Απορία για μηχανές επαγγελματικές vs ημι-επαγγελματικές
-
- Δημοσιεύσεις: 75
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 04, 2021 1:40 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- 2η Μηχανή:: Cafelat Robot
- Μύλος:: Atom 75
- 2ος Μύλος:: Kinu m47 phoenix
Απορία για μηχανές επαγγελματικές vs ημι-επαγγελματικές
Έχω ακούσει οι το κόψιμο καφέ που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές μηχανές espresso είναι πολύ πιο λεπτό σε σχέση με το κόψιμο στις ημι-επαγγελματικές μηχανές που προορίζονται για οικιακή χρήση. Ισχύει όντως κάτι τέτοιο και αν ναι γιατί ? Τι το διαφορετικό δηλ. έχει μια επαγγελματική μηχανή σε σχέση με μια ημι-επαγγελματική (όπως π.χ. η Lelit Bianca) που να απαιτεί τέτοια διαφορά στο κόψιμο ?
- After
- Δημοσιεύσεις: 1040
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 24, 2010 9:11 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: Rancilio Epoca st1
- Μύλος:: Mazzer Major
- Οι καφέδες μου:: Hello Africa
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Απορία για μηχανές επαγγελματικές vs ημι-επαγγελματικές
Όχι δεν είναι κανόνας
Αυτό που γίνεται είναι πως μπορείς να κόψεις πιο λεπτά σε μηχανές που κάνουν μακρύ preinfusion σε λίγα bar(2-4), αλλά και πάλι δεν είναι κανόνας πως ο καφές θα είναι καλύτερος
Μην μπαίνεις σε διαδικασία να συγκρίνεις μηχανές, κάθε μία θέλει την "δική της" εκχύλιση, εδώ και στον ίδιο εξοπλισμό αν κάνουμε μια πιρουέτα πριν πατήσουμε το κουμπί, θα αλλάξει το αποτέλεσμα
Αυτό που γίνεται είναι πως μπορείς να κόψεις πιο λεπτά σε μηχανές που κάνουν μακρύ preinfusion σε λίγα bar(2-4), αλλά και πάλι δεν είναι κανόνας πως ο καφές θα είναι καλύτερος
Μην μπαίνεις σε διαδικασία να συγκρίνεις μηχανές, κάθε μία θέλει την "δική της" εκχύλιση, εδώ και στον ίδιο εξοπλισμό αν κάνουμε μια πιρουέτα πριν πατήσουμε το κουμπί, θα αλλάξει το αποτέλεσμα
Aν ειχε λαλια ο νεροχυτης.........
-
- Δημοσιεύσεις: 75
- Εγγραφή: Πέμ Φεβ 04, 2021 1:40 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- 2η Μηχανή:: Cafelat Robot
- Μύλος:: Atom 75
- 2ος Μύλος:: Kinu m47 phoenix
Re: Απορία για μηχανές επαγγελματικές vs ημι-επαγγελματικές
Και εγώ κάτι τέτοιο ήξερα/είχα καταλάβει απλά η απορία μου προέκυψε από το εξής γεγονός: όταν είχα πάει σε ένα καλό cafe για να μου αλέσουν καφέ για το σπίτι (σε ένα ΕΚ43 μύλο), ο barista μου είχε προτείνει ένα κόψιμο λίγο κάτω από το 5. Όταν το ρώτησα τι κόψιμο χρησιμοποιούν αυτοί στην μηχανή τους μου απάντησε γύρω στο 2.5. Η οποία είναι τεράστια διαφορά που δε νομίζω ότι δικαιολογείται από το pre-infusion.After έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 04, 2021 5:55 pmΌχι δεν είναι κανόνας
Αυτό που γίνεται είναι πως μπορείς να κόψεις πιο λεπτά σε μηχανές που κάνουν μακρύ preinfusion σε λίγα bar(2-4), αλλά και πάλι δεν είναι κανόνας πως ο καφές θα είναι καλύτερος
Μην μπαίνεις σε διαδικασία να συγκρίνεις μηχανές, κάθε μία θέλει την "δική της" εκχύλιση, εδώ και στον ίδιο εξοπλισμό αν κάνουμε μια πιρουέτα πριν πατήσουμε το κουμπί, θα αλλάξει το αποτέλεσμα
-
- Δημοσιεύσεις: 128
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 27, 2016 10:04 pm
- Όνομα: Θοδωρης
- Μηχανή:: Flair espresso pro
- 2η Μηχανή:: Graef es850EU
- Μύλος:: Pharos 2.0
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043 MMI Fred
Re: Απορία για μηχανές επαγγελματικές vs ημι-επαγγελματικές
Υποθέτω οτι το κοψιμο που σου πρότεινε ειναι για pressurised καλάθι, και ίσως για αυτό να ειναι πιο χοντρό το κοψιμο απο αυτό που θα έκανες στο σπιτι με τον δικο σου μυλο και με non-press καλάθι. Ίσως να κάνω λαθος η διαφορά στο κοψιμο βγαίνει απο την διαφορά στο καλάθι και απο την επαγγελματική μηχανή