενώ πήγα στο καφεκοπτείο και έκοψα φρέσκο καφέ με το πωλητή να με ρωτάει τη μηχανή εχω και να μου τον εκοψε για εμένα.
μου βγάζει χάλια καφέ και πολύ γρηγορά .
υπόψιν δεν εχω σωστο ακόμα tamper χρησιμοποιώ αυτό που είχε μέσα η μηχανή. ( μια πρόταση τι να αγοράσω ? )
για δοσομετρητή παλι το κουτάλι που είχε μέσα η μηχανή.
Προσπαθώ να καταλάβω τι κανω λάθος και η απόσταξη είναι πολύ γρηγορη και πετάει δεξιά αριστερά καφέ με πίεση και γίνεται χαμος.
Μιας και η αύξηση του καφε με εφερε και εμένα να αγοράσω και εγώ μια μηχανή για το σπίτι μου.
αγορασα μια gaggia new classic.
το πρόβλημα που εχω είναι ότι ενώ πήγα στο καφεκοπτείο και έκοψα φρέσκο καφέ με το πωλητή να με ρωτάει τη μηχανή εχω και να μου τον εκοψε για εμένα.
μου βγάζει χάλια καφέ και πολύ γρηγορά .
υπόψιν δεν εχω σωστο ακόμα tamper χρησιμοποιώ αυτό που είχε μέσα η μηχανή. ( μια πρόταση τι να αγοράσω ? )
για δοσομετρητή παλι το κουτάλι που είχε μέσα η μηχανή.
Προσπαθώ να καταλάβω τι κανω λάθος και η απόσταξη είναι πολύ γρηγορη και πετάει δεξιά αριστερά καφέ με πίεση και γίνεται χαμος.
-
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Gaggia New Classic
Καλό είναι αφού μπήκες στη διαδικασία να αγοράσεις μηχανή,να πάρεις κι ένα μύλο άλεσης.
Με το να σου αλέθουν άλλοι σε καφεκοπτεια δε θα βγάλεις άκρη.Χασιμο χρόνου,χρημάτων και δε θα πίνεις και καφέ της προκοπής.
Με το να σου αλέθουν άλλοι σε καφεκοπτεια δε θα βγάλεις άκρη.Χασιμο χρόνου,χρημάτων και δε θα πίνεις και καφέ της προκοπής.
Re: Gaggia New Classic
καλημερα, είναι μέσα στα πλανά μου για την επόμενη αγορά μου αλλά όχι αμεσα.
εχω ενα μυλο αλεσης αλλα μου ενας delonghi που εκανε μια χαρα τη δουλεια του με μια delonghi μηχανη που ειχα.
ισως να δοκιμάσω να κανω τη πατεντα που βρηκα για τον συγκεκριμενο κοφτη για να μου κοβει πιο ψιλο το καφε.
διάβαζα μόλις και ενα παλιο ποστ με αντιστοιχώ πρόβλημα και ιδια μηχανή και από ότι κατάλαβα είναι θέμα κοψίματος του καφέ.
αν βρίσκεται κάποιος πατρα με καλο μυλο να μου κανει τη χαρη να μου κοψει λιγο καφε σε σωστο να δοκιμασω θα ειναι ο ηρωας της ημερας
-
- Δημοσιεύσεις: 123
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 08, 2020 3:20 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: N. Simonelli OscarII
- 2η Μηχανή:: Lelit Mara X
- Μύλος:: Timemore Scuptor 78s
- 2ος Μύλος:: Timemore Chestnut X
- Τοποθεσία: Καλαμάτα
Re: Gaggia New Classic
Καλησπέρα. Δε νομίζω να είναι πρόβλημα μόνο κοπής του καφέ, αν και πιστεύω πως είναι το σημαντικότερο. Αν κατάλαβα καλά, ούτε τη δόση ζυγίζεις και φυσικά ούτε την κατανέμεις σωστά ούτε και την πατάς με το ενδεδειγμένο tamper. Βέβαια και ζυγαριά να πάρεις και σωστό tamper (και τα δύο είναι εντελώς απαραίτητα) αν δεν πάρεις μύλο όπως προαναφέρθηκε, δε θα μπορέσεις να κάνεις σωστό καφέ. Καλή αρχή και καλό διάβασμα.
- ftso
- Δημοσιεύσεις: 117
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 07, 2020 1:00 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka Mignon Zero
- 2ος Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: area51,taf,cup10
- Επικοινωνία:
Re: Gaggia New Classic
Καλησπέρα, μια λύση ειναι να βάλεις Pressurized basket.
Βέβαια θα πέσεις σε κατηγορία μηχανής των 50-100 ευρώ αλλα μόνο έτσι θα πιεις καφέ χωρίς ταμπερ, μύλο και ζυγαριά ακριβείας.
Βέβαια θα πέσεις σε κατηγορία μηχανής των 50-100 ευρώ αλλα μόνο έτσι θα πιεις καφέ χωρίς ταμπερ, μύλο και ζυγαριά ακριβείας.
Re: Gaggia New Classic
Το μύλο και το ταμπερ το καταλαβαίνω απόλυτα , τι ζυγαριά ακριβείας νομίζω ότι μετά περνάμε στο άκρο της υπερβολής.εχω βρει τη graef για μύλο έχω διαβάσει συγκεχυμένες άποψης, αξίζει για πρώτο μύλο με ελάχιστο budget αυτή τι στιγμή.;
-
- Δημοσιεύσεις: 123
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 08, 2020 3:20 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: N. Simonelli OscarII
- 2η Μηχανή:: Lelit Mara X
- Μύλος:: Timemore Scuptor 78s
- 2ος Μύλος:: Timemore Chestnut X
- Τοποθεσία: Καλαμάτα
Re: Gaggia New Classic
Μίλησα για tamper, μύλο και ζυγαριά, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι τα απολύτως απαραίτητα, μαζί με καφέ, νερό και μηχανή φυσικά. Υπερβολή, πάλι κατά τη γνώμη μου, για κάποιον που τώρα ξεκινάει να πειραματίζεται με τον εσπρέσο, θα ήταν να σου έλεγα να πάρεις wdt tool, ims basket και screen και χίλια δυο άλλα. Όρεξη να υπάρχει. Αν σου κάνει εντύπωση η ζυγαριά, είναι για λόγους επαναληψιμότητας. Πρέπει να γνωρίζεις πόσα γραμμάρια καφέ βάζεις και πόσα γραμμάρια καφέ εκχυλίζεις για να μπορείς να αλλάξεις παραμέτρους, όπως για παράδειγμα είναι η άλεση του κόκκου. Μια ζυγαριά ακριβείας των 5 ευρώ είναι αρκετή.
- ftso
- Δημοσιεύσεις: 117
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 07, 2020 1:00 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka Mignon Zero
- 2ος Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: area51,taf,cup10
- Επικοινωνία:
Re: Gaggia New Classic
Ζυγαριά ακριβείας μπορείς να βρεις όπως είπε και ο φίλος απο πάνω με 5 ευρώ. Ψαξε στο aliexpress.com για 'scale 0.01'. Στο τέλος θα κερδίσεις πολλαπλά.
Ο graef 702 για μυλος θα σου κάνει μια χαρά την δουλειά για αρχή. Το μόνο που θες μετά είναι να μάθεις να κάνεις wdt με μια χοντρή βελόνα ή καποιο custom tool και θα είσαι μια χαρα.
Το κόψιμο, η υγρασία του περιβάλλοντος, η θερμοκρασία της μηχανής, η ισοκατανομη του καφε και το πάτημα είναι οι βασικές παράμετροι που παίζουν ρόλο στον ρυθμό εκχύλισης.
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Gaggia New Classic
Δεν συνιστώ γιατί σβήνει μετά από 30" και θα χάνεις την μέτρηση της εκχυλισης
Εγώ έχω μια που σβήνει μετά από 60" και πολλές φορές με έχει πουλήσει
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........