Spacof έγραψε: ↑Κυρ Οκτ 03, 2021 3:19 pm
Εμένα πάντως στο 1.8 μου είχαν κόψει στο coffee island για να δω φυσιολογική ροή.
Και όπως είχα γράψει παραπάνω...
στην αρχή το έκοψε στο 2.3 αλλά έβγαινε νερό, πήγα πήρα από αλλού καφέ το ίδιο πράγμα έβγαινε όπως σε εσένα, στο στο τέλος ξέρεις τι σκεφτόμουνα, ότι έχει πρόβλημα η μηχανή ή ότι εγώ δεν κάνω κάτι σωστά αλλά στο ενδιάμεσο πριν ξανά πάω στο island έπιασα ένα γουδί και τον άλεσα παραπάνω και "τυχαία" είχα πιο αργή εκχύλιση!!!
Την επόμενη μέρα όταν πήγα ζήτησα πιο ψιλή άλεση, τον ρώτησα σε τι βαθμό θα το κόψει, μου απάντησε στο 2.1, τότε λοιπόν σκέφτηκα να του ζητήσω ακόμα πιο κάτω, γιατί αν είχα παρατεταμένη εκχύλιση το φυσιολογικό κόψιμο για τη μηχανή μου θα ήταν κάτι παραπάνω από το 1.8 και κάτι λιγότερο από το 2.3, δηλαδή αφού στο 2.3 ήταν νερό, αν με κόψιμο στο 1.8 έκανε κάνα λεπτό σίγουρα θα ήθελα κόψιμο κοντά στο 2.0, όμως στο 1.8, βγήκε σωστά αλλά αυτό αλλάζει από μηχανή σε μηχανή.
Προφανώς και αυτός δεν μπορεί να γνωρίζει τι μηχανή μου, οπότε και σύμφωνα με τα κοψίματα που του ζητάνε, όταν εγώ ζήτησα πιο ψιλοκομμένο από το 2.1 με κοίταξε περίεργα και μου είπε δεν χρειάζεται και ρώτησα ο μύλος μπορεί να κόψει πιο ψιλά? Μου λέει ναι, τότε είπα θέλω στο 1.8 και τελείωσε η συζήτηση.
Πραγματικά με κοίταξε σα να μην ξέρω τι ζητάω,η πλάκα είναι ναι δεν ήξερα τι ζητάω αλλά το πήρα πάνω μου σύμφωνα με το τι είδα στις εκχυλίσεις, δεν με ένοιαζε αν θα με έλεγε άσχετο ή περίεργο, γιατί η δική του "πρόταση" για κόψιμο στο 2.3 δεν μου έκανε και το ίδιο φοβόμουν για το 2.1.
Όλο αυτό το άγχος και η ανασφάλεια ότι κάτι άλλο συμβαίνει, σκέψου ότι το είχα ενώ είχα διαβάσει και ήξερα τι παίζει με τα κοψίματα και τους χρόνους, αλλά η έλλειψη πείρας δεν με άφηνε να σκεφτώ καθαρά, όμως η σκέψη μου καθάρισε όταν λόγο διαβάσματος έκανα το πείραμα με το γουδί για να επιβεβαιώσω αυτά που είχα διαβάσει...
Συνεπώς αν δεν δοκιμάσεις πιο ψιλό κόψιμο που έχει αναφερθεί πιο πάνω, αν δεν μετρήσεις με ml η γραμμάρια πόση είναι η ροή σου, δεν θα βοηθήσεις τον εαυτό σου.
Επίσης μηχανή με μηχανή, έχει διαφορετική ροή, εμένα
εργοστασιακά πχ είναι στα 7gr/s σε άλλον με διαφορετικό μοντέλο έχω διαβάσει είναι στα 12gr/s, οπότε μέτρα την ροή σου, πόσταρε την και θα μπορεί να γίνει κάποια σύγκριση με μετρήσεις (αν γίνει και με ίδιο τύπου μηχανή ακόμα καλύτερα), για να δεις είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που να δημιουργεί πρόβλημα??...
Τέλος κάποιοι πιο πάνω έγραψαν να παίξεις και με την ρύθμιση στα bar, για να δεις αν θα έχει διαφορά. Το ότι πρέπει να βάλεις δαχτυλίδι στον craef νομίζω είναι ξεκάθαρο!!!
Γενικά, σε ρωτάνε πράγματα και δεν απαντάς σε όλους, π.χ πόσο παλιός είναι ο καφές κτλ, δεν τα ρωτάνε τυχαία, γιατί όλα αυτά παίζουν ρόλο στην ροή...
Ακόμα και το τελευταίο ποστ σου είναι σα να μην θέλεις να αποδεχτείς ότι ίσως να μην φταίει η μηχανή, προφανώς για κάποιο δικό σου λόγο γίνεται όλο αυτό...
Κλείνοντας να ξανά πω μόλις δοκιμάσεις πιο αλεσμένο καφέ, αν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ή κάτι σε χαλάει, ψάχνεις και τα υπόλοιπα....
Πάντως όπως διαπιστώνεις όλοι θέλουν να βοηθήσουν οπότε μην αγχώνεσαι, δεν κουράζεις κάποιον απλά δοκίμασε κάποια από αυτά που έχουν αναφερθεί!!