La Marzocco Linea Mini
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Marzocco Linea Mini
Ναι εισαι πολυ σωστος Δημητρη για το αδειασμα του μποϊλερ. Το εχει αναφερει και ο Capof/Νικος πιο πριν και επισης και η La Marzocco το δινει σαν οδηγια. Ειναι βασικο να ανανεωνεται το νερο.
Ford Focus MkII f/l 2008
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: La Marzocco Linea Mini
Αν ρωτάς εμένα, μόνο αν τα βάλεις πάνω από την τρύπα της λαμαρίνας, αν έχει βέβαια, αλλιώς δεν επαρκεί η θερμότητα
Δηλαδή κρύα τελείως δεν είναι, αλλά με όχι επαρκή θερμοκρασία
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
-
- Δημοσιεύσεις: 41
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 07, 2021 12:37 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: LM Linea Mini
- 2η Μηχανή:: Francis Francis X6
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Mahlkoening Vario V3
- Οι καφέδες μου:: Q Coffee Roasters
Re: La Marzocco Linea Mini
Καλημέρα στην ομάδα,
Οι κούπες δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν επαρκώς σε 11 λεπτά. Ωστόσο εαν η μηχανή είναι σε standby mode και τα φλυτζάνια είναι επάνω της τότε θα είναι αρκετά ζεστά.
Η πιο εύκολη λύση βέβαια είναι το καυτό νερό από το βρυσάκι της στο φλυτζάνι για 1-2' και λίγο πριν την εκχύλιση.
Η La Marzocco συστήνει η μηχανή να κλείνει αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για 36 ώρες (αν δεν κάνω λάθος). Η χημεία του νερού όμως αλλάζει και αυξάνονται οι πιθανότητες για δημιουργία αλάτων. Οπότε προσωπικά, την κλείνω το βράδυ ή το απόγευμα μετά τον τελευταίο καφέ.
Οι κούπες δεν προλαβαίνουν να ζεσταθούν επαρκώς σε 11 λεπτά. Ωστόσο εαν η μηχανή είναι σε standby mode και τα φλυτζάνια είναι επάνω της τότε θα είναι αρκετά ζεστά.
Η πιο εύκολη λύση βέβαια είναι το καυτό νερό από το βρυσάκι της στο φλυτζάνι για 1-2' και λίγο πριν την εκχύλιση.
Η La Marzocco συστήνει η μηχανή να κλείνει αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για 36 ώρες (αν δεν κάνω λάθος). Η χημεία του νερού όμως αλλάζει και αυξάνονται οι πιθανότητες για δημιουργία αλάτων. Οπότε προσωπικά, την κλείνω το βράδυ ή το απόγευμα μετά τον τελευταίο καφέ.
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Marzocco Linea Mini
Πολυ σωστος Νικ. Η La Marzocco συστηνει στις 36 ωρες κλεισιμο της μηχανης γιατι ακομα και αν χρησιμοποιουμε το σωστο νερο εα δεν ανανεωνεται και κινειται υπαρχει ο κινδυνος το νερο υπο συνεχη πιεση και υψηλη θερμοκρασια να αλλαξει η "χημεια" του, και πιο συγκεκριμενα το PH, δημιουργωντας σκουρια/αλατα (scale βασει του αγγλικου κειμενου) σε μικρες περιοχες οπως το ζικλερ. Για συνεχεις 24 ωρες μπορουμε να την εχουμε τη μηχανη ανοιχτη.
Ford Focus MkII f/l 2008
-
- Δημοσιεύσεις: 208
- Εγγραφή: Δευ Μάιος 19, 2014 10:59 am
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μηχανή:: Expobar Brewtus IV-R
- 2η Μηχανή:: Saeco 8325
- Μύλος:: Compak K10 Conic
- 2ος Μύλος:: Mazzer Super Jolly E
- Οι καφέδες μου:: Assado, Mokka, Τaf, Cup10 και μπαγιάτικο
- Τοποθεσία: Ρέθυμνο Κρήτης
Re: La Marzocco Linea Mini
Να ρωτήσω μια μικρή λεπτομέρεια σε σχέση με τα καλαθάκια της Marzocco;
Το LM των 21gr είναι το αντίστοιχο 22άρι VST; τί ύψος έχει; 28mm;
Το LM των 21gr είναι το αντίστοιχο 22άρι VST; τί ύψος έχει; 28mm;
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Marzocco Linea Mini
Φιλε After αυτο με τη Μαρτζοκο που ανεφερες δεν το επιασα απολυτως. Δηλαδη πως ακριβως συνδεονται ή αλληλοσυμπληρωνονται τα δυο μποϊλερ στη Μαρτζοκο;After έγραψε: ↑Δευ Μάιος 09, 2022 10:53 pmΝα προσθέσω και το σημαντικότερο πλεονέκτημα, το πάντα φρέσκο νερό
Πάντως υπάρχουν DB που έχουν βελτίωση στο το δεύτερο μπόιλερ για χρήση μόνο εσπρέσσο, όπως η Lelit Elizabeth που το χρησιμοποιεί για preinfussion, ή άλλες που το χρησιμοποιούν για heat exchanger με διεύθυνση για το κυρίως brew boiler(la marzocco linea mini)
Ford Focus MkII f/l 2008
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: La Marzocco Linea Mini
Πριν φτάσει το νερό στο Brew boiler, έχει περάσει με σωλήνα heat exchanger μέσα από το μποιλερ του ατμού έτσι ώστε να ανεβάσει θερμοκρασία και να είναι πιο κοντά στη επιλεγμένη θερμοκρασία εκχύλισηςAlexFocus έγραψε: ↑Σάβ Ιουν 04, 2022 9:00 pmΦιλε After αυτο με τη Μαρτζοκο που ανεφερες δεν το επιασα απολυτως. Δηλαδη πως ακριβως συνδεονται ή αλληλοσυμπληρωνονται τα δυο μποϊλερ στη Μαρτζοκο;After έγραψε: ↑Δευ Μάιος 09, 2022 10:53 pmΝα προσθέσω και το σημαντικότερο πλεονέκτημα, το πάντα φρέσκο νερό
Πάντως υπάρχουν DB που έχουν βελτίωση στο το δεύτερο μπόιλερ για χρήση μόνο εσπρέσσο, όπως η Lelit Elizabeth που το χρησιμοποιεί για preinfussion, ή άλλες που το χρησιμοποιούν για heat exchanger με διεύθυνση για το κυρίως brew boiler(la marzocco linea mini)
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La Marzocco Linea Mini
Υπαρχουν και DB που δεν την εχουν αυτη τη λειτουργια; Δηλαδη να πηγαινει νερο μονο στο brew boiler χωρις πριν να εχει περασει απο το μποιλερ ατμου;
Ford Focus MkII f/l 2008
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα