Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
-
- Δημοσιεύσεις: 163
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 18, 2020 10:13 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Flair58 &BambinoPlus
- 2η Μηχανή:: LavazzaBlue
- Μύλος:: J-Max & ZP6 special
- 2ος Μύλος:: Sette30 & Aergrind
Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
Στη ροή νερού της μηχανής δε βλέπω κάποιο πρόβλημα, ίσως να έχει ανεβασμένη πίεση στα 11-12 bar αλλά αυτό αν μη τι άλλο βοηθάει στο να τρέχει πιο αργά ο καφές. Η φλάτζα επίσης δε νομίζω ότι είναι το πρόβλημα οπότε,
Αφού λες ότι ήθελε όλο και πιο ψιλό κόψιμο, γινόνταν seasoned τα μαχαίρια του μύλου επειδή ήταν καινούριος. Όπως σου λένε και οι υπόλοιποι τώρα να κοιτάξεις το καλάθι, να το γεμίζεις μέχρι πάνω στο χείλος του καλαθιού αλλά επίπεδος ο καφές, χωρίς βουναλάκι και τόσο να είναι πριν τον πατήσεις με το πατητήρι.
Όσο μεγαλύτερο το καλαθάκι τόσο το καλύτερο, αν και νομίζω το κλείστρο αν είναι κλειστό θα χωράει μέχρι 20-22 γραμμαρίων καλαθάκι.
Τώρα αν και έτσι δε βγάζει αποτέλεσμα, τότε ίσως θα πρέπει να μοντάρεις τον μύλο ή ακόμα και να τον αλλάξεις δυστυχώς με κάποιον που μπορεί να κόψει πιο ψιλό τον καφέ.
Αφού λες ότι ήθελε όλο και πιο ψιλό κόψιμο, γινόνταν seasoned τα μαχαίρια του μύλου επειδή ήταν καινούριος. Όπως σου λένε και οι υπόλοιποι τώρα να κοιτάξεις το καλάθι, να το γεμίζεις μέχρι πάνω στο χείλος του καλαθιού αλλά επίπεδος ο καφές, χωρίς βουναλάκι και τόσο να είναι πριν τον πατήσεις με το πατητήρι.
Όσο μεγαλύτερο το καλαθάκι τόσο το καλύτερο, αν και νομίζω το κλείστρο αν είναι κλειστό θα χωράει μέχρι 20-22 γραμμαρίων καλαθάκι.
Τώρα αν και έτσι δε βγάζει αποτέλεσμα, τότε ίσως θα πρέπει να μοντάρεις τον μύλο ή ακόμα και να τον αλλάξεις δυστυχώς με κάποιον που μπορεί να κόψει πιο ψιλό τον καφέ.
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
Εγώ πιστεύω πως κάτι γίνεται με την άλεση, και 50bar να ήταν η αντλία, το πακ φέρει αντίσταση
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
Καλημερα φιλε μου Θοδωρη ! Γεμισα το καλαθακι μεχρι πανω αλλα τιποτα , παλι το ιδιο αποτελεσμα ! Παρακατω θα ´αραθεσω και μια εικονα με το λεγομενο «μπισκοτο» να μν υπαρχει αλλα αντ´αυτου ενα πιο muddy μειγμα καφε ! Δν ξερω τι μπορει να φταιει πραγματικα...thodoris5321 έγραψε: ↑Παρ Οκτ 01, 2021 11:47 pmΣτη ροή νερού της μηχανής δε βλέπω κάποιο πρόβλημα, ίσως να έχει ανεβασμένη πίεση στα 11-12 bar αλλά αυτό αν μη τι άλλο βοηθάει στο να τρέχει πιο αργά ο καφές. Η φλάτζα επίσης δε νομίζω ότι είναι το πρόβλημα οπότε,
Αφού λες ότι ήθελε όλο και πιο ψιλό κόψιμο, γινόνταν seasoned τα μαχαίρια του μύλου επειδή ήταν καινούριος. Όπως σου λένε και οι υπόλοιποι τώρα να κοιτάξεις το καλάθι, να το γεμίζεις μέχρι πάνω στο χείλος του καλαθιού αλλά επίπεδος ο καφές, χωρίς βουναλάκι και τόσο να είναι πριν τον πατήσεις με το πατητήρι.
Όσο μεγαλύτερο το καλαθάκι τόσο το καλύτερο, αν και νομίζω το κλείστρο αν είναι κλειστό θα χωράει μέχρι 20-22 γραμμαρίων καλαθάκι.
Τώρα αν και έτσι δε βγάζει αποτέλεσμα, τότε ίσως θα πρέπει να μοντάρεις τον μύλο ή ακόμα και να τον αλλάξεις δυστυχώς με κάποιον που μπορεί να κόψει πιο ψιλό τον καφέ.
Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
Καλησπερα φιλε μου ! Δν μπορει ΟΠΟΥ και αν το κοβω ΟΤΙ καφε και αν παιρνω να εχω το ιδιο αποτελεσμα κανοντας μαλιστα την αλεση στο πιο fine ειτε στον μυλο μου ειτε απο μαγαζι...
Παρακατω θα παραθεσω μια εικονα για το μειγμα που μου κανει πιο muddy παρα για «μπισκοτο»
Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
https://imgur.com/a/EotdRcY
(Θα ηθελα επιπροσθετως να ζητησω συγγνωμη απο ολους για τις πολλες αναρτησεις μου σε αυτο το ποστ !
Παρακαλω δειξρε λιγη κατανοηση μιας και ειναι η πρωτη μου φορα ! Σας ευχαριστω ολους και για τον χρονο σας και για τις απαντησεις σας)
(Θα ηθελα επιπροσθετως να ζητησω συγγνωμη απο ολους για τις πολλες αναρτησεις μου σε αυτο το ποστ !
Παρακαλω δειξρε λιγη κατανοηση μιας και ειναι η πρωτη μου φορα ! Σας ευχαριστω ολους και για τον χρονο σας και για τις απαντησεις σας)
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
Δεν είναι καθόλου muddy, εγώ επειδή προτιμώ μεγάλο head space έχει πάντα νερό στο πάνω μέρος, δεν είναι αυτό κριτήριο για ένα καλό φλιτζάνι
Για αυτό είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε, ανέβασε ένα βίντεο αν μπορείς
Για αυτό είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε, ανέβασε ένα βίντεο αν μπορείς
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
https://imgur.com/a/B9G08Sv
Και φωτογραφια με το ποσο γεμισα το καλαθακι (18-20γρ. παιρνει) .
https://imgur.com/a/T2t1fuh
Και φωτογραφια με το ποσο γεμισα το καλαθακι (18-20γρ. παιρνει) .
https://imgur.com/a/T2t1fuh
-
- Δημοσιεύσεις: 437
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 09, 2020 2:38 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Rancilio silvia pid
- Μύλος:: Cunill tranquiloTron
- 2ος Μύλος:: Sette 270& Forte
- Οι καφέδες μου:: KUDU, COMMERCIAL
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος 100% αλλά μου φαίνεται θέλεις ακομη πιο ψιλο κόψιμο.
Λογικά στο σέρβις θα τη δοκίμασαν τη μηχανή και δε βρήκαν λειτουργικό πρόβλημα,πιθανότατα έφτιαξαν και καφέ.
Αν δεν έχεις καλό μύλο σπίτι ,δύσκολο να πετύχεις σωστή άλεση απ' έξω.
-
- Δημοσιεύσεις: 163
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 18, 2020 10:13 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Flair58 &BambinoPlus
- 2η Μηχανή:: LavazzaBlue
- Μύλος:: J-Max & ZP6 special
- 2ος Μύλος:: Sette30 & Aergrind
Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
Δε τον βλέπω αρκετά λεπτοκομμένο τον καφέ, μπορεί να κοπεί και πιο λεπτός. Στα μαγαζιά συνήθως πουλάνε καφέ για φθηνές μηχανές εσπρέσο με πολλή πίεση και pressurized καλάθια, γι' αυτό τους φαίνεται περίεργο να παίρνεις πιο λεπτό.
Αν κόψεις σε μέγεθος Τούρκικου καφέ λογικά θα στη μπουκώσει, ο Ελληνικός σίγουρα θα στη μπουκώσει γιατί είναι ακόμη πιο λεπτός απ' τον Τούρκικο.
Να ξέρεις ότι τα δευτερόλεπτα στην εκχύλιση τα μετράμε από τη στιγμή που πατάμε το κουμπί και ξεκινάει η αντλία και όχι από τη στιγμή που βλέπουμε τον καφέ.
Αν κόψεις σε μέγεθος Τούρκικου καφέ λογικά θα στη μπουκώσει, ο Ελληνικός σίγουρα θα στη μπουκώσει γιατί είναι ακόμη πιο λεπτός απ' τον Τούρκικο.
Να ξέρεις ότι τα δευτερόλεπτα στην εκχύλιση τα μετράμε από τη στιγμή που πατάμε το κουμπί και ξεκινάει η αντλία και όχι από τη στιγμή που βλέπουμε τον καφέ.
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Εκχύλιση καφέ σε 4-5 δευτερόλεπτα
Και εγώ, το ίδιο που βλέπω είναι χοντρή άλεση
Όταν αρχίζει να βγαίνει ο καφές διακρίνεις αλλαγή στον θόρυβο της αντλίας ή όχι;
Όταν αρχίζει να βγαίνει ο καφές διακρίνεις αλλαγή στον θόρυβο της αντλίας ή όχι;
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........