La Marzocco Linea Mini
-
- Δημοσιεύσεις: 65
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 04, 2012 12:32 pm
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Linea Mini
- Μύλος:: Eureka Atom 75
Re: La Marzocco Linea Mini
Αυτό είναι το βίντεο για να δεις πως ακριβώς δουλεύει η Linea Mini
https://youtu.be/odCqHJY95Gg?list=PLXlb ... OPE&t=1686 - (στα 28 λεπτα εαν δε παει κατευθειαν το link)
https://youtu.be/odCqHJY95Gg?list=PLXlb ... OPE&t=1686 - (στα 28 λεπτα εαν δε παει κατευθειαν το link)
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Marzocco Linea Mini
Δημητρη πολυ ωραιο το βιδεο σου. Ευχαριστουμε πολυ γιατι μια εικονα, ποσο μαλλον ενα βιντεο ειναι ..... χιλιες λεξεις
Ford Focus MkII f/l 2008
- vsiorikis
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Κυρ Απρ 12, 2020 2:59 am
- Όνομα: Vassilis
- Μηχανή:: Gaggia Baby Dosata
- Μύλος:: Eureka Specialitá
- Οι καφέδες μου:: Round Cup Villa Caldas
- Επικοινωνία:
Re: La Marzocco Linea Mini
Για βοηθήστε με, δεν καταλαβαίνω το flushαρισμα όταν έχεις PID. Αυτό το κάναμε όταν δεν εχουμε PID για να φύγει το νερό που είναι σε υψηλότερη θερμοκρασία για να μην κάψει τον καφέ. Όταν όμως έχεις PID υποτίθεται ότι έχεις σταθερή θερμοκρασία
I'm not questioning your powers of observation. I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is!
-
- Δημοσιεύσεις: 65
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 04, 2012 12:32 pm
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Linea Mini
- Μύλος:: Eureka Atom 75
Re: La Marzocco Linea Mini
Η θερμοκρασία είναι σταθερή, αλλα λόγω πίεσης που υπάρχει στο γκρουπ μια εκτόνωση καλό είναι να γίνεται
-
- Δημοσιεύσεις: 180
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 08, 2019 2:49 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Πειραιάς
Re: La Marzocco Linea Mini
Οι περισσότερες ή τουλάχιστον αυτές με πιο γήινες τιμές (ΑΚΑ Ε61) δεν έχουν τέτοιο σύστημα
Τα δύο boilers είναι εντελώς ανεξάρτητα γι' αυτό άλλωστε και τέτοιες μηχανές σου δίνουν την δυνατότητα να κλείσεις το steam boiler (αφού η θερμοκρασιακή σταθερότητα στο group ρυθμίζεται από τον τρόπο που δουλεύει το e61)
Έτσι εγώ πχ που το πρωί πίνω capuccino ανοίγω και τα δυο boilers ενώ το απόγευμα που πίνω espresso ανοίγω μόνο το brew boiler.
(Στη Linea Mini δεν μπορείς να κλείσεις μόνο τον steam boiler-πρεπει να είναι ανοιχτός ακόμη κι αν θες να κάνεις espresso - κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις)
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Marzocco Linea Mini
Αρκετα ενδιαφερον αυτο φιλε μου. Αλλος ενας παραπανω λογος να φτιαχνω καπουτσινο καθε μερα εκτος απο εσπρεσσο βεβαιως βεβαιως
Ford Focus MkII f/l 2008
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Marzocco Linea Mini
Απο χτες ξεκινησα τις εκχυλισεις. Τραγωδια οπως ηταν αναμενομενο αλλα δεν πτοουμαστε. Με το app ενω η ζευξη γινεται κανονικα μου βγαζει no connection. Δεν γνωριζω με τη θερμοκρασια εκχυλιζω. Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα στη Μαρτζοκο δεν εχω στειλει ακομα email με το σειριακο νουμερο της μηχανης μου. Κατα τα αλλα ολα με τη Μαρτζοκκο αλλα καφε ακομα δεν εχω πιει
Ford Focus MkII f/l 2008
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Marzocco Linea Mini
Επισης να ρωτησω το εξης: εχτες το βραδυ εκανα κατι δοκιμαστικα, την εκλεισα το βραδυ και σημερα το πρωι την πιεση του brew τη βρηκα στο 3 ενω του ατμου στο 0. Φυσιολογικο;
Ford Focus MkII f/l 2008
-
- Δημοσιεύσεις: 65
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 04, 2012 12:32 pm
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Linea Mini
- Μύλος:: Eureka Atom 75
Re: La Marzocco Linea Mini
Ως προς την σύνδεση του αππ, είναι καθαρά θέμα δικτύου και Wi-Fi καλό θα ήταν εαν μπορείς να ξεχωρίσεις τις συχνότητες 5ghz και 2.4ghz, αφού το κανείς αυτό προσπάθησε να συνδέσεις το κινητό σου Wi-Fi με την 2.4 και προσπάθησε να συνδέσεις το αππ. Επίσης είδα είναι iPhone η συσκευή σου απενεργοποίησε το Private Wi-Fi Address που βρίσκετε στο Settings > Wi-Fi > στο δίκτυο που είσαι συνδεμένος πατάς το κουμπί (i) τέρμα δεξιά > Private Wi-Fi Address
Το άλλο επίσης είναι ότι εαν είσαι με 4g και όχι με Wi-Fi το μόνο που μπορείς να κανείς είναι το ανοιξε / κλείσε, οι άλλες παραμετροποίησεις χρειάζονται Bluetooth + Wi-Fi!
——
Τώρα το άλλο που αναφέρεις με τον ατμό στο 0 και την πίεση του brew στο 3 είναι φυσιολογικό, καμία ανησυχία! Να μην ξεπερνάει τα 12 bar απλά - γιατί η βαλβίδα εκτόνωσης του brew boiler είναι μέχρι τα 12 bar - εαν ξεπεράσει τα 12 μπορείς να τη ρυθμίσεις - το λέει στο manual ως expansion valve.
——
Επίσης διάβασα ότι έρχεται update στις Linea Mini με αυτόματο flushing, απενεργοποίηση του steam boiler και αλλά.
Το άλλο επίσης είναι ότι εαν είσαι με 4g και όχι με Wi-Fi το μόνο που μπορείς να κανείς είναι το ανοιξε / κλείσε, οι άλλες παραμετροποίησεις χρειάζονται Bluetooth + Wi-Fi!
——
Τώρα το άλλο που αναφέρεις με τον ατμό στο 0 και την πίεση του brew στο 3 είναι φυσιολογικό, καμία ανησυχία! Να μην ξεπερνάει τα 12 bar απλά - γιατί η βαλβίδα εκτόνωσης του brew boiler είναι μέχρι τα 12 bar - εαν ξεπεράσει τα 12 μπορείς να τη ρυθμίσεις - το λέει στο manual ως expansion valve.
——
Επίσης διάβασα ότι έρχεται update στις Linea Mini με αυτόματο flushing, απενεργοποίηση του steam boiler και αλλά.
- Algebar
- Δημοσιεύσεις: 79
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 21, 2018 4:04 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: NS Oscar II
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Ascaso i2 Steel
- Τοποθεσία: Παλλήνη
Re: La Marzocco Linea Mini
Καλή αρχή Άλεξ, μην στεναχωριέσαι έτσι συμβαίνει σε όλους στην αρχή, θυμάμαι είχα πάρει 1 κιλό φτηνιάρικο καφέ από Μάκρο και έκοβα/έφτιαχνα/πέταγα μέχρι να βρω τον τρόπο να βγάλω κάτι που να μοιάζει με εσπρεσσο.
Ξεκίνα με σχετικά χοντρή άλεση, δώσε προσοχή στην ομοιόμορφη κατανομή στο καλαθάκι και στο επίπεδο πάτημα και σιγά σιγά πήγαινε σε πιο ψιλή άλεση αφού βγάλεις 2-3 εκχυλίσεις στον ίδιο περίπου χρόνο.
Ξεκίνα με σχετικά χοντρή άλεση, δώσε προσοχή στην ομοιόμορφη κατανομή στο καλαθάκι και στο επίπεδο πάτημα και σιγά σιγά πήγαινε σε πιο ψιλή άλεση αφού βγάλεις 2-3 εκχυλίσεις στον ίδιο περίπου χρόνο.