Gaggia New Classic

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
geoiron
Δημοσιεύσεις: 83
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 08, 2020 3:20 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: N. Simonelli OscarII
Μύλος:: Fiorenzato F4E nano
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Gaggia New Classic

Δημοσίευση από geoiron » Κυρ Μάιος 22, 2022 12:48 pm

https://www.skroutz.gr/s/6754439/Fuzion ... -01gr.html
Καλημέρα. Εγώ έχω πάρει αυτή, δύο φορές μάλιστα (στην πρώτη έπεσε πάνω το distributor και χάλασε) και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

F117
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: Δευ Δεκ 20, 2021 1:11 am

Re: Gaggia New Classic

Δημοσίευση από F117 » Κυρ Μάιος 22, 2022 1:28 pm

ισχυεί όταν είναι σε αδράνεια να σβήνει...το έχω πάθει και εγώ αλλα συνηθίζεις να κανεις και λίγο πιο γρήγορα και όλα κομπλέ....αμα την βάλεις και μετράς την εκχύληση δεν θα σβήσει γιατί δεν θα είναι σε αδράνεια

Άβαταρ μέλους
laonikos78
Δημοσιεύσεις: 620
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 29, 2020 9:52 pm
Όνομα: Λαόνικος
Μηχανή:: Lelit Anna PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Specialty
Τοποθεσία: Αττική

Re: Gaggia New Classic

Δημοσίευση από laonikos78 » Κυρ Μάιος 22, 2022 3:34 pm

Και καφέ να μη ζυγίζεις μια μικρή ζυγαριά τροφίμων ποτέ δεν πάει χαμένη μέσα σε ένα σπιτικό.
#Δεν υπάρχουν γεγονότα παρά μόνο ερμηνείες#

Άβαταρ μέλους
After
Δημοσιεύσεις: 918
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
Όνομα: Γιωργος
Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
Μύλος:: Mazzer Major
Οι καφέδες μου:: Hello Africa
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Gaggia New Classic

Δημοσίευση από After » Κυρ Μάιος 22, 2022 3:53 pm

F117 έγραψε:
Κυρ Μάιος 22, 2022 1:28 pm
ισχυεί όταν είναι σε αδράνεια να σβήνει...το έχω πάθει και εγώ αλλα συνηθίζεις να κανεις και λίγο πιο γρήγορα και όλα κομπλέ....αμα την βάλεις και μετράς την εκχύληση δεν θα σβήσει γιατί δεν θα είναι σε αδράνεια
Αν δεν σβήνει την ώρα που μετράει, τότε είναι οκ
Γιατί η δικιά μου σβήνει ακόμα και αν μετράει 🤯
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........

wolfman13
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Παρ Μάιος 20, 2022 9:30 am

Re: Gaggia New Classic

Δημοσίευση από wolfman13 » Κυρ Μάιος 22, 2022 9:57 pm

ftso έγραψε:
Σάβ Μάιος 21, 2022 11:05 pm
wolfman13 έγραψε:
Σάβ Μάιος 21, 2022 6:44 pm
ftso έγραψε:
Παρ Μάιος 20, 2022 3:50 pm
Καλησπέρα, μια λύση ειναι να βάλεις Pressurized basket.
Βέβαια θα πέσεις σε κατηγορία μηχανής των 50-100 ευρώ αλλα μόνο έτσι θα πιεις καφέ χωρίς ταμπερ, μύλο και ζυγαριά ακριβείας.
Το μύλο και το ταμπερ το καταλαβαίνω απόλυτα , τι ζυγαριά ακριβείας νομίζω ότι μετά περνάμε στο άκρο της υπερβολής.εχω βρει τη graef για μύλο έχω διαβάσει συγκεχυμένες άποψης, αξίζει για πρώτο μύλο με ελάχιστο budget αυτή τι στιγμή.;
Ζυγαριά ακριβείας μπορείς να βρεις όπως είπε και ο φίλος απο πάνω με 5 ευρώ. Ψαξε στο aliexpress.com για 'scale 0.01'. Στο τέλος θα κερδίσεις πολλαπλά.

Ο graef 702 για μυλος θα σου κάνει μια χαρά την δουλειά για αρχή. Το μόνο που θες μετά είναι να μάθεις να κάνεις wdt με μια χοντρή βελόνα ή καποιο custom tool και θα είσαι μια χαρα.

Το κόψιμο, η υγρασία του περιβάλλοντος, η θερμοκρασία της μηχανής, η ισοκατανομη του καφε και το πάτημα είναι οι βασικές παράμετροι που παίζουν ρόλο στον ρυθμό εκχύλισης.
Παράγγειλα το graef παίζει κανα βίντεο για της ροδέλες; επίσης τη ταμπερ προτείνετε ;

F117
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: Δευ Δεκ 20, 2021 1:11 am

Re: Gaggia New Classic

Δημοσίευση από F117 » Κυρ Μάιος 22, 2022 10:13 pm


Άβαταρ μέλους
ftso
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Δευ Δεκ 07, 2020 1:00 pm
Όνομα: Δημήτρης
Μηχανή:: AeroPress
2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Graef CM 702
2ος Μύλος:: Hario Mini Slim Pro
Οι καφέδες μου:: taf, cup10
Επικοινωνία:

Re: Gaggia New Classic

Δημοσίευση από ftso » Δευ Μάιος 23, 2022 6:23 am

wolfman13 έγραψε:
Κυρ Μάιος 22, 2022 9:57 pm
ftso έγραψε:
Σάβ Μάιος 21, 2022 11:05 pm
wolfman13 έγραψε:
Σάβ Μάιος 21, 2022 6:44 pm

Το μύλο και το ταμπερ το καταλαβαίνω απόλυτα , τι ζυγαριά ακριβείας νομίζω ότι μετά περνάμε στο άκρο της υπερβολής.εχω βρει τη graef για μύλο έχω διαβάσει συγκεχυμένες άποψης, αξίζει για πρώτο μύλο με ελάχιστο budget αυτή τι στιγμή.;
Ζυγαριά ακριβείας μπορείς να βρεις όπως είπε και ο φίλος απο πάνω με 5 ευρώ. Ψαξε στο aliexpress.com για 'scale 0.01'. Στο τέλος θα κερδίσεις πολλαπλά.

Ο graef 702 για μυλος θα σου κάνει μια χαρά την δουλειά για αρχή. Το μόνο που θες μετά είναι να μάθεις να κάνεις wdt με μια χοντρή βελόνα ή καποιο custom tool και θα είσαι μια χαρα.

Το κόψιμο, η υγρασία του περιβάλλοντος, η θερμοκρασία της μηχανής, η ισοκατανομη του καφε και το πάτημα είναι οι βασικές παράμετροι που παίζουν ρόλο στον ρυθμό εκχύλισης.
Παράγγειλα το graef παίζει κανα βίντεο για της ροδέλες; επίσης τη ταμπερ προτείνετε ;
Αν ψάξεις για ροδέλες στο νημα του μυλου εδω μεσα θα βρεις πληροφορίες.
Στην ουσία ξεβιδώνεις (δεξιόστροφα) το κατω μαχαιρι και βάζεις απο κάτω μια ροδέλα αν χρειαστεί. Μετα απο (2-3?) χρόνια προσθέτεις μια ροδελα γιατί η μια δεν καλύπτει επειδή εχει φαγωθεί το υλικό κτλ

Το μόνο που θέλει προσοχή είναι οταν βγάλεις το αποσπώμενο πάνω μαχαιρι που είναι σαν καλαθάκι να το βάλεις στην σωστή θέση και παλι. Θα δεις δύο άσπρες τελίτσες που πρέπει να ειναι αντικριστά.

Απάντηση