Sage barista pro?
Sage barista pro?
Καλημερα! Μήπως έχει κάποιος την sage barista pro ? Είναι λίγο άσχετος κ πραγματικά δεν ξέρω να ρυθμίσω ούτε τον μύλο ,ούτε την ποσότητα ούτε τίποτα
-
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Sage barista pro?
Χρειάζεσαι μια ζυγαριά ακριβείας στο 0,1γρμ.
Πρέπει να μάθεις πόσα γραμμάρια αλεσμένο καφέ χωραει το καλαθάκι που έρχεται μαζί με τη μηχανή σου.Συνηθως χωρά 16-18 γρμ.
Αλεθεις καφέ είτε απευθείας στο καλαθάκι είτε σε άλλο δοχείο αν σε βολευει και ζυγίζεις την ποσοτητα που θα χρησιμοποιηθεί βάσει της χωρητικότητας.
Πρέπει να αλεθεις αρκετά λεπτά για εσπρέσσο,όχι και σαν αλεύρι αλλά περίπου σαν αλάτι για να καταλάβεις ή σαν την ψιλή άμμο της θάλασσας .
Με τον καιρό το μάτι σου θα συνηθίσει.
Πιέζεις με το ταμπερ(απαραίτητα) το στρώμα του καφέ τόσο ώστε το στρώμα του καφέ να είναι επίπεδο και συμπαγές,δε χρειάζεται να πάθεις εξάρθρωση ώμου .
Μετά ξεκινάς εκχύλιση και χρονομετρας .
Αν χρησιμοποιήσεις πχ 16γρμ καφέ θα στοχεύσεις να πάρεις 32-35 γρμ ρόφημα σε περίπου 30".
Αν βάλεις 18 γρμ τότε περίπου 36-40 γρμ ρόφημα .
Αν το βάρος του ροφήματος συμπληρώθηκε πολύ πριν τα 30",τότε πρέπει να ρυθμίσεις το μύλο για να αλεθεις πιο ψιλά .Ένα βήμα τη φορά,όχι μεγάλες αλλαγές στη ρύθμιση του μύλου .
Αν το ρόφημα σου βγει αρκετα μετά από τα 30",πρέπει να αλεθεις λίγο πιο χοντρά .
Αυτά είναι τα basics .
καλή αρχή .
Πρέπει να μάθεις πόσα γραμμάρια αλεσμένο καφέ χωραει το καλαθάκι που έρχεται μαζί με τη μηχανή σου.Συνηθως χωρά 16-18 γρμ.
Αλεθεις καφέ είτε απευθείας στο καλαθάκι είτε σε άλλο δοχείο αν σε βολευει και ζυγίζεις την ποσοτητα που θα χρησιμοποιηθεί βάσει της χωρητικότητας.
Πρέπει να αλεθεις αρκετά λεπτά για εσπρέσσο,όχι και σαν αλεύρι αλλά περίπου σαν αλάτι για να καταλάβεις ή σαν την ψιλή άμμο της θάλασσας .
Με τον καιρό το μάτι σου θα συνηθίσει.
Πιέζεις με το ταμπερ(απαραίτητα) το στρώμα του καφέ τόσο ώστε το στρώμα του καφέ να είναι επίπεδο και συμπαγές,δε χρειάζεται να πάθεις εξάρθρωση ώμου .
Μετά ξεκινάς εκχύλιση και χρονομετρας .
Αν χρησιμοποιήσεις πχ 16γρμ καφέ θα στοχεύσεις να πάρεις 32-35 γρμ ρόφημα σε περίπου 30".
Αν βάλεις 18 γρμ τότε περίπου 36-40 γρμ ρόφημα .
Αν το βάρος του ροφήματος συμπληρώθηκε πολύ πριν τα 30",τότε πρέπει να ρυθμίσεις το μύλο για να αλεθεις πιο ψιλά .Ένα βήμα τη φορά,όχι μεγάλες αλλαγές στη ρύθμιση του μύλου .
Αν το ρόφημα σου βγει αρκετα μετά από τα 30",πρέπει να αλεθεις λίγο πιο χοντρά .
Αυτά είναι τα basics .
καλή αρχή .
Re: Sage barista pro?
Ό,τι σου έγραψε ο φίλος από πάνω.
Δες και το παρακάτω βίντεο που είναι πολύ χρήσιμο.
https://www.youtube.com/watch?v=D-bV4j-Z-sU
Δες και το παρακάτω βίντεο που είναι πολύ χρήσιμο.
https://www.youtube.com/watch?v=D-bV4j-Z-sU