Καλημέρα σε όλους, καλώς σας βρήκα.
Προσφάτως έγινα ιδιοκτήτης μιας μεταχειρισμένης Philips Saeco HD8323 Poemia.
Είχα μια no name πολύ μηχανή στο παρελθόν αλλά εν τέλη κατέληξε διακοσμητική ή μόνο για γαλλικό. Όπως και να έχει, αποφάσισα να το δω λίγο πιο σοβαρά το άθλημα και να επενδύσω λίγο παραπάνω στην μηχανή.
Έχω λοιπόν μαζέψει αρκετές απορίες και για την μηχανή και για την τέχνη του καφέ γενικότερα. Pls keep in mind ότι δεν έχω απολύτως καμία ιδέα οπότε εάν κάποιος αποφασίσει να σχολιάσει να γνωρίζει ότι δεν ξέρω ορολογίες, ακρώνυμα κτλ.
• Σε κάποια βίντεο στο ίντερνετ είδα ότι υπάρχει ένα Repair Kit Set για τον boiler (περιλαμβάνει το σιλικονατο στρογγυλό πλαστικό, το έλασμα, και το μεταλλικό τρυπητήρι (εν απουσία καλύτερου χαρακτηρισμού) ). Γνωρίζει κάνεις που θα μπορούσα να προμηθευτώ το kit, θέλω να το αλλάξω διότι όταν ανοίγω την μηχανή στάζει λίγο νερό.
• Υπάρχει κάποιο υγρό για εσωτερικό καθαρισμό της μηχανής;
• Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να ξέρω γύρο από την συντήρηση/καθαρισμό της συσκευής;
• Το κλείστρο δεν έκανε επαναφορά όταν το τοποθετούσα στην μηχανή. Το άνοιξα για να το καθαρίσω και να δω το πρόβλημα που είχε. Διαπίστωσα ότι ένα μεταλλικό έλασμα https://philips.encompass.com/item/9702 ... 530011811/ είχε φύγει από την θέση του, το έφτιαξα ναι μεν αλλά νομίζω ότι δεν έχει άμεση επαναφορά.
Coffee Making απορίες
• Τι διαφορά έχει η Pressurized διαδικασία από την μη; (η συσκευή μου εάν κατάλαβα καλά είναι non-Pressurized). Είναι θέμα συσκευής η Κλείστρου; Μπορώ δηλαδή να προμηθευτώ ένα άλλο συμβατό με την μηχανή κλείστρο και να παράγει καφέ με συμπίεση;;
• Υπάρχει κάποια ορθή διαδικασία για δημιουργία φρεντο εσπρέσο? (ποσότητα καφέ, χρόνος εκχύλισης κτλ)
• Υπάρχει σωστό άλεσμα του καφέ; (δεν αναγραφεί κάτι το manual του κατασκευαστή)
• Και τέλος τι γνωρίζοντας ότι είναι τελείως υποκειμενικό τι μάρκες καφέ προτιμάτε; Από του εμπορίου (για να δώσω καλύτερη εικόνα του τι μου αρέσει) μου αρέσει πολύ η ποικιλία του Coffee Island και του Mikel, ενώ αντίθετα δεν μου αρέσει καθόλου ο καφές των Coffee Brands.
Αρχαριος coffee enthusiast
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Αρχαριος coffee enthusiast
- η συσκευή σου είναι pressurized = τεχνητή πίεση = απουσία σωστής υδραυλικής πίεσης+σωστού βαθμού άλεσης+πατήματος (tamping).
- non pressurized = σωστή υδραυλική πίεση = χρειαζόμαστε μύλο + μεταλλικό πατητήρ.
- υπάρχει ορθή διαδικασία δημιουργίας εσπρέσο και θα την βρεις διαβάζοντας.
- υπάρχει σωστό άλεσμα και δεν πρόκειται να το βρεις σε κανένα manual.
- καλά κάνεις και σου αρέσουν αυτοί οι καφέδες, υπάρχουν και καλύτεροι.
ξεκίνα να διαβάζεις εδώ αν θες κατέβασε και αυτό για μια γρήγορη εισαγωγή στον μαγικό κόσμο του εσπρέσο!
Καλώς ήρθες και καλό