La Marzocco Linea Mini

Δεν βγάζει καϊμάκι η μηχανή σας ή ο espresso σας αγγίζει την τελειότητα, μοιραστείτε τον πόνο ή την χαρά σας εδώ.
dimm
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 04, 2012 12:32 pm
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Linea Mini
Μύλος:: Eureka Atom 75

Re: La Marzocco Linea Mini

Δημοσίευση από dimm » Τρί Ιουν 07, 2022 3:07 pm

Αυτό είναι το βίντεο για να δεις πως ακριβώς δουλεύει η Linea Mini
https://youtu.be/odCqHJY95Gg?list=PLXlb ... OPE&t=1686 - (στα 28 λεπτα εαν δε παει κατευθειαν το link)

Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Δημοσιεύσεις: 240
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: La Marzocco LM
Μύλος:: Niche Zero
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: La Marzocco Linea Mini

Δημοσίευση από AlexFocus » Τρί Ιουν 07, 2022 10:41 pm

Δημητρη πολυ ωραιο το βιδεο σου. Ευχαριστουμε πολυ γιατι μια εικονα, ποσο μαλλον ενα βιντεο ειναι ..... χιλιες λεξεις :a049:
Ford Focus MkII f/l 2008

Άβαταρ μέλους
vsiorikis
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Κυρ Απρ 12, 2020 2:59 am
Όνομα: Vassilis
Μηχανή:: Gaggia Baby Dosata
Μύλος:: Eureka Specialitá
Οι καφέδες μου:: Round Cup Villa Caldas
Επικοινωνία:

Re: La Marzocco Linea Mini

Δημοσίευση από vsiorikis » Πέμ Ιουν 16, 2022 9:10 pm

Capof έγραψε:
Πέμ Μάιος 12, 2022 6:15 am
Πριν να κάνεις καφέ, είναι καλό να γίνεται flushαρισμα για 3-4'' (ή και παραπάνω).
Για βοηθήστε με, δεν καταλαβαίνω το flushαρισμα όταν έχεις PID. Αυτό το κάναμε όταν δεν εχουμε PID για να φύγει το νερό που είναι σε υψηλότερη θερμοκρασία για να μην κάψει τον καφέ. Όταν όμως έχεις PID υποτίθεται ότι έχεις σταθερή θερμοκρασία
I'm not questioning your powers of observation. I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is!

dimm
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 04, 2012 12:32 pm
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Linea Mini
Μύλος:: Eureka Atom 75

Re: La Marzocco Linea Mini

Δημοσίευση από dimm » Παρ Ιουν 17, 2022 1:39 pm

Η θερμοκρασία είναι σταθερή, αλλα λόγω πίεσης που υπάρχει στο γκρουπ μια εκτόνωση καλό είναι να γίνεται

giorgos.b
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 08, 2019 2:49 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit Bianca
Μύλος:: Niche Zero
Τοποθεσία: Πειραιάς

Re: La Marzocco Linea Mini

Δημοσίευση από giorgos.b » Δευ Ιουν 20, 2022 2:26 pm

AlexFocus έγραψε:
Σάβ Ιουν 04, 2022 11:59 pm
Υπαρχουν και DB που δεν την εχουν αυτη τη λειτουργια; Δηλαδη να πηγαινει νερο μονο στο brew boiler χωρις πριν να εχει περασει απο το μποιλερ ατμου;
Οι περισσότερες ή τουλάχιστον αυτές με πιο γήινες τιμές (ΑΚΑ Ε61) δεν έχουν τέτοιο σύστημα
Τα δύο boilers είναι εντελώς ανεξάρτητα γι' αυτό άλλωστε και τέτοιες μηχανές σου δίνουν την δυνατότητα να κλείσεις το steam boiler (αφού η θερμοκρασιακή σταθερότητα στο group ρυθμίζεται από τον τρόπο που δουλεύει το e61)
Έτσι εγώ πχ που το πρωί πίνω capuccino ανοίγω και τα δυο boilers ενώ το απόγευμα που πίνω espresso ανοίγω μόνο το brew boiler.

(Στη Linea Mini δεν μπορείς να κλείσεις μόνο τον steam boiler-πρεπει να είναι ανοιχτός ακόμη κι αν θες να κάνεις espresso - κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις)

Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Δημοσιεύσεις: 240
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: La Marzocco LM
Μύλος:: Niche Zero
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: La Marzocco Linea Mini

Δημοσίευση από AlexFocus » Δευ Ιουν 20, 2022 3:14 pm

Αρκετα ενδιαφερον αυτο φιλε μου. Αλλος ενας παραπανω λογος να φτιαχνω καπουτσινο καθε μερα εκτος απο εσπρεσσο βεβαιως βεβαιως :a080:
Ford Focus MkII f/l 2008

Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Δημοσιεύσεις: 240
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: La Marzocco LM
Μύλος:: Niche Zero
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: La Marzocco Linea Mini

Δημοσίευση από AlexFocus » Σάβ Ιουν 25, 2022 3:38 pm

Απο χτες ξεκινησα τις εκχυλισεις. Τραγωδια οπως ηταν αναμενομενο αλλα δεν πτοουμαστε. Με το app ενω η ζευξη γινεται κανονικα μου βγαζει no connection. Δεν γνωριζω με τη θερμοκρασια εκχυλιζω. Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα στη Μαρτζοκο δεν εχω στειλει ακομα email με το σειριακο νουμερο της μηχανης μου. Κατα τα αλλα ολα με τη Μαρτζοκκο αλλα καφε ακομα δεν εχω πιει :a134:
Συνημμένα
EA3D23B2-B3E5-4FC4-9816-7A5DE43E511E.jpeg
Ford Focus MkII f/l 2008

Άβαταρ μέλους
AlexFocus
Δημοσιεύσεις: 240
Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
Όνομα: Αλέξανδρος
Μηχανή:: La Marzocco LM
Μύλος:: Niche Zero
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: La Marzocco Linea Mini

Δημοσίευση από AlexFocus » Σάβ Ιουν 25, 2022 4:27 pm

Επισης να ρωτησω το εξης: εχτες το βραδυ εκανα κατι δοκιμαστικα, την εκλεισα το βραδυ και σημερα το πρωι την πιεση του brew τη βρηκα στο 3 ενω του ατμου στο 0. Φυσιολογικο;
Συνημμένα
DBBB4E14-4947-46AC-BCE1-B4625B5B8657.jpeg
Ford Focus MkII f/l 2008

dimm
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 04, 2012 12:32 pm
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Linea Mini
Μύλος:: Eureka Atom 75

Re: La Marzocco Linea Mini

Δημοσίευση από dimm » Κυρ Ιουν 26, 2022 12:04 am

Ως προς την σύνδεση του αππ, είναι καθαρά θέμα δικτύου και Wi-Fi καλό θα ήταν εαν μπορείς να ξεχωρίσεις τις συχνότητες 5ghz και 2.4ghz, αφού το κανείς αυτό προσπάθησε να συνδέσεις το κινητό σου Wi-Fi με την 2.4 και προσπάθησε να συνδέσεις το αππ. Επίσης είδα είναι iPhone η συσκευή σου απενεργοποίησε το Private Wi-Fi Address που βρίσκετε στο Settings > Wi-Fi > στο δίκτυο που είσαι συνδεμένος πατάς το κουμπί (i) τέρμα δεξιά > Private Wi-Fi Address

Το άλλο επίσης είναι ότι εαν είσαι με 4g και όχι με Wi-Fi το μόνο που μπορείς να κανείς είναι το ανοιξε / κλείσε, οι άλλες παραμετροποίησεις χρειάζονται Bluetooth + Wi-Fi!

——

Τώρα το άλλο που αναφέρεις με τον ατμό στο 0 και την πίεση του brew στο 3 είναι φυσιολογικό, καμία ανησυχία! Να μην ξεπερνάει τα 12 bar απλά - γιατί η βαλβίδα εκτόνωσης του brew boiler είναι μέχρι τα 12 bar - εαν ξεπεράσει τα 12 μπορείς να τη ρυθμίσεις - το λέει στο manual ως expansion valve.

——

Επίσης διάβασα ότι έρχεται update στις Linea Mini με αυτόματο flushing, απενεργοποίηση του steam boiler και αλλά.

Άβαταρ μέλους
Algebar
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 21, 2018 4:04 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: NS Oscar II
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Ascaso i2 Steel
Τοποθεσία: Παλλήνη

Re: La Marzocco Linea Mini

Δημοσίευση από Algebar » Κυρ Ιουν 26, 2022 11:12 am

Καλή αρχή Άλεξ, μην στεναχωριέσαι έτσι συμβαίνει σε όλους στην αρχή, θυμάμαι είχα πάρει 1 κιλό φτηνιάρικο καφέ από Μάκρο και έκοβα/έφτιαχνα/πέταγα μέχρι να βρω τον τρόπο να βγάλω κάτι που να μοιάζει με εσπρεσσο.

Ξεκίνα με σχετικά χοντρή άλεση, δώσε προσοχή στην ομοιόμορφη κατανομή στο καλαθάκι και στο επίπεδο πάτημα και σιγά σιγά πήγαινε σε πιο ψιλή άλεση αφού βγάλεις 2-3 εκχυλίσεις στον ίδιο περίπου χρόνο.

Απάντηση